Οικιακό εργαστήριο

Κοίταξε να δεις μήπως σε συμφέρει το μέρος του πάγκου που θα βιδωθεί στον τοίχο και θα μείνει σταθερό, τον σκελετό του αντί για ξύλο να χρησιμοποιήσεις μεταλλική γωνία της οποία θα κόψεις και θα κολλήσεις με ηλεκτροκόλληση, στο μέγεθος που επιθυμείς για το πλαίσιο. Ενδεικτικά σου αναφέρω πως η εξάμετρη γωνία διαστάσεων 3cm X 3cm X 0,5cm, κοστίζει 10 ευρώ. Βέβαια δεν ξέρω σε τι κόστος βρίσκεις εσύ τα ξύλα, που θέλεις να χρησιμοποιήσεις....

Κοιτανα προσαρμοσεις ευκολα σε αυτο το παγκο καποια εργαλεια. Οπως πχ δισκοπριονο.
Επισης πανω απο δυο μετρα θελεινπραγματι μεγαλα ξυλα και γερο δεσιμο για να μην εχει τασης λυγισμου.
Ακομη σε συμβουλεω να εχεις ενα- συρταρια τουλαχιστον (οχι απαραιτητα βαθεια) σε τμημα του παγκου, ψηλα για ψιλοπραγματα. Οπως μολυβια, χαρακες κλπ

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Κοίταξε να δεις μήπως σε συμφέρει το μέρος του πάγκου που θα βιδωθεί στον τοίχο και θα μείνει σταθερό, τον σκελετό του αντί για ξύλο να χρησιμοποιήσεις μεταλλική γωνία της οποία θα κόψεις και θα κολλήσεις με ηλεκτροκόλληση, στο μέγεθος που επιθυμείς για το πλαίσιο. Ενδεικτικά σου αναφέρω πως η εξάμετρη γωνία διαστάσεων 3cm X 3cm X 0,5cm, κοστίζει 10 ευρώ. Βέβαια δεν ξέρω σε τι κόστος βρίσκεις εσύ τα ξύλα, που θέλεις να χρησιμοποιήσεις....

Από ηλεκτροκόλληση δεν σκαμπάζω ντιπ!!! :p
Αλλά και να ήξερα δεν θα ήθελα να το μπερδέψω μιας και ειμαι άρρωστος με το ξύλο αν δεν έχεις καταλάβει :)

Δεν είναι ακριβά τα ξύλα στα μέρη μας. Ενδεικτικα να σου αναφέρω ότι το 4 χ 6 στα 4μ πηγαίνει 2.9 ευρώ και αν πάρεις πολλά ακόμα πιο κάτω...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κοιτανα προσαρμοσεις ευκολα σε αυτο το παγκο καποια εργαλεια. Οπως πχ δισκοπριονο.
Επισης πανω απο δυο μετρα θελεινπραγματι μεγαλα ξυλα και γερο δεσιμο για να μην εχει τασης λυγισμου.
Ακομη σε συμβουλεω να εχεις ενα- συρταρια τουλαχιστον (οχι απαραιτητα βαθεια) σε τμημα του παγκου, ψηλα για ψιλοπραγματα. Οπως μολυβια, χαρακες κλπ

Δεν με ενδιαφέρει να κάνω τέτοιες πατέντες σύντροφε γιατί θα έχω ήδη παγκοπρίονο κανονικό. :)
Επίσης θα χρησιμοποιηθούν ενώσεις μαζί με βίδες και επιπλέον θα μπει και στον τοίχο, οπότε καλύτερο και πιο σταθερό δεν γίνεται.
Δεν θα χρειαστώ συρτάρια γιατί αφετέρου έχει ο άλλος πάγκος που έχω δίπλα και εκτός αυτού έχω 2 βάσεις για μικροπράγματα από το lidl συν εργαλειοφορέα με ταμπακιέρα οπότε υπερκαλύπτομαι.

Και για να πάρεις δείγμα από την σταθερότητα, θα σου πω ότι ο πάγκος μαζί με την μετακινούμενη προέκταση θα έχει περίπου 50 μέτρα ξύλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Αλλά και να ήξερα δεν θα ήθελα να το μπερδέψω μιας και ειμαι άρρωστος με το ξύλο αν δεν έχεις καταλάβει :)

Δεν είναι ακριβά τα ξύλα στα μέρη μας. Ενδεικτικα να σου αναφέρω ότι το 4 χ 6 στα 4μ πηγαίνει 2.9 ευρώ και αν πάρεις πολλά ακόμα πιο κάτω..
.

Καλά το ότι είσαι άρρωστος με το ξύλο το έχω καταλάβει, δεν το έχω καταλάβεις νομίζεις.....:grinning-smiley-043

Απλά θέλησα να σου προσφέρω και μια άλλη οπτική, ή τέλος πάντων εναλλακτική......εξίσου ή και περισσότερο ανθεκτική και στιβαρή.

Το 4Χ6 στα τέσσερα μέτρα 2.9 ευρώ; Πλάκα μου κάνεις τώρα έτσι; Πλαναρισμένο κιόλας; Εδώ το 5χ5 στα τέσσερα μέτρα το πήρα πριν κάνα μήνα 6.5 ευρώ το δοκαράκι.... τι να λέμε τώρα....:mad:

Νίκο και γω έχω ράφια και ντουλάπια και συρτάρια...
Κατω απο το πάγκο χρειάζεται όμως.
Όσο για το παγκοπριονο, δεν σου είπα να κανεις πατρντα σαν και μένα. Να " ενσωματώσεις" το πράσινο κάπως ώστε να ωφεληθεις περαιτέρω.

Ανέβασε να δούμε το σχέδιο σου!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Δεν είναι ακριβά τα ξύλα στα μέρη μας. Ενδεικτικα να σου αναφέρω ότι το 4 χ 6 στα 4μ πηγαίνει 2.9 ευρώ και αν πάρεις πολλά ακόμα πιο κάτω..
.

Καλά το ότι είσαι άρρωστος με το ξύλο το έχω καταλάβει, δεν το έχω καταλάβεις νομίζεις.....:grinning-smiley-043

Απλά θέλησα να σου προσφέρω και μια άλλη οπτική, ή τέλος πάντων εναλλακτική......εξίσου ή και περισσότερο ανθεκτική και στιβαρή.

Το 4Χ6 στα τέσσερα μέτρα 2.9 ευρώ; Πλάκα μου κάνεις τώρα έτσι; Πλαναρισμένο κιόλας; Εδώ το 5χ5 στα τέσσερα μέτρα το πήρα πριν κάνα μήνα 6.5 ευρώ το δοκαράκι.... τι να λέμε τώρα....:mad:

Και το μαγαζί της περιοχής μέταλλο μου πρότεινε αλλά εγώ επέμενα σε ξύλο!!!
Με την κατάλληλη συντήρηση και το ξύλο αντέχει όσο το μέταλλο αδερφέ, ίσως και παραπάνω. Ευχαριστώ όμως για την συμβουλή σου απλά όπως βλέπεις έπεσες στην περίπτωση.
Για απλάνιστο ήταν η τιμή να ξέρεις :)

Νίκο και γω έχω ράφια και ντουλάπια και συρτάρια...
Κατω απο το πάγκο χρειάζεται όμως.
Όσο για το παγκοπριονο, δεν σου είπα να κανεις πατρντα σαν και μένα. Να " ενσωματώσεις" το πράσινο κάπως ώστε να ωφεληθεις περαιτέρω.

Ανέβασε να δούμε το σχέδιο σου!

Στα χαρτιά είναι το σχέδιο. Τα ξύλα ήρθαν κιόλας οπότε πάω σε λίγο για πλάνισμα κόψιμο και βάψιμο.

Δυστυχώς το κόστος ανέβαινε πολύ για κόντρα πλακέ οπότε όπως μου πρότεινε και ο Κώστας, καλύτερα OSB μιας και με τις ενισχύσεις που θα έχει ο πάγκος το κόντρα πλακέ είναι υπερβολή.

Τα δοκάρια τελικά θα είναι 6.7 χ 6 (περίπου) και συνολικά θα είναι 19 τετράμετρα και 4 φύλλα OSB 2.5 χ 1.25, 160 ευρώ με ΦΠΑ στο σπίτι μου.
Τα 2 φύλλ OSB θα πάνε για επένδυσεις και τα 2 για τις κύριες επιφάνειες και τα από κάτω.

Θα το δεις ολοκληρωμένο σε μερικές μέρες μην αγχώνεσαι!

Γιατι ρε osb, θα μπορουσες να βαλεις εστω ενα 15 αρι απο πανω. Δεν εχει σαν το κοντρα πλακε επιφανεια παγκου!

Γιατι ρε osb, θα μπορουσες να βαλεις εστω ενα 15 αρι απο πανω. Δεν εχει σαν το κοντρα πλακε επιφανεια παγκου!

Το ανάποδο μου είπε ο Κώστας, Νεκτάριε. Επίσης πέραν του διπλάσιου κόστους του κόντρα πλακέ, για την πάνω επιφάνεια δεν μου έφτανε μία πλάκα λόγω των διαστάσεων (δεν πωλείται με το κόμμάτι αλλά με την πλάκα όπως θα ξέρεις). Οπότε και για την πάνω μεριά θα ήθελα πάλι 2 πλάκες.
Το OSB αντέχει πάρα πολύ και στα συν ότι δεν χρησιμοποιεί φορμαλδεύδη για την βάση της κόλλας, δεν χαλάνε τα σόκορα του με τον καιρό και το συγκεκριμένο είναι κολλημένο με αδιάβροχη κόλλα οπότε ούτε φουσκώματα ούτε τίποτα. Στα συν φυσικά ότι είναι και οικολογικό υλικό.

Τέλος, με τόσες ενισχύσει που χω στον πάγκο και για την δουλειά που τον θέλω (δεν θα φαει τα απίστευτα ζόρια) το OSB είναι μια χαρά.

Για την πάνω επιφάνεια τα θέλεις?
Αν ναι και εγώ πιστεύω πως είναι ακατάλληλο υλικό.
Καταρχήν είναι μια ανωμαλη ανάγλυφο επιφάνεια!

Μου το πρότεινε και ο έμπορος ρε συ.
Δεν είναι ανώμαλη αφού είναι πρεσαριστό. Μήπως το μπερδεύεις με κάτι άλλο, πολύ όμαλή είναι ίσα ίσα κια μην σου πω ότι δεν θέλει και τρίψιμο πόσο μάλλον βάψιμο..

κατά την γνώμη μου το υλικό αυτό εάν το βάφεις...το χαλάς....

Ακριβώς Σώτο.
Κρίμα είναι. Καλύτερα μελαμίνη που λέει ο λόγος..

Νίκο το OSB μόνο λειο δεν είναι φίλε.
Τουλάχιστον αυτό που ξέρω και έχω εγώ.

Ώπα λάθος κατάλαβα.

Εγώ στην αφή που το έπιασα Κυριάκο μια χαρά μου φάνηκε.
Το πολύ να του ρίξω ένα ελαφρύ τριψιματάκι. Δεν με χαλάει να έχει λίγο grip πάντως ο πάγκος μου. :)

Αν ηταν ποιο φτηνο το κοντρα πλακε, αντι του osb θα επαιρνες παλι osb για επιφανεια παγκου?

Αν ηταν ποιο φτηνο το κοντρα πλακε, αντι του osb θα επαιρνες παλι osb για επιφανεια παγκου?

Όχι αλλά θα έπαιρνα ούτως ή άλλως γιατί το θέλω για πλάτη εργαλείων.
Για να μου το λέει ο Κώστας σίγουρα κάτι ξέρει.
Θα επέμενε να πάρω κόντρα πλακέ γιατί έχει διπλάσια τιμή.... ;-)

Θα το ξαναπώ άλλη μία, από την στιγμή που ο πάγκος είναι φτιαγμένος από τόσο χοντρό ξύλο και με τέτοια πυκνότητα η επιφάνεια λίγη σημασία θα έχει αν έχει πολύ μεγάλη αντοχή (δεν μιλάμε για κάτι εύθραστο).
Αν δεν ήταν καλό υλικό το OSB δεν θα το χρησιμοποιούσαν τόσο πολύ σαν πάτωμα και σε επενδύσεις τοίχων.
Έχει όλα τα πλεονεκτήματα που δεν έχει το κόντρα πλακέ και η μοριοπλάκα. Έχει κόλλα χωρίς φορμαλδεύδη, δεν φουσκώνει από την υγρασία και δεν χαλάνε εύκολα τα σόκορα και φυσικά είναι στην μισή τιμή.

Έτοιμα τα ξύλα.
Πλανισμένα και τριμένα με 80άρι - 120άρι και 240άρι γυαλόχαρτο (μαζί με τις ακμές τους).
Κόσμημα θα γίνει ο πάγκος!!! :)

Να είναι καλά ο φίλος μου ο επαγγελματίας που μου πλανισε τα υπόλοιπα ξύλα σήμερα στην τριφασική του πλάνη ετών 40 και βάλε!!! :)
Φυσικά θα γίνει και μία τροποιήση στο ένα μέρος του πάγκου σύμφωνα με τις υποδείξεις του φίλου.

Συγκεκριμένα στο ένα μέρος δεν θα βιδωθεί το OSB πάνω και θα είναι φαλακρό με σκοπό να τοποθετούνται πάνω σφιγκτήρες!!!
Αύριο έχει βάψιμο με λάδι (πιστευω να φτάσει έστω και για ένα χέρι) και σχεδιασμό για την τελική τοποθέτηση του πάγκου (πως θα γίνουν οι ενώσεις, που θα μπουν τα πόδια κλπ!

Αντέ Νικόλα με το καλο να αρχίσει η συναρμολόγηση να παίρνουμε και εμείς καινούριες ιδέες όταν κάνουμε τους δικούς μας...

Πιστεύω να πετύχει και περιμένω αρκετά από τις συνδέσεις μιας και σε μικρής κλίμακας κατασκευές με βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπο!!!
Συναρμολόγηση όχι αύριο γιατί τώρα κια λόγω υγρασίας το λάδι θα κάνει να στεγνώσει αρκετά. Ωστόσο θα βάλω τα ξύλα δίπλα δίπλα για να δω πως θα είναι στο περίπου το τελικό αποτέλεσμα και φυσικά θα το σχεδιάσω και στο χαρτί.

Τώρα σκέφτομα την πάνω επιφάνεια να την βάλω και αυτή με περαστή καβίλια μιας και θα χρειάζεται αλλαγή ανά κάποιο καιρό.
Επίσης σκέφτομα και τις ενώσεις να τις κάνω με περαστή καβίλια ή καρφιά για περισσότερη αντοχή.

Συγκεκριμένα στο ένα μέρος δεν θα βιδωθεί το OSB πάνω και θα είναι φαλακρό με σκοπό να τοποθετούνται πάνω σφιγκτήρες!!!

Νίκο τι εννοείς με αυτό ?