Οι Τετρομαγμένοι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Μην ξεχνάς οτι Χρηματοδοτεί και το C.D.R.S.E.E.
Εκεί πού θάλλουν οι κυρίες Ρεπούση,Κουλούρη κ.λ.π.,κ.λ.π.
Oχι μόνον αυτός δηλαδή..Υπάρχουν και άλλα funds...
Ηξερα οτι το CDRSEE χρηματοδοτειται απο τους φιλους και συμμαχους μας Αμερικανους (100.000 ηταν η ταριφα ε?) αλλα οχι κι οτι εχει σχεση και η Κοκα Κολα με αυτα...
Pepsi απο δω και κατω. Το λενε και τα blind tests :flipout:
 
Oι Τουρκοι δεν καταφεραν ποτε να αποκτησουν τιτλους κυριοτητας στα νησια, ιστορικα, εθνολογικα η πολιτιστικα. Ηρθαν κατ εφυγαν σαν κατακτητες.
Σε λιγο θα μας πουν οτι ο Ιπποκρατης,ο Πυθαγορας,ο Αρισταρχος,η Σαπφω,ο Αλκαιος, ο Ανακρεων,ο Πιττακος και ο Θεοφραστος,ο Αθηνοδωρος και ο Απολλώνιος ηταν Τουρκοι.
Το 41 δεν τα καταφεραν,τα καταφεραν ομως το 73 και μετα, με την αρπακτικη πολιτικη που ακολουθησαν.
Το πως και γιατι ειναι γνωστα.
Οι διαθεσεις και ο προσανατολισμος τις γειτονος ειναι επισης γνωστα.
Οι αιτιασεις για τα νησια ειναι ανυποστατες,επισης γνωστο...τι μενει?
Ο,τι δεν παραχωρεΙται, αρπαζεται την καταλληλη στιγμη. Αυτη ειναι η φιλοσοφια της Τουρκιας.


«Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία»
(του Λεωνίδα Κουμάκη)

«Προτιμώ να τα αποκαλώ νησιά του Αιγαίου και όχι Ελληνικά νησιά» δηλώνει στις 9/8/1976 ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, μετέπειτα Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, στην εφημερίδα «Χουριέτ».

/6/1974, είναι περισσότερο αποκαλυπτικός για τα «επιχειρήματα» του Τούρκικου επεκτατισμού: «Οι διαφωνίες με την Ελλάδα προκύπτουν γιατί τα νησιά που βρίσκονται πολύ πιο κοντά στην Τουρκία ανήκουν στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία. Τα νησιά αυτά (του Αιγαίου) συνιστούν μέρος της Ανατολίας και για αιώνες ανήκαν στο Κράτος εκείνο που ήταν κύριο της Ανατολίας».

Ο Σαμπρί Ιχσαν Τσαγλαγιανγκίλ, που διετέλεσε Υπουργός των Εξωτερικών της Τουρκίας, δηλώνει στις 4 Απριλίου 1975 πως «Το μισό Αιγαίο ανήκει στους Τούρκους και το άλλο μισό στους Έλληνες. Αυτή ήταν πάντα η επίσημη άποψη της Τουρκίας».

Και σε επίρρωση της «επίσημης» αυτής άποψης η Τουρκία ιδρύει τον ίδιο χρόνο (1975) την 4η Στρατιά, που την αποκαλεί «Στρατιά του Αιγαίου», με έδρα τη Σμύρνη. Η στρατιά αυτή δεν είναι εντεταγμένη στο ΝΑΤΟ και, φυσικά, δεν εξυπηρετεί κανένα αμυντικό σκοπό. Στη Σμύρνη βρίσκεται επίσης και το συντριπτικό ποσοστό των αποβατικών σκαφών της Τουρκίας μαζί με ένα μεγάλο αριθμό ελαστικών λέμβων που μεταφέρουν έως 12 άντρες σε κοντινές και απρόσιτες ακτές.

Παζάρευε με την Γερμανία να αποκυρήξει την Αγγλο-Τουρκική συνθήκη του 1939, που δεν την εφάρμοσε ποτέ, και να ανοίξει στην Γερμανία τον δρόμο προς την Αίγυπτο από την ξηρά. Τα ανταλλάγματα που ζητούσε ήταν πολύ «συντηρητικά»: Τρία νησιά του Αιγαίου, λωρίδα εδάφους δυτικά της Αλεξανδρούπολης και Τουρκική δικαιοδοσία στις ζώνες της Συρίας και του Ιράκ. Το σχέδιο της συνθήκης που συντάχτηκε με την συνεργασία του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών Σουκρού Σαράτσογλου, στάλθηκε στο Βερολίνο στις 23 Μαϊου 1941.

Μετά από 7 μέρες, την 1η Ιουνίου, οι Βρεττανοί μπήκαν στην Βαγδάτη, εκδιώκοντας τον Ρασιντ Αλή και συντρίβοντας την επανάστασή του στο Ιράκ που ήταν και η πιο σοβαρή από τις πολλές αιτίες της Γερμανο-Τουρκικής προσέγγισης.

Το αποτέλεσμα ήταν να ναυαγήσει η Γερμανο-Τουρκική συμφωνία και να γλυτώσουν τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου πολέμου επιχείρησαν άλλη μια φορά να καταλάβουν νησιά του Αιγαίου, με το πρόσχημα της «προστασίας» τους – ευτυχώς χωρίς επιτυχία.

Η Τουρκία όμως, περιμένει πάντα την «κατάλληλη στιγμή» για να εφαρμόσει την φιλοσοφία της «ό,τι δεν παραχωρείται, αρπάζεται».

ο 1974 που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με την κατάρρευση της δικτατορίας των συνταγματαρχών και την επαναφορά της Δημοκρατίας, η Τουρκία θεωρεί πως οι γενικώτερες συνθήκες είναι ιδανικές. Ήδη προετοιμάζεται από τον Νοέμβριο του 1973, όταν η Τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύει, στις 1/11/1973, Νόμο βάσει του οποίου παραχωρεί στην Τουρκική Κρατική Εταιρία Πετρελαίου δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε 27 περιοχές του Βορειοανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου, τις οποίες θεωρεί ξαφνικά Τουρκικές! Ο χάρτης που συνοδεύει τον νόμο αυτό κάνει μια αυθαίρετη και μονομερή οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, σύμφωνα με τις ορέξεις των Τούρκων και περιλαμβάνει, κυρίως, Ελληνικές περιοχές.

Στις 10 Ιανουαρίου 1974, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Ιλχάν Σαντάρ δίνει το στίγμα της νέας Τουρκικής στρατηγικής, δηλώνοντας πως το μέλλον της Τουρκίας είναι πλέον η θάλασσα. Η επόμενη Τουρκική κίνηση είναι μελετημένη και έχει συμβολικό χαρακτήρα. Στις 29 Μαΐου 1974, πεντακόσια είκοσι ένα ακριβώς χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, το Τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος “Τσανταρλί” βγαίνει στο Αιγαίο για δήθεν “έρευνες” σε μια απροκάλυπτη προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων και έμπρακτης αμφισβήτησης της κατοχυρωμένης με Διεθνείς Συνθήκες Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Λίγους μόλις μήνες μετά, στις 27 Φεβρουαρίου του επομένου χρόνου (1975), ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο Μπουλέντ Ετσεβίτ, λέει σε ομιλία του πως τα περί πετρελαϊκών ερευνών ήταν απλά τεχνάσματα. Σκοπός ήταν η διεκδίκηση νέων συνόρων!

Τον Ιούνιο του 1974 οι Τούρκοι επίσημοι, λαλίστατοι, διατυπώνουν χωρίς προσχήματα τις βλέψεις τους για τα νέα σύνορα που θέλουν. Την 1 Ιουνίου 1974, ο Χασάν Ισίκ δηλώνει πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει το Αιγαίο Ελληνική θάλασσα, λες και το Αιγαίο δεν είναι Ελληνική θάλασσα απ’ την χαραυγή της ιστορίας ως τις μέρες μας.

Στις 4 Ιουνίου 1974 ο Τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών Τουρχάν Γκιουνές δηλώνει πως η Τουρκία ουδέποτε θα δεχθεί το όριο των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, να επεκταθεί απ’ την Ελλάδα στα 12 μίλια. Η ίδια θέση επαναλαμβάνεται συνεχώς, σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και μετά την ισχύ της Διεθνούς Σύμβασης γαι το Δίκαιο της Θαλάσσης, που άρχισε να εφαρμόζεται από τις 10 Δεκεμβρίου 1982 από τα 72 Κράτη που την υπέγραψαν.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της Διεθνούς αυτής σύμβασης η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Παρ’ όλα αυτά η Τουρκία απειλεί συνεχώς πως αν η Ελλάδα εφαρμόσει την Διεθνή Σύμβαση που υπέγραψε, αυτό αποτελεί “αιτία πολέμου” μεταξύ των δύο χωρών!

Και για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις της, η Τουρκική Βουλή παίρνει απόφαση σύμφωνα με την οποία η Τουρκική Κυβέρνηση εξουσιοδοτείται να κηρύξει πόλεμο εναντίον της Ελλάδος σε περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αυξήσει το όριο των χωρικών της υδάτων από 6 σε 12 μίλια!

Στις 18 Ιουλίου 1974 δημοσιεύεται στην Τουρκία ένας νέος νόμος που παραχωρεί ανύπαρκτα δικαιώματα έρευνας στην Τουρκική Κρατική Εταιρία Πετρελαίου σε Ελληνικές περιοχές, αυτή τη φορά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Στις 20 Ιουλίου 1974 πραγματοποιείται η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και καταλαμβάνεται με την βία και την ανοχή της Δύσης το 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δυο βδομάδες μετά την εισβολή στην Κύπρο, η Τουρκική Κυβέρνηση εκδίδει την ΝΟΤΑΜ 714, με την οποία απαιτεί να αναφέρονται στην Τουρκία όλα τα αεροπλάνα που πετούν πάνω απ’ το μισό Αιγαίο. Με το τρόπο αυτό επιχειρεί κατάργηση του Flight Information Regions (Περιοχές Πληροφόρησης Πτήσεων) που για ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου υπάγονται στο FIR Αθηνών, σύμφωνα με τις Συμφωνίες των Παρισίων του 1952 και της Γενεύης του 1958. Η αντίδραση της Ελλάδος που κήρυξε, στις 14 Αυγούστου 1974, ολόκληρο το Αιγαίο επικίνδυνη περιοχή, ανάγκασε την Τουρκία, 6 χρόνια αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου 1980, να ανακαλέσει την ΝΟΤΑΜ 714.

Στις 18 Ιανουαρίου 1975 ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ιρμάκ είναι πολύ αποκαλυπτικός για τις επεκτατικές προθέσεις της Τουρκίας: «Η θάλασσα του Αιγαίου ανήκει σε μας, αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι!» δηλώνει. Και τρεις μέρες αργότερα, στις 22 Ιανουαρίου 1975, ο Τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών ξεκαθαρίζει τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία θα επιβάλλει την θέση αυτή: «Στο Αιγαίο», λέει, «πρέπει ν’ ακολουθήσουμε αναγκαστικά δυναμική πολιτική. Οι συνθήκες σήμερα είναι διαφορετικές από τις συνθήκες του 1923. Η δύναμη της Τουρκίας έχει μεγαλώσει. Η Κύπρος αποτελεί το πρώτο βήμα για το Αιγαίο!»

Ενάμισυ χρόνο αργότερα, στις 7 Αυγούστου 1976, βγαίνει στο Αιγαίο το Τουρκικό πλοίο “Hora” για να συνεχίσει έμπρακτα “την διεκδίκηση νέων συνόρων”. Η Ελλάδα καταφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αλλά η Τουρκία απορρίπτει την διαιτησία.

Τον Δεκέμβριο του 1995 ο Έλληνας Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είναι βαρειά άρρωστος και ανίκανος να κυβερνήσει. Μπαίνει στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο των Αθηνών και στη χώρα παρατηρείται κενό εξουσίας. Νέα ευκαιρία για να εκδηλωθεί έμπρακτα η Τουρκική επιθετικότητα. Ένα ιστιοφόρο δήθεν “παρασύρεται” στις Ελληνικές βραχονησίδες Λημνιά, αλλά όταν Ελληνικά σκάφη σπεύδουν για βοήθεια οι Τούρκοι πράκτορες του ιστιοφόρου αρνούνται λέγοντας πως οι βραχονησίδες είναι Τουρκικές και πως θα δεχθούν βοήθεια μόνο από Τουρκικά σκάφη.

(εδω να πουμε κατι εκτος βιβλιου)
Η λεξεις, βραχονησίδες νησιδες,βραχοι ξερολιθιες...κ.τ.λ ειναι τελειως λαθος να λεγονται.
Δημοσιογραφοι κ.τ.λ.

(Στη νέα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ( United Nations Convention on the Law of the Sea), στο άρθρο 121 που έχει τίτλο "Καθεστώς των νήσων" υπάρχει στην πρώτη παράγραφο ο ορισμός του νησιού που είναι πιστή αντιγραφή του ορισμού που είχε δώσει και η Σύμβαση της Γενεύης του 1958 για την Χωρική Θάλασσα και τη Συνορεύουσα Ζώνη (Convention on the Territorial Sea and the Contiguous Zone). Σύμφωνα μ' αυτή "Νήσος είναι μια φυσικά διαμορφωμένη περιοχή ξηράς που περιβρέχεται από ύδατα και βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια των υδάτων κατά τη μεγίστη πλημμυρίδα». Σε καμία Σύμβαση δεν υπάρχει ορισμός άλλων συχνά αναφερόμενων όρων όπως π.χ. νησίδα, βραχονησίδα, βράχος, μεγαλόνησος ή μικρόνησος. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο υπάρχουν μόνο νησιά και τίποτε άλλο. Ακόμα και οι «βράχοι», που αναφέρονται στην τρίτη παράγραφο του άρθρου 121 της νέας Σύμβασης, είναι νησιά αφού η σχετική μ' αυτούς διάταξη βρίσκεται στο άρθρο που έχει τίτλο «Καθεστώς των νήσων» χωρίς να υπάρχει ξεχωριστός ορισμός γι´ αυτούς. Γι' αυτό τον λόγο χρησιμοποιώντας την φράση «βράχος» δεν σημαίνει ότι δεχόμεθα ότι αυτός ο γεωλογικός σχηματισμός δεν είναι νησί εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις της πρώτης παραγράφου του άρθρου 121 της νέας Σύμβασης[2]. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όρος «νησίδα» υπάρχει στην Συνθήκη της Λωζάνης (e.g. άρθρο 6) καθώς και σε άλλα παλαιά κείμενα, μαζί με τον όρο «βραχονησίδα» ή «βράχος». Σε όλα όμως αυτά τα κείμενα οι όροι αυτοί εμφανίζονται απόλυτα ισοδύναμοι με τον όρο «νήσος» αφού παράγουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα)


Το “σενάριο” αυτό έχει περιγράψει με μεγάλη ακρίβεια δέκα εννέα χρόνια νωρίτερα, στις 7 Ιουλίου 1977, ο Τούρκος δημοσιογράφος Ρεσίτ Αστσίογλου σε άρθρο του με τίτλο «Για πού έτσι; Για το Αιγαίο;»** που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Γκιούν Αϊντίν»

Ο άρρωστος Πρωθυπουργός της Ελλάδος Ανδρέας Παπανδρέου παραιτείται και στις 18 Ιανουαρίου 1996 Πρωθυπουργός της Ελλάδος ορκίζεται ο Κώστας Σημίτης. Εννιά μέρες αργότερα, στις 27 Ιανουαρίου 1996, Τούρκοι πράκτορες, δήθεν δημοσιογράφοι της εφημερίδας “Χουρριέτ” –το μόνιμο ανθελληνικό “εργαλείο” στα χέρια του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που Κυβερνά την Τουρκία– αποβιβάζονται στα Λιμνιά και αντικαθιστούν την Ελληνική σημαία με μια Τούρκικη!

Και τρεις μέρες μετά, την νύχτα της 30ής προς την 31ην Ιανουαρίου 1996, οι Τούρκοι οξύνουν την κρίση και φθάνουν σε όρια πολεμικής αναμέτρησης. Ο πόλεμος αποφεύγεται αλλά οι Τούρκοι επιβάλλουν μόνιμη αμφισβήτηση στην κρυστάλλινη Ελληνική κυριαρχία των βραχονησίδων Λημνιά. Λίγο αργότερα αποκαλύπτεται ότι ο Πρεσβευτής της Τουρκίας στη Ρώμη, με απόρρητη αναφορά του, προειδοποιούσε την Κυβέρνησή του πως υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν την Ελληνική κυριαρχία στις βραχονησίδες Λημνιά. Τα έγγραφα αυτά προέρχονται τόσο από την Ιταλία όσο και από την ίδια την Τουρκία! Η Τουρκική Κυβέρνηση αγνόησε τελείως την προειδοποίηση του Πρεσβευτή της αφού ο στόχος της ήταν να δημιουργήσει θέμα από ανύπαρκτη βάση. Ο επεκτατισμός και η απαίτηση για νέα σύνορα, δημιούργησαν την καινούργια Τουρκική θεωρία για “γκρίζες”, δηλαδή αμφισβητούμενες απ’ την Τουρκία, ζώνες στο Αιγαίο. Στην Ελληνική πρόταση για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η Τουρκία υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει.

Τα δικαστήρια απονέμουν το Δίκαιο και ο Τουρκικός επεκτατισμός δεν έχει καμμιά σχέση μ’ αυτό. Έτσι, η Τουρκία ζητάει «διάλογο» και «διαπραγματεύσεις χωρίς όρους, με στόχο τη διευθέτηση όλων των θεμάτων του Αιγαίου, ως σύνολο» (Μεσούτ Γιλμάζ, Πρωθυπουργός της Τουρκίας, 25 Μαρτίου 1996). Με άλλα λόγια η Ελλάδα καλείται να “διαπραγματευθεί” με την Τουρκία όσα κυριαρχικά δικαιώματα της δίδουν οι Διεθνείς συνθήκες, είτε στα νησιά, είτε στον εναέριο χώρο, είτε στην υφαλοκρηπίδα των νησιών!

Θα μείνει στην ιστορία η φράση που εκστόμισε ο Ισμέτ Ινονού μετά την υπογραφή της “Συνθήκης της Λωζάνης” και της διακήρυξης περί Ελληνοτουρκικής φιλίας. «Ιναντί ερίφ!» είπε για τον Ελευθέριο Βενιζέλο (Μας πίστεψε ο άνθρωπος!).

Αλλά και το 1955 ο Ζορλού κι ο Μεντερές για Ελληνοτουρκική φιλία μιλούσαν πριν εξαπολύσουν, στις 6 Σεπτεμβρίου 1955, το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων.

Λίγους μήνες πριν η Τουρκία καταγγείλει, στις 16 Μαρτίου 1964, την Σύμβαση Εμπορίου, Εγκατάστασης και Ναυτιλίας που είχε υπογραφεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στις 30 Οκτωβρίου 1930, με αποτέλεσμα τους διωγμούς και τις απελάσεις των Ελλήνων που είχαν απομείνει στην Κωνσταντινούπολη, το ίδιο.

Πριν την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο ξαναχρησιμοποίησαν το ίδιο τροπάριο της Ελληνοτουρκικής φιλίας

Το 1996 αμέσως μετά την σοβαρή κρίση που δημιούργησε η Τουρκία με αφορμή τις βραχονησίδες Λημνιά, άρχισε ξαφνικά να διατυμπανίζει την ανάγκη Ελληνοτουρκικής φιλίας προσφέροντας υποκριτικά όμορφα λόγια χωρίς αντίκρισμα. Στόχος, η άρση του βέτο που πρόβαλλε η Ελλάδα στην πρόοδο της συμφωνίας σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, τον Απρίλιο του 1996.

Έτσι είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως όποτε η Τουρκία μιλάει για Ελληνοτουρκική φιλία, επιδιώκει να πετύχει ένα συγκεκριμμένο στόχο που μόλις επιτευχθεί, ξαναθυμάται τον μόνιμο, επιθετικό, εαυτό της και επανέρχεται στην πάγια επιδίωξη υλοποίησης της επεκτατικής της στρατηγικής.

Η συνεχής Τουρκική επιθετικότητα έχει σαν μόνιμο στήριγμά της την ανοχή των Μεγάλων Δυνάμεων, μια ανοχή που η Τουρκία εκμεταλλεύεται εδώ και 540 χρόνια, όταν κατέλυσε το Βυζάντιο με την άλωση της Κωνσταντινούπολης και υποδούλωσε τους λαούς της Μικράς Ασίας.


**

Το άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου Ρεσίτ Αστσίογλου με τίτλο «Για πού έτσι; Για το Αιγαίο;» που δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλίου 1977 στην εφημερίδα «Γκιούν Αϊντίν» έχει ως εξής:



«Η καλύτερη τακτική που θα πρέπει να εφαρμόσουμε εμείς είναι μακρόχρονη και υπομονετική. Πρέπει να δείχνουμε κάθε τόσο την παρουσία μας στη θάλασσα αυτή, σα να βγαίνουμε μέσα απ’ τα κύματα. Τη μια θα βγαίνουν τέσσερα πολεμικά μας, αυτοί θ’ αρχίσουν να διαμαρτύρονται. Την επόμενη το ένα από τα τέσσερα θα ξαναβγαίνει και θα ισχυριζόμαστε ότι πάει να πάρει το «Hora». Τη μεθεπόμενη ένα αλιευτικό μας με ασύρματο θα αλιεύει στα χωρικά τους ύδατα. Μόλις τρέξουν να το συλλάβουν, ένα πολεμικό μας θα επεμβαίνει και θα το παραλαμβάνει. Στο πλοίο «Hora» ας προσθέσουμε κι ένα «Bora» που θα βγει κρυφά στο Αιγαίο και θα κάνει έρευνες στα χωρικά τους ύδατα. Μόλις ένα ελληνικό αεροπλάνο επιχειρήσει να επέμβει, ας του επιτεθεί ένα δικό μας. Μια άλλη μέρα ένα ιδιωτικό ιστιοφόρο μας θα «χάνει το δρόμο του» και θα προσεγγίζει στα ελληνικά νησιά. Εμείς θα πηγαίνουμε και θα το παίρνουμε. Στο μεταξύ θα φθάνει η εποχή των κανονικών μας γυμνασίων. Κι έτσι σιγά σιγά, το Αιγαίο θα γίνει πεδίο συνεχούς ενόχλησης, συνεχούς έρευνας πετρελαίου και συνεχούς πολέμου νεύρων. Από δω και μπρος, η είσοδος κι η έξοδος στο Αιγαίο πρέπει να πυκνωθεί.»


