Οι Τετρομαγμένοι.

Στο παρελθόν "επίθεση" (τα εισαγωγικά μπήκαν συνειδητά) έχει δεχτεί και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεροθανάσης. Μάλιστα νοσηλεύτηκε λόγω ενός κοψίματος στο χέρι από χαρτί καταγγέλοντας επίθεση εναντίον του (!). Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της πρυτανικής αρχής με θέμα το πώς "έκαναν φτερά" 30.000 τα οποία έπρεπε (βάσει νόμου) να αποδωθούν στον φοιτητικό σύλλογο.
Κατά διαβολική σύμπτωση και τότε είχε αρχίσει η αιώνια κουβέντα γύρω από την αναγκαιότητα του ασύλου, κτλ.
Αναρωτιέμαι σε αυτή την συγκεκριμένη περίπτωση ποιος είναι τελικά ο προβοκάτορας αν όχι ο ίδιος ο πρύτανης;

Για τον τραυματισμό (χωρίς εισαγωγικά) του πρύτανη στην Αθήνα προχθές, μπορούν να λεχθούν πολλά, ένα εκ των οποίων είναι ότι όποιος εμπιστεύεται την τηλεόραση για την ενημέρωσή του είναι τουλάχιστον αφελής. Μου έκανε εντύπωση τόσες μέρες πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν δεκάδες βίντεο από τα προπύλαια με τα επεισόδια, την υποστολή της ελληνικής σημαίας, της βίαιης εισόδου των κουκουλοφόρων στο κτίριο, και πολλά άλλα χρονικά τμήματα αλλά κανένα με την έξοδο του πρύτανη από το κτίριο. Τέτοια ατυχία ρε παιδί μου...Αλήθεια πόσοι από τους παρόντες γνώριζαν εκείνη τη στιγμή τον πρύτανη εξ όψεως; Μάλλον ελάχιστοι. Πώς αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι σχεδόν κανείς δεν έχει διαψεύσει τις "σοβαρές ειδήσεις" περί "βαρέων κακώσεων" του πρύτανη και λοιπών ψεμμάτων όταν εκείνος βγήκε από την κεντρική είσοδο περπατώντας αλλά υποβασταζόμενος από νεαρούς που του μιλούσαν στον πληθυντικό (!) ζητώντας του συγγνώμη (όπως η αστυνομία ένα πράγμα...) για το ατύχημα.
Αυτό έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων, εκ των οποίων και τα δύο δικά μου, καθώς ο πρύτανης διέσχισε το δεξί κομμάτι του πεζόδρομου που οδηγεί από τα προπύλαια προς το πεζοδρόμιο της βιβλιοθήκης.

Επί της ουσίας. Η όποια ηθελημένη ή αθέλητη επίθεση στον πρύτανη είναι αναίτια και ως αναίτια είναι και ηλίθια.
Η ηθελημένη όμως παραπληροφόρηση για τα γεγονότα και η άκριτη υιοθέτησή της έχει φανερό στόχο το να ανοίγει συνεχώς το θέμα του ασύλου, της καταστολής και της γενικής αποδοχής του γεγονότος ότι θα φτάσουμε σαν άλλοτε να ζούμε με αύρες σε κάθε γωνία. Το ποιον ρόλο επιτελεί ο καθένας είναι φανερό. Δυστυχώς ένα τμήμα του θολού αυτού αντιεξουσιαστικού χώρου δίνει τροφή για κάθε είδος "πρωτοβουλιών" τις οποίες κανάλια και Κράτος δέχονται ευχαρίστως με τους κάθε "απόχρωσης" φιλήσυχους πολίτες να χειροκροτούν.

Βεβαίως πλην το "θολού αντιεξουσιαστικού χώρου" υπάρχει και ο "καθαρός αντιεξουσιαστικός χώρος". Προφανώς τις κάθε λογής εξουσίες τις βολεύει να ασχολούνται μόνο με τον πρώτο καθώς τον δεύτερο δυσκολεύονται να τον αντιμετωπίσουν, πρωτίστως σε ιδεολογικό επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και εδώ μέσα δυστυχώς, οπότε και το τσουβάλιασμα των δύο χρησιμοποιείται αφειδώς.
 
Last edited:
ΥΓ. Σήμερα το πρωί άκουσα στην εκπομπή των Λυριτζή-Οικονόμου τον βουλευτή του ΚΚΕ Καραθανασόπουλο να υποστηρίζει με άγριες φωνές το δικαίωμα των εργατών (του ΠΑΜΕ δηλαδή...) στην συμβολική κατάληψη του υπουργείου όταν ξεκίνησε ο "διάλογος" για το ασφαλιστικό. Όταν κατηγορήθηκε από τους συνομιλητές του ότι κάθε είδους κατάληψη και ιδιαίτερα υπουργείου το οποίο θα φιλοξενούσε τον "διάλογο" είναι παράνομη, σε εξίσου επιθετικό ύφος ανταπάντησε ότι οι νόμοι που θίγουν τα συμφέροντα των εργατών, της λαικής τάξης, κτλ, δεν θα γίνουν σεβαστοί (!). Ο Μητσοτάκης junior λοιπόν του ζήτησε να αποχωρήσει το ΚΚΕ από τη Βουλή αν σέβεται επιλεκτικά τους νόμους και έγινε το "έλα να δεις"...

Μου δημιουργείται η απορία τελικά αν ένα κόμμα που συμμετέχει στις εκλογές και κατέχει έδρες στο κοινοβούλιο έχει την επίσημη άποψη ότι δικαιούται να σέβεται όποιους νόμους "γουστάρει" και καλεί σε "ανυπακοή", τότε οι γνήσιοι αντιεξουσιαστές τί δικαιούνται να κάνουν;
 
Στο θέμα του "τραυματισμου" του πρύτανη δεν θα εμπλακώ μιας και τα στοιχεία που έχω δεν θα αρκούν σε κάποιους, που ήδη έχουν βγάλει συμπέρασμα ότι τραυματίστηκε.
Για το ΚΚΕ τι να πω, είναι ένα κόμμα που κατεβαίνει στην Ευρωβουλή ενώ είναι κατά της ΕΕ.
Είναι ένα κόμμα που κάνει δικιά του διαδήλωση την Πρωτομαγιά, λες και οι εργάτες των άλλων παρατάξεων δεν έχουν δικαιώματα.
(Για να μην παρεξηγηθώ, το ΚΚΕ όντως έχει βοηθήσει πολλές φορές με τους αγώνες του στα εργασιακά, αλλά ο φόβος του να ανεβάσει τα ποσοστά του είναι μεγάλος)
 
To άρθρο θα δημοσιευθεί στα Επίκαιρα, στις 18.12.2009

Αντιγράφω απο το
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/12/k.html

KΥΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
konstantakopoulos.blogspot.com

Η σύληση του τάφου του Προέδρου Παπαδόπουλου θέτει σειρά δύσκολών ερωτημάτων, πρώτο εκ των οποίων το κατά πόσον συνδέεται με το κυπριακό. Με τα ελάχιστα στοιχεία που ήδη γνωρίζουμε, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, δεν είναι όμως άχρηστο να τις κάνουμε, διατηρώντας βεβαίως επιφύλαξη για νεώτερα στοιχεία.

