Γιάννης Χατζηγεωργίου
AVClub Fanatic
- 19 June 2006
- 35,670
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.
Εκείνος που δεν αναφέρει το Δημόφιλο και τη θυσία των 700 Θεσπιέων, προφανώς, γνώρισε τη μάχη των Θερμοπυλών από τα κόμικς του Φρανκ Μίλλερ.
Δηλαδή, η απόφαση του Λεωνίδα δεν αποδυνάμωσε-εξουδετέρωσε τον εχθρό?
Και μένα με κουράζουν αφάνταστα, αυτοί, που ελαφρά τη καρδία, ονομάζουν παραμύθια όσα εγώ τιμώ και σέβομαι. Και μιας και ζούμε σε Δημοκρατία, από τη στιγμή που έχεις το δικαίωμα να θεωρείς ανιστόρητα παραμύθια όλα αυτά που διδασκόσουν επί 18 χρόνια για θυσίες και ηρωισμούς, έχω και 'γω το δικαίωμα να υποστηρίξω ότι είναι ανιστόρητα τα λεγόμενά σου εδώ μέσα.
Ευτυχώς που οι Έλληνες ανήκουν στο 1% των ανθρώπων και συντηρούνται με παραμύθια του τύπου ''Ο Θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδας και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του''.
Ναι, ναι, αυτό το είπε ένας απλοϊκός άνθρωπος που δεν ήξερε να γράφει και να διαβάζει. Αυτός, όμως, μπήκε μπροστά και ήταν έτοιμος να πεθάνει κάθε μέρα, για να μπορούν να γράφουν και να διαβάζουν ελεύθερα όλοι όσοι μετά από λίγα ή πολλά χρόνια τον βάφτισαν προδότη και παραμυθά.....
Καλό μεσημέρι, επίσης......
Τι γίνεται με εκείνους τους 700 Θεσπιείς αλήθεια, γιατί δεν τους αναφέρει κανένας?
Για τον Λεωνίδα: Πήρε μια στρατηγική απόφαση. Αν η θυσία του ωφέλησε το σκοπό
-εξουδετέρωση ή αποδυνάμωση των Περσών- κρίνε μόνος σου.
Τα παραμύθια περί ηρωισμών και αυτοθυσίας που έφαγα στη μάπα 18 χρόνια στο σχολείο με κουράζουν αφάνταστα.
Το 99% των ανθρώπων δεν φέρεται έτσι (ευτυχώς), αποφασίζει με γνώμονα τις πιθανότητες επιβίωσης.
Στη συντριπτική πλειοψηφία των συγκρούσεων, διαπραγματεύεσαι μια αξιοπρεπή παράδοση, όταν δεις ότι ο αγώνας χάθηκε.
Οι απλοϊκοί εγκέφαλοι θέλουν και απλοϊκές απαντήσεις. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σύνθετη.
Καλό μεσημέρι συμφορουμίτες
Κωνσταντίνος
Εκείνος που δεν αναφέρει το Δημόφιλο και τη θυσία των 700 Θεσπιέων, προφανώς, γνώρισε τη μάχη των Θερμοπυλών από τα κόμικς του Φρανκ Μίλλερ.
Δηλαδή, η απόφαση του Λεωνίδα δεν αποδυνάμωσε-εξουδετέρωσε τον εχθρό?
Και μένα με κουράζουν αφάνταστα, αυτοί, που ελαφρά τη καρδία, ονομάζουν παραμύθια όσα εγώ τιμώ και σέβομαι. Και μιας και ζούμε σε Δημοκρατία, από τη στιγμή που έχεις το δικαίωμα να θεωρείς ανιστόρητα παραμύθια όλα αυτά που διδασκόσουν επί 18 χρόνια για θυσίες και ηρωισμούς, έχω και 'γω το δικαίωμα να υποστηρίξω ότι είναι ανιστόρητα τα λεγόμενά σου εδώ μέσα.
Ευτυχώς που οι Έλληνες ανήκουν στο 1% των ανθρώπων και συντηρούνται με παραμύθια του τύπου ''Ο Θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδας και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του''.
Ναι, ναι, αυτό το είπε ένας απλοϊκός άνθρωπος που δεν ήξερε να γράφει και να διαβάζει. Αυτός, όμως, μπήκε μπροστά και ήταν έτοιμος να πεθάνει κάθε μέρα, για να μπορούν να γράφουν και να διαβάζουν ελεύθερα όλοι όσοι μετά από λίγα ή πολλά χρόνια τον βάφτισαν προδότη και παραμυθά.....
Καλό μεσημέρι, επίσης......