Οικιακό εργαστήριο

Μην αγχωνεσαι Μιχαλη. Κι εγω τη βλεπω κιτρινωπη (τουλαχιστο στις φωτογραφιες). Νταξει, κιτρινοπρασινη
Btw, μια απορια, που την εχω καιρο: Το εργαστηριο ειναι αε αλλο επιπεδο, ομως οταν δουλευεις ξυλο και ειδικα στο τριψιμο, δεν ειναι προβλημα η σκονη;

Ιδιο χρωμα με τα Ryobi εχουν οι κολωνες :)

Το κατω εργαστηριο ηταν κυριως για μαστορεματα και χοντροδουλειες και λιγοτερο για φινιρισμα ξυλου οπου υπαρχει πολυ σκονη.
Στην σοφιτα που εκανα αρκετα πολυ φινιρισμα με τα τριβεια, ειχα σκουπα την οποια πλεον την εχω μεταφερει κατω και ηδη την χρησιμοποιω. Φαινεται κατω απο το τραπεζι.

Φουλάρισες Μιχάλη καί δέν σέ πιάνει κανείς. :a0210:

Καλώς ήρθαν τά εργαλεία μοντελισμού στό κεντρικό εργαστήριο,καί πολύ καλά έκανες νά τά έχεις όλα σέ ένα καί νοικοκυρεμένα πού έλεγε καί μιά παλιά διαφήμηση.

Eχουμε επεκταστη του εργαστηριου στο υπογειο καθως μεταφερεται εκει ο τομεας της μικροξυλουργικης και φινιρισματος απο το εργαστηριο της σοφιτας.
Θα χρειαστουν πλατες διατρητες και εξτρα ραφακια οπως ειναι λογικο.

Εδω βλεπουμε ενα ραφι απο ενα παλιο αμερικανικο ψυγειο να ταιριαζει γαντι στην πλατη εργαλειων που πηρα προσφατα.
Απλα κοπηκε το ενα απο τα δυο γαντζακια με το τροχακι bosch που φοραει το καλο δισκακι parkside :))

48050214526_b1640d6272_z.jpg

Εδω βλεπουμε την τελεια εφαρμογη των ραφιων του ψυγειου πανω στην πλαστικη πλατη. Μπορουν να μπουν σε οποιοδηποτε υψος, χαμηλα η ψηλα -που ειναι και το πιο λογικο.
48050293662_e207274cb1_z.jpg

Εδω βλεπουμε τον νεο χωρο που δημιουργηθηκε για τις μικροξυλοκατασκευες και το φινιρισμα τους.
Πισω στον τοιχο και στην κιτρινη κολωνα θα μπουν οι πλατες εργαλειων με τα ραφακια τους και ισως καποια εξτρα ξυλινα ραφια και μαγνητες.
48050213361_f8a33cc894_c.jpg

Η μεγαλη πριονοκορδελα της Dewalt που υπηρχε μπροστα απο την κιτρινη κολωνα μεταφερθηκε σε αλλο χωρο λιγα μετρα πιο μπροστα.

Προστεθηκαν οπως φαινεται τρια τραπεζια, ντουλαπα, μια ραφιερα, ενας παγκος εργασιας με εργαλεια επανω, ενα διαμορφωμενο καβαλετακια με πρωτη υλη ξυλειας, πολλα αναλωσιμα/χρωματα/βερνικα και αρκετα εργαλεια, κυριως proxxon.
48050213791_2bc8bec97e_c.jpg

Ρε Μιχάλη εσύ κάτι πρέπει να δε'ιχνεις, αλλά εγώ δεν βλέπω τίποτε... μόνο τα κείμενα....έχει συμβεί κάτι με το σάιτ ή εγώ τελικά έχω στραβωμάρα???

Thanks guys!
Nικο δεν υπαρχει θεμα απο την πλευρα του φορουμ, οι φωτο φαινονται κανονικα.

Πανο, δυο χρονια τωρα κανω μικρορυθμισεις στο υπαρχον και μεχρι χτες δεν ηταν ετοιμο για να το παρουσιασω...
Τωρα δε, με την προσθηκη νεου τμηματος, αμφιβαλλω αν θα τελειωσω με ολες τις λεπτομερειες μεχρι το τελος του χρονου!!

Δημητρη επρεπε να γινει, ειναι κριμα να τρωω χωρο απο το σπιτι την στιγμη που υπαρχει αρκετος χωρος στο υπογειο.
Τωρα θα παιζουμε και κανενα ποδοσφαιρακι στη σοφιτα που το ειχα σκεπασει και το ειχα κανει παγκο :))

Thanks guys!
Nικο δεν υπαρχει θεμα απο την πλευρα του φορουμ, οι φωτο φαινονται κανονικα.

Ναι ηρθαν οι φωτό...δεν ξέρω τι έφταιγε...βλέπω όμως στην 3η φωτό, εκεί στο βάθος δεξιά, ένα κακό χάλι από εργαλεία χειρός να κρέμονται τσάτρα-πάτρα ! αν θες να έρθω να δώσω ένα χεράκι, να σε ξεφορτώσω λίγο βρε αδερφέ :idea:

Καλορίζικο και καλή συνέχεια με την οργάνωση του χώρου

Ευχαριστω πατριωτακι, λιγοστευει ο χωρος ομως σιγα σιγα :))

++++

Τα γαντζακια καθως και τα σκαφακια στις διατρητες πλατες εργαλειων ΠΟΤΕ μα ποτε δεν ειναι αρκετα! Για τα γαντζακια εχουμε αναφερει καποιες εναλλακτικες αλλα τωρα εχουν σειρα τα σκαφακια.

Εδω μια πλαστικη πλατη εργασιας που θα ηθελα περισσοτερα και μεγαλυτερα σκαφακια, οπως το μαυρο.
48113559343_fcf243b65a_b.jpg

Η διαφορα στα σκαφακια που μπαινουν συρταρωτα στα ανοιγματα της πλαστικης πλατης ειναι στο πισω μερος, εχουν ενα 'αυτακι' οπως στο κιτρινο σκαφακι παρακατω, σε αντιθεση με το απλο (μαυρο) σκαφακι των 40/50 λεπτων που δεν εχει.
48113558523_3874b7f953_b.jpg

Αυτο που μπορει να γινει ειναι να δημιουργησουμε στα απλα σκαφακια του λεροι η του Jumbo 'αυτακια' ωστε να μπαινουν στην πλαστικη πλατη εργαλειων.
Πρωτη υλη για την μετατροπη ειναι τα πλαστικα διαχωριστικα που ερχοντουσαν μαζι με τις συρταριερες του Lidl. Τα πλαστικα κοβονται σε λωριδες με ψαλιδι.
48113621157_0c5bda2d1a_b.jpg

Επειτα δημιουργουμε ενα ανοιγμα στο πλαστικο σκαφακι, οπως φαινεται στην φωτο, με ενα τροχακι κοπης dremel.
Στα δεξια στο σκαφακι βλεπουμε την τομη που εγινε με το dremel. Στα αριστερα βλεπουμε την λωριδα πλαστικου που εχει ηδη χωρεσει στην τομη που εγινε. Ετοιμα τα 'αυτακια'. Χωρις κολλα χωρις τιποτα.
48113620897_c7fd2315b1_b.jpg

Τωρα λοιπον τα φτηνα σκαφακια μπορουν να μετατραπουν σε σκαφακια για πλατες εργαλειων οπως αυτη. https://www.pavlatos-tools.gr/diatr...ai-skafakia-artplast-d-i-y-610141-p-3786-html

Εδω ενα μεταλλαγμενο σκαφακι αντικατεστησε ενα μικροτερο σε μια υπαρχουσα πλατη εργαλειων.
48113559058_d60f0cce70_b.jpg

Παντως αν γνωριζει κανεις εαν πωλουνται ετοιμα φτηνα σκαφακια με 'αυτακι' για να μπαινουν σε παρομοιες επιφανειες ας μας δωσει το λινκ για να μην ταλαιπωρουμαστε τσαμπα :))

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Ευχαριστω πατριωτακι, λιγοστευει ο χωρος ομως σιγα σιγα :))

Μου φαίνεται ότι μάς δουλεύεις, Μιχάλη.
Όποιος ΔΕΝ γνωρίζει το χώρο που διαθέτεις για εργαστήριο, θα νομίζει ότι μιλάς για κανένα δωματιάκι 20-25 τμ.
Σε ... ζηλεύουμε ΟΛΟΙ, για το υπέροχο και ... ατέλειωτο χώρο του ... λεγόμενου "εργαστηρίου" σου.
Να τον χαίρεσαι και να σε χαιρόμαστε με τις ιδέες που απλόχερα και αδιάκοπα μάς προσφέρεις.

Μέσα στη βδομάδα θα κατέβω μια βόλτα απο Σ.Πάτση για κάτι που θέλω να ψωνίσω... Θα ψάξω και για σκαφάκια.

χαχαχα, σε ευχαριστω Μακη μου, να'σαι καλα!

Μπαμπη θα με υποχρεωσεις!
Αν κοστιζουν κατω απο 1 ευρω πες μου το μαγαζι να παραγγειλω on line. Αν δεν εχουν site και μπορεις, παρε μου μια εξαδα απο τα μικρα σκαφακια. Μεγαλα εχω ηδη φτιαξει οσα χρειαζομαι.

Γενικα τα σκαφακια ειναι πολυ λιγα εν τελη ο χωρος τους οποτε ποτε δεν ειναι αρκετος....παντα ψαχνεις για μεγαλυτερα....

Καλη η πατεντα και εφοσον βολευει και στηριζεται σωστα μια χαρα θα ειναι....απο θεμα βαρους ομως τι γινεται...;....θα αντεχει η πλατη αμα βαλεις καμια 10ρια και γεμισουν....;

Η πλαστικη πλατη με τεσσερα 6αρακια ουπατ (απο τα καλα:)) στον τοιχο, δεν θα εχει κανενα απολυτως θεμα με το βαρος.

Μου φαίνεται ότι μάς δουλεύεις, Μιχάλη.
Όποιος ΔΕΝ γνωρίζει το χώρο που διαθέτεις για εργαστήριο, θα νομίζει ότι μιλάς για κανένα δωματιάκι 20-25 τμ.
Σε ... ζηλεύουμε ΟΛΟΙ, για το υπέροχο και ... ατέλειωτο χώρο του ... λεγόμενου "εργαστηρίου" σου.
Να τον χαίρεσαι και να σε χαιρόμαστε με τις ιδέες που απλόχερα και αδιάκοπα μάς προσφέρεις.

Με καλυψες απολυτως :)

Mεχρι τις δυο η ωρα χτες το πρωι εκανα σουρωτηρι την κολωνα για να ντυθει με πλατες εργασιας, δυο μαγνητικες μπαρες και ξυλινα ραφακια!

48132013416_e25f99af4f_b.jpg

Το δεξι μερος του νεου χωρου των μικροκατασκευων που μεταφερθηκε απο το πανω εργαστηρι, ειναι σχεδον ετοιμο.
Για το αριστερο μερος που ειναι ακομα ημιτελες, περιμενω να μου ερθει πραμα αυριο μεθαυριο.

Ερχεται μια ραφιερα ΙΚΕΑ που θα παει διπλα στην υπαρχουσα στα αριστερα, πλαστικες διατρητες πλατες απο τον Παυλατο που θα μπουν στην μεση, ραφακια και μαγνητες απο το Jumbo που τα εχω ηδη και θα μπουν στο ξυλινο διαχωριστικο οπου βολευει και χρειαζεται πλαισιωνοντας τις πλαστικες επιφανειες εργαλειων.

Επρεπε να μου ελεγες να βοηθουσα στα τρυπηματα.
Αντε, με το καλο να τα ολοκληρωσεις :)

Ευχαριστω Αγγελε αλλα τρυπηματα ειναι μερος της χαρας, μακαρι να'ταν κι αλλα :))

Παρεμπιπτοντως τα τρυπηματα στο μπετον εγιναν με το αριστο 12βολτο κρουστικο δραπανακι της Makita το οποιο εχει λιγο καλυτερη εργονομια απο το αντιστοιχο 12βολτο Bosch GSB. Χρησιμοποιηθηκε 5αρι τρυπανι Bosch CYL5 και 5αρια ουπατ.
Mεγαλη βοηθεια για τις ευθυγραμμισεις το μικρο αλλα θαυματουργο αλφαδακι της Μilwaukee.
Το εξαρτημα για την σκονη της Wolfcraft βοηθησε συλλαμβανοντας σχεδον ολο το κονιαμα. https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9375

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Mεχρι τις δυο η ωρα χτες το πρωι εκανα σουρωτηρι την κολωνα για να ντυθει με πλατες εργασιας, δυο μαγνητικες μπαρες και ξυλινα ραφακια!

48132013416_e25f99af4f_b.jpg

Το δεξι μερος του νεου χωρου των μικροκατασκευων που μεταφερθηκε απο το πανω εργαστηρι, ειναι σχεδον ετοιμο.
Για το αριστερο μερος που ειναι ακομα ημιτελες, περιμενω να μου ερθει πραμα αυριο μεθαυριο.

Ερχεται μια ραφιερα ΙΚΕΑ που θα παει διπλα στην υπαρχουσα στα αριστερα, πλαστικες διατρητες πλατες απο τον Παυλατο που θα μπουν στην μεση, ραφακια και μαγνητες απο το Jumbo που τα εχω ηδη και θα μπουν στο ξυλινο διαχωριστικο οπου βολευει και χρειαζεται πλαισιωνοντας τις πλαστικες επιφανειες εργαλειων.

Καλά μιλάμε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΡΑ :drool1: :drool1: :drool1: Ότι και να πούμε ή πιο σωστά να γράψουμε είναι λίγο.... Κάνε όταν τελειώσεις με τις διαρρυθμίσεις και ένα πλήρες αναλυτικό φωτορεπορτάζ να μας αποτελειώσεις.....