Οικιακό εργαστήριο

Ε, τι σοϊ playroom θα ηταν χωρις ενα ξυλινο ποδοσφαιρακι!

Aν κατεχεις το αθλημα, σε προσκαλω σε μια μονομαχια το αλλο ΣΚ :)

Δεν είμαι και μετρ αλλά την επόμενη που θα περάσω ενα ματσάκι θα το δώσουμε...!!!!

Άντε, κανονίστε το...
Και με τρείς πάντως γίνεται...
Ο ένας μπιρεί να παίξει και μόνος του, αρκεί να έχει "επενδύσει" σωστά τα λεφτά του τις μέρες του σκασιαρχείου... -bye-

Βρισκομαι στη διαδικασια αναζητησης σπιτιου για αγορα, συγκεκριμενα διαμερισματος (εγω μεζονετα ηθελα, με υπογειο παρκ...εργαστηριο :D , αλλα με πεισανε οτι δεν γινεται :( ).
Εχω βρει ενα που εχει αποκλειστικη χρηση ταρατσας (καμια 60αρια τμ). Ειναι σε περιοχη με πολλους αερηδες και σχετικο κρυο (Ανω Μελισσια).
Θα ηθελα τη γνωμη οσων εχουν ή ειχαν φτιαξει εργαστηριο τετοιο. Δουλευει στην πραξη; Πώς μπορεις να φτιαξεις αποθηκη (πλαστικη/αλουμινιου ετοιμη, κατι αλλο);
Σαφως δεν ειναι το ιδιο με κανονικο χωρο, αλλα ως λυση αναγκης σε διαμερισμα;

Πρεπει να δεις εαν αναφερει κατι σχετικα με αυτη την αποκλειστικη χρηση ο κανονισμος της πολυκατοικιας. Εαν δεν αναφερει και δεν δεσμευεσαι καθολου, πρεπει να το δεις με εναν μηχανικο που θα σου προτεινει διαφορα..νοιμια, ημινομιμα η μη :)

Παντως κατ'αρχην ειναι καλο που ψαχνεις για δικο σου σπιτι και ευχομαι συντομα να βρεις το πιο βολικο!

Πρεπει να δεις εαν αναφερει κατι σχετικα με αυτη την αποκλειστικη χρηση ο κανονισμος της πολυκατοικιας. Εαν δεν αναφερει και δεν δεσμευεσαι καθολου, πρεπει να το δεις με εναν μηχανικο που θα σου προτεινει διαφορα..νοιμια, ημινομιμα η μη :)

Παντως κατ'αρχην ειναι καλο που ψαχνεις για δικο σου σπιτι και ευχομαι συντομα να βρεις το πιο βολικο!

Να 'σαι καλα Μιχαλη. Αντε να δουμε.
Βεβαιως θα τον ψαξω τον Κανονισμο, αλλα, ετσι κι αλλιως δεν σκοπευω να...χτισω εκει πανω. Σκεφτομουν απλως, ισως, κατι σε μορφη μεγαλης ντουλαπας για αποθηκευτικο χωρο π.χ. Κια ισως μια δευτερη, σαν "walk-in closet", για εργαστηριακι (και απεξω οι δουλειες, οταν επιτρεπει ο καιρος). Και βεβαια κανα τραπεζακι με καρεκλες κτλ, γιατι η θεα ειναι φανταστικη.
Περισσοτερο, με ενδιαφερει αν βολευει (σχετικα) η ταρατσα για "εργαστηριο". Σιγουρα καποιος που εχει εμπειρια σε αυτο, θα εχει να μου πει πολλα υπερ και κατα που εμενα δεν θα περνανε απο το μυαλο μου.

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Να 'σαι καλα Μιχαλη. Αντε να δουμε.
Βεβαιως θα τον ψαξω τον Κανονισμο, αλλα, ετσι κι αλλιως δεν σκοπευω να...χτισω εκει πανω. Σκεφτομουν απλως, ισως, κατι σε μορφη μεγαλης ντουλαπας για αποθηκευτικο χωρο π.χ. Κια ισως μια δευτερη, σαν "walk-in closet", για εργαστηριακι (και απεξω οι δουλειες, οταν επιτρεπει ο καιρος). Και βεβαια κανα τραπεζακι με καρεκλες κτλ, γιατι η θεα ειναι φανταστικη.
Περισσοτερο, με ενδιαφερει αν βολευει (σχετικα) η ταρατσα για "εργαστηριο". Σιγουρα καποιος που εχει εμπειρια σε αυτο, θα εχει να μου πει πολλα υπερ και κατα που εμενα δεν θα περνανε απο το μυαλο μου.

Πέρα από οποιονδήποτε κανονισμό πολυκατοικίας πρέπει να μιλήσεις με μηχανικό-πολεοδομία. Οτιδήποτε μπει στην ταράτσα θεωρείται αυθαίρετο και χρειάζεται άδεια (με πληρωμή βεβαίως-βεβαίως). Και επειδή υπάρχουν πολλοί καλοθελητάδες γύρω-γύρω (γύρω μας) πρώτα ψάξε το (επαναλαμβάνω άσχετο με καταστατικά πολυκατοικίας)... Ακόμα και ψησταριά χτιστή να θες να βάλεις στον κήπο σου, χρειάζεται άδεια...

Πέρα από οποιονδήποτε κανονισμό πολυκατοικίας πρέπει να μιλήσεις με μηχανικό-πολεοδομία. Οτιδήποτε μπει στην ταράτσα θεωρείται αυθαίρετο και χρειάζεται άδεια (με πληρωμή βεβαίως-βεβαίως). Και επειδή υπάρχουν πολλοί καλοθελητάδες γύρω-γύρω (γύρω μας) πρώτα ψάξε το (επαναλαμβάνω άσχετο με καταστατικά πολυκατοικίας)... Ακόμα και ψησταριά χτιστή να θες να βάλεις στον κήπο σου, χρειάζεται άδεια...

Καλημερα και ευχαριστω. Ναι, θα το ψαξω κι αυτο, αν και νομιζω οτι αν δεν "χτισεις", ητοι αν π.χ. απλως βαλεις μια ντουλαπα, δεν χρειαζεσαι αδεια.
Βασικα, ομως, με ενδιαφερει αν και πως δουλευει το συστημα αυτο, ανεξαρτητως αδειων.

Έχω το εργαστήριο στην ταράτσα 120μ όπου έχω φτιάξει μια αποθήκη μίνι εργαστήριο 3χ3 με ητον. Το μεγαλύτερο κατά την γνώμη μου πρόβλημα δεν είναι τόσο οι άδειες αλλά ότι για πολλές εργασίες τον πρώτο λόγο έχουν οι καιρικές συνθήκες. Κοψίματα, τρίψιμο τα κάνω έξω αλλά δεν μπορείς να δουλεύεις οπότε θέλεις. Εδώ στην Κρήτη ειδικά αυτούς τους μήνες, 8-10 Το πρωί και 7-9 το βραδι. Το καλό είναι ότι δεν γεμίζω το σπίτι πριονίδι και σκόνη. Το κακό είναι ότι τώρα το καλοκαίρι, από τις 10 μέχρι την Δύση είναι αδύνατον να δουλέψεις αλλά και τον χειμώνα όταν βρέχει.

Καλησπερα παιδια,

Εχω καποια dexion τα οποια εχουν σκουριασει .
Γνωριζει καποιος με τι θα πρεπει να βαφτουν ετσι ωστε να αντεξουν? (ειναι σε νησι)

Μπήκα σήμερα σε ένα εργαστήριο στη "γειτονιά" μου. Ο άνθρωπος έχει τα πάντα! Μεγάλος κλιματιζομενος χώρος, πάγκοι παντού με εργαλεία απλά και εξεζητημένα.

Οσες φωτογραφιες και να βαλεις απο αυτον τον παραδεισο, δεν μπορει κανεις να τον χορτασει!! Ειναι και γεματος απο Proxxon αλλα και καθε λογης υπερ εκλεκτων εργαλειων!! :grinning-smiley-043

Καλα, το ξυλινο αυτοκινητακι δε, ειναι εξωπραγματικα ομορφο!!

IMG-20190802-132456.jpg

Νεκτάριε αυτό είναι ενα πολυ καλο και ομορφο εργαστήριο...αλλά σαν του Μιχάλη δεν είναι...!!!!

Καλησπερα παιδια,

Εχω καποια dexion τα οποια εχουν σκουριασει .
Γνωριζει καποιος με τι θα πρεπει να βαφτουν ετσι ωστε να αντεξουν? (ειναι σε νησι)

Εάν είναι μέσα με ασταρι μετάλλου γκρι...

Εάν είναι έξω με σασικοτ.....για να αντέξει τα άλατα...

Το ασταρι ειναι η αντισκωριακη προστασια του μεταλλου και παραλληλα προετοιμαζει την επιφανεια του μεταλλου για το τελικο βαψιμο βελτιωνοντας πολυ την προσφυση της μπογιας.
Αρα μετα το ασταρωμα που ειναι απαραιτητο ακολουθει το βαψιμο. Πριν το ασταρωμα προσπαθησε να καθαρισεις οσο μπορεις τις σκουριες με μια ατσαλοβουρτσα η γυαλοχαρτο.