Οι λάμπες περνάνε τελωνείο?

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Επειδή έχω βρει σε καλή τιμή λαμπίτσα για τον projector μου από ebay, ήθελα να ρωτήσω αν είναι φορολογήσιμο είδος σύμφωνα με τις εμπειρίες σας από τέτοιες αγορές.

Θενκ γιου :ernaehrung004:

Νεκταριε εξαρταται απο την τιμη που θα αναγραφει επανω ως αξια.

Απο κει και περα εχει σημασια με ποια εταιρεια θα στο στειλει (φυσικα να μιλαμε για εκτος ΕΕ), αν εχει πιιει καφε ο υπαλληλος το πρωι....αν του εκατσε η γυναικα του και πολλα τετοια.

Εμενα προσφατα που παρελαβα λαμπα απο Αμερικα απο το B&H δεν πληρωσα ουτε σεντ....

Απάντηση: Re: Οι λάμπες περνάνε τελωνείο?

Νεκταριε εξαρταται απο την τιμη που θα αναγραφει επανω ως αξια.

Απο κει και περα εχει σημασια με ποια εταιρεια θα στο στειλει (φυσικα να μιλαμε για εκτος ΕΕ), αν εχει πιιει καφε ο υπαλληλος το πρωι....αν του εκατσε η γυναικα του και πολλα τετοια.

Εμενα προσφατα που παρελαβα λαμπα απο Αμερικα απο το B&H δεν πληρωσα ουτε σεντ....

Δεν μας λες και πως στην έστειλαν και αν έκανες συνεννόηση για αναγραφή μικρότερης τιμής? Πόσο έκανε? Με το τσιγκέλι σας τα βγάζω... :violent-smiley-030:

Re: Απάντηση: Re: Οι λάμπες περνάνε τελωνείο?

Δεν μας λες και πως στην έστειλαν και αν έκανες συνεννόηση για αναγραφή μικρότερης τιμής? Πόσο έκανε? Με το τσιγκέλι σας τα βγάζω... :violent-smiley-030:

Επελεξα USPS οπως με συμβουλευσε ο Τασος Οικονομου και παρ'ολο που ζητησα δεν εγινε κατ'αρχην δεκτο μιας και προκειται για πολυ μεγαλο καταστημα.

Ομως για καλη μου τυχη καποιος Ελληνας δουλευει εκει και οχι μονο δεν εγραψε τιμη επανω αλλα εγραψε και το ονομα μου στα Ελληνικα!!!!

Α ρε πατριδα.....και στο B&H εφτασε η χαρη μας....

με αυτα και με αυτα περασε αβαβα απο το τελωνειο....

υγ

193 ευρα μου κοστισε με ολα μεσα ενω εδω οι εξυπνοι μου ζητουσαν 450 και κατι.....

Re: Απάντηση: Re: Οι λάμπες περνάνε τελωνείο?

Επελεξα USPS οπως με συμβουλευσε ο Τασος Οικονομου και παρ'ολο που ζητησα δεν εγινε κατ'αρχην δεκτο μιας και προκειται για πολυ μεγαλο καταστημα.

Ομως για καλη μου τυχη καποιος Ελληνας δουλευει εκει και οχι μονο δεν εγραψε τιμη επανω αλλα εγραψε και το ονομα μου στα Ελληνικα!!!!

Α ρε πατριδα.....και στο B&H εφτασε η χαρη μας....

με αυτα και με αυτα περασε αβαβα απο το τελωνειο....

υγ

193 ευρα μου κοστισε με ολα μεσα ενω εδω οι εξυπνοι μου ζητουσαν 450 και κατι.....
Αγορασες ολοκληρη τη λαμπα μαζι με το κουτι, ή ΜΟΝΟ το bulb ???

Aπο Αμερικη εινια μεγαλο το ρισκο να φερεις λαμπα.Θα περασει τελωνειο (και εαν δεν την στειλουν με USPS τοτε την εκατσες -80-90% της αξιας τελωνειο) συν το οτι μπορει να ερθει σπασμενη και αντε να την στελνεις πισω.Το καλυτερο ειναι να τη αγορασεις απο ευρωπη.Υπαρχει ενα καταστημα στην Γερμανια που εχει φοβερες τιμες και λαμπες για ολα τα βαλαντια.
www.mercon24.de

Απάντηση: Re: Οι λάμπες περνάνε τελωνείο?

Aπο Αμερικη εινια μεγαλο το ρισκο να φερεις λαμπα.Θα περασει τελωνειο (και εαν δεν την στειλουν με USPS τοτε την εκατσες -80-90% της αξιας τελωνειο) συν το οτι μπορει να ερθει σπασμενη και αντε να την στελνεις πισω.Το καλυτερο ειναι να τη αγορασεις απο ευρωπη.Υπαρχει ενα καταστημα στην Γερμανια που εχει φοβερες τιμες και λαμπες για ολα τα βαλαντια.
www.mercon24.de

Μπαααα... ψιλοπράγματα. Ακριβά και πάλι. Μόνο Αμερικη είναι ο παράδεισος. :music-smiley-005:

oλη τη λαμπα με την "φωλια"
Παιδιά, εξηγήστε μου λιγο καλυτερα σας παρακαλω γιατι δεν καταλαβα... :bigcry:

Τι εννοειτε οταν λετε ΟΛΗ η λαμπα με τη φωλιά ???
Υπαρχει περιπτωση δηλαδη να παρουμε ΜΟΝΟ το εσωτερικο της λαμπας απο καπου, πολυ πιο φτηνά ??? Και ειναι δυσκολο να το αλλαξουμε μονοι μας στη λαμπα που ΗΔΗ εχουμε ???:grandpa:

Re: Απάντηση: Οι λάμπες περνάνε τελωνείο?

Το pricejapan δεν σου κάνει;

Στην δικια μου λαμπα ΑΝ περνουσε τελωνειο και πληρωνα τα λεφτα που επρεπε (70-90 ευρω τα ειχε υπολογισει ο Τασος που το συζητουσαμε ) θα ερχοταν στα λεφτα του pricejapan ΧΩΡΙΣ να περασει τελωνειο .....

οποτε αξιζε το ρισκο και τελικα βγηκα και κερδισμενος χαρις στον συμπατριωτη στο νιου γιορκ....

Re: Απάντηση: Οι λάμπες περνάνε τελωνείο?

Μου κάνει αλλά δεν είναι από Αμερική :flipout:

Πλάκα πλάκα 200 ευρώ κάτω η λάμπα του Σόνυ σε σχέση με Ελλάδα. Θα το δοκιμάσω σύντομα και ότι γίνει :antlers:

Δεν νομιζω οτι συμφερει αλλη αγορα πλην Αμερικης αυτην την στιγμη ακομα και με τελωνειο....ετσι οπως εχει ξεφτιλιστει το δολλαριο....

υγ
επεσε κι ολας η λαμπα σου ρε η απλα την θες για καβαντζα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι λάμπες περνάνε τελωνείο?

Δεν νομιζω οτι συμφερει αλλη αγορα πλην Αμερικης αυτην την στιγμη ακομα και με τελωνειο....ετσι οπως εχει ξεφτιλιστει το δολλαριο....

υγ
επεσε κι ολας η λαμπα σου ρε η απλα την θες για καβαντζα?

Δεν ξέρω αν έπεσαι αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα με πιάσανε υποψίες ότι μπορεί και να έχει πέσει :fahne90:

Θα την αφήσω λίγο ακόμα μέχρι τις 500.

εγω την εχω πατησει πολλες φορες με το τελωνειο...θεωρητικα απο $50 και πανω, πληρωνεις...
καποιοι αλλαζουν την τιμη καποιοι γραφουν "gift" κτλ κτλ.
και δεν υπαρχει καμια λογικη...ειναι σε ποιον υπαλληλο θα πεσεις.

Εγω παντως την ειχα πατησει φερνοντας λαμπα απο Αμερικα.Η λαμπα ηρθε σπασμενη (εσωτερικα) και η διαδικασια για να την στειλω πισω ,να την δουνε και μετα να την στειλουνε πισω(με δικα μου εξοδα βεβαια) δεν θελω να την ξαναπερασω ποτε στη ζωη μου (βλεπε οτι πρεπει να αποδειξεις οτι ειναι απο αλλαγη για να μην ξαναπληρωσεις τελωνειο).Παραλιγο να εγκατασταθω στο Ελευθεριος Βενιζελος...:grandpa: