Οι Τετρομαγμένοι.

Καταχρώμαι το θέμα αυτό για να παραθέσω μια άποψη για τα γεγονότα εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας χωρίς σχολιασμό:

Πάτρα, 3/12/2009

*_«Τάξις και ασφάλεια καθ’ άπασαν την επικράτειαν»_*

Το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ, αφού απέτυχε παταγωδώς να διοργανώσει αντιτρομοκρατικό
συλλαλητήριο, αποφάσισε να εκδώσει (1/12/2009) δελτίο βίας σε πανεπιστημιακούς χώρους.
Υιοθετώντας πρακτικές χωροφύλακα του 1960, η πλειοψηφία της Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ παρουσιάζει
σε «δελτίο συμβάντων» μια καταγραφή περιστατικών, ορισμένα από τα οποία φαίνεται να
ελέγχονται ως αβάσιμα, ενώ άλλα να στρεβλώνονται (λόγω ελλιπούς πληροφόρησης;). Στη
συνέχεια, το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ προβαίνει σε «υποδείξεις» προς τις πρυτανικές αρχές
των Πανεπιστημίων και επικαλείται τη συνδρομή των «φορέων της Πολιτείας», προφανώς των
αρμοδίων για την «προστασία του πολίτη».

Θεωρούμε απαράδεκτη την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ τόσο για το
περιεχόμενο, όσο και για το ύφος της.

Ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, οφείλουμε να μην περιοριζόμαστε σε απλοϊκή και επιλεκτική
περιπτωσιολογία, αλλά να εμβαθύνουμε στα αίτια και να διεκδικούμε την εξάλειψή τους. Και
δεν μπορούμε να παραβλέπουμε:

* Τη βία από ένα στρεβλό εκπαιδευτικό σύστημα που ακρωτηριάζει
πνευματικά τους νέους,
* Τη βία από ένα πολιτικό σύστημα που περιθωριοποιεί τους νέους,
* Την κοινωνική βία που κατατρύχει ιδιαίτερα τους νέους στερώντας
τους το μέλλον,
* Τη βία των πολέμων που οδηγεί στην εξαθλίωση,
* Τη βία του κέρδους-- πάνω -- από -- όλα που προκαλεί απόγνωση,
* Τη βία από τη δικτατορία των media και της εικονικής
πραγματικότητας που αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν την καταστροφή.

Ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, απερίφραστα καταδικάζουμε την εκ προμελέτης βία, που
προκαλείται από ομάδες ατόμων σε «εντεταλμένη υπηρεσία» και που στοχεύει:

α) Στο να δίνει άλλοθι για περαιτέρω ανάπτυξη των κρατικών

κατασταλτικών μηχανισμών,

β) Στο να φοβίζει την κοινωνία, ώστε αυτή να συντηρητικοποιείται,

γ) Στο να συκοφαντούνται οι αγώνες των νέων που διεκδικούν το

μέλλον τους.

Ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, αγωνιζόμαστε μαζί με τους νέους για το δικαίωμα στην παιδεία,
στην εργασία, στις δημοκρατικές ελευθερίες. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά τους στη ζωή.

*ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Πανεπιστημιακών Πάτρας*

Εχουμε πόλεμο στην Ελλάδα ??Πότε ξεκίνησε??Επειδή διάβασα στο κείμενο ως ´αίτιο´τον πόλεμο .:flipout::flipout:
Εχουμε δικτατορία μήπως και δικαιολογείται ο τίτλος τού κειμένου??

Μεγαλη εμβάθυνση ,δέν λέω,στην προκήρυξη........Επιστημονικότατη...2 λεπτά έκαναν γιά να την γράψουν ή είναι copy-paste απο παλιότερη όμοια...?
Τι Ξύλινος λόγος είναι αυτός.................

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1082907&lngDtrID=244
Αθήνα..

