OI ΘΕΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

Λοιπόν.....
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ....

Μετά το έκτο άκουσμα και μάλιστα πλέον στη σοφίτα έχω να πω, ότι ναι όντως οι θεοί επέστρεψαν, χάρη στα χρυσά χέρια του Geroge Martin, που δικαίως θεωρούνταν ακόμα και από τους ιδιους ως ο πέμπτος μάγος...

Η αίσθηση που παίρνει κανείς σε ένα σωστά στημένο σύστημα αναδεικνύνει πολλές λεπτομέρειες, σοφά κρυμμένες που πραγματικά αξίζουν.
Με λίγα λόγια, στα παραπάνω μου σχόλια θα ξανασχολιάσω.

1. η δόση είναι μικρή - ναι δυστυχώς είναι... (αλλά αυτό αφήνει πόρτες ανοιχτές - αν με καταλαβαίνετε)
2. δεν κατάλαβα ακόμα το λόγο ύπαρξης ορισμένων κομματιών σχεδόν σε αυτούσια μορφή - ναι είναι ΣΧΕΔΟΝ αυτούσια μορφή. Σε όλα υπάρχει κάποιος λόγος. Σε κάθε ένα υπάρχει τουλάχιστον ΕΝΑ όργανο υπερτονισμένο περισσότερο από τα γνωστά μας masters, που αλλάζει κάπως την αισθητική, αλλά τα κομμάτια αυτά αποτελούν τον πιλότο γιά τα επόμενα που θα ακολοθήσουν, αν θέλετε το υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα έρθουν αργότερα "τα πάνω κάτω"
3. οι επεμβάσεις είναι μικρές (και) έως περιορισμένες. - Είναι μικρές και σοφές και όσο περιορισμένες μπορεί να είναι σε πρώτο άκουσμα - άλλωστε το είχα παραδεχτεί
4. οι επεμβάσεις στερούνται θα έλεγα μιάς μεγάλης στιγμής έμπνευσης που να δικαιολογεί την ύπαρξη ή την δημοσιοποίησή τους. Η έμπνευση υπάρχει και μάλιστα σε καλές δόσεις. Απλά είναι κρυμένη, και όπως πάντα θέλουν τουλάχιστον ένα καρα- καλό σύστημα γιά να αναδειχτούν.

Γίνομαι λίγο πιό συγκεκριμένος.
Τα βαρειά χαρτιά (και πάλι στη φάση αυτή - γιατί πιστεψτε με θα επανέλθουμε και θα επανέλθουμε και έχει δίκιο ο Στέλιος) στο δίσκο είναι:
Το get back: με μιά εισαγωγή που σκοτώνει κυριολεκτικά, με το σόλο του Ringo, την εισαγωγή του hard day's night το κλείσιμο του a day in life. Όλα σε προιδεάζουν γλυκά γιά το τι θα συμβεί
Το strawberry fields forever όπου έχουμε ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ δεμένες τουλάχιστον 3 ή 4 εκτελέσεις του ξεκινώντας από την πιό απλή και "στο πόδι" μέχρι την τελευταία γνωστή σε όλους. Το κομμάτι ξεκινάει σχεδον με μιά φωνή και μιά κιθάρα σχεδόν ξεκούρδιστη γιά να καταλήξει στο γνωστό πολυρυθμικό φινάλε.... απλά ΜΑΓΕΙΑ....
Το σύμπλεγμα within without you/TNK σε μιά rendition που θυμίζει στιγμές Bill Laswell με μιά υπερτονισμένη γραμμή μπάσου και drums... Ο Martin γιά σχεδόν 80άρης είναι πολύ νέος στις αντιλήψεις.....
Επίσης υπάρχουν άλλα μικρά μικρά που πρόσεξα, όπως πχ όλα τα κομμάτια του Ringo μαζί, διάφορα πτηνα και άλλα πετούμενα μαζί με ήχους πόλης στο αποδομημένο και γυμνό από όργανα because, ή το τριπλο come together/dear prudence/cry baby cry...

Και φυσικά το gnik nus που τι άλλο θα μπορούσε να είναι?
Το sun king ανάποδα, μαζί με τα φωνητικά.... παλιά μου τέχνη κόσκινο....

Γενικά μιά πληθωρική, ώρες ώρες, δουλειά που σε κάνει να σαστίζεις.
Επαναλαμβάνω οι άνθρωποι ήταν ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ τότε, και ο παλιόγερος είναι μπροστά ακόμα....
Κρίμα που χάθηκαν δυό....

Πάντως το υλικό είναι τόσο και τόσο ποιοτικό στα ντουλάπια τους που με κάνει να ανατριχιάζω στην προσμονή των επίσημων remasters και πολυκάναλων όταν και αν ποτέ βγούν. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι η ιστορία ξαναγραμμένη....
Και φυσικά ακόμα δεν άκουσα την πεντακάναλη έκδοση αυτουνού...

Αμφιβολία δεν υπάρχει γιά μένα (ούτε άλλωστε υπήρχε). Δεν θα ξαναγίνει τέτοιο συγκρότημα. Once in a lifetime.....

είμαι αναγκασμένος να ξανα-αστερώσω.... (και πάλι γιά το πόνημα...και προς το παρόν)

Last edited:
Chief, μετά το πρώτο Post σου , για να πω την αλήθεια, δίστασα να τον αποσφραγίσω. Με το δεύτερο ηρέμησα αρκετά, αλλά φτάνοντας στο τέλος, διαβάζω κάτι για πεντακάναλη έκδοση και και με ζώνουν τα φίδια. Γυρίζω πιό πίσω, λέει ο Larry για DVD...
ΑΛΛΟ δίσκο πήρα; :nounder:

οταν η μουσικη αλλαζει τον κοσμο....
Δημητρη ησουν υπεροχος το gnik nus δεν το ειχα καταλαβει
απο το all my loving στο ECCE COR MEUM..... [ BEHOLD MY HEART ]

* DVD:
* Audio only DVD containing a slightly extended version of the album in amazing 5.1 surround sound.

Γιωργο μου ,ειναι DVD audio only ετσι το ειδα στο Amazon ετσι το εκανα copy paste εδω
συγνωμη αν σας μπερδεψα.......

Chief....δεν περιμενες κανα δυο μερες πριν δευτεροποσταρεις?

θα του το παιρνα με 10 ευρω και σφραγισμενο του Γιωργου .....αχ δεν με καταλαβαινεις........

Άρα απο τη στιγμή που δεν διαθέτω το απαραίτητο Hardware για 5.1 και τα συναφή, νομίζω είμαι εντάξει και με το CD?
Larry, εσύ μια χαρά τα έγραψες :grinning-smiley-043 , εγώ δεν ήμουν μελετηρός :slapface:

Απάντηση: Re: OI ΘΕΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

Λοιπόν.....
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ....

Μετά το έκτο άκουσμα και μάλιστα πλέον στη σοφίτα έχω να πω, ότι ναι όντως οι θεοί επέστρεψαν, χάρη στα χρυσά χέρια του Geroge Martin, που δικαίως θεωρούνταν ακόμα και από τους ιδιους ως ο πέμπτος μάγος...
..........

Η έμπνευση υπάρχει και μάλιστα σε καλές δόσεις. Απλά είναι κρυμένη, και όπως πάντα θέλουν τουλάχιστον ένα καρα- καλό σύστημα γιά να αναδειχτούν.

Τι ...υπονοείς αρχηγέ;
Α ρε κρυφοχαιεντά!:flipout:

Γίνομαι λίγο πιό συγκεκριμένος.
.........

Την ζημιά πάντως την ξαναέκανες και η wish list μεγαλώνει.... και μεγαλώνει......:slapface:
:ernaehrung004:

Και εγώ μόλις αγόρασα (χτες το απόγιομα) το διπλό,καθότι λάτρης του 5.1.
Αναμείνατε και από εμένα εντυπώσεις γιατί δεν πρόλαβα ακόμα να το ακούσω.(το ξεσφράγισα όμως και αυτό είναι πολύ καλό βήμα για μένα,πιστέψτε με..:flipout: )

Με τους Beatles είχα πάντα πολλές απορίες: πώς γίνεται τό ένα, πως γίνεται το άλλο, πως είναι δυνατόν ετούτο κλπ, και στο τέλος, πως μέσα απο τριβές και συγκρούσεις προσωπικοτήτων βρήκαν έδαφος να ανθίσουν τα μουσικά αριστουργήματα, που αυτά τα τέσσερα παιδιά χάρισαν στην ανθρωπότητα ;.
Απο τη στιγμή όμως που άρχισα να διαβάζω Σούρλα :grinning-smiley-043 μαζί με άλλες (άσχετες με το θέμα) απορίες, μού λύθηκε και αυτή: H δυναμική της ομάδας, υπερβαίνει το άθροισμα των επιμέρους δυναμικών των μελών της :grandpa:

Συγχωρήστε με, θα φανώ αφόρητα κοινότυπος, αλλά με τους φίλους μας εδώ (όπως και με τους αγέραστους Τσόγλανους;) της αντιπερα(?) όχθης), δεν μπόρεσα ποτέ να μπώ στη διαδικασία της κριτικής ματιάς πάνω στο έργο και την προσφορά τους στην εξέλιξη της ποπ κουλτούρας τα τελευταία σαραντατόσα χρόνια ..
Οι μουσικές τους έχουν περάσει στο υποσυνείδητο μου σε πολύ τρυφερή ηλικία με τον ίδιο μαγικό τρόπο, όπως και ο Θρύλος.:award:

Για το Love, όλα αυτά που έγραψε ο chief απο τεχνικής απόψεως είναι αληθή, να προσθέσω πως η φρεσκάδα που απονέει το πόνημα του γερομάστορα Martin είναι απίστευτη, απόλυτη η ψυχεδελική αίσθηση που δίνουν οι μίξεις των κομματιών,το trans πολλές φορές απλά ονειρικό..
Καλύτερη "ενότητα" κατα τη γνώμη μου: Blackbird/Yesterday -> Strawberry fields -> within without you/TNK -> Lucy in the sky
PLAY IT LOUD!

ΥΓ: Το απόσπασμα που παίξαμε σε 5.1 στην ΗC παρουσίαση του Σαββάτου , μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον, αλλά λίγο για εξαγωγή συμπερασμάτων..

Κουνελάκη , αρχίζεις να γίνεσαι επικίνδυνα εύστοχος , ώριμα περιεκτικός και απίστευτα καίριος . Πως να γράψει μετά ο Λύμπε ; ( γι αυτό και δεν ...τώρα τελευταία )

Re: Απάντηση: OI ΘΕΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

Οι μουσικές τους έχουν περάσει στο υποσυνείδητο μου σε πολύ τρυφερή ηλικία με τον ίδιο μαγικό τρόπο, όπως και ο Θρύλος.:award:

.

Μπράβο ρε Γιώργη.... Είσαι Ολυμπιακός ε?:flipout:

Ο Κουνελάκης είναι ο πιό καλός ο μαθητής...:award:

Γιώργο θα το επαναλάβω κι ας είμαι βαρετός, όποιος γουστάρει Μπητλς πρέπει να πάρει οπωσδήποτε τα 3 διπλα anthology καθώς και το 5πλό dvd anthology.

Το υλικό που υπάρχει εκεί μέσα είναι καθαρά γιά ιστορική τεκμηρίωση και αργή διήθηση.
Αντίθετα το love ήταν σχεδόν μιά μικρή δόση, κάτι σαν χαπάκι πολυβιταμινών ή συμπληρωμάτων διατροφής, αλλά με αγνά υλικά σε εξαιρετικά συμπυκνωμένη δόση.

Κι εγώ μετά από μια βδομάδα με το Love (καθημερινή ακρόαση ίσως και δυο φορές την ημέρα) :damnyou:
μπορώ να πω ότι κινδυνεύω από υπερβολική δόση..

Ένα ενδιαφέρον site με σχόλια των Μαρτίνιδων για τη δουλειά:

http://beatles.ncf.ca/press_version_love_album_track_p1.html

Εμένα αυτό που με τρελαίνει με το album πέρα απ'το είναι ευρηματικό
και ότι έχει διαφοροποιήσεις από τα τραγούδια όπως τα ξέρουμε,
είναι η σούπερ εξαιρετική ποιότητα.. Δηλαδή αν βάλεις να ακούσεις
το drive my car απ'το κόκκινο και μετά ρίξεις στο καπάκι τη βερσιόν του love,
ακούγεται σούπερ καραμπινάτη η διαφορά στον ήχο.
Το υλικό όπως παρουσιάζεται, είναι σα να έχει ηχογραφηθεί σήμερα.
Εκπληκτικό βάθος και αληθοφάνεια...
Προτείνω να κάνουμε ομαδική αγρυπνία και νηστεία προκειμένου να βγουν όλα τα άλμπουμς ξανά σε αυτή την ποιότητα...:ernaehrung004:

Και μια που είμαστε σε κλίμα beatlemania, ένα πολύ ωραίο σάιτ (για μανιακούς αυτό συγκεκριμένα :music-smiley-005:) όπου μπορεί κανείς να μάθει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το πως ηχογραφήθηκαν πολλά τραγούδια τους και διάφορα άλλα... http://www.pootle.demon.co.uk/

Αντρέα, καλώς ήρθες (ξανά)...

Το πρώτο site καταβροχθίστηκε ήδη.
Το δεύτερο έχει πολύ πράμμα....

ευχαριστούμε

όλα ωραία, όμως η παραγωγή αυτού του δίσκου είναι επίδειξη μεγάλης αμετροέπειας εκ μέρους του Μάρτιν. Αντιγράφω από το φυλλάδιο που συνοδεύει τον προηγούμενο δίσκο του (In My Life, 1998)

"I have lost count of the number of records I have produced in my life, but whatever the amount, inevitably there has to be a final one. That being so, why leave it to chance? Why don't I decide what it should be? Let it be one I would remember with affection, one that would be enjoyable to make as well as to hear."

όταν είναι να παράξεις κάτι καλό, ας είναι και το n+1...
Δεν βρίσκω τίποτα μεμπτό.

Και στο κάτω κάτω ήταν συν-παραγωγή....

Το "μεγάλο .... φάε" προφανώς δεν το έχουν ως παροιμία οι Άγγλοι, ε?

:flipout: :flipout: :flipout:

Εννοείται, δεν είναι και θανάσιμο αμάρτημα, απλώς μου ήρθε στο νου όταν άκουσα για την παραγωγή