ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Heaven
AVClub Addicted Member
- 27 July 2006
- 1,942
O Αλεξακης ειναι ανηψιος της μητερας μου. Να εισαι σιγουρος οτι οταν θα παω Κρητη θα σε ενημερωσω, θα εχω και το λυρακι μου μαζι και εκει να δεις...
Να μας ενημερώσεις, να μας ενημερώσεις!O Αλεξακης ειναι ανηψιος της μητερας μου. Να εισαι σιγουρος οτι οταν θα παω Κρητη θα σε ενημερωσω, θα εχω και το λυρακι μου μαζι και εκει να δεις...
O Αλεξακης ειναι ανηψιος της μητερας μου. Να εισαι σιγουρος οτι οταν θα παω Κρητη θα σε ενημερωσω, θα εχω και το λυρακι μου μαζι και εκει να δεις...
Αμα κατηφορησεις προς Ιεραπετρα στριψε στο δευτερο χωριο αριστερα (τα Γδοχια και να θες δεν εχουν καφενειο!!) και ελα στον Τσακατακη να πιουμε καμμια ρακη.
(μπορει να εχουμε καθησει και διπλα στο πανηγυρι σας.Μεχρι τις 7 η ωρα το πρωϊ με τον Αλεξακη στα τσαφαρισματα!!!)
Μικρός είναι βέβαια, ο κόσμος. Αλλά να βρω εδώ κάποιον που να ξέρει τα Γδόχια και να ξέρει και τον Τσαγκατάκη, ε, αυτό παραπάει!!!!!
ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ .ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑ ΧΩΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ.
Οταν το σπιτι σου ειναι (στην κυριολεξια) 30 βηματα απο το καφενειο του χωριου ε...ολο και κατι σου μενει απο το ονομα
Για λεγε...για λεγε....που τα ξερεις εσυ αυτα ??
Κάνω αρχή και Δηλώνω Καταγωγή:
Παχεία Άμμος, Ιεράπετρα, Κρήτη
Καλλη ετσι για την ιστορια....Καφενείο δεν θυμάμαι να είχε πριν δυο χρόνια.
Ευτυχώς, δεν είχε και πολλά άλλα πράγματα, αλλά θα αποκτούσε ευρυζωνική πρόσβαση!!!!
Είχε όμως απίστευτη γαλήνη, αυθεντική κρητική (και όχι τουριστική)φιλοξενία, και ρυθμούς που έχουμε ξεχάσει ότι (δεν ) υπάρχουν.
Καλλη ετσι για την ιστορια....
Ο Γιαννης ο Μιχαηλος ειναι απο την Ριζα .Του ειπα λοιπον...
κατεβενοντας απο την Ριζα το πρωτο χωριο που βρισκεις στο δεξι σου χερι ειναι τα Γδοχια (που οπως εγραψα ΔΕΝ εχουν ουτε καφενειο) το δευτερο χωριο στ' αριστερο αυτη την φορα,ειναι οι Μουρνιες οπου κει εχει δυο καφενεια του Τσακατακη και του Βουβακη οπου θα πιουμε και τις ρακες μας.
Κοιτα τωρα ποσο διαφορετικα βλεπουμε εμεις τα πραγματα απο τους ντοποιους.
Τα Γδοχια για τους τοπικους θεωρουνται εως και τραγωδια γιατι ειναι σχεδον αδεια και (στο περιπου) εγκαταλελειμμένα χωρις ουτε καν ενα καφενειο.
Ενα χωριο που εσυ,αντιθετα, το θεωρησες ευλογια !!!!!
Και φυσικα η φιλοξενια τους ειναι συγκινητική μεχρι που να τους καταλαβουν και αυτους οι Ολλανδοι και να τελειωνουμε και με αυτο.
Δεν ξερω αν το παρατηρησες αλλα στην κυριολεξια εχουν αρχισει να κανουν αποβαση οι Ολλανδοι (και τελευταια οι Γαλλοι) στην περιοχη και αγοραζουν καργα σπιτια ,μενοντας μαλιστα εκει ολο τον χρονο!!!!
Για ριχτε και σεις καμμια ιδεα για τετοια κολπα, στην περιοχη σας![]()
, μέρη που μπορείς ν' ακούσεις αυθεντική μουσική, εκθεσιακούς χώρους, παραδοσιακά καφενεία και μέρη που δεν τα πατάει τουρίστα πόδι.
Αυτά τα τελευταία, θα ήθελα να τα ξέρω...
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.