Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο
Αν ηταν ποιο φτηνο το κοντρα πλακε, αντι του osb θα επαιρνες παλι osb για επιφανεια παγκου?
Όχι αλλά θα έπαιρνα ούτως ή άλλως γιατί το θέλω για πλάτη εργαλείων.
Για να μου το λέει ο Κώστας σίγουρα κάτι ξέρει.
Θα επέμενε να πάρω κόντρα πλακέ γιατί έχει διπλάσια τιμή.... ;-)
Θα το ξαναπώ άλλη μία, από την στιγμή που ο πάγκος είναι φτιαγμένος από τόσο χοντρό ξύλο και με τέτοια πυκνότητα η επιφάνεια λίγη σημασία θα έχει αν έχει πολύ μεγάλη αντοχή (δεν μιλάμε για κάτι εύθραστο).
Αν δεν ήταν καλό υλικό το OSB δεν θα το χρησιμοποιούσαν τόσο πολύ σαν πάτωμα και σε επενδύσεις τοίχων.
Έχει όλα τα πλεονεκτήματα που δεν έχει το κόντρα πλακέ και η μοριοπλάκα. Έχει κόλλα χωρίς φορμαλδεύδη, δεν φουσκώνει από την υγρασία και δεν χαλάνε εύκολα τα σόκορα και φυσικά είναι στην μισή τιμή.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Έτοιμα τα ξύλα.
Πλανισμένα και τριμένα με 80άρι - 120άρι και 240άρι γυαλόχαρτο (μαζί με τις ακμές τους).
Κόσμημα θα γίνει ο πάγκος!!!
Να είναι καλά ο φίλος μου ο επαγγελματίας που μου πλανισε τα υπόλοιπα ξύλα σήμερα στην τριφασική του πλάνη ετών 40 και βάλε!!!

Φυσικά θα γίνει και μία τροποιήση στο ένα μέρος του πάγκου σύμφωνα με τις υποδείξεις του φίλου.
Συγκεκριμένα στο ένα μέρος δεν θα βιδωθεί το OSB πάνω και θα είναι φαλακρό με σκοπό να τοποθετούνται πάνω σφιγκτήρες!!!
Αύριο έχει βάψιμο με λάδι (πιστευω να φτάσει έστω και για ένα χέρι) και σχεδιασμό για την τελική τοποθέτηση του πάγκου (πως θα γίνουν οι ενώσεις, που θα μπουν τα πόδια κλπ!