Οι Κρητικοί της παρέας!

O Αλεξακης ειναι ανηψιος της μητερας μου. Να εισαι σιγουρος οτι οταν θα παω Κρητη θα σε ενημερωσω, θα εχω και το λυρακι μου μαζι και εκει να δεις...

O Αλεξακης ειναι ανηψιος της μητερας μου. Να εισαι σιγουρος οτι οταν θα παω Κρητη θα σε ενημερωσω, θα εχω και το λυρακι μου μαζι και εκει να δεις...
Να μας ενημερώσεις, να μας ενημερώσεις!
Πολλοί κοντοχωριανοί μαζωνόμαστε και πολλοί μ' αρέσει... :worshippy:

Όσο για το λυράκι, χμμμμ! για να σ' ακούσουμε :music-smiley-004: κι' εσένα :a0210:
κι' άμα είσαι καλός θα κάνουμε ηχογράφηση :drummer: :singer: :music-smiley-006: για χάρη όλου του forum!

Εννοείται, πως ότι κάνουμε συνοδεύεται από μεζεδάκια:popcorn: και ρακές! :food-smiley-005: :ernaehrung004:

Αντιχαιρετώ Σας! -bye-

creteeot.png

Αντε να αξιωθω να ανεβω και γω (εκτος απο πανηγύρι) στις Ριζες που μου εχουν πει οτι εχει και καταπληκτικο καφενειο με μεζεδες.
Γιατι στις Μουρνιες.........κανα φυστικι με το ζορι!!!!!:flipout:

Αμα κατηφορησεις προς Ιεραπετρα στριψε στο δευτερο χωριο αριστερα (τα Γδοχια και να θες δεν εχουν καφενειο!!) και ελα στον Τσακατακη να πιουμε καμμια ρακη.
(μπορει να εχουμε καθησει και διπλα στο πανηγυρι σας.Μεχρι τις 7 η ωρα το πρωϊ με τον Αλεξακη στα τσαφαρισματα!!!)

Μικρός είναι βέβαια, ο κόσμος. Αλλά να βρω εδώ κάποιον που να ξέρει τα Γδόχια και να ξέρει και τον Τσαγκατάκη, ε, αυτό παραπάει!!!!!

Μικρός είναι βέβαια, ο κόσμος. Αλλά να βρω εδώ κάποιον που να ξέρει τα Γδόχια και να ξέρει και τον Τσαγκατάκη, ε, αυτό παραπάει!!!!!

Οταν το σπιτι σου ειναι (στην κυριολεξια) 30 βηματα απο το καφενειο του χωριου ε...ολο και κατι σου μενει απο το ονομα:flipout::flipout:

Για λεγε...για λεγε....που τα ξερεις εσυ αυτα ??

ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ .ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑ ΧΩΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ.

Εσύ πρέπει να είσαι πολύ κοντά μου. Εμένα το πατρικό μου είναι (ήταν) ακριβώς απέναντι από τον Αγ. Κωνσταντίνο. Βέβαια τώρα έχει γίνει ουζερί νομίζω...

Οταν το σπιτι σου ειναι (στην κυριολεξια) 30 βηματα απο το καφενειο του χωριου ε...ολο και κατι σου μενει απο το ονομα:flipout::flipout:

Για λεγε...για λεγε....που τα ξερεις εσυ αυτα ??

Καφενείο δεν θυμάμαι να είχε πριν δυο χρόνια.
Ευτυχώς, δεν είχε και πολλά άλλα πράγματα, αλλά θα αποκτούσε ευρυζωνική πρόσβαση!!!!
Είχε όμως απίστευτη γαλήνη, αυθεντική κρητική (και όχι τουριστική)φιλοξενία, και ρυθμούς που έχουμε ξεχάσει ότι (δεν ) υπάρχουν.
Όχι, δεν είμαι από την Κρήτη, αλλά περιτριγυρίζομαι από Κρητικούς καθημερινά.
Κερκυραία είμαι, αλλά αν ανοίξουμε σχετικό ερώτημα πολύ φοβάμαι ότι θα βρεθούμε μόνοι ο Jim... κι εγώ :flipout::flipout:

Κάνω αρχή και Δηλώνω Καταγωγή:
Παχεία Άμμος, Ιεράπετρα, Κρήτη

Ο Πατερας μου ειναι απο τους Μεσελερους 10-15 λεπτα απο την Ιεραπετρα και η Μητερα μου απο τον Αγιο Βασιλειο Βιανου-bye-

Μενουμε Ηρακλειο Μασταμπα!-bye-

Τωρα ειμαι φανταρος(Ροδο με μεταθεσανε τελικα),και μου λειπει η Κρητη...

