Οικιακό εργαστήριο

Στο εργαστηριο υπαρχει ενα wc οπου ειναι και χωρος αποθηκευσης χρωματων, βερνικιων, διαλυτων, σιλικονων, κονιαματων κλπ.

Επειδη ειναι wc εχει μια λεκανη. Και επειδη ο χωρος του εργαστηριου ειναι man cave, το καπακι της τουαλετας πρεπει να ειναι παντα σηκωμενο. Επειδη ομως δεν στεκεται, θα το κανουμε να στεκεται:)

Εδω το πλαστικο καπακι του καζανακιου οπου του εγινε μια τρυπα για να βιδωθει ο μηχανισμος συγκρατησης του καπακιου της λεκανης.

Βλεπουμε ολα τα εξαρτηματα που χρησιμοποιηθηκαν, δηλαδη το γαντζακι που βιδωθηκε στο καπακι του καζανακιου, το λαστιχο που δεθηκε πανω στο γαντζο, το dremel που εκανε την τρυπα και το αγκιστρο (το πολυτιμο αγκιστρο για τις κουρτινες που κανει για χιλιες δυο δουλειες:).

Στο αγκιστρο εχει περαστει μακαρονακι στην ακρη για να πιανει καλυτερα το καπακι της λεκανης και να μην γλυστραει.

Επισης στην πισω μερια του καπακιου, οπου βγαινει το σπειρωμα της βιδας του γαντζου, εχει μπει λιγο βερνικι νυχιων για να μην σκουριασει γρηγορα οπως αρχιζει να σκουριαζει το μεταλλικο εξαρτημα που φαινεται στη φωτο.

Να πω οτι το βερνικι νυχιων ειναι πολυ χρησιμο να υπαρχει τριγυρω γιατι αυτη η μικρη συσκευασια ειναι ευκολοχρηστη, το πινελακι δεν χρειαζεται καθαρισμα και το βερνικι εχει ολες τις ιδιοτητες με τα υπολοιπα βερνικια. Δυστυχως δεν εχω διαφανες, αλλα δεν πειραζει :)

Kαι εδω ο μηχανισμος συγκρατησης επι τω εργω. Διπλα αχνοφαινεται και το πιστολι σιλικονης του Lidl :)
Κυριάκο καλό είναι αλλά μπελαλίδικο, κούμπωνε ξεκούμπωνε. Εσύ σαν κομπιουτεράς σίγουρα θα έχεις κανένα μαγνητάκι από σκληρό άμα το κολήσεις στο καζανάκι σε συνεργασία με ένα μεταλλάκι στο καζανάκι θα κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη. Από ότι βλέπω το καπάκι ακουμπάει στο καζανάκι.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Ευχαριστω συναδελφοι!

Γιαννη δεν ειμαι ο Κυριακος αλλα εχω πολλα μαγνητακια και απο σκληρο δισκο και αγοραστά :)

Παντως ειναι πολυ απλη και βολικη η κατασκευη, δεν εχει κουμπωνε ξεκουμπωνε, απλα αν θες να κλεισεις το καπακι τραβας λιγο το λαστιχο και ξεμαγκωνει.

Επισης το καπακι που βλεπεις στη φωτο δεν ακουμπαει στο καζανακι, παρεμβαλεται το πρωτο καπακι. Δεν βολευει να μπει μαγνητης ουτε στο πρωτο ουτε στο δευτερο καπακι.

Χρειαζοταν ενα σποτακι σε μια γωνια του εργαστηριου οπου απο την μια πλευρα ειναι τρια τριβεια και απο την αλλη ενας παγκος που θελουν το εξτρα φως.

Βρηκα ενα σποτακι που υπηρχε στο σπιτι το οποιο το τροποποιησα λιγο και το εβαλα στον τοιχο. Ελειπε ομως ενα κωνικο 'καπελο' μπροστα.

Εδω το σποτακι τοποθετημενο με 2 βιδες και ουπατ.
49875244452_cdddfe611c_c.jpg

Η τροποποιηση ηταν οτι εβγαλα τα δυο απο τα τρια σποτακια που υπηρχαν, οπως φαινεται στη φωτο παρακατω, και αφησα μονο το ενα.
49875244182_7da373998e_c.jpg

Οπως εξηγω και παραπανω αφαιρεθηκαν τα δυο σποτακια για να μπει στην μια τρυπα ο διακοπτης πανω στη βαση και επισης να βγει το καλωδιο ρευματος απο μπροστα.
Η ελλειψη 'καπελου' μπροστα ηταν ενοχλητικη καθως η λαμπα σε τυφλωνε. Σκεφτομουν καποιες πατεντες αλλα ηταν λιγο τσιπικες.

Την λυση την εδωσε ο Θανασης (Σωφρον) που ειχε ερθει για καφεδακι χτες και μου ειπε οτι υπαρχει ενα προγραμμα οπου βαζεις τις διαστασεις και σου τυπωνει πατρον για αυτο το κωνικο καπελο που ηθελα!! Εδω το λινκ που μου εστειλε ο ευλογημενος ανθρωπος! https://www.templatemaker.nl/en/cone/

Επειδη δεν ειχα ευκαιρο καποιο μεγαλυτερο ρεταλι λεπτης λαμαρινας, τροποποιησα λιγο το σχεδιο ωστε να ταιριαξει στο ρεταλι που ειχα, παχους 0.7μμ απο αλουμινιο.
Τυπωσα διαφορα μεγεθη πατρον για να βρω ποιο ταιριαζει καλυτερα στο φωτιστικακι
49874405478_b68fcb0ff0_c.jpg

Εδω εκοψα την λαμαρινα με βαση το πατρον. Χρησιμοποιησα το λαμαρινοψαλιδο της Facom καθως επισης δοκιμασα και το ψαλιδι της Facom το οποιο λεει οτι κοβει εως 0.2μμ αλουμινιο.
Το ρεταλακι ηταν 0.7μμ παχος και το ψαλιδι δεν ζοριστηκε ιδιαιτερα. Να πω οτι αυτο δεν σημαινει οτι μπορει να κοβει συνεχεια τετοιο παχος, αλλα εαν υπαρξει αναγκη, το ψαλιδακι μπορει να τα καταφερει μια χαρα κατ'εξαιρεση, σε κοπη αλουμινιου κατω απο 1μμ παχος.

49874936971_e014363164_c.jpg

Επειτα το λαμαρινακι βαφτηκε με το αρχοντοσπρεϋ του λιντλ 2 σε 1 (μπογια και ασταρι σε ενα).
Το σπρευ εκανε αριστη δουλεια πρεπει να πω και η μπογια εκατσε στο αλουμινιο απο το πρωτο κιολας χερι. Δεν χρειαστηκε δευτερο.
49874936511_17d3f7640e_c.jpg

Το λαμαρινακι πηρε κωνικη μορφη πιεζοντας το στον ξυλινο κυλινδρο που φαινεται παραπανω.

Και εδω το καπακι εφαρμοσμενο πανω στο σποτ το οποιο στερεωνεται μια χαρα κουμπωτα, δεν χρειαζεται καποιο βιδακι.
49874404083_6b7e108972_c.jpg

Οταν βρω μεγαλυτερη επιφανεια λαμαρινα παχους 6-8μμ ισως φτιαξω ενα ολοκληρωμενο καπακι, αλλα βλεπω οτι μαλλον δεν χρειαζεται.

Δεν χρειάζεται, μια χαρά είναι έτσι, θα φέγγει καλύτερα προς τα κάτω. Ο διακόπτης μου αρέσει πολύ και μου έδωσες και ιδέα.
Έχω κάποιους ίδιους, μονωμένους όμως με λάστιχο, στο φουσκωτό σαν ανταλλακτικά για τον ηλεκτρολογικό πίνακα. Θα πάρω 1-2 να τους χρησιμοποιήσω σε κάποιες κατασκευές που χρειάζεται ο διακόπτης να είναι μικρός και ενσωματωμένος.

ωραιο Μιχαλη αυτες oi κατασκευες σου -τροποποιησεις μου αρεσουν πολυ!

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Στο εργαστηριο υπαρχει ενα wc οπου ειναι και χωρος αποθηκευσης χρωματων, βερνικιων, διαλυτων, σιλικονων, κονιαματων κλπ.
Επειδη ειναι wc εχει μια λεκανη. Και επειδη ο χωρος του εργαστηριου ειναι man cave, το καπακι της τουαλετας πρεπει να ειναι παντα σηκωμενο. Επειδη ομως δεν στεκεται, θα το κανουμε να στεκεται:)
Εδω το πλαστικο καπακι του καζανακιου οπου του εγινε μια τρυπα για να βιδωθει ο μηχανισμος συγκρατησης του καπακιου της λεκανης.
Βλεπουμε ολα τα εξαρτηματα που χρησιμοποιηθηκαν, δηλαδη το γαντζακι που βιδωθηκε στο καπακι του καζανακιου, το λαστιχο που δεθηκε πανω στο γαντζο, το dremel που εκανε την τρυπα και το αγκιστρο (το πολυτιμο αγκιστρο για τις κουρτινες που κανει για χιλιες δυο δουλειες:).
Στο αγκιστρο εχει περαστει μακαρονακι στην ακρη για να πιανει καλυτερα το καπακι της λεκανης και να μην γλυστραει.
Επισης στην πισω μερια του καπακιου, οπου βγαινει το σπειρωμα της βιδας του γαντζου, εχει μπει λιγο βερνικι νυχιων για να μην σκουριασει γρηγορα οπως αρχιζει να σκουριαζει το μεταλλικο εξαρτημα που φαινεται στη φωτο.
Να πω οτι το βερνικι νυχιων ειναι πολυ χρησιμο να υπαρχει τριγυρω γιατι αυτη η μικρη συσκευασια ειναι ευκολοχρηστη, το πινελακι δεν χρειαζεται καθαρισμα και το βερνικι εχει ολες τις ιδιοτητες με τα υπολοιπα βερνικια. Δυστυχως δεν εχω διαφανες, αλλα δεν πειραζει :)
Kαι εδω ο μηχανισμος συγκρατησης επι τω εργω. Διπλα αχνοφαινεται και το πιστολι σιλικονης του Lidl :)
49863324248_36db5672cd_c.jpg

Μιχάλη το βέλτιστο λειτουργικά (αλλά και οπτικά) θα ήταν να κολλήσεις 2 μαγνητικά με εποξική κόλα..... Για σκέψου το και κάντο εικόνα, τι σου λέω....

Ευχαριστω συναδελφοι!

Κωστα, οπως ειπα και στον Γιαννη παραπανω, δυστυχως οι μαγνητες που θα ηταν οντως μια πιο πρακτικη λυση δεν βολευουν καθολου καθως υπαρχουν δυο καπακια που πρεπει να κρατηθουν ορθια.
Αυτο το καπακι στην φωτογραφια που πιανει το λαστιχο ειναι το δευτερο, υπαρχει και ενα αλλο πριν απο αυτο.
0009_seat-150x150.png

Πολύ ωραία η πατέντα με το φωτιστικό. Ευχαριστούμε και για το site με τα πατρόν - πολύ χρήσιμο και για άλλα εκτός από κώνους.

Δεν ειχα ασπρο δυστυχως, μου εχει τελειωσει, το ιδιο και το ασημι. Bεβαια με το συγκεκριμενο ανοιχτο γκρι οι απωλειες θεωρω οτι θα ειναι αμελητεες.

Επειδη τα τριβεια αριστερα και ο παγκος δεξια που θελω να φωτιζονται ειναι στο ενα ακριβως μετρο, δεν υπαρχει θεμα, η φωτεινοτητα της 9w ψυχρης λαμπας λεντ ειναι οκ.

Περα του γκαραζ οπου εχω ξεκινησει να φτιαχνω ενα σωστα δομημενο εργαστηριο, υπαρχει και ενας αλλος χωρος υπογειου, 25 τ.μ. παρακαλω, που παλιοτερα ειχε ξεκινησει να φτιαχνεται ως χωρος εργαστηριου αλλα επειδη ειχε και εχει πολλες κατασκευαστικες χοντρες ατελειες και επειδη ειναι ανοικτος ο χωρος με μια υποτυπωδη πορτα δεν προχωρησε ποτε...γενικως δεν με βολευε ποτε γιατι με κουραζε αρκετα να πηγαινοφερνω τα εργαλεια απο πανω κατω,ποσο δε που μεγαλωνουμε σιγα-σιγα, και αποφασισα στην συνεχεια να τα παω στο γκαραζ...ειδικα τωρα που ειχαν μαζευτει αρκετα ηταν και επιφοβο...

Ο χωρος ομως ειναι πιο ιδανικος για εργαστηριο απο το γκαραζ και ενδεχομενως μελλοντικα να πρεπει να κανω την μεγαλη σκεψη να τα παω ολα εκει....
Επειδη λοιπον ειχε φτασει η κατασταση στο απροχωρητο απο διαφορα που πηγαινοερχοντουσαν τακτικα, και ειχε παραμεληθει, αποφασισα σημερα να τον συμμαζεψω...οποτε καποια στιγμη στο μελλον θα αξιωθω να τον φτιαξω...ελπιζω να μην ξαναγινει ετσι...!!!

Το πριν...

https://postimg.cc/18CF9pZ6

https://postimg.cc/HcGVxzvJ

Το μετα...

https://postimg.cc/F7v3GrZf

https://postimg.cc/hhVcccq1

Μερα με τη νυχτα!
Οπως το βλεπω το υπογειο νομιζω ειναι ο ιδανικο για εργαστηριο αλλα καιάποθηκευτικο χωρο. Do it!

Πολυ καλος ειναι ο χωρος Κωστη, ανετα μετετρεπεται σε ενα ωραιοτατο εργαστηριο. Την αρχη -το ημισυ του παντος δηλαδη- την εκανες ηδη!:a0210:

Ευχαριστω παιδες...γενικα ειχε πολυ πεταμα και ξεσκαρταρισμα...

Για να γινει εργαστηριο θα πρεπει να στρωθει πρωτα με πλακακι κατω,να περαστουν ρευματα(διακοπτες και συναφη που λειπουν),να ντυθει εποιτα ο τριγυρω χωρος με νοβοπαν και οπωσδηποτε θελει πορτα σοβαρη(αμα βγαλω φωτο αυτην που ειναι τωρα θα γελασετε)...
Θελει δηλαδη υλικα πανω απο 500 ευρω και βαλε για να πεις οτι σουλουπωθηκε και εποιτα να δεις πως θα στησεις τι...

Γιατι πλακακι και δεν ριχνεις ενα τσιμεντακι με τριψιμο μετα;
Στο υπογειο μας στο χωριο μια χαρα ειναι με τετοιο.

Έχει ήδη μπετό κάτω...Στην ουσία άμμο,χαλίκι,περλιτη και τσιμέντο...το έχω φέρει σε μια ευθεία καλή..
Το καθάρισα τακτικα παλιουερα αλλά τρίβεται συνέχεια...Για αυτό λέω να το στρώσω μια και καλή με πλακακι για να γίνει και σωστότερο,όμορφο και θα αποφεύγω κάθε λίγο και λιγάκι το σκούπισμα...

Χχμμμμ.
Στο υπογειο στο χωριο εχει κατω τσιμεντο τριμμενο. Οχι αυτο που ειναι μοδα σε μπανια και τετοια, τελευταια, που ειναι λειο σα γυαλι, αλλα παντως αρκετα λειο, καμια σχεση με τοιχο απλο τσιμεντενιο. Δεν ειμαι σιγουρος πως το εχουν κανει.
15 χρονια τωρα δεν εχουμε κανενα θεμα με τριψιμο. Ενταξει, δεν ειναι χειρουργειο, μπαινει και αυτοκινητο μεσα κτλ, αλλα για υπογειο διατηρειται μια χαρα, με ενα σκουπισματακι μια στο τοσο.
Μηπως θελει μια στρωση τσιμεντο σκετο, χωρις αδρανη πανω πανω και μετα τριψιμο;
Βεβαια, αλλο το πλακακι, αλλα εχει εξοδα.