Οικιακό εργαστήριο

Νίκο όταν λέω να φάει εννοώ συνηθως για ακμές και εξογκώματα ώστε να έρθει στο μηδέν το ξύλο...με ευλαβεια Φυσικά..
Προσωπικά όταν θέλω να φέρω μικροδιαφορες σε μια επιφάνεια έτσι το πέτυχενω με το εργαλεία που έχω...ακόμη και με λιμα μπορεί να συμμορφωθούν...

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Νίκο όταν λέω να φάει εννοώ συνηθως για ακμές και εξογκώματα ώστε να έρθει στο μηδέν το ξύλο...Προσωπικά όταν θέλω να φέρω μικροδιαφορες σε μια επιφάνεια έτσι το πέτυχενω με το εργαλεία που έχω...ακόμη και με λιμα μπορεί να συμμορφωθούν...

Α ΟΚ Κωσ. Άλλο κατάλαβα. Λες για όπου φεύγει πάνω και ίσως, πλάγια. Ναι, σωστά!!!

Ξέρω ότι καθυστέρησα πολύ αλλά τώρα φτιάχνω τον πολυπόθητο πάγκο για το εργαστήρι. Το πρόβλημα μου είναι πως δεν έχω φαλτσοπριονο και δεν είναι κομμένα τα ξύλα ίσια με αποτέλεσμα εκεί που ενώνονται να έχουν λίγο κενό. Δείτε τις φώτο και πείτε μου. Αν το βιδωσω έτσι θα έχω θέμα;
604adc946a9f093a72c9c6afbff43e6a.jpg
0b066cb59c659579cf26b875d5d334b3.jpg
080551bc443c3141b11241dcf4b3fe90.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ισως θα ηταν χρησιμο στις ενωσεις να χρησιμοποιησεις εκεινες τις βιδες με τις βολτες μονο στη μιση επιφανεια (δεν ξερω πως λεγονται).
Εχουν την ταση να ενωνουν πολυ πιο σφιχτα τα δυο κομματια, ειδικα αν εχουν λιγο κενο.
Βεβαια, προσεχε αυτο που λενε τα παιδια, οτι αν ενωθουν πολυ σφιχτα, παρολο που κανονικα δεν εφαπτονται ακριβως, μπορει να "φυγει" η κατασκευη απο αλλου.
Αναλογα τι ειναι πιο σημαντικο (η ενωση εκει, ή η ακριβεια στις αλλες ακρες), μπορεις να κανεις η αυτο, ή να στοκαρεις κτλ.

Ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεταλλικές γωνίες (αν έχεις διαθέσιμες) για να κρατηθεί η καθετότητα στα κομμάτια

Βλέπω βίντεο που κάνουν εξωτερικά δωμάτια με μονοσης για κομπρεσέρ αέρος και πάλι λίγο ακούγεται! Οπότε για τέτοια συστήματα θα θέλει μεγάλα μέτρα!!! Εγώ πάντως για τέτοιες δουλειές προτιμώ να βγαίνω έξω !! Αν και δεν έχουμε όλοι την επιλογή!!!

Ξέρω ότι καθυστέρησα πολύ αλλά τώρα φτιάχνω τον πολυπόθητο πάγκο για το εργαστήρι. Το πρόβλημα μου είναι πως δεν έχω φαλτσοπριονο και δεν είναι κομμένα τα ξύλα ίσια με αποτέλεσμα εκεί που ενώνονται να έχουν λίγο κενό. Δείτε τις φώτο και πείτε μου. Αν το βιδωσω έτσι θα έχω θέμα;
604adc946a9f093a72c9c6afbff43e6a.jpg
0b066cb59c659579cf26b875d5d334b3.jpg
080551bc443c3141b11241dcf4b3fe90.jpg

Δεσποινα παρε μια κολλα ξυλου PVA πολυουρεθανης.
Θα διογκωθει και θα κλεισει τα κενα και θα γινει ενας βραχος.

Ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεταλλικές γωνίες (αν έχεις διαθέσιμες) για να κρατηθεί η καθετότητα στα κομμάτια

Μήν τά λες αυτά τά πράγματα Γιάννη,εδώ στό φόρουμ είμαστε ανωτάτου ξυλουργικού επιπέδου,από μισοχάρακτες καί επάνω,χελιδονοουρές,μορσοσυνδέσεις,τρέσα στά σόκορα,καί τά σχετικά. :flipout:

Δέσποινα έτσι καί αλλιώς τόν πάγκο δέν θα τον βάλεις στό σαλόνι,καί στραβά πού τα έκοψες τά ξύλα δέν θα είναι κομψοτέχνημα,τί δουλειά σου να κάνεις,σού προτείνω καί εγώ αυτο που προειπώθηκε μέ ξυλόβιδες,καθώς καί μέ μεταλλικές γωνίες.

Δεν θα έχεις θέμα αρκεί μην ζορίσεις πολύ τις βίδες και έχεις παραμορφώσεις κατά το σφίξιμο με αποτέλεσμα να χάσεις τις αλφαδιές...Μετά αν θες καλύπτεις τα κενά με ξυλόστοκο.

Νίκο όσο καί να προσέξει μήν τίς φύγει η αλφαδιά στά ξύλα στό βίδωμα μέ τήν πρόσφυση,εφόσον είναι όλα παράγωνα κομμένα τά ξύλα,κανένα δέν θά κάνει τήν τέλεια επαφή πρόσφυσης όσο καί να θέλει.-bye-

Βλέπω βίντεο που κάνουν εξωτερικά δωμάτια με μονοσης για κομπρεσέρ αέρος και πάλι λίγο ακούγεται! Οπότε για τέτοια συστήματα θα θέλει μεγάλα μέτρα!!! Εγώ πάντως για τέτοιες δουλειές προτιμώ να βγαίνω έξω !! Αν και δεν έχουμε όλοι την επιλογή!!!

Μανωλη δυστυχως τωρα δεν εχω αυτη την επιλογή.
Σκεφτομαι να παω στην παρακατω σκουπα που εχει μεγαλη ισχυ αναρρόφησης και σε συνδυασμο με το κυκλωνικο που ολοκληρώνω αυτες τις μερες.
https://www.kaercher.com/int/profes...eaners/ap-class/nt-22-1-ap-te-l-13786100.html

Τωρα ειμαι με μια 2801 Karcher που εχω 25 χρονια το θηριακι και εχει καλα χαρακτηριστικα!

Θα μπορούσες πρώτα να τα "φας" με τριβειο όσο μπορείς ώστε κάπως να έρθουν...
Από την άλλη δεν βλέπω να έχουν τόσο τρελές αποκλεισεις...οπότε μπορείς να το προχωρήσεις...
Τα ετριψα ήδη με το τριβειο, σε κάποια είδα διαφορά προς το καλύτερο. Δεν σκέφτηκα να τα κάνω με Λίμα.... Θα δοκιμάσω.

Νίκο όταν λέω να φάει εννοώ συνηθως για ακμές και εξογκώματα ώστε να έρθει στο μηδέν το ξύλο...με ευλαβεια Φυσικά..
Προσωπικά όταν θέλω να φέρω μικροδιαφορες σε μια επιφάνεια έτσι το πέτυχενω με το εργαλεία που έχω...ακόμη και με λιμα μπορεί να συμμορφωθούν...
Για να το πετυχω να φάω σωστά τα εξογκώματα θα ψάξω να βρω ένα καρμπόν να το βάζω ανάμεσα στα ξυλα. Θα το πλησιάζω και όπου χρωματιζετε θα το τριβω με το τριβειο. Όσο για να αλλάξει το σχέδιο δεν νομίζω... Άλλωστε δεν είναι και τέλειο... Και δεν με νοιάζει.... Γερό να ειναι

Ισως θα ηταν χρησιμο στις ενωσεις να χρησιμοποιησεις εκεινες τις βιδες με τις βολτες μονο στη μιση επιφανεια (δεν ξερω πως λεγονται).
Εχουν την ταση να ενωνουν πολυ πιο σφιχτα τα δυο κομματια, ειδικα αν εχουν λιγο κενο.
Βεβαια, προσεχε αυτο που λενε τα παιδια, οτι αν ενωθουν πολυ σφιχτα, παρολο που κανονικα δεν εφαπτονται ακριβως, μπορει να "φυγει" η κατασκευη απο αλλου.
Αναλογα τι ειναι πιο σημαντικο (η ενωση εκει, ή η ακριβεια στις αλλες ακρες), μπορεις να κανεις η αυτο, ή να στοκαρεις κτλ.
Δυστυχώς έχω κανονικές βιδες.... Και δεν προλαβαίνω να παραγγείλω... Θα αργησω πολύ.

Δεσποινα παρε μια κολλα ξυλου PVA πολυουρεθανης.
Θα διογκωθει και θα κλεισει τα κενα και θα γινει ενας βραχος.
Έκανα ήδη εχθες δυο παραγγελίες και δεν βλέπω να πάω για τρίτη.... Ειδικά τώρα που έχουμε μαζικά κρούσματα στη Λάρισα.... Νομίζω πως θα μας βάλουν σε καραντίνα. Η τελευταία μου ελπίδα είναι σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ που έχει και τέτοια. Θα πάει ο σύζυγος και αν βρει θα μου πάρει αλλιώς θα την παλέψω να το τελειώσω όπως μπορω με ότι έχω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Τα ετριψα ήδη με το τριβειο, σε κάποια είδα διαφορά προς το καλύτερο. Δεν σκέφτηκα να τα κάνω με Λίμα.... Θα δοκιμάσω.

Για να το πετυχω να φάω σωστά τα εξογκώματα θα ψάξω να βρω ένα καρμπόν να το βάζω ανάμεσα στα ξυλα. Θα το πλησιάζω και όπου χρωματιζετε θα το τριβω με το τριβειο. Όσο για να αλλάξει το σχέδιο δεν νομίζω... Άλλωστε δεν είναι και τέλειο... Και δεν με νοιάζει.... Γερό να ειναι

Μονο με αυτο θα γινοταν δουλεια γρηγορα...!!!Οποτε σωστα ενεργησες...!!!!
Δοκιμασε και την λιμα εαν υπαρχει...θα μπορεις να φας τοπικα οπου χρειαζεται....

Καλη η σκεψη για το καρμπον....και με ενα μικρο χαρακα θα μπορουσες να το κανεις...

Τα παραπανω δεν ειναι για να τελοιοποιηθει αλλα για να συμμορφωθει καπως...

Καλησπέρα στην παρέα
Επειδή την έχω πατήσει (πριν πάρω φαλτσοπρίονο - ούτε καν φαλτσοκουτι), ή μόνη λύση είναι το τριβειο. Και θα σου φάει πολύ ώρα γιατί θέλει προσοχή μην χάσεις το μήκος. Ίσως και η πλάνη (ηλεκτρική ή μπαταρίας) αλλά με ρύθμιση χαμηλή (κάτω από μισό χιλιοστό) και πάλι πολύ προσοχή μην χάσεις τα γωνιασματα.
Όμως ξέρεις κατι;
Δεν είναι τραπεζαρία σαλονιού.
Αν είναι γερό, και κάνει την δουλειά του και ρίξεις κι ένα στοκαρισματακι στα κενά κι ένα βάψιμο Τέλος
Πόλοι θα το δουν
Όλοι θα το θαυμάσουν
Κανένας δεν θα καταλάβει τίποτε.

Δέσποινα, είχες αγοράσει τον ταινιολειαντήρα του Lidl ή κάνω λάθος;

Μια γυναίκα μας έμεινε εδώ ....και κοιτάτε να την τρελάνετε ....
Δέσποινα μην ακούς τίποτα .... βάλε ότι βίδες έχεις και ότι κόλλα έχεις και κάνε δουλειά σου να τελειώσεις και μην στέλνεις τον άντρα σου να ψάχνει εκθέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο στα super market Ψάχνοντας βίδες χωρίς βόλτα κλπ....
Άμα θέλει κάποιος να πετύχει το αποτέλεσμα της βίδας χωρίς βόλτα στο επάνω σημείο ....απλώς κάνει τρύπα στο πρώτο κομμάτι να περνάει η βίδα ελεύθερα. -bye-

Κατά τα άλλα όπως σου είπα ...φτιάχνε τις κατασκευές σου με αυτοπεποίθηση ... στο τέλος αν υπάρχουν λάθη θα μάθεις από αυτά.

Δέσποινα, είχες αγοράσει τον ταινιολειαντήρα του Lidl ή κάνω λάθος;
Όχι έχω της scheppach τον επιτραπέζιο... Με αυτό την παλεύω.

Μια γυναίκα μας έμεινε εδώ ....και κοιτάτε να την τρελάνετε ....
Δέσποινα μην ακούς τίποτα .... βάλε ότι βίδες έχεις και ότι κόλλα έχεις και κάνε δουλειά σου να τελειώσεις και μην στέλνεις τον άντρα σου να ψάχνει εκθέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο στα super market Ψάχνοντας βίδες χωρίς βόλτα κλπ....
Άμα θέλει κάποιος να πετύχει το αποτέλεσμα της βίδας χωρίς βόλτα στο επάνω σημείο ....απλώς κάνει τρύπα στο πρώτο κομμάτι να περνάει η βίδα ελεύθερα. -bye-

Κατά τα άλλα όπως σου είπα ...φτιάχνε τις κατασκευές σου με αυτοπεποίθηση ... στο τέλος αν υπάρχουν λάθη θα μάθεις από αυτά.
Δεν τον έστειλα μόνο γι αυτό.... Πάει να κάνει τα ψώνια.... Πιθανον όλης της εβδομάδας για να μην ξαναβγεί. Όσο για τις βίδες πάντα έτσι κάνω για να μην σκάσει το ξύλο. Τώρα η εμφάνιση δεν με ενδιαφέρει.... Αυτό είναι από κάτω. Αυτό που θέλω εινα να μην βαρέσω τίποτα πάνω στον πάγκο και αρχίσουν να κουνιουντε τα ποδια. Παρεπιπτοντως παρήγγειλα και φάλτσο κουτί και πριονι αλλά μέχρι να έρθουν θα φτιάξω το πάγκο και θα έχω τα πόδια να με κοιτανε.... Αυτά θα περιμένω να τα κόψω σωστα

Last edited by a moderator:
Η τελευταία παράδοση (https://avclub.gr/forum/showthread....ε-ξύλο?p=1058468954&viewfull=1#post1058468954) πήγε πολύ καλά και μου είπε η γυναίκα "ρε Κώστα, δεν φτιάχνεις κανέναν καναπέ για το σαλόνι;"
Δεν ήξερε οτι ήδη έχω καταλήξει σε 2-3 σχέδια, ομως δεν τσίμπησα. Το έπαιξα δύσκολος και ως βασικότερο εμπόδια έβαλα την κατάσταση στο γκαράζ όπου
  1. έχω τα εργαλεία μου σε τσάντες του leroy και του Σκλαβενίτη και για να βρω το οτδήποτε βλαστιμάω
  2. το γεγονός οτι ουσιαστικά τις δουλειές τις κάνω στο πάτωμα μιας και ο πτυσόμενος πάγκος του lidl είναι για τα απολύτως βασικά και μόνο
"Οκ, τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτο;" με ρώτησε
"Ενα σουκου θέλω να κατεβω κάτω να τα βάλω σε μια τάξη" απάντησα

όπως και έγινε. Είχα αγοράσει 2 ραφιέρες για το εξοχικό της οποίες χρησιμοποίησα για να βάλω τα εργαλία μου. Επίσης είχα δυο πολύ καλά κομμάτια MDF με τα οποία εφτιαξα δυο πτυσώμενους πάγκους. Τέλος είχα ένα πτυσόμενο τραπεζάκι το οποίο το έβαλα για ακουμπιστήρι αλλά τώρα που πρέπει να δουλευω από το σπίτι λογω κορονοιού το χρησιμοποιώ και ως γραφείο μιας και στο σπίτι δεν υπάρχει μέρος για να κρυφτώ από την κόρη η οποία με ξεμυαλίζει για πλάκα.

View attachment 169594

Δεν είναι σουπερ το αποτέλεσμα, ομως είναι σαφώς καλύτερο από την προηγούμενη κατάσταση και πέρνει βελτιώσεις σε πολλά σημεία.

Αρχίζει να θυμίζει λίγο εργαστήριο σιγά σιγά
έχει πολύ δουλειά ακόμα
είμαι όμως πολύ χαρούμενος που προχωράει σιγά σιγά

βασίστηκα στην ιδέα του φίλου vagos08 για french cleat, προσαρμοσμένη όμως στα υλικά και στα εργαλεία που είχα διαθέσιμα
Κώστα ωραίος ο χώρος σου!Τσέκαρε και εδω για λύση για αναλώσιμα και οτι αλλο θες να εχεις στους τοίχους.https://www.google.com/search?q=fre...KHXHPDEAQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=360&bih=516&dpr=2

Attachments

• 20200412_200245.jpg
    20200412_200245.jpg
    112.4 KB · Views: 242
Πωπω φιλε, εσυ εχεις πολυ υπομονη και μερακι. Συγχαρητηρια, το αποτελεσμα ειναι θαυμασιο και πολυ καλαισθητο!!

Τέτοιες φωτογραφίες βλέπω και θέλω να βάλω κι εγώ σε μια τάξη το εργαστήρι μου αλλά όλο δυσκολίες βρίσκω. Υπέροχο το κάνεις μπράβο!!!

σας ευχαριστώ όλους

Αν εξαιρέσουμε τα πριόνια, όλα τα υπόλοιπα μπορούν να μετακοινηθούν εύκολα χωρίς να χρειάζεται να βάζω/βγάζω βίδες
αναμένεται όσο προστίθονται blocks με εργαλεία, να αλλάξουν κάποια πράγματα θέση.

έχω πολύ υπομονή είναι η αλήθεια. Έχω ένα θέμα με την τάξη είναι η αλήθεια. Ως φοιτητής είχα καμιά 300αρια CDs. Υπήρχε σοβαρή πιθανότητα αν μου έκλεινες τα φώτα και μου ζήταγες ενα CD να στο έφερνα.
Σιγά σιγά έβαλα νερό στο κρασί μου, πρώτα με τον γάμο και βεβαιώς τώρα με την μικρή η κατάσταση έχει ξεφύγει. Είχα ανάγκη να έχω έναν χώρο τακτοποιημένο, ας είναι και το γκαράζ.

Μπράβο ρε συ Κώστα...
Όχι επειδή είσαι πάρα πολύ καλός μάστορας, γιατί όντως είσαι, αλλά γιατί είσαι πολύ νοικοκύρης και κυρίως μερακλής. :SFGSFGSF:

Κωστα, σαν να μιλαω εγω, μου ακουγεσαι. Τοσο στο κομματι φοιτητης, οσο και μετα...με το νερο στο κρασι και την κατασταση που ξεφευγει λογω μικρης 😁
Πολυ καλο το αποτελεσμα, μπραβο.