Ανοησίες και απιθανότητες
1. ‛Ενας παράφρων μπορεί να υπάρχει. Ομάδα παραφρόνων, με στρατιωτική πειθαρχία, που εκτελούν καλά σχεδιασμένη μακάβρια επιχείρηση, μοιάζει περίπου αδύνατη.
2. Αναφέρθηκε η περίπτωση Ελλήνων ακροδεξιών εθνικιστών, που θέλουν να ϴηρωοποιήσουνϴ τον Παπαδόπουλου. Μοιάζει αφελής ως υπόθεση, προϊόν ϴμανίαςϴ του ΑΚΕΛ να βλέπει τον ελληνικό εθνικισμό ως κύριο εχθρό του. (H ΕΣΣΔ κατέρρευσε γιατί ο Γκορμπατσώφ νόμισε ως κύριο εχθρό τους σκληροπυρηνικούς και όχι τη Δύση. Η Κίνα επεβίωσε γιατί διατήρησε πάντα στον πυρήνα της στρατηγικής της την εικόνα της Δύσης ως εχθρού). Γιατί εθνικιστικοί, ακροδεξιοί κύκλοι να θέλουν την προσβολή του Τάσσου; Πρόκειται άλλωστε για ελάχιστους ανθρώπους στην Κύπρο, υπό ασφυκτική παρακολούθηση, Aν ήταν ένοχοι, θα τους έπιαναν σε πέντε λεπτά. Tα πολιτικά προβλήματα τα δημιουργούν τα ίδια τα κόμματα και οι πολιτικοί στον εαυτό τους και δεν χρησιμεύει σε τίποτα να κατασκευάζουν εχθρούς για να τους τα αποδώσουν. Ειρήσθω εν παρόδω, ο ελληνικός ακροδεξιός εθνικισμός εκ γενετής συνδέεται με ξένες δυτικές υπηρεσίες και ποτέ δεν εξυπηρέτησε ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Γιατί τέτοιες υπηρεσίες να θέλουν ηρωοποίηση Παπαδόπουλου;
3. Kλοπή για λύτρα. Να κλέψεις σωρό αρχηγού κράτους, βάζοντας όλες τις υπηρεσίες του και τον πληθυσμό να σε κυνηγάει, δεν φαίνεται πολύ έξυπνη ή ασφαλής ως εγκληματική ενέργεια. «Ακόμα κι αν πρόκειται για ακραία πράξη οργανωμένου εγκλήματος, υπό το πρόσχημα λύτρων, δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς ένα κλίμα πολιτικών διεργασιών σε υπόγεια αλληλεπίδραση με την εγκληματική
δράση», λέει ο Καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Πανούσης.
Πίσω από τα λύτρα, πιστεύει, κρύβεται πολιτική στόχευση.

Οι 'συμπτώσεις'
Η κλοπή της σωρού έγινε την παραμονή του ετήσιου μνημοσύνου και μετά τον τερματισμό της αξιολόγησης της Τουρκίας, θα συνέπιπτε μάλιστα κανονικά με αυτή, αν δεν είχε κλείσει το θέμα σε επίπεδο Υπουργών (με την αξιολόγηση συνέπεσε και η κορύφωση οικονομικών πιέσεων κατά της Ελλάδας, ένα είδος «Ιμίων της οικονομίας»). Η κλοπή έγινε στην αρχή μιας περιόδου λίγων μηνών, στη διάρκεια των οποίων θα κριθεί η ύπαρξη κυπριακού κράτους, η μορφή «λύσης» και οι προοπτικές της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ. Για να αποδεχθούμε ερμηνείες του κοινού ποινικού δικαίου θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι όλα αυτά τα γεγονότα απλώς συμπίπτουν με την κλοπή του λειψάνου, που είναι επίσης τελείως άσχετη με τον ρόλο που έπαιξε και τον ισχυρό συμβολισμό που εκπέμπει και σήμερα ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, του ‛Όχι στο σχέδιο Ανάν και τα σχέδια των Μπους, Μπλερ και ΣΙΑ. Σας φαίνεται πολύ πιθανή η συρροή τόσων ϴσυμπτώσεωνϴ; (Nα σημειώσουμε επίσης την εμφάνιση, κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, συνθημάτων “η Κύπρος είναι τουρκική”, γραμμένων σε τουρκική γραφή που δεν συνηθίζουν οι Τουρκοκύπριοι…)

Μια “μαφιόζικου” τύπου προειδοποίηση (ποιόν ωφελεί το έγκλημα)
Αν αποκλείσουμε τους τρελλούς και τους εγκληματίες ποινικού δικαίου, γυρνάμε στην πολιτική. Ποιόν ωφελεί το έγκλημα; Τι μήνυμα στέλνει στην πολιτική ελίτ και την κοινή γνώμη η απαγωγή της σωρού, παραμονές ολοκλήρωσης των συνομιλιών Χριστόφια-Talat και εν όψει εμφάνισης νέου σχεδίου που, όλες οι δημοσκοπήσεις, δείχνουν ότι δεν είναι δημοφιλές.
Αν είσαστε πολιτικός στην Κύπρο και ενδεχομένως θέλατε να πείτε ¨Όχι, δεν θα σκεφτείτε τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό το ¨Όχι σε σας και την οικογένειά σας; Δεν θα “διαβάζατε” στην απαγωγή το μήνυμα: “θα κυνηγήσουμε μέχρι τον τάφο κι ακόμα πιο πέρα όποιον μας φέρει εμπόδια, όποιον πει ‛Όχι, όποιον μας κοροϊδέψει». Η προειδοποίηση απευθύνεται καταρχήν στον ίδιο τον κ. Χριστόφια, στην περίπτωση που διστάσει να “τελειώσει” τη δουλειά, επιλέγοντας να μην συνυπογράψει ένα αντιδημοφιλές, μη βιώσιμο σχέδιο. Εκτός του κ.
Χριστόφια, το ϴμήνυμαϴ απευθύνεται στα παιδιά του τέως Προέδρου και δύο-τρεις ακόμα πολιτικούς που σκέφτονται ενδεχομένως να επαναλάβουν αυτό που έκανε ο Τάσσος το 2004. Είναι σαν κάποιος να τους λέει: “Ξανασκεφτείτε το, ξανασκεφτείτε με ποιες δυνάμεις τα βάζετε”.
Το μήνυμα απευθύνεται ευρύτερα στο σύνολο της ελληνικής πολιτικής τάξης και τον κυπριακό λαό, επιχειρώντας να “ξυπνήσει” ισχυρά ρεύματα φόβου και υποτέλειας που διατρέχουν το συλλογικό ασυνείδητο. «Σταματήστε να κάνετε τον ξύπνιο. Αρκετά μας πρήξατε το 2004 και μας καθυστερήσατε έξη χρόνια. Θυμηθείτε τι σας έχουμε κάνει στο παρελθόν, δείτε τι μπορούμε να κάνουμε στο ίδιο σας το νησί, κάτω από τη μύτη της αστυνομίας σας, στον ίδιο σας τον Πρόεδρο, σύμβολο της αντίστασης και της δύναμής σας. Μη διανοηθείτε να επαναλάβετε τα ίδια. Υπογράψτε να τελειώνουμε. Το ξέρετε, όλη η ιστορία σας το μαθαίνει, μπορεί να αργήσουμε, θα βρούμε όμως τον τρόπο να νικήσουμε. ‛Η μήπως θα σας σώσει μια μπατιρισμένη Ελλάδα;».
Βεβαίως, η τακτική αυτή είναι “δίκοπο μαχαίρι”, μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει να τη δοκιμάσουν όσοι τη χρειάζονται. Στο κάτω-κάτω, εμπειρία δύο αιώνων ξένων επεμβάσεων στον ελληνικό χώρο δείχνει να επιβεβαιώνει την μακροχρόνια αποτελεσματικότητα τέτοιων μεθόδων, ιδίως στο επίπεδο των ϴελίτϴ. Αν αυτή η υπόθεση εργασίας είναι σωστή, τότε βρισκόμαστε στην αρχή, τις πρώτες δοκιμές μιας μελετημένης καμπάνιας ψυχολογικού πολέμου διεθνών δυνάμεων εναντίον του κυπριακού λαού και της
τωρινής ή δυνάμει ηγεσίας του.
Ο αναγνώστης μπορεί να μας αντιτάξει τρία ερωτήματα-αντιρρήσεις: Γίνονται τέτοια πράγματα; Υπάρχει τόσο σοβαρό διακύβευμα; Δεν υπάρχουν πιο αθώες, πολιτικές μέθοδοι για τις επιδιώξεις αυτές; Για το πρώτο από τα ερωτήματα αυτά παραπέμπουμε στο σύνολο της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Αποτελεί, σε πολύ μεγάλο βαθμό, μια απίστευτη ιστορία συνωμοσιών, πραξικοπημάτων, δολοφονιών, εξαγορών με μία κεντρική επιδίωξη: τον έλεγχο του άφθαστης στρατηγικής αξίας ελληνικού χώρου. Τα άλλα δύο ερωτήματα είναι πιο ενδιαφέροντα.

Το διακύβευμα: Τουρκία, Κύπρος, Ευρώπη
Η τουρκική ένταξη στην ΕΕ παίζει κεντρικό ρόλο στην ευρωπαϊκή, μεσανατολική, αν όχι και ρωσική πολιτική ΗΠΑ και Βρετανίας. Οριστικοποιεί τη μετατροπή της ‛Ενωσης σε υποτελή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ζώνη ελεύθερων ανταλλαγών, υποχείριο των ϴαγορώνϴ, πολιτικά μη ενοποιήσιμη, στρατηγικά μη χειραφετήσιμη. Μπορεί να φαίνεται δύσκολα πραγματοποιήσιμη, όσο όμως δεν συναντά ανυπέρβλητα εμπόδια, παραμένει κεντρική διεθνής πολιτική ΗΠΑ-Βρετανίας παράγοντας αποτελέσματα.
Το κυπριακό, η στρατιωτική κατοχή κράτους-μέλους της ΕΕ συνιστά ακραίο παραλογισμό και το κυριότερο εμπόδιο στην τουρκική ένταξη, αλλά και τις ομαλές σχέσεις Δύσης-Τουρκίας. ‛Οσο παραμένει άλυτο θα αποτελεί τεράστια νάρκη στον δρόμο της Τουρκίας. Αν λυθεί με λύση τύπου Ανάν, αφαιρώντας από τη συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων το δικαίωμα να ασκούν εξουσία στο νησί, δηλαδή το κράτος τους, όπως προέβλεπε αυτό το σχέδιο και όπου οδηγούν, δυστυχώς, οι προτάσεις Χριστόφια στις διαπραγματεύσεις, τότε η Τουρκία θα μπει από τώρα στην ΕΕ, η Κύπρος, το πιο στρατηγικό ίσως σημείο της υφηλίου, με τεράστιο πιθανώς οικονομικό ενδιαφέρον, θα ξαναπεράσει στον έλεγχο των αποικιοκρατικών δυνάμεων και η Ελλάδα θα γίνει προτεκτοράτο.
Σας φαίνονται απίθανα αυτά; Κατανοητό, για δείτε το όμως καλύτερα. Η Τουρκία θα μπει από τώρα στην ΕΕ, πρώτον γιατί θα αποκτήσει βαρύνουσα επιρροή στην ψήφο της Λευκωσίας στα ευρωπαϊκά όργανα δια του προωθούμενου σχεδίου λύσης, δεύτερον γιατί αν θελήσει κάποιος να μπλοκάρει στο μέλλον την πλήρη ένταξή της, θα διακινδυνεύσει μια Βοσνία στο νησί. Τη δυνατότητα τέτοιας κρίσης εμπεριέχει η σκόπιμη ασάφεια και το αδόκιμο των συζητούμενων ρυθμίσεων κυριαρχίας (εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφος, δύο κράτη σε συσκευασία ενός με δύο αστυνομίες και άρα δύο ντε φάκτο κυριαρχίες, κατάργηση δικαιώματος και μέσου αυτοάμυνας του κράτους). Με άλλα λόγια, οι Ελληνοκύπριοι, συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού, 82%) θα καταστούν όμηροι της καλής θέλησης Λονδίνου, ¨Αγκυρας και Ουάσιγκτον, η πρώτη αποικία παγκοσμίως που θα παραιτηθεί οικειοθελώς και από τον τύπο της ανεξαρτησίας που απέκτησε με την επανάσταση του 1955-59.
Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορήσει για την ασφάλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι ελεύθερη, αν περάσει τέτοιο σχέδιο, όχι να κάνει πολιτική με τη Ρωσία, αλλά ούτε να ασκήσει καλά καλά την κυριαρχία της σε Αιγαίο και Θράκη. Αντί να επιλύσουμε τα ελληνοτουρκικά, θα κάνουμε πιθανότερη μια γενική, υπό πολύ δυσμενέστερους όρους σύρραξη με την Τουρκία.
Για τις διεθνείς δυνάμεις που εδώ και αιώνες θεωρούν την Ανατολική Μεσόγειο δική τους θάλασσα, το στρατηγικό διακύβευμα είναι κολοσσιαίο. Με παρόμοια λύση του κυπριακού, ΗΠΑ και Βρετανία πετυχαίνουν με έναν σμπάρο πολλά τρυγόνια, επανακτώντας την αποικία τους, που ποτέ δεν αποδέχθηκαν την έστω και κολοβωμένη ανεξαρτησία της, εμπεδώνοντας τον έλεγχο επί του ελληνικού χώρου, που θεωρείται πάντα υποψήφιος «απιστίας» με τους Ρώσους, οριστικοποιώντας τον ατλαντικό έλεγχο της ΕΕ και «δένοντας» την Τουρκία στο δυτικό άρμα.
Βεβαίως, Ουάσιγκτον και Λονδίνο, αληθινοί και διαχρονικοί σκηνοθέτες του κυπριακού είναι ορθολογικοί παίκτες. Δεν θα το αποτολμούσαν, θα επεδίωκαν να ικανοποιηθούν με λιγότερα αν έβλεπαν ότι δεν γίνεται, ή ότι το κόστος από την επιδίωξη μπορεί να γίνει δυσανάλογο. Αλλά δεν το βλέπουν και δεν το είδαν επί αιώνες. Δεν διαπιστώνουν σοβαρή αντίσταση από την ελλαδική και κυπριακή ελίτ που θα αύξανε υπέρμετρα το κόστος για τους ίδιους παρόμοιων επιδιώξεων. Ούτε η πολιτική, ούτε η οικονομική ελίτ των δύο κρατών επιθυμεί να τα βάλει μαζί τους, ακόμα και για ζητήματα που αφορούν τον πυρήνα εθνικής και κρατικής κυριαρχίας. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι, βεβαίως, όχι η βελτίωση των σχέσεων με τους «συμμάχους», αλλά η πιθανότητα μείζονος κρίσεως. Γιατί, όπως εύστοχα παρατήρησε ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ το 2004, μόνο όποιος μπορεί να πει όχι, μπορεί να πει και ναι.

