Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

Όσον αφορά το ηχητικό κομμάτι στη 23B τα φωνητικά ήταν πολύ χάλια ακόμα και στους snow patrol που δεν είχε τόση βαβούρα από το κόσμο...

Τα ξανακούω τώρα από μικρόφωνα αρένας και είναι πραγματικά καλύτερα από το live!

Επίσης συντόνιζε το μπάσο του adam - δεν ξεχώριζες εύκολα τι έπαιζε...
Αντίθετα, πλην της μπότας, ο Λάρυ ακούστηκε πολύ καλά...

Για τον edge δεν χρειάζεται να τον ακούς... O άνθρωπος εδώ και χρόνια έχει γράψει ιστορία μέσα από τους U2...

Και μαριονέτα να ήταν ευχαριστημένος θα ήμουν...

Last edited:
Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η στρατιά "κάμεραμαν"-θεατών/ακροατών...

Σαν άλλοι οπαδοί σε εκδήλωση φασιστικού κόμματος... απλά στην άκρη του τεντωμένου χεριού υπήρχε μια κάμερα...

Γενικά πάντως το κοινό ήταν πολύ εκδηλωτικό, πρέπει να έκανε καλή εντύπωση στο συγκρότημα... Αν εξαιρέσεις 2-3 τραγούδια ήταν συνέχεια μαζί με το group...
Ιδιαίτερα στο With or without you, όσοι ήταν εκεί μπορούν να καταλάβουν...

Γενικά το χαμόγελο, τόσο στον πηγαιμό όσο και στην επιστροφή με το τρένο, ήταν πλατύ...

Αξέχαστη βραδιά...

(Μιχάλη και Υπέρηχα κρατάω το νήμα ζεστό μέχρι να βάλετε τις ωραίες σας φωτογραφίες γιατί οι δικές μου, δεν...:D)

πολυ φανφαρα και γιγαντωση ,θεαμα εις βαρος της μουσικης προσωπικα οταν ενα συγκροτημα γινεται μελος του mainstream τοτε εγω απεχω!!!!

Re: Απάντηση: Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

γιά τη συναυλία λέμε Σπύρο.
και ιδίως γιά την τεράστια αντίθεση που αισθάνθηκα εγώ από την γιγάντωση του θεάματος σε βάρος του ηχητικού μέρους.

Ελα τώρα κι εσύ. Σαν την πρωτάρα κάνεις: οι Floyd αυτά τα έκαναν εδώ και 30 χρόνια. 100 νταλίκες χρειάζονταν, γεμάτες μηχανήματα και φωτιστικά, για να παίξουν. Δεινόσαυροι.

Ελα τώρα κι εσύ. Σαν την πρωτάρα κάνεις: οι Floyd αυτά τα έκαναν εδώ και 30 χρόνια. 100 νταλίκες χρειάζονταν, γεμάτες μηχανήματα και φωτιστικά, για να παίξουν.

ναι αλλα ομως με τους floyd αυτο δεν μας ξενιζε !διοτι οι floyd ετσι ηταν απο το ξεκινημα τους !!μεγαλειωδης η μουσικη τους μεγαλειωδες και το θεαμα τους ταυτιζομενο πληρως με τα μουσικα θεματα τους ! ποιος να το φαντασθει τωρα οτι οι u2 μικρο συγκροτηματακι για παμπ και κλαμπακια στην πρωιμη τοτε αρχη τους με τα τραγουδακια ,θα κατεληγαν σ'αυτο το γιγαντοθεαμα που τελικως και αντικειμενικα να το παρεις δεν συναδει με το ολον διαχρονικο προτζεκτ του συγκροτηματος.

supersonic που καθόσουν ;

20B
πίσω και πλάι από τη σκηνή, αλλά δεν το λέω γιά τον ήχο που βγήκε, αλλά γιά τον ήχο που δεν παίχτηκε.
Γιά ένα συγκρότημα ίσως πίσω μόλις από τους stones σε γεμίσματα σταδίων θα περίμενα τουλάχιστον 3 μαύρες, ένα πιάνο, έναν δεύτερο κιθαρίστα και ίσως δυό τρία πνευστά (εκεί στο σκοτάδι) να βγάζουν έναν ήχο πχ του Rattle n hum.
Αντ αυτού όλα έπρεπε να τα παίζει ο edge.

Όταν είσαι τόσο μεγάλος, έστω και πετυχημένος με τη λιτότητα, δεν είναι κακό να πλουτίζεις τον ήχο σου, όταν πλουτίζεις υπέρμετρα την εικόνα σου.

100 νταλίκες χρειάζονταν, γεμάτες μηχανήματα και φωτιστικά, για να παίξουν.

οπου δηλαδή, συγγνώμη, και τo εχω ξαναγράψει (για τους Floyd γιατί τους U2 δεν τους είδα): αυτό δεν ήταν συναυλία ροκ - ήταν family entertainment.

Ελα τώρα κι εσύ. Σαν την πρωτάρα κάνεις: οι Floyd αυτά τα έκαναν εδώ και 30 χρόνια. 100 νταλίκες χρειάζονταν, γεμάτες μηχανήματα και φωτιστικά, για να παίξουν. Δεινόσαυροι.

έχω δεί μεγάλες συναυλίες Κώστα (ΚΑΙ μεγάλων).
Και ξέρω πως είναι οι πρόσφατες υπερσυναυλίες.

Αυτή ξεπερνούσε κατά πολύ.

Δεινόσαυρος

Θα το ξαναπώ. Πάρα πολύς ο Edge - ευτυχώς.:a0210:
Και ΑΞΙΟΣ.

οπου δηλαδή, συγγνώμη, και τo εχω ξαναγράψει (για τους Floyd γιατί τους U2 δεν τους είδα): αυτό δεν ήταν συναυλία ροκ - ήταν family entertainment.

είπα
εξαιρετικό σόου -bye-

Μπρέ..
Εδώ παρουσιάζονται νέα καί φωτογραφίες από τήν χτεσινή συναυλία τών U2..
Είναι άκαιρο νά επαναληφθεί οιαδήποτε συζήτηση γι´αυτούς πού τούς αρέσουν ή όχι.
Είναι η μέρα τών fans σήμερα.

Σύμφωνοι, βέβαια υπήρξαν και fans, που δεν τους χαρίστηκαν!

Ακούς ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο, αγνώστου πατρός... και σου αρέσει...
Ρωτάς τους δίπλα σου αν είναι mainstream ο καλλιτέχνης ή όχι?

Το ότι μπορείς να καταλάβεις αν είναι mainstream ή όχι δεν παίζει σαν απάντηση, δεν μπορούν όλοι...

Ακούς ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο, αγνώστου πατρός... και σου αρέσει...
Ρωτάς τους δίπλα σου αν είναι mainstream ο καλλιτέχνης ή όχι?

μα πως;
μου αρεσαν οι ΑΒΒΑ. οι Chic και η Gloria Gaynor.
δεν εχω πρόβλημα με το mainstream

Δε λέω για σένα βρε... Έχω καταλάβει ότι τα αυτιά σου είναι ανοιχτά...

Για κάτι ξυνούς και χορταριασμένους λέω που παίρνουν έγκριση πριν τους αρέσει κάτι...

Τέλος πάντων... Μου απάντησες!

Στο είπα εύκολη ερώτηση...
:grinning-smiley-043-bye-

αλλα έχει τύχει να δω κι ενα ταπεινό piano-trio να προκαλεί σεισμό.
και...μια ροκ μπάντα, τι τα χρειάζεται όλα αυτά τα φρου-φρού;

συγνώμη αλλά ...το Μέγαρο είναι πολύ πιο σεμνό.