Καφενείο δεν θυμάμαι να είχε πριν δυο χρόνια.
Ευτυχώς, δεν είχε και πολλά άλλα πράγματα, αλλά θα αποκτούσε ευρυζωνική πρόσβαση!!!!
Είχε όμως απίστευτη γαλήνη, αυθεντική κρητική (και όχι τουριστική)φιλοξενία, και ρυθμούς που έχουμε ξεχάσει ότι (δεν ) υπάρχουν.
Καλλη ετσι για την ιστορια....
Ο Γιαννης ο Μιχαηλος ειναι απο την Ριζα .Του ειπα λοιπον...
κατεβενοντας απο την Ριζα το πρωτο χωριο που βρισκεις στο δεξι σου χερι ειναι τα Γδοχια (που οπως εγραψα ΔΕΝ εχουν ουτε καφενειο) το δευτερο χωριο στ' αριστερο αυτη την φορα,ειναι οι Μουρνιες οπου κει εχει δυο καφενεια του Τσακατακη και του Βουβακη οπου θα πιουμε και τις ρακες μας.

Κοιτα τωρα ποσο διαφορετικα βλεπουμε εμεις τα πραγματα απο τους ντοποιους.
Τα Γδοχια για τους τοπικους θεωρουνται εως και τραγωδια γιατι ειναι σχεδον αδεια και (στο περιπου) εγκαταλελειμμένα χωρις ουτε καν ενα καφενειο.
Ενα χωριο που εσυ,αντιθετα, το θεωρησες ευλογια !!!!!
Και φυσικα η φιλοξενια τους ειναι συγκινητική μεχρι που να τους καταλαβουν και αυτους οι Ολλανδοι και να τελειωνουμε και με αυτο.
Δεν ξερω αν το παρατηρησες αλλα στην κυριολεξια εχουν αρχισει να κανουν αποβαση οι Ολλανδοι (και τελευταια οι Γαλλοι) στην περιοχη και αγοραζουν καργα σπιτια ,μενοντας μαλιστα εκει ολο τον χρονο!!!!

Τους κοντοχωριανους τους ενημερωνω οτι στους Μυθους υπαρχει (αλλαξε διευθυνση) ενα συμπαθεστατο μαγαζι που φιαχνει γνησιο σπιτικο φαϊ ,ψήνει μπριζολες και πανσετα, εχει εξαιρετικη ρακη (οχι ομως παντα!!), κρητικο σερβις απο τη Τασια και τον Μανο και οι τιμες του ειναι μαλλον αστειες για μας τους ξενομπατες.
Και φυσικα στην Ιεραπετρα all time classic ο Ναπολεων στην παραλια
Επισης στην Ιεραπετρα υπαρχει και ενα εκπληκτικο καφενειο (σε καθε καραφακι ρακη σου φερνει τουλαχιστον τρια πιατακια νοστιμοτατου μεζε ,και μαλιστα καθε φορα διαφορετικα!!! εχει τουλαχιστον 10 ποικιλιες) με κορυφαια ρακη που αξιζει να δοκιμασετε.Ειναι στον δρομο που κατεβαινει στην παραλια και στο Δημαρχείο (κοντα στο S.Market της Ενωσης)

Για ριχτε και σεις καμμια ιδεα για τετοια κολπα, στην περιοχη σας-bye-

Καλλη ετσι για την ιστορια....
Ο Γιαννης ο Μιχαηλος ειναι απο την Ριζα .Του ειπα λοιπον...
κατεβενοντας απο την Ριζα το πρωτο χωριο που βρισκεις στο δεξι σου χερι ειναι τα Γδοχια (που οπως εγραψα ΔΕΝ εχουν ουτε καφενειο) το δευτερο χωριο στ' αριστερο αυτη την φορα,ειναι οι Μουρνιες οπου κει εχει δυο καφενεια του Τσακατακη και του Βουβακη οπου θα πιουμε και τις ρακες μας.

Κοιτα τωρα ποσο διαφορετικα βλεπουμε εμεις τα πραγματα απο τους ντοποιους.
Τα Γδοχια για τους τοπικους θεωρουνται εως και τραγωδια γιατι ειναι σχεδον αδεια και (στο περιπου) εγκαταλελειμμένα χωρις ουτε καν ενα καφενειο.
Ενα χωριο που εσυ,αντιθετα, το θεωρησες ευλογια !!!!!
Και φυσικα η φιλοξενια τους ειναι συγκινητική μεχρι που να τους καταλαβουν και αυτους οι Ολλανδοι και να τελειωνουμε και με αυτο.
Δεν ξερω αν το παρατηρησες αλλα στην κυριολεξια εχουν αρχισει να κανουν αποβαση οι Ολλανδοι (και τελευταια οι Γαλλοι) στην περιοχη και αγοραζουν καργα σπιτια ,μενοντας μαλιστα εκει ολο τον χρονο!!!!

Για ριχτε και σεις καμμια ιδεα για τετοια κολπα, στην περιοχη σας-bye-

Μιχάλη,
για την ιστορία, και με κίνδυνο να με μισήσουν οι απανταχού Κρητικοί και όχι μόνο, την καλύτερη ρακή την έχω πιεί από τη Γαλλία, απόσταγμα αχλαδιού, 65ο οινόπνευμα και όποιος αντέξει!!
Για την κάθοδο των Ολλανδών και των Γερμανών, την έχω ζήσει από τη δεκαετία του '80, όταν αγόραζαν τα πλινθόχτιστα σπίτια στο Μόλυβο της Λέσβου, και μετά στην Ίο και στην Αργολίδα.
Κατά κάποιο τρόπο, τους ευγνωμονώ που το έκαναν. Εγκαταστάθηκαν εκεί και προστάτεψαν τον τόπο πολύ περισσότερο από εμάς τους ίδιους. Διατήρησαν το χρώμα των σπιτιών και δεν γέμισαν τον τόπο "κουφώματα αλουμινίου" ή κτίσματα αμφιβόλου και ετερόκλητης αισθητικής.
Έμαθαν τις συνταγές που εμείς ξεχάσαμε τρώγοντας από delivery και οι περισσότεροι από αυτούς μιλάνε Ελληνικά με πλουσιότερο λεξιλόγιο απ' ότι τα παιδιά μας.
Ναι, ίσως τα αγόρασαν για ένα κομμάτι ψωμί, αλλά, αν κάποιος σου χαρίσει έναν γνήσιο πίνακα του Βασιλείου ή του Τσαρούχη, θα φταίς εσύ που θα τον πάρεις ή αυτός που δεν θα ξέρει τι είχε στα χέρια του;
Τώρα, εκτός από ρακές, φαντάζομαι ότι ο τόπος σας θα έχει και πολλά άλλα πράγματα να προβάλλει κάποιος από εδώ, μέρη που μπορείς ν' ακούσεις αυθεντική μουσική, εκθεσιακούς χώρους, παραδοσιακά καφενεία και μέρη που δεν τα πατάει τουρίστα πόδι.
Αυτά τα τελευταία, θα ήθελα να τα ξέρω...
-bye-

, μέρη που μπορείς ν' ακούσεις αυθεντική μουσική, εκθεσιακούς χώρους, παραδοσιακά καφενεία και μέρη που δεν τα πατάει τουρίστα πόδι.
Αυτά τα τελευταία, θα ήθελα να τα ξέρω...
-bye-

Οταν αποφασισεις να ξανακατεβεις,αν δεν ειμαι κατω,θα σου δοθει πληρης οδηγος.
Ορεξη να εχεις...μεχρι και μικρο φαραγγι εχει κοντα στα Γδοχια να επισκεφτεις!!!

Οσο για την ρακη....ειναι καθαρα θεμα ουρανισκου...οντως τα αποσταγματα απο φρουτα εχουν εξαιρετικη γευση (που να πιεις απο δαμασκινα) αλλα το σταφυλι θεωρειται ο βασιλιας.
Και εκει ομως ,αλλη γευση εχει η ρακη με στραφυλα απο την Σητεια και αλλη με στραφυλα απο Χανια (για μενα της Σητειας ειναι οτι καλυτερο εχω πιει).
Και φυσικα το μεγαλο μυστικο ειναι να βγαλεις τα τσαμπουρα (δυσκολο, αλλα τον τελευταιο καιρο εχει βγει μηχανημα που κανει αυτη την δουλεια και οσοι το κανουν, βγαζουν ρακη διαμαντι)