(Εδω μπορουμε να πουμε και να γραψουμε πολλα ακομη για το θεμα με περισσοτερες λεπτομερειες και εμπεριστατωμενα στοιχεια Π.Χ. για τα ενεργειακα αποθεματα του Αιγαιου (τι παιζετε) (εξοπλισμοι-πολιτικη-USA)κ.τ.λ
Εχουμε το Β.Αιγαιο και κεντρικο,για την Γαυδο π.χ απο ποτε και γιατι αρχισαν να "ενδιαφερονται" ? (Ν.Αιγαιο-Κρητη).
 
Αχμετ Νταβουτογλου - νεος υπουργος Εξωτερικων της Τουρκιας.

Σε συνεχεια απο τα παραπανω.
Ο Νταβουτογλου γραφει στο βιβλιο του «Στρατηγικό βάθος» για τα ελληνοτουρκικα.
(«Στρατηγικό Βάθος», σελ. 154)


«Σήμερα είναι γνωστά πλέον τα αποτελέσματα της στρατηγικής ολιγωρίας για το ότι δεν τέθηκαν υπό έλεγχο τα νησιά του Αιγαίου και εγκαταλείφθηκαν μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τη στιγμή που η Τουρκία κρατά το σφυγμό του μαλακού υπογάστριου της Ρωσίας μέσω των Στενών, η Ελλάδα έχει αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα απέναντι στην Τουρκία, μέσω των νησιών του Αιγαίου.
»Ο χώρος στον οποίο η Τουρκία βρίσκεται κοντά στον πόλεμο, περισσότερο από κάθε άλλη περίπτωση, είναι τα νησιά του Αιγαίου, που περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό το ζωτικό της χώρο, πράγμα που οφείλεται στα ασυγχώρητα λάθη που έχουν γίνει, εξαιτίας της απουσίας συνεπούς θαλάσσιας στρατηγικής. Η κρίση στο Καρντάκ (Ίμια), που έφερε στην επιφάνεια την ελληνική κυριαρχία ακόμη και σε βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στις ακτές μας, είναι το πικρό αντίτιμο των συσσωρευμένων αυτών λαθών»
 
Τυχαίνει να τον γνωρίζω προσωπικά. Μια φορά ήλθε στη Θεσσαλονίκη κι έκανε έρευνα μαζί με τον καθηγητή στο Πρίνστον Χανίογλου, και μια φορά βρεθήκαμε επί 10ήμερο στη Γερμανία αμέσως μετά την εκλογή Ερντογάν. Τότε ήταν σύμβουλος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Αν θέλετε κάποιες πληροφορίες με ΠΜ.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Kαλα οι πολιτικοι...
Ο προεδρος της Κοκα Κολα τισταδιαλα δουλεια εχει εκει?


ο εν λογω,ειναι τοποτηρητης της λεσχης για την Ελλαδα και ειναι εβραιος στο θρησκευμα(δεν ξερω αν αυτο λεει κατι,απλη αναφορα κανω)
 
Σε λιγο θα μας πουν οτι ο Ιπποκρατης,ο Πυθαγορας,ο Αρισταρχος,η Σαπφω,ο Αλκαιος, ο Ανακρεων,ο Πιττακος και ο Θεοφραστος,ο Αθηνοδωρος και ο Απολλώνιος ηταν Τουρκοι.


εσυ νομιζεις οτι δεν το κανουν ηδη?
αν πας σε περιηγηση στους αρχαιολογικους χωρους της Ιωνιας,οι ξεναγοι αναφερουν οτι ειναι κτισματα των αρχαιων τουρκων!!!!
 
66483023.jpg
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

εσυ νομιζεις οτι δεν το κανουν ηδη?
αν πας σε περιηγηση στους αρχαιολογικους χωρους της Ιωνιας,οι ξεναγοι αναφερουν οτι ειναι κτισματα των αρχαιων τουρκων!!!!
Έφτιαξαν αντίγραφο πλοίου των Αρχαίων Ελλήνων της Φώκαιας
για να το επιδεικνύουν σαν Τουρκικό στην Ευρώπη!!!


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
Προκειμένου να μεταβάλει την εικόνα της στη διεθνή κοινή γνώμη
Σε διπλό πόλεμο βρίσκεται ο Ελληνικός Πολιτισμός, καθώς Σκόπια και Άγκυρα από κοινού και σε συνεργασία προωθούν μεθοδικά τις θέσεις αμφισβήτησης και υφαρπαγής του ασύγκριτου Ελληνικού Πολιτισμού, με τελικό στόχο τον πλήρη εκμηδενισμό και την εκτόπισή του από το προσκήνιο, με τη βοήθεια των διεθνών ΜΜΕ, που υποκαθιστούμε με μιαν εικόνα χίλια σκονισμένα βιβλία, αλλά και τη χρησιμοποίηση του προκειμένου να βελτιώσουν ή μεταβάλουν ριζικά την εικόνα τους στη διεθνή σκηνή, αποκτώντας πλεονεκτήματα και θετικές εικόνες Πολιτισμού που ποτέ δεν είχαν…


