Σπύρο, συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφεις, με δύο εξαιρέσεις:
Πρώτον, για εμένα δεν πρέπει να ενδιαφέρει η γνώμη των γονέων. Η μελέτη της ιστορίας είναι κατά πολύ μεγάλο μέρος επιστήμη και τον πρώτο λόγο έχουν οι επιστήμονες. Προφανώς, η συγκεκριμένη συγγραφική ομάδα δεν είναι οι μόνοι επιστήμονες που διαθέτουμε. Για αυτό άλλωστε οι υπόλοιποι ευτυχώς αντέδρασαν και το θέμα δεν έχει κλείσει. Αύριο ενδέχεται οι γονείς να θεωρούν το δημιουργισμό μία επιστημονική θεωρία. Θα την εντάξουμε στο πρόγραμμα;
Δεύτερον, ως επέκταση του πρώτου, τι εξυπηρετούν τα δημοψηφίσματα στη συγκεκριμένη υπόθεση; Να αποφανθούν οι πολίτες για την ιστορική αλήθεια; Ή να αποφασίσουν αν το εθνικό συμφέρον εξυπηρετείται από αυτή την ιστορία ή την άλλη; Όποιος έχει δει το Manderlay του Lars von Trier θα θυμάται πως η κοινότητα αποφάσισε να θέσει σε ψηφοφορία το θέμα του... τι ώρα είναι!
Λευτέρη μου,εαν οι Ιστορικοί είναι επιστήμονες,να εκδόσουν τα βιβλιαράκια τους και να τα βγάλουν στην αγορά.Οχι να φορτωθούν στά κεφάλια τών πολιτών επιδοτούμενα εξαμβλώματα ομοϊδεατών.
Προσωπικά σαν γονιός δεν θα επέτρεπα στο παιδί μου να μάθει Ιστορία απο αυτο το Αρλεκιν.Και σαν πολίτης γνωρίζω οτι το Σύνταγμα τής Ελλάδας επαφίεται στον πατριωτισμό τών Ελλήνων,με την ευρύτερη έννοια .Αυτό λοιπόν μπορεί να το επικαλεστεί κάθε ένας μας,εγγράμματος ή και αγράμματος.
Τοχω δεί το Manderlay και συμφωνώ μαζί σου.Ομως στην συγκεκριμένη περίπτωση τού βιβλίου η Κυρία Ρεπούση ψήφισε μόνη της τι ώρα είναι για ολόκληρη την επικράτεια.
Υ.Γ
Η Δημοκρατία δεν είναι πάντα δίκαιη.Αλλά το συστημα για να λειτουργεί σωστά δεν μπορεί να είναι μονον αντιπροσωπευτικό.Διορίστηκε η Κυρια Γιαννάκου δηλαδή υπουργός και θα πρέπει να περιμένω 4 χρόνια για να την μαυρίσω.
Ζωντανή δημοκρατία σημαίνει ενεργούς πολίτες.
Υ.Γ2
Οταν καταργήθηκε η αναγραφή τού θρησκευματος στίς ταυτότητες,σαφώς και επικράτησε η μειοψηφούσα άποψη στην κοινωνία.Ομως αυτοί που την επέβαλλαν θεώρησαν το δημοψήφισμα αντιδημοκρατικό και λοιδώρησαν όσους υπέγραψαν(ήταν 3 εκατ.άνθρωποι)
Oι ίδιοι που λοιδώρησαν αυτούς που υπέγραψαν, χειροκρότησαν τον Γιωργάκη που έκανε ´δημοψήφισμα α λά Σαντάμ´και ανεκηρυχθη αρχηγός τού PASOK λαμβάνοντας 999000 ψήφους σε 991000 ψηφίσαντες.Και οι δύο πράξεις δεν ήταν επίσημα δημοψηφίσματα βεβαια.
Αυτό λοιπόν που με ενοχλεί είναι οτι στην Ελλάδα έχει επικρατήσει μιά ανιδημοκρατικής νοοτροπίας μειοψηφία δήθεν ´φωτισμένων´που επιβάλλουν με το έτσι θέλω την ´σωστή ´άποψη τους για την Ιστορία,τον Πολιτισμό,και παέι λέγοντας.Στην ουσια είναι σταλινοφασισταριά τού κερατά.