ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ “HIGH END” ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ FORUMS!!!

Απάντηση: Re: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ “HIGH END” ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ FORUMS!!!

Για εμένα όλοι είναι Ο.Κ.

Δεν υπάρχει κάποιος σωστός και κάποιος λάθος.

Άλλος αγοράζει ένα super car για να τρέχει , άλλος για να το δείχνει , άλλος για να το πλένει και να το καμαρώνει , άλλος για να το παρκάρει έξω από ένα κλαμπ. κλπ. κλπ.

Εγώ δέχομαι και τους ανθρώπους που την βρίσκουν περισσότερο με τα μηχανήματα και λιγότερο με τις μουσικές.
Ουσιαστικά κάπου λειτουργούν ως συλλέκτες . Χαίρονται επειδή κατέχουν αυτοί κάτι. Δεν βλέπω κάτι ενοχλητικό.

Θα αποτολμήσω και έναν ορισμό του Hi –End μπας και κάπου σταματήσουν και οι καυγάδες.

Hi-End = 1. Ηχοσύστημα που παίζει μουσική με πολύ υψηλή πιστότητα (υποχρεωτικά) και
2. Κοστίζει σημαντικό ποσό χρημάτων (επίσης υποχρεωτικά).

Η προυπόθεση 2 συνεπάγεται άψογο φινίρισμα και ποιότητα κατασκευής που είναι απαραίτητα για μία Hi_end συσκευή.

Κάπου ισχύει και στα αυτοκίνητα . Μία Astor Martin είναι dream car ενώ ένα Subaru Impreza δεν είναι παρότι ίσως κινείται πιο γρήγορα.

Αντε πες τα επιτελους !! :aktion033: :aktion033:

Απ το στομα σου και στου ΚΟΓΙΑ τ αυτι !!:devil-smiley-029:

Hi-End = 1. Ηχοσύστημα που παίζει μουσική με πολύ υψηλή πιστότητα (υποχρεωτικά) και
2. Κοστίζει σημαντικό ποσό χρημάτων (επίσης υποχρεωτικά).

Η προυπόθεση 2 συνεπάγεται άψογο φινίρισμα και ποιότητα κατασκευής που είναι απαραίτητα για μία Hi_end συσκευή.

Κάπου ισχύει και στα αυτοκίνητα . Μία Astor Martin είναι dream car ενώ ένα Subaru Impreza δεν είναι παρότι ίσως κινείται πιο γρήγορα.

Διαφωνώ σε πολύ μεγάλο βαθμό με το 2.
Μπορεί να ίσχυε πριν 10 χρόνια,
όχι όμως και σήμερα.

Οσο και να διαφωνεις Αλεξη με το 2 , αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι προυποθεση προκειμενου να προσδιοριστει μια συσκευη ως Hi End .

Επισης να μην ξεχναμε οτι πρεπει οπωσδηποτε να ισχυει το 1

Hi-End = 1. Ηχοσύστημα που παίζει μουσική με πολύ υψηλή πιστότητα (υποχρεωτικά)

Re: Απάντηση: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ “HIGH END” ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ FORUMS!!!

Οσο και να διαφωνεις Αλεξη με το 2 , αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι προυποθεση προκειμενου να προσδιοριστει μια συσκευη ως Hi End .

Επισης να μην ξεχναμε οτι πρεπει οπωσδηποτε να ισχυει το 1

Hi-End = 1. Ηχοσύστημα που παίζει μουσική με πολύ υψηλή πιστότητα (υποχρεωτικά)

Καλά ΟΚ.
Για να ξανασκέψου το και άνοιξε τους τιμοκαταλόγους
10 ετών πριν και τα ξαναλέμε.

Σιγά μην δεχθώ ότι για να φτιάξεις ένα hi end
σύστημα πρέπει απαραίτητα να δώσεις 100.000 ή 200.000 EUR.

Οσο και να διαφωνεις Αλεξη με το 2 , αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι προυποθεση προκειμενου να προσδιοριστει μια συσκευη ως Hi End.

Όπως επίσης, όσο κι αν συμφωνείς εσύ με το 2 φίλε LUXMAN, αυτό δε σημαίνει ότι είναι προϋπόθεση προκειμένου να προσδιοριστεί μια συσκευή ως Hi End. -bye-

Δηλαδή αν μία συσκευή κοστίζει πολλά και δεν παίζει τίποτα θα πούμε και "κρίμα..και το ξεκίνησαν τόσο καλά με την υψηλή τιμή που ζητάνε"...??I don't think so.

Για το 1. δε νομίζω να διαφωνεί κανείς. Τις συσκευές (θα πρέπει να) τις κρίνουμε με βάση την απόδοσή τους και μόνο.

Απάντηση: Re: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ “HIGH END” ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ FORUMS!!!

Και τί σημαίνει μια συσκευή παίζει καλά ή όχι. Και με ποιό κριτήριο είναι ακριβή ή όxi; Και ποιός θα αποφανθεί γιαυτό;

μα ... τα αυτιά μας για το ένα, η τσέπη μας για το άλλο. ποιος άλλος;;;

Παιδιά...δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον mr Skaloumbakas για τη δεινότητά του στο να ρίχνει 'σπίθες και να ανάβει φωτιές'...Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό... ίσα ίσα βοηθά στο να μπλέκονται πολοί στην κουβέντα και να ανταλάσσονται απόψεις πράγμα που κάνει καλό...καταπολεμά την ανία των forums.Όσο για το HI END και το κόστος του...χμ...εντάξει υπάρχουν φθηνά και καλά συστήματα αλλά δεν μπορώ να παραδεχθώ ότι το 'στερεο φονικό' του ξαδέρφου μου η πολλών από μας παίζει καλύτερα η ίδια με του mr Skaloumbakas...Μη τρελλαθούμε κι όλας...γιατί καμιά φορά όσα δε φτάνει η αλεπού...
AVE Mr Skaloymbakas.....

...γιατί καμιά φορά όσα δε φτάνει η αλεπού........

πηδάει και τα πιάνει.........
με καλές σούστες από την Αθηνάς...

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Σημ.:όπου σούστες=value for money

Καλά ΟΚ.
Για να ξανασκέψου το και άνοιξε τους τιμοκαταλόγους
10 ετών πριν και τα ξαναλέμε.

Σιγά μην δεχθώ ότι για να φτιάξεις ένα hi end
σύστημα πρέπει απαραίτητα να δώσεις 100.000 ή 200.000 EUR.

κάποιος "ειδικός" από το φόρουμ, δεν θυμάμαι ποιος θέσπισε ως κατώτερο όριο το ποσό των 5000 ευρώ για να είναι μια συσκευή hi end .Αν διαβάζει τον παρακαλώ να διευκρινίσει αν στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ ή όχι. Όχι τίποτα άλλο αλλά να προσέχουμε στο μέλλον τις αγορές μας μην τυχόν και δεν μας δεχτούν στο κλάμπ. :guitarist:

Αντιγραφω απο την Wikipedia

High-end audio can refer to the build quality of the components, but more specifically, refers to the ability to reproduce a recording with the highest fidelity to the original performance that has been committed to the recording. Typical qualitative attributes that are scaled by audiophile publications and experts are accuracy vs. warmth, tonal color vs. speed, timbre, size of sound stage vs. depth (spatial origins), clarity, pace, timing etc, etc.

A theoretically perfect high-end audio system would create the illusion of the musical performers actually being present and performing right in front of the listener. There would be no sonic signature that imparts any clue as to the fact that the performance is a playback of a recording instead of a live performance by actual musicians in the listening room. This is obviously more important with performances involving acoustic instruments and without studio manipulations of vocals.

Νομιζω οτι ειναι ενας πετυχημενος ορισμος, τοσο για πραγματικους χαϊενταδες οσο και για ασχετους με το θεμα σαν και του λογου μου. Το κοστος ειναι υποκειμενικο ζητημα, τα 5.000 ευρω + ΦΠΑ για αλλους ειναι μια περιουσια και για αλλους ψίχουλα.

Απο την ιδια πηγη (τα bold δικα μου)

High-end audio equipment is purported by the manufacturers to be the best, regardless of the price. High-end audio equipment can be extremely expensive. It is sometimes referred to as cost-no-object equipment. Owners of high-end audio are either audiophiles or conspicuous consumers. Audiophiles run the gamut from budget to high-end in terms of equipment price range and are primarily concerned with the quality of music reproduction (accuracy with personal preferences).

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ “HIGH END” ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ FORUMS!!!

κάποιος "ειδικός" από το φόρουμ, δεν θυμάμαι ποιος θέσπισε ως κατώτερο όριο το ποσό των 5000 ευρώ για να είναι μια συσκευή hi end .Αν διαβάζει τον παρακαλώ να διευκρινίσει αν στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ ή όχι. Όχι τίποτα άλλο αλλά να προσέχουμε στο μέλλον τις αγορές μας μην τυχόν και δεν μας δεχτούν στο κλάμπ. :guitarist:

Το ποσόν των 5.000 ευρώ αναφέρθηκε σε μια διαφήμιση γνωστού αντιπροσώπου στο περιοδικό HighFidelity. Στη συνέχεια αυτό σχολιάστηκε και εδώ και στο avsite.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος guru (sorry guru του forum δεν εννοώ εσένα) για να καταλάβει αν μια συσκευή ειναι HI END.Αν θέλει να παραμυθιάζεται είναι δικό του θέμα.Τα TSAKIRIDIS π.χ ειναι HI END (προσωπική μου γνώμη) και κοστίζουν πολύ κάτω από 5000.Ομοίως κάτι Αμερικανιές βρωμόκουτα με ένα μεγάφωνο 'full range' στη μέση που ακούγονται φρικτά πωλούνται 10000.Άν πιστεύεις τους 'Αίσωπους' και τα 'παπαγαλάκια' και όχι στ´αυτιά σου ....την πάτησες...Μια μέρα σ' ένα κεντρικό κατάστημα χίφι ρωτώντας τον 'guru' του μαγαζιού να μου προτείνει ηχεία με δυνατό και βαθύ μπάσσο μου έδειξε κάτι κουτάκια 4 λίτρων με....4,5'' woofer!!!...oh yes...

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος guru (sorry guru του forum δεν εννοώ εσένα) για να καταλάβει αν μια συσκευή ειναι HI END.Αν θέλει να παραμυθιάζεται είναι δικό του θέμα.Τα TSAKIRIDIS π.χ ειναι HI END (προσωπική μου γνώμη) και κοστίζουν πολύ κάτω από 5000.Ομοίως κάτι Αμερικανιές βρωμόκουτα με ένα μεγάφωνο 'full range' στη μέση που ακούγονται φρικτά πωλούνται 10000.Άν πιστεύεις τους 'Αίσωπους' και τα 'παπαγαλάκια' και όχι στ´αυτιά σου ....την πάτησες...Μια μέρα σ' ένα κεντρικό κατάστημα χίφι ρωτώντας τον 'guru' του μαγαζιού να μου προτείνει ηχεία με δυνατό και βαθύ μπάσσο μου έδειξε κάτι κουτάκια 4 λίτρων με....4,5'' woofer!!!...oh yes...

Θεωρώ τους Τσακιριδαίους πολύ σοβαρά άτομα, για να αποδεχθούν τη... ρετσινιά του χαϊεντά.

Θεωρώ τους Τσακιριδαίους πολύ σοβαρά άτομα, για να αποδεχθούν τη... ρετσινιά του χαϊεντά.
Αχ πως τα λες εσύ, πως τα λες...

και μας... σπας τον τσαμπουκά!!!

Για τους <<τσακιριδαιους>> να συμφωνησω και εγω περι σοβαροτητας ,αλλα τα περι ρετσινιας????Ενω εγω πρωσωπικα δεν ειμαι και πολλη fun των μηχανηματων τους,ξερω οτι αγαπανε αυτο που κανουν,οπως και αν το κανουν.Σιγουρα απευθηνονται σε ενα πιο <<ειδικο>> κοινο και σιγουρα τα προιοντα τους δεν ειναι αυτα που λεμε <<καταναλωτικα hifi>>.Γιατι το θεωρειται ρετσινια να ειναι hiend???