Δεν επαρκούν τα πολιτικά μέσα;
Θα μπορούσαν να περιορισθούν σε κλασικξές προσπάθειες άσκησης πολιτικής επιρροής και αυτό έκαναν μέχρι τώρα, ιδίως ευνοώντας παντοιοτρόπως την εκλογική ήττα του Παπαδόπουλου το 2008 και ανεχόμενοι, κατά τρόπο πολύ ασυνήθιστο για την πάγια πολιτική τους, την ανάδειξη στην εξουσία ενός ΚΚ. Η επιδίωξή τους είναι η επανάληψη στην Κύπρο του σεναρίου της Ελλάδας του 1944-45, τηρουμένων των αναλογιών. (Συνήθως αντιμετωπίζουμε τη δεκαετία του 1940 από τη σκοπιά της εσωτερικής σύγκρουσης, στην πραγματικότητα όμως πρέπει να θεωρείται απαύγασμα της βρετανικής στρατηγικής, ένας από τους συγκλονιστικότερους θριάμβους του Ουίνστον Τσώρτσιλ και της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στην ιστορία της. Οι Βρετανοί έπρεπε να ανακτήσουν μια χώρα που ελεγχόταν κατά 90% από ένα ΚΚΕ με πλειοψηφική πολιτική επιρροή, μεγάλο, εμπειροπόλεμο στρατό και τις δάφνες της αντίστασης . Κατάφεραν αυτό που δεν θα μπορούσε ούτε στο όνειρό του να κάνει ο στρατός τους, βάζοντας τους αντιπάλους τους να δράσουν υπέρ τους! Τύφλα νάχουν Μακιαβέλι και Ταλλεϋράνδος)
Όπως είπαμε ΗΠΑ και Βρετανία διαθέτουν ικανοποιητική επιρροή στην ελλαδική και κυπριακή 'ελίτ'. Δεν υπάρχει λόγος να προσφύγουν σε άλλες, πιο 'περίεργες' μεθόδους. Το πρόβλημα που ανέκυψε όμως είναι ότι σειρά δημοσκοπήσεων επί πολλούς μήνες δείχνει ότι οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το σχέδιο και τις προτάσεις των δικών τους ηγετών, καθιστώντας μια έγκριση σε δημοψήφισμα αμφίβολη, με τις σημερινές συνθήκες. Αυτό θα αυξήσει και τους δισταγμούς Χριστόφια που δεν θέλει να πάει σε δημοψήφισμα και να χάσει.
Πρέπει επομένως να συμβούν, ει δυνατόν, γεγονότα, που να αλλάξουν το σημερινό κλίμα, να περιορίσουν τις αντιρρήσεις, να δημιουργήσουν σύγχυση ως προς το διακύβευμα. Αντί οι Κύπριοι να συζητάνε για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις του μέλλοντός τους (εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο, πώς θα λειτουργεί αυτό το μόρφωμα και δεν θα καταρρεύσει όπως οι συμφωνίες του 1960) να συζητάνε ποιος πήρε τη σωρό του Παπαδόπουλου, αν κάνει καλό ο εθνικισμός, ίσως αύριο ποιος έβαλε βόμβα ή έκανε απόπειρα, οτιδήποτε άλλο πέραν του συγκεκριμένου διλήμματος ενώπιόν τους. Για να μην επαναληφθούν τα καλά του 2004, όταν ανετράπη ολόκληρος ο σχεδιασμός, ο κυπριακός λαός πρέπει να πάει σε δημοψήφισμα φοβισμένος, εγκλωβισμένος, εκβιασμένος, διεθνώς απομονωμένος και εσωτερικά διχασμένος. Ανεξάρτητα λοιπόν από τι έγινε με τη σωρό, στρατηγικοί αναλυτές δεν αποκλείουν να δούμε σημεία και τέρατα στο αμέσως προσεχές μέλλον στο νησί.

Συμπέρασμα
Η άμυνα απέναντι σε παρόμοιες απειλές περιλαμβάνει βεβαίως ένα επιχειρησιακό σκέλος, κυρίως όμως είναι πολιτική. Με δεδομένο το εύρος των δυνάμεων που απειλούν την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου, θα χρειαζόταν εδώ και καιρό η συγκρότηση εθνικού μετώπου. Ορθώς ο Πρόεδρος της Κύπρου ζητάει λαϊκή και πολιτική συσπείρωση. Αλλά τέτοιο μέτωπο μπορεί και πρέπει να συγκροτηθεί μόνο στη βάση της υπεράσπισης του πυρήνα της κρατικής κυριαρχίας Κύπρου και Ελλάδας. Δεν είναι δυνατόν εν ονόματι της προστασίας μιας μειονότητος, της ανάγκης σύντομης επίλυσης του κυπριακού και των ελληνοτουρκικών, της ανάγκης να αποφευχθεί μια διχοτόμηση, που εμπεριέχεται άλλωστε στις σημερινές ελληνικές προτάσεις, να καταλύεται το κυπριακό κράτος. Οι πολιτικές αυτές, ειρήσθω εν παρόδω, δεν θα φτιάξουν, θα καταστρέψουν στο τέλος τις σχέσεις και με την Τουρκία και με τους 'συμμάχους'.
Η 'κόκκινη γραμμή' που ξεχωρίζει μια κακή συμφωνία από μια εθνική καταστροφή είναι η διατήρηση των Ελληνοκυπρίων, εκεί τουλάχιστο που ζουν, υπό την προστασία κανονικού, συντεταγμένου, διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους, με κανόνα πλειοψηφίας, δικαίωμα αυτοάμυνας και στρατό, χωρίς επεμβατικά δικαιώματα τρίτων. ¨Όπως είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου, 'αν χαθεί η Κύπρος, θα χαθεί και η Ελλάδα'.
Αυτά θα μπορούσαν εν τέλει και να εξηγηθούν στους δυτικούς συμμάχους, γιατί η ιστορία με την τουρκική ένταξη κινδυνεύει να γίνει το πολιτικο’διπλωματικό ισοδύναμο του παραλογισμού στο Ιράκ. Αλλά κανείς δεν θα πάρει στα σοβαρά ηγεσίες κρατών που δεν παίρνουν στα σοβαρά οι ίδιες τον εαυτό τους, τα κράτη τους, την κυριαρχία τους.
 
http://www.florina.org/news/2009/december18_g.asp

Φασιστική επιθεση του Ουρανιου Τοξου,με φρασεολογία,που θυμίζει τουλάχιστον Γκαίμπελς κατά τού Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών τής Ελλάδας κυρίου Δρούτσα..
Καλά αυτο το Φλωρινα -Lerin τών ´ανυπαρκτων´τού 0,06% στις ευρωεκλογές ,ολα τά λεφτά.
Αν τολμούσε ελληνικό κόμμα να εκδόσει τέτοια κατάπτυστη ανακοινωση κατι Ιοί και Παρατηρητήρια τού Ελσίνκι θαχαν ξεσηκώσει τον κόσμο...
Τώρα...μόκο.
 
