Οι καλύτερες μας για το 2009

η δεύτερη είναι τραβηγμένη με ευρυγώνιο 18mm και με χρήση 3 φωτο σε HDR με την sigma sd14.

ευχαριστώ

yiannaka πολύ ωραίος... σαν νυχτερινός τύπος (στην φωτογραφία) προτιμώ την πρώτη

ευχαριστώ φίλοι

στην τρίτη, λόγω της διάθλασης του νερού, ο πισινός της κοπέλας φαινόταν τεράστιος και έπρεπε να τον μειώσω!! χαχα

Τα σεβη μου στους κκ yiannakas και giokspy για τις υπεροχες φωτο τους! Η δευτερη του yiannakas ειναι η προσωπικη μου επιλογη απο ολο το thread

Ευχαριστω τους φιλους που σχολιασαν τις προσπαθειες μου.

Νομίζω ότι βρίσκομαι σε καλό δρόμο, μια από εμένα
kidsdec20121.jpg

φίλοι όλες ωραίες είναι και σε ανώτερα....

η πρώτη, η εκκλησία 7 μάρτυρες στην Σίφνος
η δεύτερη, η λίμνη Βερβερόντα πίσω απο το πόρτο χέλι
η τρίτη, στην σαντορίνη

ευχαριστώ

Αυτη με την Εκκλησια ΑΠΑΙΧΤΗ !!!!!:grinning-smiley-043

ευχαριστώ πολύ

τα καλά σχόλια δίνουν μια ώθηση αναγκαία στον ερασιτέχνη φωτογράφο.

όποιος έχει όρεξη ας εισέλθει στην online γκαλερί μου
και όποια του αρέσει ας αφήσει ένα μικρό σχόλιο (ακόμα και διορθωτικό)
http://www.flickr.com/photos/24723669@N06/

καλη χρονιά φίλοι

Γιαννη Χρονια μας Πολλα καταρχην για Σημερα!

Εμενα μου αρεσαν κυριως τρεις φωτογραφιες απο την πρωτη σελιδα

Η church at santorini μου αρεσε πολυ,το καδραρισμα,τα χρωματα,η τονικοτητα κτλ.

Η boat at santorini επισης μου αρεσε αρκετα,και η τριτη ειναι η small port.

Και απο τις αλλες σελιδες μου αρεσαν καποιες,αλλα γενικα αυτες οι τρεις περισσοτερο.

Απλα Γιαννη η ποιοτητα των φωτογραφιων οσον αφορα την ευκρινεια πασχει λιγο.Υποψιαζομαι πως κανεις hdr και παιρνεις καποιες ληψεις και μετα που τις ενωνεις κατι δε γινεται και τοσο καλα.Η/και κανεις και κατι αλλο στην επεξεργασια οπως εντονο sharpening κτλ και φαινονται artificial καπως.

Πρεπει να προσεχεις λιγο την ποιοτητα της ευκρινειας των φωτογραφιων,γιατι ειδικα σε αυτο το ειδος φωτογραφιας παιζει μεγαλο ρολο.Στο κομπιουτερ φαινονται καλα,αλλα για πηγαινε να κανεις μια εκτυπωση οχι πολυ μεγαλη,πχ 15χ21 σε φωτογραφειο,και θα καταλαβεις τι εννοω.(αν δεν εχεις παει ηδη)

Παντως διακρινω απο τις φωτογραφιες σου οτι σου αρεσει να ασχολεισαι,και η ματια σου στα περισσοτερα πιστευω ειναι αρκετα καλη.Προσεχε μονο αυτο που σου ειπα με την ποιοτητα της εικονας.

Last edited:
Δεν νομίζω οτι μπορείς να κρίνεις την ευκρίνεια με ασφάλεια απο τα resize σε μια οθόνη υπολογιστή. Μόνο αν τις δείς σε 100% και πάλι παίζει με το μόνιτορ.

Το ξερω αυτο εννοειται,απλα αν δεις καποιες φωτογραφιες του Γιαννη,οπως το small port,φαινονται παραξενες ακομη και στο μεγεθος που εχουν ανεβει.Και καποιες αλλες παλι μου δινεται η εντυπωση οτι εχει ενωσει δυο η περισσοτερες ληψεις για να κανει hdr και δεν εχει πετυχει καπως,τωρα δε ξερω ας το επιβεβαιωσει αυτο και ο φιλος Γιαννης.

Παντως γενικα μου αρεσαν οι φωτογραφιες,ειναι θεματα τα οποια αρεσκομαι και εγω να τραβαω.Γενικα μου αρεσουν οι εγχρωμες φωτογραφιες τοπιων,απο διαφορα μερη,νησιωτικες κτλ κτλ οπως του Γιαννη.Βεβαια η επεξεργασια που θα εκανα εγω θα ηταν διαφορετικη,αλλα φυσικα καθενας πειραματιζεται,εχει αλλα γουστα,μπορει να αλλαξει και αποψη στην πορεια κτλ.

- ναι, πράγματι κάνω διαδοχικές λήψεις χωρίς χρήση τριπόδα...
- το small port είναι κατακροπαρισμένο.... τα 200mm δεν έφτασαν να πιάσουν αυτό που ήθελα.

ευχαριστώ για τα επισημάνσεις.

Mε εντελώς προσωπικά κριτήρια και χωρίς πολύ σκέψη:

attachment.php

Πάσχα στην Πάρο.
Καμεσής της άνοιξης μας φιλοξενούν φίλοι σε ένα "σπίτι στο λιβάδι" κοντά στη Χρυσή Ακτή. Μετά από έναν χειμωνα στην πόλη θυμάμαι τα πιστιρίκια πως ξεσάλωσαν σε αυτό το περιβάλον.
Αν και την τράβηξα με κόμπακτ τη θεωρώ μια από τις καλύτερες που φωτογραφίες που έχω βγάλει, την αγαπάω πολύ.

attachment.php

Δεύτερη βάζω αυτή εδώ. Δεν είναι σίγουρα τίποτα το σπουδαίο, μια τουριστική φωτογραφία της σειράς. Για μένα όμως που έκανα το ταξίδι και αυτό το τοπίο το είδα μπροστά στα μάτια μου είναι τελικά σημαντική.
Μια φωτογραφία, ένα ταξίδι.
Από την καλοκαιρινή επίσκεψη στη Σικελία. Την τράβηξα από το ελληνικό θέατρο στην Ταορμίνα. Το Ιόνιο στο βάθος ενώ το βουνό που φαίνεται δεξιά είναι το ηφαίστιο της Αίτνας στα 3300μ.
Είναι πολύ ενδιαφέρον τόπος η Σικελία, όλο λέω να ανεβάσω κάτι στα ταξιδιωτικά αλλά η τεμπελιά με κάνει να το αναβάλλω συνεχώς...

Γενικά η μάκρο φωτογραφία δε μου αρέσει και τόσο παρόλο που ο εθισμός του κλίκ όλο και με βάζει στον πειρασμό να τραβάω συχνά πυκνά όταν δεν υπάρχουν άλλα θέματα. Εδώ όμως ήταν μια εξαίρεση. Πέτυχα αυτή την αράχνη και την τράβηξα με τον 28αρη πάνω στη D300 με δαχτυλίδι αναστροφής. Ήταν πολύ συναρπαστική εμεπειρία θυμάμαι να παρατηρώ αυτό το μικροσκοπικό ζώο να καταβροχθίζει το φαγητο του μέσα από το φακό
attachment.php

Attachments

• DSCN4004.jpg
    DSCN4004.jpg
    151.3 KB · Views: 174
  • taormina_11.jpg
    taormina_11.jpg
    134.3 KB · Views: 174
Καλημερα Ηλια
Η πρωτη ειναι μια παρα πολυ ομορφη φωτογραφια κατα τη γνωμη μου.
Ειναι χαριτωμενη και τρυφερη,με τα παιδακια που ειναι αθωα και πανε χερι χερι.

Οι αλλες δυο οκ,νομιζω πως εχω δει αλλες φωτογραφιες σου εδω ανα καιρους που ειναι πιο ωραιες.Αν και καταλαβαινω καποιες φορες το συναισθημα που εχει καποιος σε μια ληψη,και μετα απο αυτη,ανεξαρτητως απο το τελικο αποτελεσμα.Μου συμβαινει και εμενα.

Hλία η πρώτη ειναι οντως πάρα πολύ ομορφη, εμένα με ταξιδεύει χρόνια πισω σε εποχές ανεμελες και ήσυχες..
Και η τριτη μου αρέσει σαν θέμα αλλά πιστεύω οτι εχεις δημοσιεύσει αρκετά καλύτερες φωτό που θα μπορουσες να συμπεριλάβεις εδώ στις επιλογές σου...