Οικιακό εργαστήριο

Και γω εχω κλιση στο δαπεδο προς τα εμπρος. Οχι τοση που αναφερεις αλλα αισθητη.μδεν εχω κανεινκατι ιδιαιτερο.
Εσυ τωρα, αν ο παγκος ειναι μονιμος, φτιαξτον ετσι ωστε να ειναι αλφαδια, αρα ανισα ποδια. Αλλιως βαλε ροδες και θα υποστεις τις συνεπειες.
Οι ταπες με τις μουφες εχουν αξια μονο αν ειναι σταθερος ο παγκος, αλλα δεν ξερω τι βαρος μπορουν να κρατησουν.

ο πάγκος τελικά θα είναι μόνιμος.
λες να χωθεί η μούφα μαζί με την τάπα και το σπείρωμα σε κάποιο φόρτωμα βάρους μέσα στο δοκάρι (7χ7) ή να σπάσει απλά το πλαστικό πόδι (να βγει η βίδα μέχρι κάτω) ?

VM.jpg

7321845%20a.jpg

ο πάγκος τελικά θα είναι μόνιμος.
λες να χωθεί η μούφα μαζί με την τάπα και το σπείρωμα σε κάποιο φόρτωμα βάρους μέσα στο δοκάρι (7χ7) ή να σπάσει απλά το πλαστικό πόδι (να βγει η βίδα μέχρι κάτω) ?

VM.jpg

7321845%20a.jpg

αυτό είναι η καλύτερη λύση αν το στερεώσεις σωστά.

δεν το έχω κάνει ξανά, αλλά όπως το σκέφτομαι βρίσκω το κέντρο του ξύλου, μετράω το πλάτος της μούφας, ανοίγω μία τρύπα στο ξύλο τσίμα τσίμα, σφηνώνω την μούφα περασιά στο ξύλο, τυχόν κενά τα γεμίζω με κόλλα 2 συστατικών και μετά βιδώνω το πόδι.

σωστά?

Αφού υπάρχουν βίδες με εξωτερικό και εσωτερικό σπείρωμα για ξύλο, ειδικά για αυτή την δουλειά.

Τα βαφτίζουν μπούσουλα ή στο λιροϋ μούφα βιδωτη & περικοχλιο χτυπητό

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δυο κουτάκια, ενα απο το καθένα στο λιροϋ πήγαν 4 ενώ στο μαγαζί της γειτονιάς (ας πούμε) κάτω απο ευρώ.

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα T Nuts που έστειλε ο tzoutzis και βάζουν και δύο βιδιτσεσ ώστε να τα ακινητοποιούν. αλλά κα με την μεγάλη μούφα κάνεις δουλεία. και ίσως αντέχει και περισσότερη καταπόνηση. εγώ θα τρυπαγα με τρυπάνι στη διάμετρο της βίδας (στο κέντρο ) 4-5 πόντους βάθος περίπου. και μετά με τρυπάνι μισό χιλιοστό μικρότερο από τη διάμετρο τησ μουφασ θα άνοιγα την τρύπα ακριβός στο μήκος της μουφασ. ώστε να δημιουργούσα ένα σκαλοπάτι στην τρύπα. και με εποξικη και 2-3 σφυριεσ θα τα έχωνα. αλλά την δουλεία σου την κάνεις και με τα t nuts

Οποίος εχει χώρο και θελει να φτιάξει ενα παγκοπριονορουτεροσεγο πάγκο ιδού μια αριστη για εμενα εκτέλεση του παραπανω μπερδεγουει εργαλειο παγκου που προανέφερα...
http://youtu.be/2ZlFU7DjYZQ

Οποίος εχει χώρο και θελει να φτιάξει ενα παγκοπριονορουτεροσεγο πάγκο ιδού μια αριστη για εμενα εκτέλεση του παραπανω μπερδεγουει εργαλειο παγκου που προανέφερα...
http://youtu.be/2ZlFU7DjYZQ

Πολυ καλος.
Μου αρεσε και το jig για τις φωλιες στα ξυλα.

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Πολυ καλος.
Μου αρεσε και το jig για τις φωλιες στα ξυλα.

Ενταξει,ο τυπος ειναι απιστευτος!Ρε παιδια,γιατι ουτε αυτος δεν εχει μαχαιρι στο παγκοπριονο του;

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Ενταξει,ο τυπος ειναι απιστευτος!Ρε παιδια,γιατι ουτε αυτος δεν εχει μαχαιρι στο παγκοπριονο του;

Προφανώς Νίκο, τα εργαλεία που χρησιμοποιούν (δικοπρίονα χειρός) δεν έχουν από τη μαμά τους μαχαίρι. Αλλά δεν βλέπω να τους πτοεί καθόλου μιας και είναι πολύ εξοικειωμένοι με το αντικείμενο και το τρόπο εργασίας τους.

Ναι,υποθετω πως εχεις δικιο..Το θεμα ειναι οτι αν καποιος ερασιτεχνης-μερακλης αντιγραψει κατι τετοιο και του ερθει καμια συμηδα στη μουρη,ποιος θα φταιει;Ο ερασιτεχνης που λογω κ@υλας αντιγραφει τον καρα-επαγγελματια του γιουτουμπ,η ο καρα-επαγγελματιας που κανει μια λειψη παρουσιαση για show off;Η μηπως η καθε festool που τον σπονσοραρει;

Ναι,υποθετω πως εχεις δικιο..Το θεμα ειναι οτι αν καποιος ερασιτεχνης-μερακλης αντιγραψει κατι τετοιο και του ερθει καμια συμηδα στη μουρη,ποιος θα φταιει;Ο ερασιτεχνης που λογω κ@υλας αντιγραφει τον καρα-επαγγελματια του γιουτουμπ,η ο καρα-επαγγελματιας που κανει μια λειψη παρουσιαση για show off;Η μηπως η καθε festool που τον σπονσοραρει;

+1 στα παραπάνω.... Ούτε μέσα στο μυαλό μου να ήσουν.... :a0210:

Εδώ και αρκετό καιρο, απο οταν ειχε σκάρτα 1000συνδρομητες, παρακολουθώ το κανάλι του Make it extreme στο YouTube...
Έλληνας/ες το έχουν το κανάλι (απο τα χέρια τους δείχνουν να ειναι επαγγελματίες τεχνίτες)...
Απόδειξη Για ολους εμας (και εμενα φυςικα) οτι και χωρις εργαστήριο αν θέλεις μπορεις να φτιάξεις τρέλα πράγματα...ακομα και στο μπαλκόνι...
Το τελευταίο βιντεακι μια απλη καταςκευη αλλα αν δείτε τα αλλα του βίντεο το παλικαρι κανει τρομερές κατασκευές...δεν ειναι τυχαίο οτι στο κανάλι του σχολιάζει ακομα και ο Diresta...
http://youtu.be/m4Mjr0J6NF4