Last edited:
http://www.florina.org/news/2009/december18_g.asp

Φασιστική επιθεση του Ουρανιου Τοξου,με φρασεολογία,που θυμίζει τουλάχιστον Γκαίμπελς κατά τού Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών τής Ελλάδας κυρίου Δρούτσα..
Καλά αυτο το Φλωρινα -Lerin τών ´ανυπαρκτων´τού 0,06% στις ευρωεκλογές ,ολα τά λεφτά.
Αν τολμούσε ελληνικό κόμμα να εκδόσει τέτοια κατάπτυστη ανακοινωση κατι Ιοί και Παρατηρητήρια τού Ελσίνκι θαχαν ξεσηκώσει τον κόσμο...
Τώρα...μόκο.
Αντιφασισμος, αντιεθνικισμος, αντιπατριωτισμος.
Οι νεοι φασισμοι.
 
Δήλωση Βαρθολομαίου περί ´καθημερινής Σταύρωσής του στην Τουρκία´..
Για νά λέει τέτοια ο μετριοπαθής Βαρθολομαίος ,οι γείτονες ακονίζουν γιά μιά φορά ακόμα τήν ´δημοκρατική τους οξύτητα´..
Βέβαια ο Ανθρωπος τά λέει γιά να τά ακούσουν και στο δικό μας Υπ.Εξ.,το τωρινό και το προηγούμενο(μιάς και η συνέντευξη πιθανότατα ειχε δοθεί στο ιδιωτικό κανάλι τον προηγούμενο Μάϊο),πού κινείται μεταξύ κουμπαριών και ζεϊμπέκικων.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1087512&lngDtrID=244
 
Στο παρελθόν "επίθεση" (τα εισαγωγικά μπήκαν συνειδητά) έχει δεχτεί και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεροθανάσης. Μάλιστα νοσηλεύτηκε λόγω ενός κοψίματος στο χέρι από χαρτί καταγγέλοντας επίθεση εναντίον του (!). Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της πρυτανικής αρχής με θέμα το πώς "έκαναν φτερά" 30.000 τα οποία έπρεπε (βάσει νόμου) να αποδωθούν στον φοιτητικό σύλλογο.
Κατά διαβολική σύμπτωση και τότε είχε αρχίσει η αιώνια κουβέντα γύρω από την αναγκαιότητα του ασύλου, κτλ.
Αναρωτιέμαι σε αυτή την συγκεκριμένη περίπτωση ποιος είναι τελικά ο προβοκάτορας αν όχι ο ίδιος ο πρύτανης;

Για τον τραυματισμό (χωρίς εισαγωγικά) του πρύτανη στην Αθήνα προχθές, μπορούν να λεχθούν πολλά, ένα εκ των οποίων είναι ότι όποιος εμπιστεύεται την τηλεόραση για την ενημέρωσή του είναι τουλάχιστον αφελής. Μου έκανε εντύπωση τόσες μέρες πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν δεκάδες βίντεο από τα προπύλαια με τα επεισόδια, την υποστολή της ελληνικής σημαίας, της βίαιης εισόδου των κουκουλοφόρων στο κτίριο, και πολλά άλλα χρονικά τμήματα αλλά κανένα με την έξοδο του πρύτανη από το κτίριο. Τέτοια ατυχία ρε παιδί μου...Αλήθεια πόσοι από τους παρόντες γνώριζαν εκείνη τη στιγμή τον πρύτανη εξ όψεως; Μάλλον ελάχιστοι. Πώς αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι σχεδόν κανείς δεν έχει διαψεύσει τις "σοβαρές ειδήσεις" περί "βαρέων κακώσεων" του πρύτανη και λοιπών ψεμμάτων όταν εκείνος βγήκε από την κεντρική είσοδο περπατώντας αλλά υποβασταζόμενος από νεαρούς που του μιλούσαν στον πληθυντικό (!) ζητώντας του συγγνώμη (όπως η αστυνομία ένα πράγμα...) για το ατύχημα.
Αυτό έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων, εκ των οποίων και τα δύο δικά μου, καθώς ο πρύτανης διέσχισε το δεξί κομμάτι του πεζόδρομου που οδηγεί από τα προπύλαια προς το πεζοδρόμιο της βιβλιοθήκης.

Επί της ουσίας. Η όποια ηθελημένη ή αθέλητη επίθεση στον πρύτανη είναι αναίτια και ως αναίτια είναι και ηλίθια.
Η ηθελημένη όμως παραπληροφόρηση για τα γεγονότα και η άκριτη υιοθέτησή της έχει φανερό στόχο το να ανοίγει συνεχώς το θέμα του ασύλου, της καταστολής και της γενικής αποδοχής του γεγονότος ότι θα φτάσουμε σαν άλλοτε να ζούμε με αύρες σε κάθε γωνία. Το ποιον ρόλο επιτελεί ο καθένας είναι φανερό. Δυστυχώς ένα τμήμα του θολού αυτού αντιεξουσιαστικού χώρου δίνει τροφή για κάθε είδος "πρωτοβουλιών" τις οποίες κανάλια και Κράτος δέχονται ευχαρίστως με τους κάθε "απόχρωσης" φιλήσυχους πολίτες να χειροκροτούν.

Βεβαίως πλην το "θολού αντιεξουσιαστικού χώρου" υπάρχει και ο "καθαρός αντιεξουσιαστικός χώρος". Προφανώς τις κάθε λογής εξουσίες τις βολεύει να ασχολούνται μόνο με τον πρώτο καθώς τον δεύτερο δυσκολεύονται να τον αντιμετωπίσουν, πρωτίστως σε ιδεολογικό επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και εδώ μέσα δυστυχώς, οπότε και το τσουβάλιασμα των δύο χρησιμοποιείται αφειδώς.

δεν αντιλέγω καθόλου σε όσα παραθέτεις.

όμως...

πρώτον, το άσυλο του πανεπιστημίου ισχύει μόνο για την ελεύθερη διάδοση ιδεών, ούτε καν πράξεων, όχι για κοινωνικούς αγώνες.

δεύτερον, το άσυλο θα πρέπει να ισχύει για τους ανθρώπους του πνεύματος κι όχι για τους καταστολείς του πνεύματος, οι οποίοι εμποδίζουν δια της βίας είτε πνευματικές διαδικασίες (π.χ. μαθήματα) είτε αντίθετες προς αυτούς πολιτικές εκδηλώσεις.

Και φαντάζομαι ότι δεν θα σου άρεσε καθόλου να είσαι εντός του πανεπιστημίου και να με δεις με λοστό να σου επιτίθεμαι, ενώ θα έχω το ακαταδίωκτο, αφού το έγκλημα (έγκλημα δεν είναι;) θα έχει τελεστεί σε χώρο που δεν έχουν πρόσβαση οι αστυνομικές αρχές (ή σύμφωνα με κάποιους άλλους είναι απελευθερωμένος χώρος, άρα δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε πρόσβαση η αστυνομία, ακόμα κι αν ένας αστυνομικός πηγαίνει να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο μεταπτυχιακό που έχει εγγραφεί.
 
δεν αντιλέγω καθόλου σε όσα παραθέτεις.

όμως...

πρώτον, το άσυλο του πανεπιστημίου ισχύει μόνο για την ελεύθερη διάδοση ιδεών, ούτε καν πράξεων, όχι για κοινωνικούς αγώνες.

δεύτερον, το άσυλο θα πρέπει να ισχύει για τους ανθρώπους του πνεύματος κι όχι για τους καταστολείς του πνεύματος, οι οποίοι εμποδίζουν δια της βίας είτε πνευματικές διαδικασίες (π.χ. μαθήματα) είτε αντίθετες προς αυτούς πολιτικές εκδηλώσεις.

Και φαντάζομαι ότι δεν θα σου άρεσε καθόλου να είσαι εντός του πανεπιστημίου και να με δεις με λοστό να σου επιτίθεμαι, ενώ θα έχω το ακαταδίωκτο, αφού το έγκλημα (έγκλημα δεν είναι;) θα έχει τελεστεί σε χώρο που δεν έχουν πρόσβαση οι αστυνομικές αρχές (ή σύμφωνα με κάποιους άλλους είναι απελευθερωμένος χώρος, άρα δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε πρόσβαση η αστυνομία, ακόμα κι αν ένας αστυνομικός πηγαίνει να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο μεταπτυχιακό που έχει εγγραφεί.

Δεν αντιλέγω ούτε εγώ αν και και στην ερμηνεία του νόμου θεωρώ ότι έχεις κάνει λάθος, περισσότερο "φιλοσοφικού" τύπου παρά πρακτικού. Π.χ. Δεν μπορείς να απομονώνεις τις ιδέες από τους κοινωνικούς αγώνες διότι είναι αυτονόητο ότι οι πρώτες προηγούνται ή και ωθούν προς τους δεύτερους. Δηλαδή αν οι "ιδέες" που διακινούνται εντός του ασύλου προκαλούν κοινωνικές αναταράξεις θα πρέπει να τις εξαιρέσουμε από το άσυλο; Προφανώς όχι.
Κατά δεύτερον σφάλεις όταν λες ότι "η αστυνομία δεν έχει την οποιαδήποτε πρόσβαση" ενώ είναι σαφώς ορισμένο και διατυπωμένο στον νόμο ότι υπό προυποθέσεις (τις οποίες θέτει εισαγγελέας και πρυτάνεις) η αστυνομία μπορεί να έχει πρόσβαση όταν τελούνται συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις οπότε και κανείς δεν έχει το "ακαταδίωκτο".
Για το γεγονός ότι "αστυνομικός δεν μπορεί να πάει στο μεταπτυχιακό του" μόνο ως αστείο μπορώ να το πάρω βέβαια αφού είναι προφανές ότι θα είναι εκτός υπηρεσίας και άρα δεν παραβιάζει το άσυλο. Εκτός αυτού φαντάζομαι γνωρίζεις ότι πάμπολλοι ασφαλίτες με πολιτικά μπαινοβγαίνουν στα πανεπιστήμια ανενόχλητοι οπότε ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις με συναισθηματικού τύπου μεμονωμένα δήθεν επιχειρήματα...

Οφείλω να τονίσω ότι το προηγούμενο ποστ μου δεν γράφτηκε με σκοπό την προάσπιση του ασύλου αλλά κυρίως με σκοπό να αναδείξω το πώς αναπαράγεται η "κυρίαρχη άποψη" του "μέσου πολίτη" ο οποίος κατά κανόνα καταπίνει αμάσητα όποια πληροφορία του δοθεί στο πιάτο χωρίς να μπει στον κόπο να την ελέγξει, να την αξιολογήσει ή να ασχοληθεί λίγο με το υπόβαθρο και το παρασκήνιο που συχνά υπάρχει.

Το θέμα του ασύλου συνολικά το θεωρώ εξαιρετικά υπερτιμημένο και θα συνοψίσω με το εξής σχόλιο:
Αλλοίμονο αν το κάθε κοινωνικό κίνημα (κυρίως το γνήσια αναρχικό) στηριζόταν για τη διάδοσή του και την επιτυχία του και στο κάθε λογής άσυλο, ιδίως όταν αυτό προσφέρεται από το Κράτος! Πρόκειται περί μιας γελοίας και αυταπόδεικτης αντίφασης! Αν το Κράτος θεωρούσε ότι το άσυλο πλήττει την ίδια του την επιβίωση και επιβολή, θα το είχε καταργήσει εδώ και πολλά χρόνια αναγνωρίζοντας την ενδεχόμενη ήττα του. Δυστυχώς, το άσυλο πλήττει μόνο την εικόνα του Κράτους, τη βιτρίνα του δήθεν φιλήσυχου και εν τάξη στρουμφοχωριού όπου ο καθένας έχει τη θέληση να ξοδέψει μερικά ευρώ σε χριστουγεννιάτικα στολίδια και μερικά κακομαθημένα των Β.Π. (όπως είναι η πιο μοδάτη ερμηνεία...) τον εμποδίζουν πετώντας μολότωφ μέσα από την Νομική και το Πολυτεχνείο.
Ε, λοιπόν σου δηλώνω απερίφραστα ότι εύχομαι να καταργηθεί το άσυλο με κάθε μορφή και τρόπο ώστε να μην υπάρχει πλέον κανένα "πάτημα" στη φθηνή κριτική που ασκείται εντός και εκτός πανεπιστημίων απέναντι στα πραγματικά κοινωνικά κινήματα.
Επίσης το εύχομαι για να απελευθερωθούν και οι "επαναστατικές δυνάμεις" του ΚΚΕ που έχουν αναλάβει την περιφρούρηση και δεν προλαβαίνουν να κάνουν πραγματική επανάσταση τόσα χρόνια γιατί αναλώνονται στο να κυνηγούν τα χουλιγκάνια...
Τέλος το εύχομαι για να δω πώς θα αντιδράσουν επιτέλους οι "αγανακτισμένοι πολίτες" , οι "αγανακτισμένοι πρυτάνεις" και οι "αγανακτισμένοι καθηγητές" όταν θα πρέπει να μπουκάρουν οι μπάτσοι όχι για να συλλάβουν τους φοβερούς κουκουλοφόρους με τις μολότωφ, αλλά τα υψηλά στελέχη της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και της ΚΝΕ όταν θα πλακώνονται στις φοιτητικές εκλογές, όταν θα ανταλλάσουν πέτρες και μπουκάλια τα κάθε λογής "φυντάνια" των κοινοβουλευτικών κομμάτων που προορίζονται για αυριανοί σωτήρες μας. Τότε θα αρχίσω με θέρμη να μετράω συλλήψεις, και τότε να δω πού θα έχουν κρυφτεί όλοι οι "αγανακτισμένοι" κομματόσκυλοι...
 
Last edited:
Δεν αντιλέγω ούτε εγώ αν και και στην ερμηνεία του νόμου θεωρώ ότι έχεις κάνει λάθος, περισσότερο "φιλοσοφικού" τύπου παρά πρακτικού. Π.χ. Δεν μπορείς να απομονώνεις τις ιδέες από τους κοινωνικούς αγώνες διότι είναι αυτονόητο ότι οι πρώτες προηγούνται ή και ωθούν προς τους δεύτερους. Δηλαδή αν οι "ιδέες" που διακινούνται εντός του ασύλου προκαλούν κοινωνικές αναταράξεις θα πρέπει να τις εξαιρέσουμε από το άσυλο; Προφανώς όχι.
Κατά δεύτερον σφάλεις όταν λες ότι "η αστυνομία δεν έχει την οποιαδήποτε πρόσβαση" ενώ είναι σαφώς ορισμένο και διατυπωμένο στον νόμο ότι υπό προυποθέσεις (τις οποίες θέτει εισαγγελέας και πρυτάνεις) η αστυνομία μπορεί να έχει πρόσβαση όταν τελούνται συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις οπότε και κανείς δεν έχει το "ακαταδίωκτο".
Για το γεγονός ότι "αστυνομικός δεν μπορεί να πάει στο μεταπτυχιακό του" μόνο ως αστείο μπορώ να το πάρω βέβαια αφού είναι προφανές ότι θα είναι εκτός υπηρεσίας και άρα δεν παραβιάζει το άσυλο. Εκτός αυτού φαντάζομαι γνωρίζεις ότι πάμπολλοι ασφαλίτες με πολιτικά μπαινοβγαίνουν στα πανεπιστήμια ανενόχλητοι οπότε ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις με συναισθηματικού τύπου μεμονωμένα δήθεν επιχειρήματα...

Οφείλω να τονίσω ότι το προηγούμενο ποστ μου δεν γράφτηκε με σκοπό την προάσπιση του ασύλου αλλά κυρίως με σκοπό να αναδείξω το πώς αναπαράγεται η "κυρίαρχη άποψη" του "μέσου πολίτη" ο οποίος κατά κανόνα καταπίνει αμάσητα όποια πληροφορία του δοθεί στο πιάτο χωρίς να μπει στον κόπο να την ελέγξει, να την αξιολογήσει ή να ασχοληθεί λίγο με το υπόβαθρο και το παρασκήνιο που συχνά υπάρχει.

Το θέμα του ασύλου συνολικά το θεωρώ εξαιρετικά υπερτιμημένο και θα συνοψίσω με το εξής σχόλιο:
Αλλοίμονο αν το κάθε κοινωνικό κίνημα (κυρίως το γνήσια αναρχικό) στηριζόταν για τη διάδοσή του και την επιτυχία του και στο κάθε λογής άσυλο, ιδίως όταν αυτό προσφέρεται από το Κράτος! Πρόκειται περί μιας γελοίας και αυταπόδεικτης αντίφασης! Αν το Κράτος θεωρούσε ότι το άσυλο πλήττει την ίδια του την επιβίωση και επιβολή, θα το είχε καταργήσει εδώ και πολλά χρόνια αναγνωρίζοντας την ενδεχόμενη ήττα του. Δυστυχώς, το άσυλο πλήττει μόνο την εικόνα του Κράτους, τη βιτρίνα του δήθεν φιλήσυχου και εν τάξη στρουμφοχωριού όπου ο καθένας έχει τη θέληση να ξοδέψει μερικά ευρώ σε χριστουγεννιάτικα στολίδια και μερικά κακομαθημένα των Β.Π. (όπως είναι η πιο μοδάτη ερμηνεία...) τον εμποδίζουν πετώντας μολότωφ μέσα από την Νομική και το Πολυτεχνείο.
Ε, λοιπόν σου δηλώνω απερίφραστα ότι εύχομαι να καταργηθεί το άσυλο με κάθε μορφή και τρόπο ώστε να μην υπάρχει πλέον κανένα "πάτημα" στη φθηνή κριτική που ασκείται εντός και εκτός πανεπιστημίων απέναντι στα πραγματικά κοινωνικά κινήματα.
Επίσης το εύχομαι για να απελευθερωθούν και οι "επαναστατικές δυνάμεις" του ΚΚΕ που έχουν αναλάβει την περιφρούρηση και δεν προλαβαίνουν να κάνουν πραγματική επανάσταση τόσα χρόνια γιατί αναλώνονται στο να κυνηγούν τα χουλιγκάνια...Τέλος το εύχομαι για να δω πώς θα αντιδράσουν επιτέλους οι "αγανακτισμένοι πολίτες" , οι "αγανακτισμένοι πρυτάνεις" και οι αγανακτισμένοι καθηγητές" όταν θα πρέπει να μπουκάρουν οι μπάτσοι όχι για να συλλάβουν τους φοβερούς κουκουλοφόρους με τις μολότωφ, αλλά τα υψηλά στελέχη της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και της ΚΝΕ όταν θα πλακώνονται στις φοιτητικές εκλογές, όταν θα ανταλλάσουν πέτρες και μπουκάλια τα κάθε λογής "φυντάνια" των κοινοβουλευτικών κομμάτων που προορίζονται για αυριανοί σωτήρες μας. Τότε θα αρχίσω με θέρμη να μετράω συλλήψεις, και τότε να δω πού θα έχουν κρυφτεί όλοι οι "αγανακτισμένοι" κομματόσκυλοι...

τάσσομαι υπέρ της ελεύθερης κυκλοφορίας των ιδεών μέσα στα πανεπιστήμια, ακόμη κι αν ωθούν την κοινωνική ή άλλη επανάσταση. Και μπορώ να σου πω ότι το διήμερο φεστιβάλ αναρχικών εκδηλώσεων της δυτικής Μακεδονίας στο πανεπιστήμιό μας πέρυσι το παρακολούθησα κι εγώ (κάποιες ώρες) παρά την καχυποψία κάποιων του χώρου.

Για την είσοδο της αστυνομίας δεν το είδες καλά. Έγραψα ότι

(ή σύμφωνα με κάποιους άλλους είναι απελευθερωμένος χώρος, άρα δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε πρόσβαση η αστυνομία, ακόμα κι αν ένας αστυνομικός πηγαίνει να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο μεταπτυχιακό που έχει εγγραφεί.

όχι για όσα ισχύουν σήμερα. Βλέπεις νομίζω ότι αντιεξουσιαστές κι αστυνομικοί έχουν την ίδια νοοτροπία καταστολής.

Για τη φοίτηση αστυνομικών στο Πολυτεχνείο της Αθήνας ή στο Πάντειο μπορείς να ρωτήσεις αν μπορούν να παρακολουθούν ελεύθερα τα μαθήματα. Συνήθως τα "κακά" παιδιά απαγορεύουν την είσοδο στα "καλά" παιδιά ή τους περιμένουν με καδρόνια πίσω από τα κλιμακοστάσια (σκάλες). Μάλιστα στο Γενικό Τμήμα του Πολυτεχνείου, όπου το διδακτικό προσωπικό πλειοψηφικά ανήκει στις Συσπειρώσεις δεν φοιτά κανείς αστυνομικός, πυροσβέστης, λιμενικός, κλπ. διότι εκπροσωπεί την "αντίδραση", άρα δεν πρέπει να έχει με κανένα τρόπο πρόσβαση στο χώρο που ελέγχουν (για 2-3 χρόνια, μετά οι περισσότεροι θα βγουν στη σύνταξη).

Προσωπικά θεωρώ ότι το όποιο καθεστώς υπάρχει θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλους είτε είναι αντιεξουσιαστικός χώρος, είτε τα φυντάνια των κυρίαρχων φοιτητικών παρατάξεων.
 
Last edited:
[...]
Για τη φοίτηση αστυνομικών στο Πολυτεχνείο της Αθήνας ή στο Πάντειο μπορείς να ρωτήσεις αν μπορούν να παρακολουθούν ελεύθερα τα μαθήματα. Συνήθως τα "κακά" παιδιά απαγορεύουν την είσοδο στα "καλά" παιδιά ή τους περιμένουν με καδρόνια πίσω από τα κλιμακοστάσια (σκάλες).
[...]

Δεν χρειάζεται να ρωτήσω, γνωρίζω. Θεωρείς ότι η συγκεκριμένη πρακτική πηγάζει από την ύπαρξη ασύλου ή από την εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. συνολικά στην κοινωνία; Δηλαδή αν θέλαν να τον περιμένουν με καδρόνια στο αμάξι του ή στο σπίτι του, τί θα λέγαμε; Δεν νομίζεις ότι αυτή η οπτική είναι λίγο μονόπλευρη;
 
[...] Βλέπεις νομίζω ότι αντιεξουσιαστές κι αστυνομικοί έχουν την ίδια νοοτροπία καταστολής.
[...]

Η χρήση ίδιων μέσων δεν σε κάνει ίδιο με κάποιον αν πρόκειται για την επίτευξη διαφορετικών σκοπών. Όπως "ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα" (κατά κάποιους) έτσι και "τα μέσα δεν αγιάζουν τον σκοπό".

ΥΓ. Το έχουμε ξανασυζητήσει με άλλη αφορμή το θέμα του "θετικού δικαίου" και "φυσικού δικαίου" που είναι αμιγώς φιλοσοφικό.
 
Δεν χρειάζεται να ρωτήσω, γνωρίζω. Θεωρείς ότι η συγκεκριμένη πρακτική πηγάζει από την ύπαρξη ασύλου ή από την εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. συνολικά στην κοινωνία; Δηλαδή αν θέλαν να τον περιμένουν με καδρόνια στο αμάξι του ή στο σπίτι του, τί θα λέγαμε; Δεν νομίζεις ότι αυτή η οπτική είναι λίγο μονόπλευρη;

μα δεν είναι το ίδιο να τον περιμένουν στο αυτοκίνητό του. Το θέμα είναι να δείξουν στους άλλους ποιός είναι το "αφεντικό" στο συγκεκριμένο χώρο.
 
Η χρήση ίδιων μέσων δεν σε κάνει ίδιο με κάποιον αν πρόκειται για την επίτευξη διαφορετικών σκοπών. Όπως "ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα" (κατά κάποιους) έτσι και "τα μέσα δεν αγιάζουν τον σκοπό".

ΥΓ. Το έχουμε ξανασυζητήσει με άλλη αφορμή το θέμα του "θετικού δικαίου" και "φυσικού δικαίου" που είναι αμιγώς φιλοσοφικό.

ο "καλός" σκοπός και ο "κακός" σκοπός είναι καθαρά ιδεολογικές έννοιες και μάλιστα μη αποδεκτές από το σύνολο. Μπορεί το καλό για κάποια κοινωνική ομάδα να είναι κακό για άλλη. Και οι ναζί πίστευαν ότι κάνουν το καλό μετερχόμενοι απάνθρωπα μέσα, αλλά για το καλό της ανθρωπότητας.

Η χρήση βίας από όλους είναι καταδικαστέα στον ίδιο βαθμό. Άλλο αν την επικαλούμαστε ως αναγκαίο κακό επειδή μας βολεύει (και μιλώ για όλους μας).
 
ο "καλός" σκοπός και ο "κακός" σκοπός είναι καθαρά ιδεολογικές έννοιες και μάλιστα μη αποδεκτές από το σύνολο. Μπορεί το καλό για κάποια κοινωνική ομάδα να είναι κακό για άλλη. Και οι ναζί πίστευαν ότι κάνουν το καλό μετερχόμενοι απάνθρωπα μέσα, αλλά για το καλό της ανθρωπότητας.

Η χρήση βίας από όλους είναι καταδικαστέα στον ίδιο βαθμό. Άλλο αν την επικαλούμαστε ως αναγκαίο κακό επειδή μας βολεύει (και μιλώ για όλους μας).

Μακάρι να ήταν τόσο απλό.
Δεν θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συζήτηση μπορεί να γίνει εδώ.
 
μα δεν είναι το ίδιο να τον περιμένουν στο αυτοκίνητό του. Το θέμα είναι να δείξουν στους άλλους ποιός είναι το "αφεντικό" στο συγκεκριμένο χώρο.

Επί της ουσίας όμως δεν μου απάντησες. Οι συχνές επιθέσεις στις διμοιρίες ΜΑΤ, στις πεζές περιπολίες, κτλ, πραγματοποιούνται σε χώρους ασύλου;
 
Οι φασίστες πού δέρνουν Πρυτάνεις ,πού αποφασίζουν ως μειοψηφίες για Καταλήψεις ασκώντας τρομοκρατία στούς λοιπούς φοιτητές σε συνελευσεις τής πλάκας,και οι εξωπανεπιστημιακοί πού φερονται σαν νταβατζήδες μέσα στο Πανεπιστήμιο και διαπράττουν ποινικά αδικήματα δεν εχουν καμιά σχέση με το άσυλο..
Απ´εκεί και πέρα οι οπαδοί τής βίας πού ονειρεύονται νέα ´γκουλάγκ´ως ´πρωτοπορείες´θολών ιδεολογιών ας προπαγανδίσουν τις ιδεολογιες τους στην κοινωνία..
Εκεί κρίνονται και εκεί δεν πιάνουν μία..
Το μονον που τους απομένει ειναι η αλαζονεία τού δικού τους ´δίκιου´που ειναι ανώτερο τών υπολοίπων τους οποιους και περιφρονούν..
Αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σέ στυγνό ολοκληρωτισμό.
Φτασαμε στο σημείο να θεωρείται ´άσυλο´και το πεζοδρόμιο τών σχολών..Σε λίγο θα απαλλοτριώσουν και το απέναντι τυροπιτάδικο απο κάποια σχολή έτσι οπως πάμε και θα θεωρηθεί ´επαναστατική πράξη´.
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Οι φασίστες πού δέρνουν Πρυτάνεις ,πού αποφασίζουν ως μειοψηφίες για Καταλήψεις ασκώντας τρομοκρατία στούς λοιπούς φοιτητές σε συνελευσεις τής πλάκας,και οι εξωπανεπιστημιακοί πού φερονται σαν νταβατζήδες μέσα στο Πανεπιστήμιο και διαπράττουν ποινικά αδικήματα δεν εχουν καμιά σχέση με το άσυλο..
Απ´εκεί και πέρα οι οπαδοί τής βίας πού ονειρεύονται νέα ´γκουλάγκ´ως ´πρωτοπορείες´θολών ιδεολογιών ας προπαγανδίσουν τις ιδεολογιες τους στην κοινωνία..
Εκεί κρίνονται και εκεί δεν πιάνουν μία..
Το μονον που τους απομένει ειναι η αλαζονεία τού δικού τους ´δίκιου´που ειναι ανώτερο τών υπολοίπων τους οποιους και περιφρονούν..
Αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σέ στυγνό ολοκληρωτισμό.
Φτασαμε στο σημείο να θεωρείται ´άσυλο´και το πεζοδρόμιο τών σχολών..Σε λίγο θα απαλλοτριώσουν και το απέναντι τυροπιτάδικο απο κάποια σχολή έτσι οπως πάμε και θα θεωρηθεί ´επαναστατική πράξη´.

Χρόνια πολλά Σπύρο, να τα εκατοστήσεις...:flowers: