Οι Τετρομαγμένοι.

Ο κυρ-Αρχαιολόγος ειναι ο Σκοπιανός Ευγένιος Μπόρζα και η φιλέλλην λέγεται Ολγα Παλαγγιά(παρουσιάζεται σαν art historian at the university of athens)...
Αντίλογος δεν υπάρχει στο περιοδικό...
Υ.Γ.
Από αύριο λέμε με κάτι φίλους,να ανοίξουμε Σχολή Χορού....
Θα ονομαστούμε art-dancers...
Τζάμπα είναι...

Ο κυρ-Αρχαιολόγος ειναι ο Σκοπιανός Ευγένιος Μπόρζα και η φιλέλλην λέγεται Ολγα Παλαγγιά(παρουσιάζεται σαν art historian at the university of athens)...
Αντίλογος δεν υπάρχει στο περιοδικό...
Υ.Γ.
Από αύριο λέμε με κάτι φίλους,να ανοίξουμε Σχολή Χορού....
Θα ονομαστούμε art-dancers...
Τζάμπα είναι...

Tί αντίλογος; Αφού είναι τόσο πειστικοί αφτί η αιπηστείμωναις.......

Νάτο και το National Geographic άρχισε τίς αμφισβητήσεις γιά την Βεργίνα..
Το άρθρο συνυπογράφεται και απο Ελληνίς Αρχαιολόγος(συγνώμη αλλά τέτοιες στιγμές τά Ελληνικά μου τιμούν αναλόγως τίς αντίστοιχες ελληνίς........)...

http://news.nationalgeographic.com/news/2008/04/080423-alexander-great.html

Aναμένομεν αντίδρασιν τού Δ.Ο.Λ.(λέμε τώρα)πού το εκδίδει στά Ελληνικά...

Σπύρο διάβασα το άρθρο. Οι άνθρωποι προβάλλουν τον ισχυρισμό τους και ετοιμάζονται να κάνουν δημοσίευση. Η εθνικότητα του αρχαιολόγου δεν προδικάζει ούτε τις προθέσεις του, ούτε την αξιοπιστία του. Ας περιμένουμε το σχετικό επιστημονικό διάλογο, όπου υποθέτω θα υπάρξει και αντίλογος.

Αυτός δεν είναι λόγος για να τους λοιδορούμε. Μην καταλήξουμε να κυνηγάμε μάγισσες.

Δαμιανέ πέρυσι τον Ιανουάριο είχε κληθεί ο ίδιος κύριος σε Συνέδριο τού Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας...
Ολως παραδόξως δεν υπήρξε καλεσμένος κανείς απο τούς μαθητές τού Ανδρόνικου,πού είχαν συμμετάσχει καί στίς ανασκαφές...
Προσωπικά δεν θεωρώ τυχαίο ότι στην σημερινή συγκυρία το δημοφιλές περιοδικό επιλέγει να παρουσιάσει την συγκεκριμένη άποψη...
Γιά τά Σκόπια θάταν πολύ σημαντικό να αποσυνδεθούν οι Αιγές από την Βεργίνα(ο Ανδρόνικος βέβαια τίς είχε συνδέσει)..

Γιά τά Σκόπια θάταν πολύ σημαντικό να αποσυνδεθούν οι Αιγές από την Βεργίνα(ο Ανδρόνικος βέβαια τίς είχε συνδέσει)..

Προφανώς, δεν αντιλέγω. Εξάλλου η αρχαιολογία πολλές φορές συνδέεται στενά με την πολιτική. Ας δούμε τι τύχη θα έχουν οι σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις και ας στηλιτεύουμε τη μονόπλευρη προβολή απόψεων.

Πάντως στο άρθρο του N.G.S. στο τέλος κάπου γράφει πως ο ίδιος θεωρεί τον πρώτο τύμβο ως τάφο του Φιλίππου.

Προφανώς, δεν αντιλέγω. Εξάλλου η αρχαιολογία πολλές φορές συνδέεται στενά με την πολιτική. Ας δούμε τι τύχη θα έχουν οι σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις και ας στηλιτεύουμε τη μονόπλευρη προβολή απόψεων.

Πάντως στο άρθρο του N.G.S. στο τέλος κάπου γράφει πως ο ίδιος θεωρεί τον πρώτο τύμβο ως τάφο του Φιλίππου.