Αυτή τη φορά, η Τουρκική πρόκληση έχει να κάνει με την ταυτότητα του Μικρασιατικού Πολιτισμού, και ιδιαίτερα του περίφημου Ελληνικού Πολιτισμού της Ιωνίας, που αποίκησε με τη σειρά του τον Εύξεινο Πόντο και έπειτα, μετά την καταστροφική μανία των Περσών εναντίον του, στράφηκε δυτικά και έφτασε ως την ίδρυση της Μασσαλίας περί το 600 π.Χ. στη Γαλλία, της Αλαλίας στην Κορσική, του Εμπορίου στην Ισπανία και πολύ αργότερα της περίφημης Νίκαιας (σημερινή Νις) και του Μονακό (αρχ. Μόνοικον), καθώς και άλλων πόλεων της Δυτικής Μεσογείου, χάρη στους τολμηρούς θαλασσοπόρους της Φώκαιας, που με ορμητήριο τη Μασσαλία και χάρη στις θρυλικές πεντηκοντόρους τους, έφτασαν μετέπειτα ως το Γιβραλτάρ, ιδρύοντας την Κάλπη και τα Γάδειρα (Cadix)!

Συγκεκριμένα, η Τουρκία κατασκεύασε ένα «αντίγραφο» αρχαίου ελληνικού πλοίου διαστάσεων 19Χ5 μέτρων, το οποίο ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι προπαγάνδας στη Μεσόγειο, με υψωμένη επάνω του την Τουρκική Σημαία, ώστε να φτάσει σαν τουρκικό αρχαίο πλοίο της «Ανατολίας»στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην αποικία των αρχαίων Ελλήνων Φωκαέων, την περίφημη Μασσαλία της Γαλλίας, 2.600 χρόνια μετά το πρώτο εκείνο αρχαίο ταξίδι… Η άφιξη υπολογίζεται να γίνει την 1 Ιουλίου, ώστε να παραβρίσκεται εκεί στους εορτασμούς των 320 ετών από την Γαλλική Επανάσταση!

Έπειτα από τη Μασσαλία, μέσω ποτάμιων οδών θα μπει θριαμβευτικά στο ίδιο το Παρίσι, αποτελώντας σπουδαίο αξιοθέατο της πάντα κοσμοπολίτικης Γαλλικής Πρωτεύουσας, παίρνοντας μέρος στις εκδηλώσεις του «Τουρκικού Έτους» στη Γαλλία!!! Υπενθυμίζεται δε ότι η Γαλλία του Νικολά Σαρκοζί είναι επίσημα η πιο αντίθετη Ευρωπαϊκή χώρα στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Η πορεία ίσως του «τουρκικού» πλοίου που το βάφτισαν «Κυβέλη», να μαλακώσει τελικά τους Γάλλους, όπως επιδιώκουν οι Τούρκοι…

Στον γυρισμό πάντως, το αρχαίο «τουρκικό» πλοίο σχεδιάζεται να παρελάσει από την Κεντρική Ευρώπη και μέσω του Δούναβη να βγει στη Μαύρη Θάλασσα, για να καταλήξει θριαμβευτικά το 2010 στην Κωνσταντινούπολη», όπου και θα πάρει μέρος στις εκδηλώσεις «”Ισταμπούλ” - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»…

Περισσοτερα εδω: http://www.noiazomai.net/kybeli.html
 
2003 στη Γερμανία με τον Νταβούτογλου. θα σας έλεγα να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί απέναντι σε όλα αυτά που ενορχηστρωμένα αρχίζουν να εμφανίζονται στον ελληνικό Τύπο για τον συγκεκριμένο υπουργό.
 

Attachments

  • DSCN4824.jpg
    DSCN4824.jpg
    116 KB · Views: 26
2003 στη Γερμανία με τον Νταβούτογλου. θα σας έλεγα να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί απέναντι σε όλα αυτά που ενορχηστρωμένα αρχίζουν να εμφανίζονται στον ελληνικό Τύπο για τον συγκεκριμένο υπουργό.

Το γεγονός ότι μπορεί ένας Έλληνας να έχει πολιτισμένη κοινωνική επαφή με έναν Τούρκο πολιτικό δε σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός δε θα προωθήσει τα συμφέροντά της χώρας του όπως νομίζει καλύτερα. Προσωπικά αδιαφορώ για τις λεγόμενες "δημοσιογραφικές πληροφορίες" και τις εκτιμήσεις "αναλυτών" αγνώστων περγαμηνών και υποβάθρου για τις απόψεις και την πολιτική ενός υπουργού. Το θέμα είναι ότι τα αποσπάσματα από το βιβλίο του εν λόγω κυρίου, όπως το ακόλουθο, ηχούν πολύ άσχημα και θυμίζουν ένα άλλο πολύ γνωστό βιβλίο.

»Ο χώρος στον οποίο η Τουρκία βρίσκεται κοντά στον πόλεμο, περισσότερο από κάθε άλλη περίπτωση, είναι τα νησιά του Αιγαίου, που περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό το ζωτικό της χώρο, πράγμα που οφείλεται στα ασυγχώρητα λάθη που έχουν γίνει, εξαιτίας της απουσίας συνεπούς θαλάσσιας στρατηγικής.

Ειδικά αυτός ο "ζωτικός χώρος" χτυπά πολύ άσχημα, αν δεν είναι προιόν της μετάφρασης.
 
Το γεγονός ότι μπορεί ένας Έλληνας να έχει πολιτισμένη κοινωνική επαφή με έναν Τούρκο πολιτικό δε σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός δε θα προωθήσει τα συμφέροντά της χώρας του όπως νομίζει καλύτερα. Προσωπικά αδιαφορώ για τις λεγόμενες "δημοσιογραφικές πληροφορίες" και τις εκτιμήσεις "αναλυτών" αγνώστων περγαμηνών και υποβάθρου για τις απόψεις και την πολιτική ενός υπουργού. Το θέμα είναι ότι τα αποσπάσματα από το βιβλίο του εν λόγω κυρίου, όπως το ακόλουθο, ηχούν πολύ άσχημα και θυμίζουν ένα άλλο πολύ γνωστό βιβλίο.

»Ο χώρος στον οποίο η Τουρκία βρίσκεται κοντά στον πόλεμο, περισσότερο από κάθε άλλη περίπτωση, είναι τα νησιά του Αιγαίου, που περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό το ζωτικό της χώρο, πράγμα που οφείλεται στα ασυγχώρητα λάθη που έχουν γίνει, εξαιτίας της απουσίας συνεπούς θαλάσσιας στρατηγικής.

Ειδικά αυτός ο "ζωτικός χώρος" χτυπά πολύ άσχημα, αν δεν είναι προιόν της μετάφρασης.

Ναι, κάπως έτσι είναι. Βέβαια, θα πρέπει να βλέπουμε και αντίστοιχα βιβλία Ελλήνων (π.χ. Νεοκλής Σαρρής) που στην Ελλάδα δεν μας κάνουν αίσθηση, αλλά στην Τουρκία...
 
BΛΑΣΙΔΗΣ? Νταβουτογλου? :speechless-smiley-0
Εεεε...τωρα δεν "φοβαμαι" τιποτα...:silly: -bye-

Ενταξει δεν λεμε για τον ανθρωπο Νταβουτογλου,αλλα για την πολιτικη του,και για αυτα που ο ιδιος λεει και γραφει!
Ειναι "μεγαλο κεφαλαιο" ο ιδιος απο οταν ηταν ακομα συμβουλος.
Το μελλον του ηταν προδιαγεγραμμενο,ειναι κορυφη στην διπλωματια και του βγαζω το καπελο.
Αλλα μονον αυτο.

Αλλαξε η θα αλλαξει τις σταθερες επιδιωξης της χωρας του εναντιον της Ελλαδας?
Εδω ειμαστε θα δουμε....παντως μεχρι τωρα δεν διαφαινεται απο τις κινησης του κατι τετοιο,αλλα δειχνουν τα πραγματικα γεγονοτα σε πολλα "επιπεδα".

ΥΓ. Παντως θα ηταν ενδιαφερον να μας ελεγες μερικα πραγματα για τον ανθρωπο Νταβουτογλου,αντε και κατι ολιγα....δεν ιν κακο! -bye- (απο οσο τον γνωρισες)
 
Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

Ναι, κάπως έτσι είναι. Βέβαια, θα πρέπει να βλέπουμε και αντίστοιχα βιβλία Ελλήνων (π.χ. Νεοκλής Σαρρής) που στην Ελλάδα δεν μας κάνουν αίσθηση, αλλά στην Τουρκία...

Και υπάρχουν και Βιβλία Ελλήνων που κάνουν Αισθηση στην Τουρκία,οπως τού Κυριου Τάσου Κωστόπουλου(Ioύ) Αρνητή τής Γενοκτονίας τών Ποντίων καί Αρνητή επί της ουσίας τής Επανάστασης του 21 μιας και ασχολείται μονον με την ´Σφαγή´στην Τριπολιτσά και ονομάζει τον Κολοκοτρώνη Τρομοκράτη..
Οπως υπάρχουν και παρεμβάσεις σε Ελλάδα ,αλλά και Κύπρο τών Ρεπούση,Κουλούρη,Λιάκου και λοιπών τής Εθνομηδενιστικής Σχολής Σκέψης,πού εξισώνουν τον Αττίλα μέ επεισόδια εναντίον Τουρκοκυπρίων και πού φυσικά διαστρεβλώνουν πλήρως την Ελληνική Ιστορία.
Μην ξεχάσω και τον Κυριο Ηρακλείδη πού πρωτοστατεί στην Αποδόμηση.
Τα κειμενα υπάρχουν και στο παρόν Θέμα.
Οσο για τον Νταβούτογλου είναι μακράν απο τούς πλέον Εξυπνους και Σημαντικούς Πολιτικούς για την Χώρα του...Εμείς τέτοιον δέν έχουμε.
Και από τούς Σταθερούς Οπαδούς τής Σχολής Σκέψης τού Νεο-Οθωμανισμού και τής επεκτάσεως τής Τουρκίας.
Φυσικά μερίδα τής δικής μας Μεταπρατικής Αστικής Τάξης είναι απο τούς καλύτερους Συμμάχους τού Νταβούτογλου.
Υ.Γ.
Ο Σαρρής έχει μελετήσει ικανοποιητικά το ´Βαθύ Κράτος´τής Τουρκίας πού ουδέποτε έχει αλλάξει τίς Βλέψεις του...
Πάντως Ηρακλείδης δέν είναι.................
 
Και φυσικά τά περί Νομίμων Συμφερόντων τού Ζωτικού Χώρου τής Τουρκίας υπάρχουν στην Συμφωνία τής Μαδρίτης ,πού χρησιμοποίησε ο Γκιούλ σέ δηλώσεις του στην Καθημερινή...
Η Ελλάδα άνοιξε την Κερκόπορτα με την συγκεκριμένη Συμφωνία..
Το ποιος την υπέγραψε και ποιοί την θεώρησαν ´Εθνική Επιτυχία´είναι ολα καταγεγραμένα και θα τά κρίνει η Ιστορία.
 
Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

BΛΑΣΙΔΗΣ? Νταβουτογλου? :speechless-smiley-0
Εεεε...τωρα δεν "φοβαμαι" τιποτα...:silly: -bye-

Ενταξει δεν λεμε για τον ανθρωπο Νταβουτογλου,αλλα για την πολιτικη του,και για αυτα που ο ιδιος λεει και γραφει!
Ειναι "μεγαλο κεφαλαιο" ο ιδιος απο οταν ηταν ακομα συμβουλος.
Το μελλον του ηταν προδιαγεγραμμενο,ειναι κορυφη στην διπλωματια και του βγαζω το καπελο.
Αλλα μονον αυτο.

Αλλαξε η θα αλλαξει τις σταθερες επιδιωξης της χωρας του εναντιον της Ελλαδας?
Εδω ειμαστε θα δουμε....παντως μεχρι τωρα δεν διαφαινεται απο τις κινησης του κατι τετοιο,αλλα δειχνουν τα πραγματικα γεγονοτα σε πολλα "επιπεδα".

ΥΓ. Παντως θα ηταν ενδιαφερον να μας ελεγες μερικα πραγματα για τον ανθρωπο Νταβουτογλου,αντε και κατι ολιγα....δεν ιν κακο! -bye- (απο οσο τον γνωρισες)

Εχω συζητήσει μαζί του καμιά δεκαριά ώρες, όχι παραπάνω. Για διμερείς σχέσεις, όχι σε φιλικό επίπεδο. Ο χρόνος ήταν λίγο μετά από την εκλογή Ερντογάν (δηλ. Μάρτιος του 2004 αν θυμάμαι καλά).

Δεν έχει εμφανιστεί από το πουθενά. Ήταν παρών στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Ερντογάν το πρωθυπουργικό αξίωμα. Chief advisor for foreign policy to prime ministry έλεγε η κάρτα του. Εμείς τον βλέπουμε τώρα στο προσκήνιο.

Τα γραπτά του για να τα κρίνουμε ομαλά, θα πρέπει να τα δούμε από το τουρκικό πρίσμα κι όχι από το ελληνικό. Τη δεκαετία του 1990 υπήρχε μια μεγάλη διαμάχη μεταξύ των πολιτικών επιστημόνων στην Τουρκία για τον προσανατολισμό της Τουρκίας, δηλ. αν θα πρέπει να κινηθεί προς τον φονταμενταλισμό ή προς τις ευρωπαικές δομές και να αντιμετωπίσει την Ελλάδα. Ο Νταβούτογλου είναι οπαδός της δεύτερης άποψης. Και είχε κυνηγηθεί επί Οζάλ γι αυτές κυρίως από τον στρατό.

Μπορούμε να πούμε κι άλλα, αλλά ξεπερνούν τα όρια αυτού του φόρουμ κατά πολύ. Άρα καλύτερα όταν ειδωθούμε από κοντά.

Πάντως εμένα με κάνουν πολύ επιφυλακτικό όλα αυτά τα άρθρα που άρχισαν να εμφανίζονται από ελληνικής πλευράς, μετά την αλλαγή ηγεσίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ. Κάτι μαγειρεύουμε κι εμείς. Δεν είναι δυνατόν ξαφνικά όλοι σαν τα παπαγαλάκια να πιπιλάμε τα ίδια αποσπάσματα από τα ίδια βιβλία και να έχουμε τις ίδιες ανησυχίες.

Και να έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει πρωθυπουργός και μάλιστα ισχυρότατος και με πρόεδρο τον Γκιουλ. Ο Μπαμπατζάν ήταν αχυράνθρωπος, αδύναμος. Αντίθετα ο Νταβούτογλου μετείχε στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας από το 2004 κι είχε σταθερή θέση. Απλώς αλλάζει μια καρέκλα. Δεν θα αλλάξει αυτός την πολιτική, θα αλλάξει συνολικά η Τουρκία και με επιλογή του Ερντογάν.

Κάτι παίζει στην εδώ πλευρά του Αιγαίου και δεν ξέρω τί είναι αυτό ή μάλλον φαντάζομαι αλλά δεν θέλω να το πιστέψω.
 
Re: Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

Και από τούς Σταθερούς Οπαδούς τής Σχολής Σκέψης τού Νεο-Οθωμανισμού και τής επεκτάσεως τής Τουρκίας.
................


όχι νεοθωμανιστής δεν είναι. Είχε ταχθεί κατά της πολιτικής του Οζάλ, είχε απολυθεί για τις θέσεις του και είχε κάνει κάτι σαν ιδιότυπη εξορία.

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για πολύ δραστήριο άτομο. Καμιά σχέση με τον άχρηστο Μπαμπατζάν.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

όχι νεοθωμανιστής δεν είναι. Είχε ταχθεί κατά της πολιτικής του Οζάλ, είχε απολυθεί για τις θέσεις του και είχε κάνει κάτι σαν ιδιότυπη εξορία.

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για πολύ δραστήριο άτομο. Καμιά σχέση με τον άχρηστο Μπαμπατζάν.

Μά η Τουρκία κινείται σαφέστατα πρός αυτή την κατεύθυνση.
Ποτέ δεν άλλαξε προσανατολισμό..Καί μακροπρόθεσμος στόχος είναι η Επικράτηση στην Περιοχή και περαν αυτής.
Αλλως τε σε αυτή την φάση ήδη κινείται Ηγεμονικά...
Και η Βοσνία ,αλλά και η Αλβανία αλλά και η Μειονότητα τής Βουλγαρίας βρίσκονται στις φτερούγες της άτυπα...
Και γι´αυτό θάπρεπε αντί να θεωρούμε πρωτεύον θέμα το Σκοπιανό νά ασχοληθούμε μέ τον Μείζονα Κινδυνο που ειναι η Τουρκία.
Και πολιτικοί βεληνεκούς Νταβούτογλου μπορούν να εργαστούν καλύτερα ,αποδοτικότερα και πολύ πιό έξυπνα απο τούς διάφορους Μπαμπατζάν.
 
Last edited: