Νέα συγκλονιστική δήλωση τής Κυρίας Ρεπούση:'Mαθαίνω Ιστορία δεν σημαίνει πιά μαθαίνω περιεχόμενο.Το νέο βιβλίο δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να κατανοήσουν την ιστορία,ολόκληρο το σύστημα έκφρασής της.Υπάρχουν αλήθειες και άλλων ανθρώπων.Υπάρχει και η δική τους αλήθεια´.
Αυτό μου θυμίζει ένα γραπτό σε εξετάσεις ποινικού δικαίου στις οποίες ως μεταπτυχιακός ήμουν επιτηρητής: ο καθηγητής, υπέρμαχος των πολλαπλών ερμηνειών, είχε βάλει πρώτη νομίζω φορά θέματα με απαντήσεις πολλαπλών επιλογών, και κάποια στιγμή σκάει στην αίθουσα και λέει στους εξεταζόμενους, ότι μπορεί να είναι σωστές και περισσότερες από μία επιλογές. Και έγινε το έλα να δεις... Από μία ματιά που έριξα στα γραπτά καθώς μου τα παρέδιδαν οι φοιτητές, το μάτι μου στάθηκε σε απάντηση σε ένα θέμα, στο οποίο ο φοιτητής είχε μαρκάρει τις 4 από τις 5 εναλλακτικές απαντήσεις, και δίπλα στην πέμπτη (δίχως να διαπιστώνω πρόθεση πλάκας) είχε βάλει σε παρένθεση: "και αυτό σωστό".
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.