Κατεπείγουσα έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών -που ενδεχομένως οδηγήσει σε άρση του ασύλου-, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το σοβαρό τραυματισμό του Χρήστου Κίττα, στη διάρκεια της εισβολής αντιεξουσιαστών στην Πρυτανεία στα Προπύλαια.

Περίπου 200 άτομα, που αποσπάστηκαν από την πορεία που βρισκόταν σε εξέλιξη το μεσημέρι της Κυριακής, έσπασαν την πόρτα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια και εισέβαλαν μέσα στο κτίριο.

Εκεί βρισκόταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με ξύλα και λοστούς από τους νεαρούς. Ο πρύτανης διεσώθη, χάρη στην παρέμβαση δύο φοιτητών.

Ο πρύτανης μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Ιπποκράτειο και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, για προληπτικούς λόγους, καθώς υπέστη και καρδιακό επεισόδιο.

Για το περιστατικό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι.Σακελάκος διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δίνοντας παράλληλα εντολή να αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, εφόσον η αστυνομία θεωρεί ότι μέσα στο κτίριο του Πρυτανείας υπάρχουν άτομα που εμπλέκονται σε δολοφονική απόπειρα κατά του πρύτανη.

Στο Ιπποκράτειο έσπευσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ο δήμαρχος Αθηναίων Ν.Κακλαμάνης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση του κ. Κίττα. Με συνεργάτες του πρύτανη επικοινώνησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ «καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση κατά του πρύτανη». Αποτροπιασμό για την επίθεση εναντίον του κ. Κίττα εξέφρασε ο πρύτανης του ΕΜΠ Κ.Μουτζούρης.

Οι Φασίστες ειναι Φασίστες οτι ´ενδυμα´και να φέρουν...Προφανώς τά ´παιδιά´επηρεάστηκαν απο τούς πολέμους πού γίνονται στον κόσμο..Ωραίοι ´επαναστάτες´ τής αλητείας.

Ο πόλεμος (διότι περί πολέμου πρόκειται μην γελιέστε) θα ενταθεί. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε περισσότερες ενέργειες, αλλά θα αποκεντρωθεί από τα κλασικά σημεία και θα λάβει και τη μορφή της τυφλής βίας απέναντι σε όσους ασκούν εξουσία απέναντι στην "κοινωνία" εκ μέρους του κράτους.

Προσωπικά προειδοποιήθηκα ότι αποτελώ δυνάμει στόχο.

Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

Ο πόλεμος (διότι περί πολέμου πρόκειται μην γελιέστε) θα ενταθεί. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε περισσότερες ενέργειες, αλλά θα αποκεντρωθεί από τα κλασικά σημεία και θα λάβει και τη μορφή της τυφλής βίας απέναντι σε όσους ασκούν εξουσία απέναντι στην "κοινωνία" εκ μέρους του κράτους.

Προσωπικά προειδοποιήθηκα ότι αποτελώ δυνάμει στόχο.

Λυπάμαι ειλικρινά γι´αυτό που γράφεις και σε συγχαίρω για το θάρρος σου να τοποθετείσαι δημόσια επωνύμως...:grinning-smiley-043.Σε λίγο θα πρέπει οσοι τολμάμε να καταδικάζουμε τετοιες μορφές βίας να γράφουμε με ψευδώνυμα.

Σόκ στην Κύπρο!

Με μια πρωτοφανή ενέργεια που έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Κύπρο αλλά και τον απανταχού ελληνισμό, άγνωστοι σύλησαν τον τάφο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου παίρνοντας μέσα από φέρετρο τη σωρό του.
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης έγινε όμως γνωστό σήμερα το πρωί, από άνδρα που υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του πρώην Προέδρου και ο οποίος τακτικά επισκέπτεται το νεκροταφείο της Δευτεράς φροντίζοντας τον τάφο.
Ενημερώθηκε αμέσως τηλεφωνικά η αστυνομία και ισχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκε στο νεκροταφείο όπου μαζί με μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας ξεκίνησε αμέσως έρευνας προς διάφορες κατευθύνσεις για τον εντοπισμό των αγνώστων βανδάλων.
Όπως μετέδωσε σε έκτακτη είδησή του το ΡΙΚ, στο κοιμητήριο βρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου. Η χρόνος της σύλησης του τάφου του Τάσου Παπαδόπουλου σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίος καθώς αύριο Σάββατο είναι το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου.

Πηγή DefenceNet

ΕΔΙΤ : Μπήκε ο Βασίλης ανάμεσα μας.

Τώρα που τα πράγματα καταλάγιασαν λιγάκι, δυο κουβέντες...

Μου έκανε τρομερά μεγάλη εντύπωση το γεγονός της επίθεσης στον Πρύτανη. Το θεωρώ πρωτοφανές και μεγάλης σημασίας γεγονός και τα φοιτητικά δρώμενα.
Είναι χρόνια τώρα που ο σεβασμός στο πρόσωπο των Καθηγητών απο τους Φοιτητές τους έχει χαθεί. Άλλοτε δικαίως διότι με τις πράξεις του και τις μικροπολιτικές διαμάχες τους απογοήτευσαν ακόμα και τους πιο ρομαντικούς (έχω πάμπολλα παραδείγματα, αρκετά και προσωπικα), άλλοτε γιατί μέρος του φοιτητικού κινήματος έμαθε απο μικρό οτι σεβασμό αξίζει μόνο αυτό...

Ώς εκ τουτου διαμάχες υπήρχαν πολλές. Αρκετές φορές πολύ έντονες.
Ποτέ δεν είχαν ξεπεράσει όμως το κατώφλι της ηθελημένης σωματικής βίας. Όσο ακραία και αν ήταν, χτισίματα γραφείων, γιαούρτωμα, συνθήματα, φωνές διατηρούσαν μια απόσταση. Μέναν στην προσβολή της αξιοπρέπειας. Ακραίο και δυσάρεστο σίγουρα. Αλλά μέσα σε κάποια πλαίσια ακόμα.
Ακόμα και ο τραυματισμός του Μάνθου πέρσι, ήταν σχεδόν ατύχημα. Αποτέλεσμα πολυκοσμίας και σπρωξίματος που τον έριξε κάτω. Δεν υπήρχε σαφής πρόθεση να βιοπραγήσουν έναντι του. Υπήρχε μια σιωπηλή συμφωνία να διατηρηθούν οι εντάσεις εντός ενός πλαισίου.

Γιαυτό και το γεγονός αυτό με προβληματίζει τόσο. Τόσο πολύ που μου φαίνεται σχεδόν απίθανο να ήταν φοιτητές αυτοί που το κάναν. Τα ΕΑΑΚ προτοστατούν πάντοτε σε ενδοπανεπιστημιακές κοινητοποιήσεις αλλα δεν θα χτύπαγαν ποτέ τον Πρύτανη.

Προσωπικά δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα προβοκάτσιας. Υπάρχουν δυνάμεις στην κοινωνία που επιθυμούν διακαώς την σύγκρουση και αυτές βρίσκονται και στις δύο πλευρές. Ανάβουν συνεχώς φιτίλια είτε απο την μία (ξύλο στον πρύτανη, λεηλασίες, καταστροφές, τυφλα χτυπήματα στην αστυνομία), είτε απο την άλλη (αστυνομική βαρβαρότητα, αυθαιρεσίες, άσυλο).
Μου μοιάζουν τόσο συντονισμένες μεταξύ τους, σαν μέρη ενός σχεδίου που σκοπό έχει τον διχασμό της κοινωνίας και σύγκρουση των δύο πλευρών.
Και οι φοιτητικές παρατάξεις, κοινοβουλευτικές και μή, παρασύρονται σε αυτό το παιχνίδι πολύ εύκολα.