Aπό το 44 έως σήμερα τίποτα δεν άλλαξε...-bye-
Μονον προβιά ο λύκος...
Καλά τά λεει ο Παπαϊωάννου ....Κάποια Μ.Κ.Ο. θα βρεθεί στό τέλος απο πίσω πάλι....
Και μετά μάς λέτε και ´συνωμοσιολόγους´...:flipout::flipout:

Ο Μπόρζα είναι στρατευμένος. Γνωμοδοτεί επί όλων των θεμάτων. Όταν τύχει να του φέρεις ατράνταχτα επιχειρήματα, δεν τα δέχεται, λέει ότι δεν γνωρίζει επί του θέματος και δεν θέλει να εκφέρει γνώμη, αλλά θα το μελετήσει και θα επανέλθει.

Η υπόθεση της αμφισβήτησης της ταυτότητας των τάφων της Βεργίνας δεν είναι πρόσφατη. Ούτε εντάσσεται μόνο στο πλαίσιο της ελληνοσλαβομακεδονικής αντιπαράθεσης. Υπάρχει ακόμη και σήμερα μερίδα Ελλήνων αρχαιολόγων που δεν αποδέχεται την ταυτότητα των ευρημάτων. Το ίδιο ίσχυε πολύ περισσότερο στην εποχή του Ρωμαίου (του καθηγητή του Ανδρόνικου) που ξεκίνησε την ανασκαφή. Όλως παραδόξως το σύνολο των επιστημόνων αυτών προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και κανένας δεν βρίσκεται στη Βόρειο Ελλάδα.

Υπάρχουν αρκετά κουτσομπολιά μεταξύ των αρχαιολόγων που εξηγούν κάποιους από τους λόγους της αντιπαράθεσης, αλλά δεν είναι άξια λόγου.

Με προλαβε ο κ Βλασιδης,απλα να προσθεσω οτι μαζι με τον Ρωμαιο και στην συνεχεια με τον Ανδρονικο ηταν και αγγλοι αρχαιολογοι, οι οποιοι βρηκαν στο χωρο των ανασκαφων αγαλμα το οποιο αναπαριστουσε ανδρα με προβλημα στο ενα του ματι και απο κει ξεκινησαν να κανουν την συνδεση για το ποιον ταφο ειχαν βρει.
Οσο για τα κουτσομπολια,"....ειναι πολλες οι επιδοτησεις Αρη".

Γαλλικου-ιστορικος απο την μια,art historian αρχαιολογος απο την αλλη,τελικα αν δεν κανεις δυο δουλειες σε αυτη την χωρα δεν τα βγαζεις περα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

Με προλαβε ο κ Βλασιδης,απλα να προσθεσω οτι μαζι με τον Ρωμαιο και στην συνεχεια με τον Ανδρονικο ηταν και αγγλοι αρχαιολογοι, οι οποιοι βρηκαν στο χωρο των ανασκαφων αγαλμα το οποιο αναπαριστουσε ανδρα με προβλημα στο ενα του ματι και απο κει ξεκινησαν να κανουν την συνδεση για το ποιον ταφο ειχαν βρει.
Οσο για τα κουτσομπολια,"....ειναι πολλες οι επιδοτησεις Αρη".

Γαλλικου-ιστορικος απο την μια,art historian αρχαιολογος απο την αλλη,τελικα αν δεν κανεις δυο δουλειες σε αυτη την χωρα δεν τα βγαζεις περα.

και τι απεγινε αυτο το αγαλμα?

Υπάρχουν αρκετά κουτσομπολιά μεταξύ των αρχαιολόγων που εξηγούν κάποιους από τους λόγους της αντιπαράθεσης, αλλά δεν είναι άξια λόγου.

ζήλια?

Πάντως τη συζήτηση την άκουγα από πολύ παλιά, τουλάχιστον απο 15ετίας, από συμμαθητές μου φοιτητές του αρχαιολογικού.
"Και ποιανού είναι, βρε παιδιά, τάφος τέτοιας μοναδικής για τα εδώ δεδομένα μεγαλοπρέπειας?" ρωτούσα.
"Κάποιου άλλου σπουδαίου που δεν τον γνωρίζουμε, πάντως όχι του Φιλίππου".

Ναι... ο τάφος του Ιόλα της αρχαιότητας, που ζούσε αφανής και ινκόγκνιτο...
:flipout:

Προφανώς δεν έχουν ακούσει για τη λεγόμενη λεπίδα του Όκκαμ

Last edited:
Φιλε Λακη δυστυχως δεν θυμαμαι,αναγκαστικα θα πρεπει να κανω ανασκαφες στο σπιτι για να βρω το αντιστοιχο περιοδικο που ειχα διαβασει το συγκεκριμενο κειμενο και να σας το παραθεσω.

Εδω ομως να ζητησω εγω μια αλλη βοηθεια
Υπαρχει περιπτωση να βρεθει μεσω του αρχειου της ΕΡΤ η συνεντευξη-εκπομπη(αρχη δεκαετιας 80) που ο ιδιος ο Ανδρονικος ηταν στην Βεργινα και εξηγουσε ολη την ιστορια της ανασκαφης αλλα και την ιστορια της πολης.(Τι λεω τωρα θα σκεφτεστε αλλα μηπως....)

Last edited:
Εδω ομως να ζητησω εγω μια αλλη βοηθεια
Υπαρχει περιπτωση να βρεθει μεσω του αρχειου της ΕΡΤ η συνεντευξη-εκπομπη(αρχη δεκαετιας 80) που ο ιδιος ο Ανδρονικος ηταν στην Βεργινα και εξηγουσε ολη την ιστορια της ανασκαφης αλλα και την ιστορια της πολης.(Τι λεω τωρα θα σκεφτεστε αλλα μηπως....)

Νομίζω ότι ήταν στα πλαίσια της εκπομπής Παρασκήνιο ή Μονόγραμμα. Αν είναι έτσι, είμαστε τυχεροί γιατί αυτές οι εκπομπές είναι φιλμαρισμένες και σίγουρα το υλικό κάπου υπάρχει. Αν όμως είναι τίποτα video (ίντσα, Umatic) φοβάμαι ότι δύσκολα θα βρεθούν. Συνήθως τις κασέτες και τις μαγνητικές ταινίες τις επανεγγράφανε, λόγω μεγάλου κόστους (μου λένε οι παλιοί συνάδελφοι) και μεγάλης χαζομάρας (ας προσθέσω εγώ). Θα το κοιτάξω και θα σου πω.

Νομίζω ότι ήταν στα πλαίσια της εκπομπής Παρασκήνιο ή Μονόγραμμα. Αν είναι έτσι, είμαστε τυχεροί γιατί αυτές οι εκπομπές είναι φιλμαρισμένες και σίγουρα το υλικό κάπου υπάρχει. Αν όμως είναι τίποτα video (ίντσα, Umatic) φοβάμαι ότι δύσκολα θα βρεθούν. Συνήθως τις κασέτες και τις μαγνητικές ταινίες τις επανεγγράφανε, λόγω μεγάλου κόστους (μου λένε οι παλιοί συνάδελφοι) και μεγάλης χαζομάρας (ας προσθέσω εγώ). Θα το κοιτάξω και θα σου πω.

Εχω την εντύπωση ότι οι εκπομπές στο Παρασκήνιο ήταν μέσα στο πρόγραμμα της ψηφιοποίησης της ΕΡΤ, Κοινωνία της Πληροφορίας, Δράση 65.

καπου μου φαινεται οτι τη πηρε το ματι μου αυτην την εκπομπη και μαλιστα φετος,εκτος κι αν ηταν καποια αποσπασματα

Κι εγώ την ίδια εντύπωση έχω, δεν θα είναι και περισσότερο απο δίμηνο.

Θαυμάστε καί τά links τους μέ τήν τιμητική αναφορά στό "δικό μας" GΗM..καθώς καί στό Rainbow Party

http://www.mhrmi.org/links.asp

Human Rights
Amnesty International
Article 19 - Global Campaign for Free Expression
Association of Macedonians from Aegean Macedonia - Bitola
Australian Macedonian Human Rights Committee
British Helsinki Human Rights Group
Bulgarian Helsinki Committee
Canadian Human Rights Commission
Center of Documentation and Information on Minorities in Southeast Europe
Crisisweb - International Crisis Group
The DIGNITY Association
European Court of Human Rights
Greek Helsinki Monitor (also see GHM's special webpage on the Macedonians in Greece) Helsinki Committee for Human Rights of the Republic of Macedonia
Human & Constitutional Rights Resource Page
Human Rights Internet
Human Rights Watch/Helsinki
IFEX - International Freedom of Expression Exchange
International Helsinki Federation For Human Rights
Macedonian Human Rights Committee of Melbourne and Victoria
Minority Rights Group
OMO Ilinden PIRIN - Political Party of the Macedonian Minority in Bulgaria
OSCE - Organization for Security and Co-operation in Europe
Pollitecon Publications
Rainbow Party (Vinozhito) - Political Party of the Macedonian Minority in Greece United Nations
U.S. State Department