Οικιακό εργαστήριο

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Ο δικός μου χώρος, λόγω μικρού μεγέθους απαιτεί "πολυμορφικό" εργαστήριο, όπως το ονομάζω. Δηλ. να μπορούν να μετακινούνται τα διάφορα εργαλεία κατά περίσταση. Απαιτεί βέβαια περισσότερο χρόνο και κόπο αλλά δεν μας κυνηγάει και κανένας.
View attachment 124762
View attachment 124763
View attachment 124764

Παναγιώτη τα μικρά εργαστήρια είναι και τα πιο ωραία όμως!
Με υπομονή όμως όλα γίνονται! ;)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν ο καναπες γινεται και κρεβατι...:HTEHEH56:

Ναι γίνεται και μάλιστα διπλό αλλά μην ξεχνάς ότι δίπλα έχω γείτονες με βιονικά αυτιά...

Μήπως ενδιαφερεσαι εσύ πονηρούλη?

Την βρίσκεις μέσα στα εργαλεία ε? Βιτσιόζε!

Οταν τα εκανα εγω αυτα, εσυ ακομη δεν ηξερες τι ειναι το κατσαβιδι!
:flipout:
Τις ωρες που πρεπει οι γειτονες βλεπουν το τριτο ονειρο... Ορμα Νικολι!

Ο δικός μου χώρος, λόγω μικρού μεγέθους απαιτεί "πολυμορφικό" εργαστήριο, όπως το ονομάζω. Δηλ. να μπορούν να μετακινούνται τα διάφορα εργαλεία κατά περίσταση. Απαιτεί βέβαια περισσότερο χρόνο και κόπο αλλά δεν μας κυνηγάει και κανένας.
View attachment 124762
View attachment 124763
View attachment 124764

Αν ειναι μικρός αυτός ο χώρος τι να πούμε και εμείς με τα μπαλκονάτα εργαστήρια...

Οταν τα εκανα εγω αυτα, εσυ ακομη δεν ηξερες τι ειναι το κατσαβιδι!
Τις ωρες που πρεπει οι γειτονες βλεπουν το τριτο ονειρο... Ορμα Νικολι!

Ξέρω τώρα!!! Μπα έχουν 24ωρη παρακολούθηση.
Βιονικά αυτιά ρε συ λέμε!!!

Αν ειναι μικρός αυτός ο χώρος τι να πούμε και εμείς με τα μπαλκονάτα εργαστήρια...

Έλα ντε!!!

Κοίτα όμως, εξαρτάται και από τι κάνεις.
Όσοι ασχολούνται πχ με ξυλογλυπτική βολεύονται παντού.

Αν υπαρχει χώρος ασχολείσαι με πολλα...
Η ξυλογλυπτική θελει καλλιτεχνική φύση που δεν ειμαι...

Τς, τς, τς απαραδεκτος............Μα καλα ρε συ Diabolic.................... OSB εβαλες στην επιφανεια εργασιας του παγκου;;; (:aetsch::aetsch::aetsch::aetsch::aetsch:)

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Να εισαι καλα να τον χαρεις.

Εχασα επεισοδια!
Μπραβο Νικο, και μονο το μεγεθος του παγκου ειναι ονειρεμενο!! Χορταστικος και λαχταριστος :))

H τεραστια πλατη ειναι μεγαλο ατου. Καπου θα εβαζα μαγνητικες μπαρες οι οποιες προσφερουν μεγαλη ευκολια.

Δεν βλεπω πως εχει συνδεθει η πλατη με τον παγκο.
Αν εφαπτεται. ισως να εχεις θεμα μεταφορα δονησεων απο τον παγκο (απο κοψιματα, τρυπηματα, τριψηματα κλπ) στην πλατη..

Καλημέρα και καλη εβδομάδα σε ολους!

Αυτές τις μέρες ξεκίνησα μια ολική ανασυγκρότηση στο γκαράζ.

Ξεκίνησα με την κατασκευή ενος πάγκου με ρόδες.

Χρησιμοποίησα δοκάρι σουηδικό 4,5 Χ 9 και MDF 19mm. Ενώσεις εκανα με βίδες και ξυλοκολλα.

cd4cc6ebc8dfa4a6d9562560a7a39149.jpg

e240b91c6cbd95e8399f7d28ca9130d9.jpg

Βαρεων βαρων ο παγκος Θοδωρακη!
Βαλε και κατω μια επιφανεια για βοηθητικη χρηση, οπως εκανα εγω.

Ο δικος μου ειναι ετοιμος σε αυτη τη φαση καινπηρε τη θεση του.
Τωρα σειρα εχει η κατασκευη συρταριων, μετα απο μελετη ομως για τη θεση και το μεγεθος αυτων.

upload picture

Τς, τς, τς απαραδεκτος............Μα καλα ρε συ Diabolic.................... OSB εβαλες στην επιφανεια εργασιας του παγκου;;; (:aetsch::aetsch::aetsch::aetsch::aetsch:)

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Να εισαι καλα να τον χαρεις.

Σταυρώστε με!!! :).

Εχασα επεισοδια!
Μπραβο Νικο, και μονο το μεγεθος του παγκου ειναι ονειρεμενο!! Χορταστικος και λαχταριστος :))

H τεραστια πλατη ειναι μεγαλο ατου. Καπου θα εβαζα μαγνητικες μπαρες οι οποιες προσφερουν μεγαλη ευκολια.

Δεν βλεπω πως εχει συνδεθει η πλατη με τον παγκο.
Αν εφαπτεται. ισως να εχεις θεμα μεταφορα δονησεων απο τον παγκο (απο κοψιματα, τρυπηματα, τριψηματα κλπ) στην πλατη..

Ευχαριστώ Μιχαλιό.

Θα πάρω μία όταν φέρει το lidl αλλά για την περίπτωση μου δεν νομίζω να χρειαστεί.
Η πλάτη είναι βιδωμένη στον τοίχο και ακουμπάει ελάχιστα στον πάγκο (έχω αφήσει κενό μεταξυ της επιφάνειας και της πλάτης για να μπορώ να αφαιρώ όποια θέλω, αν χρειάζεται δίχως να ξυλώνω και τις δύο.
Θέμα με μεταφορά δονήσεων δεν είχα ακόμα κια όταν έβαζα τον δίδυμο τροχό σε λειτουργία. :) Το μόνο που ταρακουνιόταν ήταν τα μικρά αντικείμενα που είχα πάνω στον πάγκο.

Ωραίοι οι πάγκοι σας.

Θοδωρή βάλε από πάνω ένα φύλλο κόντρα πλακέ και θα είσαι άρχοντας.

Νεκτάριε πολύ τον χαίρομαι το εργαστήριο σου έστω και από φωτογραφίες.

Να σε ρωτήσω κάτι, εάν έχεις γνώση να μου απαντήσεις.
Στην δικιά μου αποθήκη εκεί που θα φτιάξω τον πάγκο, το δάπεδο έχει κλίση περίπου 2 εκ / ανά μέτρο ( ο πάγκος θα είναι 2 μ μήκος, οπότε περίπου η διαφορά ύψους από άκρο σε άκρο είναι 4-5 εκ), λες να έχω πρόβλημα εάν βάλω ρόδες με φρένο από κάτω?
Αλλιώς θα πρέπει να υπολογίσω την διαφορά ύψους και να κάνω τα 2 πόδια πιο μεγάλα....αλλά θέλω να το αποφύγω εάν είναι δυνατόν αυτό γιατί είναι μανούρα συνολικά σε μετρήματα και κοψίματα...

....μία άλλη λύση που σκέφτομαι είναι στα 2 πόδια να βάλω εκείνη την μούφα που έχει σπείρωμα εσωτερικά και να βιδώσω 2 τάπες.

Το σκέφτεσαι εσύ ότι είναι καλύτερο?

Αν κάνεις τα πόδια ανισομεγέθη για να είναι αλφαδιασμένη η επιφάνεια του πάγκου, τότε θα πατάει σωστά μόνο σε μία θέση. Αν του βάλεις και ροδάκια που λες, το πράγμα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Είμαι κι εγώ παθών με το πάτωμα υπό κλίση...

Α ρε προβλήματα που αντιμετωπίζετε κι εσείς με τα Αμερικανικά εργαστήρια! Τι να πούμε κι εμείς οι μπαλκονατοι;

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Αν κάνεις τα πόδια ανισομεγέθη για να είναι αλφαδιασμένη η επιφάνεια του πάγκου, τότε θα πατάει σωστά μόνο σε μία θέση. Αν του βάλεις και ροδάκια που λες, το πράγμα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Είμαι κι εγώ παθών με το πάτωμα υπό κλίση...
και τελικά τι έκανες?

Και γω εχω κλιση στο δαπεδο προς τα εμπρος. Οχι τοση που αναφερεις αλλα αισθητη.μδεν εχω κανεινκατι ιδιαιτερο.
Εσυ τωρα, αν ο παγκος ειναι μονιμος, φτιαξτον ετσι ωστε να ειναι αλφαδια, αρα ανισα ποδια. Αλλιως βαλε ροδες και θα υποστεις τις συνεπειες.
Οι ταπες με τις μουφες εχουν αξια μονο αν ειναι σταθερος ο παγκος, αλλα δεν ξερω τι βαρος μπορουν να κρατησουν.

άμα βαριέσαι να κόψεις σωστά τα πόδια η να βάλεις βίδες με λάστιχο σε κάθε πόδι. τότε αλφάδιασε δυο δοκάρια χρησιμοποιώντας τακάκια από κάτω ( εγώ θα άφηνα 3 περίπου πόντους κενό στο ανώτατο σημείο και όσο σου βγει στο κατώτατο για να έρθει αλφαδιά (5-10 λογικά) το ένα δοκάρι κολλητά με τον τοίχο και το αλλο στους 60 πόντους που θα είναι λογικά το φάρδος του πάγκου σου. Βιδοσετα καλά και στο πάτωμα άμα θέλεις ( μην χτυπήσεις καμιά υποδομή πρόσεχε) και μετά "στήσε" από πάνω τον πάγκο σου