Οι Τετρομαγμένοι.

Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Μια φορά κι εναν καιρό σε μια συζήτηση τέθηκε ένα θέμα (όχι στο φόρουμ) για το άν ήταν όντως ελληνική κάποτε η Σμύρνη και μήπως όλα όσα διαβάζουμε είναι διαστρεβλωμένη ιστορία (κάτι θυμίζει αυτό).

Είναι ντροπή ακόμη και να εγείρονται τέτοια ζητήματα και να γίνονται τέτοιες συζητήσεις.

Πολλοί από τους συμπατριώτες μας έχουν προσφυγική καταγωγή, από την Ιωνία, τον Πόντο, την Ανατολική Ρωμυλία, την Ανατολία. Και η δική μου καταγωγή είναι 100% προσφυγική, από την πλευρά του πατέρα μου από τη νήσο του Μαρμαρά, από την πλευρά της μητέρας μου από τη Σμύρνη.

Άσχημη τύχη επεφύλαξε η μοίρα σε αυτούς τους ανθρώπους. Από τη μια τον ξεριζωμό, το χαμό των ανθρώπων και της γης τους και την προσφυγιά, και από την άλλη τη λοιδωρία. Και όταν πρωτοήρθαν, όπου είχαν να αντιμετωπίσουν συχνά την περιφρόνηση από τους γηγενείς και χαρακτηρισμούς όπως "τουρκόσποροι" και άλλα όμορφα, αλλά και σήμερα, που κάποιοι θέλουν να βγάλουν τις ιστορίες που διηγήθηκαν στα παιδιά και εγγόνια τους πλαστές, και τους ίδιους ψεύτες. Ούτε καν "πατρίδα" να μην μπορεί να πει ο παππούς μου τον τόπο που γεννήθηκε και έζησε τη νιότη του, δίχως να κακοχαρακτηριστεί. Πιπέρι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Είναι ντροπή ακόμη και να εγείρονται τέτοια ζητήματα και να γίνονται τέτοιες συζητήσεις.

Πολλοί από τους συμπατριώτες μας έχουν προσφυγική καταγωγή, από την Ιωνία, τον Πόντο, την Ανατολική Ρωμυλία, την Ανατολία. Και η δική μου καταγωγή είναι 100% προσφυγική, από την πλευρά του πατέρα μου από τη νήσο του Μαρμαρά, από την πλευρά της μητέρας μου από τη Σμύρνη.

Άσχημη τύχη επεφύλαξε η μοίρα σε αυτούς τους ανθρώπους. Από τη μια τον ξεριζωμό, το χαμό των ανθρώπων και της γης τους και την προσφυγιά, και από την άλλη τη λοιδωρία. Και όταν πρωτοήρθαν, όπου είχαν να αντιμετωπίσουν συχνά την περιφρόνηση από τους γηγενείς και χαρακτηρισμούς όπως "τουρκόσποροι" και άλλα όμορφα, αλλά και σήμερα, που κάποιοι θέλουν να βγάλουν τις ιστορίες που διηγήθηκαν στα παιδιά και εγγόνια τους πλαστές, και τους ίδιους ψεύτες. Ούτε καν "πατρίδα" να μην μπορεί να πει ο παππούς μου τον τόπο που γεννήθηκε και έζησε τη νιότη του, δίχως να κακοχαρακτηριστεί. Πιπέρι.
+10000000000000

Η φρεγάτα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού TURGUT REIS F241, συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη άσκηση ACIK DENIZ έπλευσε ανενόχλητη, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλούς διέλευσης, κατά μήκος όλων σχεδόν των ανατολικών ακτών της Αττικής, πλησιάζοντας ελάχιστα μίλια στο σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού που βρίσκεται στη Ραφήνα. Να σημειωθεί ότι η φρεγάτα ήταν ορατή από την Ραφήνα!!!
Η πορεία της τουρκικής φρεγάτας ήταν από το ακρωτήριο Καφηρέας (μεταξύ της νήσου Άνδρου και της Εύβοιας) μέχρι έξω από το Λαύριο, δυτικά της νήσου Κέας και σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της Ανατολικής Αττικής!

Αμέσως μετά άλλαξε την πορεία της και επέστρεψε προς το ανοιχτό Αιγαίο πέλαγος περνώντας από το στενό του Καφηρέα, γύρω στις 5 το απόγευμα, έχοντας ενεργοποιημένους όλους τους αισθητήρες των οπλικών της συστημάτων, δηλαδή είχε στοχοποιήσει όλους τους χερσαίους, υδάτινους και εναέριους πιθανούς στόχους της!!!
Η κίνηση της Τουρκικής φρεγάτας είχε εντοπιστεί εγκαίρως από τα ναυτικά παρατηρητήρια της περιοχής και παρακολουθούνταν συνέχεια από την Ελληνική φρεγάτα Μπουμπουλίνα του πολεμικού μας ναυτικού, όπως υποστήριξε το ΓΕΕΘΑ.

defence net.gr

γιατι το κανετε θεμα ??

ειχε παραγγειλει κατι γλυκα ταψιου ο Κωστακης και τα εφεραν στα γρηγορα οι γειτονες με δικο τους μεσο για να μην τα φανε τιποτα παρατρεχαμενοι ....

Απα πα παππαπα.....

Ναι βρε!!!

και εμαθε οτι οι γυρω γυρω του Κωστακη "μασουλανε" καλα και σου λενε δεν του τα παμε εμεις.....θα μας παρει λιγες ωρες μονο.

Πάντως ήταν έξυπνη κίνηση να την αφήσουν, έτσι ώστε εάν κάτι πήγαινε να γίνει θα γινόταν εντός την ελληνικών χωρ. υδάτων, πως θα δικαιολογούνταν μετά;

Ά και μην ξεχνάτε, στη Νότια Εύβοια μένω εγώ οπότε........:smash::smash:

Πάντως ήταν έξυπνη κίνηση να την αφήσουν, έτσι ώστε εάν κάτι πήγαινε να γίνει θα γινόταν εντός την ελληνικών χωρ. υδάτων, πως θα δικαιολογούνταν μετά;

Ά και μην ξεχνάτε, στη Νότια Εύβοια μένω εγώ οπότε........:smash::smash:

ηταν εξυπνη κινηση ,η εξυπνη δικαιολογια?

Αυτό, ξαναπέσ'το... Μπορούμε να τους πιάσουμε κορόιδο και να αφήσουμε και τα τανκς τους, και να τα χτυπήσουμε στα Τέμπη... Να δούμε πως θα δικαιολογηθούν μετά...LOL

Όταν λέμε αν έπρεπε να την αφήσουν,ή όχι είναι πολύ μεγάλο θέμα και τροφή για κουβέντα.
Πλοίο ελληνικό υπήρχε από πίσω της στα 3 μίλια και παρακολουθούσε τις κινήσεις της.
Πάντως το απαράδεκτο στην όλη κατάσταση δεν είναι τόσο η παραβίαση των χωρικών μας υδάτων όσο η ενεργοποίηση των ραντάρ πυρός της και εγκλωβισμών σε ευκαιριακούς στόχους.

Ας κάνουμε το ίδιο, έξω από την Σμύρνη...
Αλλα αυτή η δουλειά θέλει α#$%^@...

Αντιγράφω από το
http://taxalia.blogspot.com/2009/01/blog-post_9677.html

Τετάρτη, 14 Ιανουάριος 2009
Ο ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

‛Ο αμοιβαίος φόβος, είναι η μόνη ασφαλής βάση μιας συμμαχίας, γιατί αν θέλει κανείς να την παραβιάσει, τον συγκρατεί η σκέψη ότι δεν είναι αρκετά ισχυρός για να επιβληθεί.’
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Ξεκίνησα με τον πατέρα του Πολιτικού Ρεαλισμού τον Θουκυδίδη, γιατί απλά όλοι σχεδόν οι διπλωμάτες –κατά 90% σίγουρα- είναι οπαδοί της λεγόμενης real politic.

Επειδή επίσης έχει γραφτεί κατά κόρον, ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι γνώστης και θαυμαστής κι αυτός του Θουκυδίδη, η παραπάνω πρόταση έχει τη σημασία της!

Ένας ανεξάρτητος παρατηρητής, μελετώντας την πολιτική της Ελλάδας προς την Τουρκία μετά το 1987 – που τότε υπήρξε και η τελευταία ελληνική αντίδραση στις προκλήσεις των Τούρκων στρατοκρατών από τον Ανδρέα Παπανδρέου- διαπιστώνει εύκολα ότι η χώρα μας έχει διολισθήσει σε
μια τακτική, η οποία με το πέρασμα των χρόνων, έχει αφαιρέσει από την παραπάνω πρόταση του Θουκυδίδη, τη λέξη …’αμοιβαίος’.

Ο μόνος φόβος που υπάρχει σήμερα, είναι εκείνος της Ελλάδας προς την Τουρκία.

Το πόσο μας φοβούνται οι Τούρκοι, το ζήσαμε στο παρελθόν με τα Ίμια, τους S300, τον Οτσαλάν, όπως επίσης και στο 2009 το ζούμε καθημερινά στο Αιγαίο…

Αυτό που χρειάζεται άμεσα σήμερα η πολιτική της χώρας μας με την Τουρκία, είναι η αποκατάσταση της τάξης στο σημαντικότατο ρόλο του φόβου.

Χρειάζεται μια δυναμική απάντηση σε μια καθοριστική πρόκληση των γειτόνων μας, για να αποκαταστήσουμε την ισορροπία του φόβου στο Αιγαίο και με αυτό τον τρόπο να συνεισφέρουμε στην διατήρηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Διότι η διατάραξη της λεπτής ισορροπίας τους φόβου στο άναρχο διεθνές σύστημα, τις περισσότερες φορές οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον πόλεμο.

Όπως για παράδειγμα μας διηγείται πάλι ο Θουκυδίδης, αυτό έγινε στην περίπτωση της Σπάρτης.

Ο φόβος διαμόρφωσε τη στρατηγική συμπεριφορά της έναντι της Αθήνας.

Η Σπάρτη ένιωσε να απειλείται από την αύξηση της δύναμης της Αθήνας κι έτσι την είδαμε να καταφεύγει στον λεγόμενο ‛παρεμποδιστικό πόλεμο’ (preventive war).

‛Οι Λακεδαιμόνιοι ψήφισαν …ότι έπρεπε να γίνει πόλεμος…επειδή φοβόνταν ότι οι Αθηναίοι θ αυξήσουν ακόμη περισσότερο τη δύναμή τους’.

Η πολιτική λοιπόν της πατρίδας μας, του σφυοκαμπτικού κατευνασμού της επιθετικότητας του στρατοκρατικού καθεστώτος της Άγκυρας, θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια κάποια στιγμή στον πόλεμο!

Αυτή τη διαπίστωση δεν την κάνω εγώ αυθαίρετα, αλλά ο Θουκυδίδης…

Γι αυτό λοιπόν, όχι μόνο πρέπει ως χώρα στο όνομα της ειρήνης να απαντήσουμε δυναμικά στην επόμενη πρόκληση της Τουρκίας, αλλά αν δεν υπάρξει σύντομα τέτοια πρόκληση, να την δημιουργήσουμε!

Αναστάσιος Καζαντζίδης

Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

Η υπογράμμιση δική μου με έμφαση στο "δυναμική απάντηση" και στο "καθοριστική πρόκληση"...........

Last edited:

Εάν διάβασες ολόκληρο το άρθρο στο οποίο παραπέμπεις, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις και εμένα με λίγες σειρές ποιο είναι το σκάνδαλο, γιατί ειλικρινώς μέχρι τη μέση δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα. Μόνο ότι έγινε καθυστερημένα και ασφυκτικά για τις προθεσμίες του Κτηματολογίου κάποιο σεμινάριο ενημέρωσης ομογενών κατάλαβα.

Το αρθρο δεν το υιοθετω.
Το παραπεμπω για αναγνωση.
Παρεθεσα το site.
Aν το διαβασετε ολο θα δειτε οτι μιλαει για οικονομικο σκανδαλο, για κατασπαταλησει δημοσιου χρηματος.

Αν υπαρχει προβλημα να διαγραφει.
Ανθρωποι ειμαστε σφαλματα κανουμε..:damnyou::coool: