Οικιακό εργαστήριο

Ευχαριστώ και τους δύο. Επειδή είναι μικρό το εργαστήριο και ο χώρος λίγος (περίπου 5τμ ειναι) η βάση της σέγας είναι μικρή. 35χ35 ειναι η πάνω επιφάνεια οπότε Νεκτάριε ας πουμε 17,5 εκατοστά μέχρι τη κολώνα. Τη προτίμησα στο πλάι μιας και ήθελα την επιφάνεια για να πατάει το κομμάτι. Δε θα δουλέψω κάτι πάνω απο μέγεθος Α4 εκει πάνω οπότε προσωπικά ειμαι οκ.

Η λάμα που ειναι τώρα επάνω είναι αυτή
http://toolspro.gr/page/default.asp?id=64&la=1&ctID=368&prID=2189#.VwVVe6SLQuU

Αυτή που είναι στη φώτο και έκανα τις πρώτες κοπές ειναι αυτή
http://toolspro.gr/page/default.asp?id=64&la=1&ctID=368&prID=1791#.VwVVyKSLQuU

Το ύψος είναι περίπου 35mm

Θενκς Αγαπη. Ζτη φωτογραφια φαινεται αρκετα μεγαλυτερη.
Με τη λαμα αυτη εχεις 1 ποντο επιπλεον απο μενα. Εγω εχω την t144dp και σε ποσοτητα...

Well done Karmen!! ...and welcome back :))

Καθομουν και χαζευα τα εργαλειακια στο αναβαθμισμενο εργαστηρι που εκμεταλλευτηκες καθε του σπιθαμη! Νομιζω οτι 1-2 μαγνητικες μπαρες θα σου φανουν πανχρησιμες. Μου αρεσουν οι φωτο με απειρα εργαλεια μεσα, χορταστικες :))

Eιδα τα αριθμενα μπουκαλακια με τις καβιλιες μεσα και εχω και γω παρομοια με διαφορετικες αποχρωσεις πριονιδιων, για μπαλωματα :)) Βρηκες και τα περισσοτερα drill bits βλεπω και τα εβαλες πισω.

Η βαση φαινεται οπως το ειπες, απλη και λειτουργικη -μπραβο σου.

Εδω να πω στο Νεκταριο οτι -επειδη το εχω δοκιμασει στην δικη μου βαση- οτι η κοπη πανω στη βαση πανω απο 3 εκατοστα ειναι λιαν προβληματικη.
Εχω μεγαλη λαμα 130μμ -που μου δινει περιθωρειο για 5+ ποντους κοπη- και ξυλο 4εκ. δεν το προχωρα ουτε σωστα ουτε καλα. Εκτος και αν εχεις καμμια 1000αρα σεγα απο κατω.

Σωστη η παρατηρηση του χιωτη και μαλλον θα μεινω εδω γιατι άπο το τιποτα ειμαστε πολυ καλα. Αλλωστε για ειδικες κοπες ειναι.

Σα κάτι να ξέρεις εσύ με τις μαγνητικές μπάρες :rofl:

Βασικά υπαρχουν 4 μαγνητικές και είναι πίσω απο τη πόρτα απλά δεν έχω βγάλει φώτο απο εκεί ακόμα. Θέλει δουλίτσα :)

ευχαριστώ και όσο για τη κοπή που λες ισχύει. Αρχίζει να ζορίζεται πολύ και καμιά φορά "μασάει" το κομμάτι και το αναπηδάει. Πάντως πάνω απο 18mm δε με βλέπω να κόψω ποτε στη συγκεκριμένη βασούλα. Πιο πολύ για ένα γρήγορο προτζεκτ την έκανα και αν μείνει λίγος χώρος ίσως αγοράσω μία μικρή πριονοκορδέλα. Δεν ειμαι του καλλιτεχνικού για να πάω σε επιτραπέζια σέγα :)

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Well done Karmen!! ...and welcome back :))

Καθομουν και χαζευα τα εργαλειακια στο αναβαθμισμενο εργαστηρι που εκμεταλλευτηκες καθε του σπιθαμη! Νομιζω οτι 1-2 μαγνητικες μπαρες θα σου φανουν πανχρησιμες. Μου αρεσουν οι φωτο με απειρα εργαλεια μεσα, χορταστικες :))

Eιδα τα αριθμενα μπουκαλακια με τις καβιλιες μεσα και εχω και γω παρομοια με διαφορετικες αποχρωσεις πριονιδιων, για μπαλωματα :)) Βρηκες και τα περισσοτερα drill bits βλεπω και τα εβαλες πισω.

Η βαση φαινεται οπως το ειπες, απλη και λειτουργικη -μπραβο σου.

Εδω να πω στο Νεκταριο οτι -επειδη το εχω δοκιμασει στην δικη μου βαση- οτι η κοπη πανω στη βαση πανω απο 3 εκατοστα ειναι λιαν προβληματικη.
Εχω μεγαλη λαμα 130μμ -που μου δινει περιθωρειο για 5+ ποντους κοπη- και ξυλο 4εκ. δεν το προχωρα ουτε σωστα ουτε καλα. Εκτος και αν εχεις καμμια 1000αρα σεγα απο κατω.

Ποια Σέγα έχεις βάλει ανάποδα και τι μέγιστο πάχος ξύλου έχει ως προδιαγραφή ?

Άψογο το μίνι εργαστήριο!!!
Σαν την τακτοποίηση δεν έχει!!!
Και εγώ το παλεύω αλλά πλέον είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες εποχές!!!

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Ποια Σέγα έχεις βάλει ανάποδα και τι μέγιστο πάχος ξύλου έχει ως προδιαγραφή ?

Εχω βαλει την parkside (800w νομιζω) που ηταν ισχυροτερη απο την Black&Decker που ειχα πανω αρχικα.

Δεν εχει καμμια σχεδον σχεση το μεγιστο παχος ξυλου που αναφερει ο κατασκευαστης καθως αυτο αναφερεται για χρηση σεγας με τον ορθοδοξο τροπο και οχι αναποδα σε βαση.

Στην βαση αναποδα, πιεζεις το ξυλο πανω στην σταθερη σεγα το οποιο ειναι εντελως διαφορετικο απο το να πιεζεις την σεγα πανω στο σταθερο ξυλο. Το ειδα στην πραξη.

Ισχύει, γιατί όταν έχεις τη σέγα στο χέρι καταλαβαίνεις καλύτερα πόσο ζορίζεται το πριόνι, ενώ με τη βάση, χειριζόμενος το ξύλο έχεις λιγότερο feedback (ατςςς)...

Αγαπη συγχαρητηρια για το εργαστηριο, αλλα ετσι οπως εβαλες το γιαπωνεζικο καποια στιγμη θα στο φαει το χερακι.

να τα βαλεις στην ακρη του παγκου ειναι πια αργα, αλλα μπορεις να το γυρισεις το μεγαλο ωστε οι κοψη του καθενος να κρυβεται

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Εχω βαλει την parkside (800w νομιζω) που ηταν ισχυροτερη απο την Black&Decker που ειχα πανω αρχικα.

Δεν εχει καμμια σχεδον σχεση το μεγιστο παχος ξυλου που αναφερει ο κατασκευαστης καθως αυτο αναφερεται για χρηση σεγας με τον ορθοδοξο τροπο και οχι αναποδα σε βαση.

Στην βαση αναποδα, πιεζεις το ξυλο πανω στην σταθερη σεγα το οποιο ειναι εντελως διαφορετικο απο το να πιεζεις την σεγα πανω στο σταθερο ξυλο. Το ειδα στην πραξη.

Εγώ με την πρόσφατη βάση για την Σέγα που έφτιαξα έκοψα καδρονάκι 4,5x7 χωρίς κανένα "ζόρι" από πλευράς Σέγας και η Σέγα είναι και μπαταρίας με λάμα μήκους 11,7 εκ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Εγώ με την πρόσφατη βάση για την Σέγα που έφτιαξα έκοψα καδρονάκι 4,5x7 χωρίς κανένα "ζόρι" από πλευράς Σέγας και η Σέγα είναι και μπαταρίας με λάμα μήκους 11,7 εκ.

Ξυλο ελατης εκοψες? :))

Μπράβο Αγάπη έγραψες. Οτι είχα αναρωτηθεί το πρωί στο καφενείο.για σένα.

Το καταλαβα, η Ελατη ειναι μαλακο ξυλο και τα 7 εκατοστα πλατος κοπης λιγα και σιγα σιγα μπορουν να βγουν.
Για δοκιμασε κατι λιγο πιο σκληρο, οπως πευκο η οξια. Εχει ζορι σου λεω. Πανω απο 3 εκατοστα η κοπη ειναι προβληματικη.

Ομως καλα εκανες και το εθιξες το θεμα καθως μεγαλο ρολο παιζει η πυκνοτητα του ξυλου. Ακομα και το μηκος κοπης, οσο λιγοτερο μηκος κοβεις τοσο καλυτερα και ευκολοτερα.
Αλλο να σχισεις ενα κομματι κατα μηκος και αλλο κατα πλατος.

Ξεκίνησα το προηγούμενο ΣΚ τη δημιουργία από την αρχή του εργαστηρίου στο εξοχικό σπίτι στο χωριό. Το εργαστήριο το είχα κάνει 25 χρόνια πριν, λίγο μετά το θάνατο του πατέρα μου χωρίζοντας με κάποια διαχωριστικά που είχα βρεί ένα μέρος μιας μεγάλης αποθηκης, η οποία έχει καυσόξυλα, 2 λέβητες και πολλά άλλα πράγματα...
Από τότε, σπουδές, οικογένεια και δουλειά και το εργαστήριο μπήκε σε δευτερη μοίρα. Όταν είμασταν στο εξοχικό και χρειαζόμουν ένα εργαλείο, το έπαιρνα (αν το έβρισκα...) και το πετούσα πίσω...
Σάββατο πρωί η εικόνα ήταν αυτή:
WP_20160402_07_13_12_Pro.jpg

Αρχικά, καθάρισμα τα καυσόξυλα με σκοπό να φύγουν τα διαχωριστικά και να μεγαλώσει ο χώρος
WP_20160402_08_26_38_Pro.jpg
Μετακίνηση των πάγκων στη νέα θέση και επισκευή του πάγκου της μόρσας (κόλλησα σιδερογωνιές από κάτω και έβαλα χοντρά σανίδια από πάνω)
WP_20160402_09_11_28_Pro.jpg
Κασινούγια πλάτη στον νέο πάγκο και αρχίζουμε την τακτοποίηση..
WP_20160402_17_01_19_Pro.jpg
Δούλεψα όλο το ΣΚ από τις 6 το πρωί μέχρι τις 7-8 το βράδυ, αλλά φεύγοντας την Κυριακή το βράδυ για Θεσσαλονίκη άφησα το εργαστήριο σ' αυτή την κατάσταση...
WP_20160403_14_35_14_Pro.jpg
WP_20160403_14_36_33_Pro.jpg
WP_20160403_14_36_57_Pro.jpg
Η συνέχεια κάποιο από τα επόμενα ΣΚ..

Πολύ καλό και συμμαζεμένο!
Βάλε και λίγο φως όπως λέει ο ΚΥΡ και θα είσαι άρχοντας!