Πολύ φοβάμαι οτι μπαίνουμε σε μια σκοτεινή περίοδο. Δημιουργήθηκε τώρα ένα προηγούμενο που δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω. Αν φτάσαμε στο σημείο που η αντιπαράθεση αυτή γίνεται τόσο εύκολα σωματική, η κατάσταση εντός των πανεπιστημίων κινδυνεύει να εκτροχιαστεί. Και αν οι υποψίες μου είναι σωστές, αφορμές για να ξεσπάσει θα εμφανίζονται συνεχώς. Και οι κομματικές παρωπίδες που φοραν οι περισσότεροι δεν θα τους αφήσουν να το δουν.

Προβοκάτορες από ποιον χώρο?
Δεν λέει κανείς. Πάντα τις ακρότητες τις κάνουν προβοκάτορες και όλοι είμαστε καλυμένοι.
Εάν είναι έτσι, και ο αστυνομικός που απέθεσε παραπροχθές την ενοχοποιητική σακούλα, μεταμφιεσμένος προβοκάτορας ήταν. Απόδειξέ μου, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, το αντίθετο.

Έναν χώρο όχι απαραίτητα ενιαίο που επιθυμεί την σύγκρουση, την πόλωση. Χώρος που κινείται στα δύο άκρα χωρίς να ανήκει σε κανένα. Θεωρητικοί μπαχαλάκηδες, αναρχικοί στα όρια (εντός και εκτός) της τρομοκρατίας. Αυτοί που απλά θέλουν αν δούν τον κόσμο να φλέγεται. Και εντάσω σε αυτά και το συμβαν με το σακίδιο. Στο πλαίσιο της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Μιλάω για ηθική αυτουργία βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν είναι όλοι οι δράστες μέλη συνομωσίας, εν άγνοιά τους όμως κάνουν το θέλημα αυτών. Είτε με εντολές για σκληρότητα, είτε με ιδεολογικές παραπλανύσεις για αγώνα έναντι στο κατεστημένο.

Είναι μια εντύπωση που μου έχει δημιουργηθεί, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ οτι φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Επίθεση σε πρύτανη με σκοπό τον ξυλοδαρμό του είναι κάτι πέραν της λογικής όσων έχω δεί εγώ 9 χρόνια μέσα στο Πανεπιστήμιο. Και διατηρούσα επαφές με όλους τους χώρους. Μου φαίνεται ενέργεια χωρίς λογίκη, χωρίς υπόβαθρο. Δεν ταιριάζει με το προφίλ τις οποιαδήποτε φοιτικικής παράταξης. Και δεν μπορεί να αλλάξανε τα πράγματα τόσο πολύ στον μισό χρόνο που έχω αποκοπεί.
Ακόμα και στις πιό ταραγμένες στιγμές η αντιπαράθεση έμενε στο πλαίσιο το ιδεολογικό, το συμβολικό. Δεν έπαιρναν τα όπλα οι φοιτητές. Και γιαυτό πιστέυω οτι δεν ήταν αυτοί φοιτητές.

Last edited:
Απάντηση: Σόκ στην Κύπρο!

Με μια πρωτοφανή ενέργεια που έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Κύπρο αλλά και τον απανταχού ελληνισμό, άγνωστοι σύλησαν τον τάφο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου παίρνοντας μέσα από φέρετρο τη σωρό του.
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης έγινε όμως γνωστό σήμερα το πρωί, από άνδρα που υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του πρώην Προέδρου και ο οποίος τακτικά επισκέπτεται το νεκροταφείο της Δευτεράς φροντίζοντας τον τάφο.
Ενημερώθηκε αμέσως τηλεφωνικά η αστυνομία και ισχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκε στο νεκροταφείο όπου μαζί με μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας ξεκίνησε αμέσως έρευνας προς διάφορες κατευθύνσεις για τον εντοπισμό των αγνώστων βανδάλων.
Όπως μετέδωσε σε έκτακτη είδησή του το ΡΙΚ, στο κοιμητήριο βρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου. Η χρόνος της σύλησης του τάφου του Τάσου Παπαδόπουλου σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίος καθώς αύριο Σάββατο είναι το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου.

Πηγή DefenceNet

Μετά τα συνθήματα ότι η "κύπρος είναι τουρκική" τώρα και τούτο....
Είμαι περίεργος τι θα κάνει τώρα ο "ευέλικτος"....και να δώ τι θα πούνε σχετικά τα ελλαδικά ΜΜΕ.

Kάποιος απο την Ελλάδα θά τάκλεψε απο την τσαντίλα του γιά κάποια πρόσφατη αποτυχία συγγενικού του προσώπου σε εσωτερικές εκλογές....:flipout::flipout:

Οσο ήταν ζωντανός ο Τάσσος είχε λυσσάξει να τον ρίξει απο τη Κυβέρνηση..Υπάρχει συνέντευξη στην Καθημερινή απολυτως εξυβριστική γιά έναν τοσο σημαντικό Ηγέτη..

Προβοκάτορες από ποιον χώρο?
Δεν λέει κανείς. Πάντα τις ακρότητες τις κάνουν προβοκάτορες και όλοι είμαστε καλυμένοι.
Εάν είναι έτσι, και ο αστυνομικός που απέθεσε παραπροχθές την ενοχοποιητική σακούλα, μεταμφιεσμένος προβοκάτορας ήταν. Απόδειξέ μου, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, το αντίθετο.

+1000

Με την ίδια άνεση λοιπόν μπορώ κι εγώ να δηλώνω πως δεν υπάρχουν προβοκάτορες.
Εφευρίσκονται για να καλύψουν την αντίφαση μεταξύ της "επιστημονικής ανάλυσης" των "προοδευτικών" -βλέπε την ανακοίνωση στο ποστ 2661- και της πραγματικότητας.

Το σκεπτικό τους: Ο πόλεμος, η κοινωνική αδικία κ.τ.λ είναι τα αίτια που δικαίως αντιδρά το "κίνημα". Το οποίο είναι εξ ορισμού αγαθό, αφού "απέναντι" έχει τον ιμπεριαλισμό/την κοινωνία της εκμετάλλευσης/ τους Αμερικάνους/ την ΕΕ κλπ.
Άρα δεν είναι δυνατόν μέλη του να κάνουν τα αίσχη που γίνονται στις σχολές και στους δρόμους, συνεπώς αυτά είναι έργα προβοκατόρων!!!

Αυτό ήταν και το πρόβλημά μου ανέκαθεν με τους "προοδευτικούς διανοούμενους": Μακροσκελείς, στριφνές αναλύσεις του ανύπαρκτου

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

+1000

Με την ίδια άνεση λοιπόν μπορώ κι εγώ να δηλώνω πως δεν υπάρχουν προβοκάτορες.
Εφευρίσκονται για να καλύψουν την αντίφαση μεταξύ της "επιστημονικής ανάλυσης" των "προοδευτικών" -βλέπε την ανακοίνωση στο ποστ 2661- και της πραγματικότητας.

Το σκεπτικό τους: Ο πόλεμος, η κοινωνική αδικία κ.τ.λ είναι τα αίτια που δικαίως αντιδρά το "κίνημα". Το οποίο είναι εξ ορισμού αγαθό, αφού "απέναντι" έχει τον ιμπεριαλισμό/την κοινωνία της εκμετάλλευσης/ τους Αμερικάνους/ την ΕΕ κλπ.
Άρα δεν είναι δυνατόν μέλη του να κάνουν τα αίσχη που γίνονται στις σχολές και στους δρόμους, συνεπώς αυτά είναι έργα προβοκατόρων!!!

Αυτό ήταν και το πρόβλημά μου ανέκαθεν με τους "προοδευτικούς διανοούμενους": Μακροσκελείς, στριφνές αναλύσεις του ανύπαρκτου

Συμφωνώ απόλυτα. Να συμπληρώσω και την καραμέλα με την οποία συγχωρούνται ή πρέπει κατ αυτούς να συγχωρούνται τα πάντα: "Εδώ υπάρχει τόση φτώχεια στον κόσμο/τόση αρρώστια/τόση αδικία/γίνονται τόσοι πόλεμοι, τι σημασία έχει μια πέτρα/μια μολότωφ/μια σπασμένη βιτρίνα;" 'Η το άλλο: "υπάρχει τόση φτώχεια και αδικία στον κόσμο, με το άσυλο/τις σπασμένες βιτρίνες θα ασχολούμαστε;"

Προσέξτε τη λογική: επειδή κάπου στον κόσμο γίνεται πόλεμος δικαιούται ένας αναρχικός να τα σπάει στην Αθήνα!

Re: Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

Προσέξτε τη λογική: επειδή κάπου στον κόσμο γίνεται πόλεμος δικαιούται ένας αναρχικός να τα σπάει στην Αθήνα!
Αμα δειτε το Indy τι λεει, θα καταλαβετε περι τινος προκειται.
Ενα απλο επιχειρημα:
Ο ανεπτυγμενος κοσμος εχει καταληστευσει τον 3ο κοσμο (αληθες).
Η Ελλαδα ανηκει στον ανεπτυγμενο κοσμο => εχει καταληστευσει τον κοσμο => πρεπει να δεχεται χωρις καμια προυποθεση μεταναστες απο τον 3ο κοσμο (κατα αλλους, καλως καιγεται και η σημαια, μιας και ειναι ιμπεριαλιστικο συμβολο της Ελλαδας)...

Η αφορμή μου ήταν ένα συγκεκριμένο γεγονός. Η επίθεση στον πρύτανη. Πράξη που η σημασία της είναι τόσο μεγάλη που δεν θέλω να πιστέψω οτι έγινε απο φοιτητές. Αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.
Το indy και τους αυτοπροσδιοριζόμενους ώς αναρχικούς δεν τους μετράω μαζί με τους φοιτητές, αλλά στους κύκλους αυτούς που επιδιώκουν την σύγκρουση.

Δεν δικαιολόγησα καμία καταστροφή λόγω πολέμου οπουδήποτε. Δεν έμπλεξα ιμπεριαλισμό και ιδεολογίες σε κανένα κομμάτι του πόστ μου.

Μέσα στην κοινωνία υπάρχουν όλων των ειδών οι ιδεολογίες. Πολλές είναι συμβατές μεταξύ τους, άλλες είναι πλήρως αντίθετες. Συνήθως τον περισσότερο καιρό αυτές βρίσκονται σε ηρεμία. Καμιά φορά όμως μερικές μπαίνουν σε τροχιά σύγκρουσης για διάφορους λόγους.
Η εντύπωση που μου έχει δημιουργηθεί εμένα είναι οτι σαν κάποιος να θέλει να βάλει τελευταία δύο τέτοιες σε πορεία σύγκρουσης. Αυτό εννοώ προβοκατόρες. Δεν δικαιολόγησα κανέναν και τίποτα.

Η αφορμή μου ήταν ένα συγκεκριμένο γεγονός. Η επίθεση στον πρύτανη. Πράξη που η σημασία της είναι τόσο μεγάλη που δεν θέλω να πιστέψω οτι έγινε απο φοιτητές. Αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.
Το indy και τους αυτοπροσδιοριζόμενους ώς αναρχικούς δεν τους μετράω μαζί με τους φοιτητές, αλλά στους κύκλους αυτούς που επιδιώκουν την σύγκρουση.

Δεν δικαιολόγησα καμία καταστροφή λόγω πολέμου οπουδήποτε. Δεν έμπλεξα ιμπεριαλισμό και ιδεολογίες σε κανένα κομμάτι του πόστ μου.

Μέσα στην κοινωνία υπάρχουν όλων των ειδών οι ιδεολογίες. Πολλές είναι συμβατές μεταξύ τους, άλλες είναι πλήρως αντίθετες. Συνήθως τον περισσότερο καιρό αυτές βρίσκονται σε ηρεμία. Καμιά φορά όμως μερικές μπαίνουν σε τροχιά σύγκρουσης για διάφορους λόγους.
Η εντύπωση που μου έχει δημιουργηθεί εμένα είναι οτι σαν κάποιος να θέλει να βάλει τελευταία δύο τέτοιες σε πορεία σύγκρουσης. Αυτό εννοώ προβοκατόρες. Δεν δικαιολόγησα κανέναν και τίποτα.

Παρόμοια εντύπωση έχω κι´εγώ.
Πώς σαν να επιδιώκεται μιά μορφή ´συγκρουσης´πού άν την συνδυάσεις μέ τα αντιλαϊκά μέτρα που θα εφαρμοστούν μιάς και ´πτωχεύουμε´-τώρα το κατάλαβαν ξαφνικά-και επειδή δεν πρόκειται να ´πτωχεύσουμε´αλλά απλούστατα θα πληρώσουν πάλι το μάρμαρο οι συνήθεις, και θα κάνουμε και μερικές ´αναγκαίες´υποχωρήσεις στά εθνικά θέματα. είναι αναγκαία η πόλωση και μάλιστα εκτός πολιτικής ,μεταξύ Αστυνομίας και τού θολού χώρου τών αντεξουσιαστών,πού μπορείς να βρείς,απο αφελείς ,έως εγκάθετους.

Η Επίθεση στον πρύτανη είναι στά πλαίσια αυτής τής λογικής.

Το πρώτιστο ειναι οτι ακόμα και οι ´προοδευτικές εφημερίδες´,που θα λύσσαγαν άν ηταν κάποια άλλη κυβέρνηση,δικαιολογούν τά γνωστά φοροληστρικά μέτρα ,τύπου ´περιβαλοντικός φόρος´γιά τα αυτοκίνητα(αυτό ειναι η ικανότητα τού να μετατρέπεις μιάν αντιλαϊκή πολιτική σέ δήθεν ´περιβαλλοντική´)τύπου πάμπολλοι έμμεσοι φόροι και φυσικά μηδενική ανάπτυξη..

Το οτι ολα τά παραπάνω τά προκάλεσε ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο πού δεν σεβάστηκε κάν το Κεϋνσιανό ,σε ολόκληρη την Ευρώπη,δεν το ´ακουμπά´κανείς....

Ο ρόλος τού αντεξουσιαστικού λεγόμενου χώρου είναι νά αποπροσανατολίζει με βλακώδεις συγκρούσεις και επιθέσεις και σε αυτό ο πιό καλός τους σύμμαχος´είναι το ίδιο το Κράτος..Για το λεγόμενο Indy που χρηματοδοτείται απο μεγιστάνες είναι γνωστό το παιχνίδι του...

Νομίζω λοιπόν πώς η απόπειρα πού γινεται είναι να μεταφερθεί η πραγματική σύγκρουση απο την πολιτική ,στις παρυφές της..

Και οσοι περισσοτεροι τσιμπήσουν οτι ο ´κακός λαός´πρέπει να σφίξει το ζωνάρι τόσο το καλύτερο γιά τούς ισχυρούς...

Υ.Γ.
Αλήθεια θα ´πειραχθούν´οι πραγματικά ισχυροί??

Θα ζητηθούν τά χρέη προς το ΙΚΑ ´των ιδιωτικών καναλιών,πού ανέρχονται σέ δίς?

Θά αυξηθεί η φορολογία τών Τραπεζών και θα κοπούν με το μαχαίρι οι διάφοροι απαράδεκτοι και καταχρηστικοί οροι δανεισμού??

Eκεί ειναι η πραγματική σύγκρουση...και σε πολλα άλλα..
Αλλά δυστυχώς και κάποιοι πολιτικοί φορείς πού θάπρεπε να αναδεικνύουν αυτά τα ζητήματα ασχολούνται μέ τρίχες και εσωκομματικές έριδες Σαλονιού.

Last edited:
Θυσίες και εγγυήσεις

Του Νικου Γ. Ξυδακη

Πέντε μόλις χρόνια από την πανεθνική ευφορία του 2004, πάνω από την Ελλάδα πλανιέται ο φόβος μιας εθνικής καταστροφής: η πτώχευση. Η δραματική αποστροφή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, προ ημερών, για χρέος που απειλεί την ίδια την εθνική κυριαρχία, ορίζει μια ιστορική στιγμή εξαιρετικά κρίσιμη, τόσο που δεν μπορεί να τη διαχειριστεί μόνη της η ηγετική πολιτική ελίτ. Εξ ου και ο νεοεκλεγμένος πρωθυπουργός, με νωπή ακόμη και σαφή τη λαϊκή εντολή, αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί απευθείας στον λαό και να ζητήσει επιπλέον νομιμοποίηση - κατ' ουσίαν κοινωνική και ηθική, πέραν της τυπικής κοινοβουλευτικής.

Ζητάει κατανόηση, ζητάει συναίνεση και συστράτευση, ζητάει θυσίες, σε κλίμακα πρωτόγνωρη για τη μεταπολιτευτική δημοκρατία της δανεικής ευημερίας και της προεξοφλημένης προόδου. Για να πετύχει αυτού του είδους την ιστορική συστράτευση, ο πρωθυπουργός και σύμπασα η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η ελληνική κοινωνία τούτη τη στιγμή βγαίνει οργισμένη από αλλεπάλληλα σκάνδαλα, κερματισμένη και τραυματισμένη από τη δομική διαφθορά και ό,τι αποκαλείται σχηματικά «προδοσία των ελίτ». Μέσα στο ρευστό οικονομικό περιβάλλον, το κοινωνικό σώμα διατρέχεται από ανησυχία και φόβο, από καχυποψία ή και μίσος για τους κρατικούς μηχανισμούς. Στα μάτια πολλών, ιδίως νεότερων, το κράτος έχει απονομιμοποιηθεί - πρωτοφανές ιστορικό χαρακτηριστικό.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να ζητήσει συστράτευση. Οφείλει όμως ταυτοχρόνως να πείσει και να εγγυηθεί. Να πείσει ότι συμμετέχει στις θυσίες· να εγγυηθεί δικαιοσύνη και ισοπολιτεία, να εγγυηθεί επίσης ότι η εθνική κυριαρχία δεν θα γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Οι πολίτες μπορούν να δεχτούν θυσίες, μόνο εφόσον οι θυσίες αφορούν όλους ακριβοδίκαια και μόνο εφόσον δεν τεθούν εν μειοδοσία τα μείζονα εθνικά θέματα, όσα παραμένουν ανοιχτά. Η κοινωνία θα δεχτεί να ξεπουληθούν τα τιμαλφή και τα σκεύη, αναλογικώς, αλλά δεν θα δεχτεί να υποθηκευτεί το οικόπεδο.

Καθημερινή 12/12/09...

Αυτή είναι η ουσιώδης πολιτική σύγκρουση πού περιγράφει ο Νίκος Ξυδάκης και μάλιστα με μετριοπαθή τρόπο λόγω τής συγκυρίας.

επιτρέψτε μου άλλο ένα εκτός θέματος, για να το ξεκαθαρίσω:

Alex προς θεού, εγώ τουλάχιστον δεν θεώρησα ότι δικαιολόγησες οτιδήποτε. Αν φάνηκε έτσι από το μήνυμά μου, συγγνώμη.

Απλά ξέρεις πως είναι στα δημόσια φόρα: Θίγεις εσύ ένα θέμα, πιάνομαι εγώ απ´ αυτό και λέω τον καημό μου, άσχετα πως το έθεσες εσύ.

Καλήμερα