Οικιακό εργαστήριο

Μάλλον κατάλαβα λάθος. Εννοείς την μπλε σέγα την GST 90E.
Αυτό έλειπε να κόβει στραβά στους 2 πόντους. Μια χαρά τα πάει κ σε μεγαλύτερα πάχη.

Εδώ με οδηγό την έχω κάνει κ πριονοκορδέλα (λέμε τώρα) με την πατέντα στην βάση της Neutechnik!

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

γεια σας παιδιά. Ονομάζομαι Γιώργος.
Γράφτηκα πρόσφατα στο forum αλλά το διαβάζω αρκετό καιρό.
Συγχαρητήρια για τα εργαστήριά σας. Πολλά θα στεκόντουσαν άνετα και σαν επαγγελματικοί χώροι.
Πολλοί από εμάς που μαστορεύουμε αντιμετωπίζουμε προβλήματα χώρου και κάποιοι δουλεύουν σε πάγκους τύπου B&Decker στο σαλόνι ή στην κουζίνα (όταν η συμβία είναι σε καλή διάθεση, αλλά το αποτέλεσμα ειναι να καταλήγει με κακή διάθεση σε κάθε περίπτωση). Ένας φίλος με παρόμοιο πρόβλημα έφτιαξε έναν πάγκο αναδιπλωμένο με μέγεθος ανάμεσα στον B&D και σε έναν μεγάλο που θα έβαζε κανείς στο υπόγειό του. πήρε την ιδέα από αυτό το link http://www.closegrain.com/2010/08/portable-workbench.html . Το άρθρο έχει 3 μέρη. Ο φίλος μου έφτιαξε αυτό και το βάζει κάτω από το κρεβάτι του. όταν θέλει να δουλέψει το στήνει όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος (μένει σε τριάρι και έχει παιδιά χαχαχα). έχει κάνει δουλειά ακόμη και σε διάδρομο. Βέβαια ο πάγκος αυτός είναι κλασικού τύπου και δουλεύει καλύτερα με εργαλεία χειρός αλλά από πατέντες εδώ μέσα.......να φάνε και οι κότες.
Παρόμοια λύση για ποιο σύγχρονες καταστάσεις είναι αυτή (που την σκέφτομαι και εγώ:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
.
και αυτό κατά από το κρεβάτι εννοείται.
Αυτές οι λύσεις δίνουν κάποιες δυνατότητες σε ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν στημένο εργαστήριο που δυστυχώς είναι αρκετοί.

αφου εχει καταφερει και βαζει παγκο εργασιας κατω απο το κρεβατι και δεν τον εχει χωρισει η γυναικα του μπραβο του!!!πλακα κανω!!!Ωραια η υλοποιηση αυτη που εβαλες.

Καλως τον Γιωργο!

Ειναι προβλημα ο παγκος σε περιορισμενους χωρους. Εγω ειχα στο δυαρι 2 παγκακια εργασιας.
Mια φτηνη και ευκολη λυση ειναι να παρει κανεις 2 μικρους παγκους εργασιας τυπου black and decker των 15 ευρω. Ειτε τους χρησιμοποιει καποιος μεμονωμενα, ειτε κολλητα, αναλογα το προτζεκτ.
Μπορει καποιος να βαλει και μια σανιδα στο ανοιγμα των σιαγωνων και να γινει μια ενιαια επιφανεια εργασιας. Αν καποιος χρειαζεταια μεγαλυτερη επιφανεια, βαζει πανω στους 2 μικρους μια επιφανει κοντρα πλακε.

Επισης αλλη ιδεα ειναι τα πτυσσομενα καβαλετα. Ειτε φτιαχτα ειτε αγοραστα. Και πανω τους μια επιφανεια οση θες. Αν υπαρχουν 80 ευρω, μια καλη λυση ειναι αυτη https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7859

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Αγαπητέ Χιώτη
Πράγματι τα καβαλέτα είναι μια λύση. Αυτό κάνω τώρα εγώ βάζοντας επάνω μια επιφάνεια από πάγκο κουζίνας μήκους 1.30 περίπου. Κάνεις αρκετές δουλειές (χρησιμοποιόντας σφιγκτήρες και πατέντες) αλλά το πρόβλημα είναι στο πλάνισμα λόγω σταθερότητας της όλης δομής στον διαμήκη άξονα. (έχω ροκάνια χειρός). Μόνη λύση να ακουμπάει η επιφάνεια σε ένα τοίχο αλλά και τότε έχεις θέματα. Νομίζω με ηλεκτρική πλάνη δεν θα υπάρχει πρόβλημα (φαντάζομαι γιατί δεν έχω).
Αλήθεια που βρίσκεις πάγκους τύπου B&D με 15 ευρώ? γιατί κάτω από 25 δεν έχω βρεί. Σε είχαν βολέψει? ένας που είχα δει στο πράκτικερ (δεν θυμάμαι μάρκα) ήταν πολύ ασταθής ρε παιδί μου. Οι μεγαλύτεροι της B&D που είναι πιο σταθεροί ίσως να ήταν καλύτερη λύση αλλά έχουν γύρω στα 60 ευρώ.

Συμφωνω για την σταθεροτητα, αλλα το θεμα ειναι να κανεις τη δουλεια σου. Προσαρμοζεις το στυλ για κοψιμο η το πλανισμα στα χουγια του παγκου, θελει τροπο δηλαδη.
Εμενα με βολεψε γιατι δεν ειχα αλλη πρακτικοτερη λυση. Για το κοστος, ενα μελος μας εβαλε ενα λινκ που μεχρι τελος του μηνα οι παγκοι tactix ειναι προσφορα με 15 ευρω σε ενα μαγαζι.
Αν το θυμαται κανεις ας το βαλει και εδω.

Επισης, η ηλεκτρικη πλανη ζοριζει πολυ λιγοτερο την επιφανεια εργασιας, ιδιως αμα τρως <1μμ την περασια.

Κρίμα που άλλαξε είχα μαρκάρει αρκετά προϊόντα και θα έβαζα παραγγελία σε λίγες μέρες αφού έλεγε πως η προσφορά τρέχει ως της 31/12

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Ναι αυτή ήταν η χαμηλότερη τιμή που είχα βρεί και εγώ ( τα 25 ευρώ του eshop). Αλλά 25 ευρώ δεν νομίζω ότι θα έδινα για τέτοιο πάγκο. προτιμώ τα καβαλέτα μου. Με 25 ευρώ παίρνω τα περισσότερα ξύλα για να φτιάξω κάποιον από τους φορητους πάγκους που παρουσίασα παραπάνω. Με 15 ευρώ ίσως να έμπαινα στον πειρασμό για χρήση σε συγκεκριμένες μικροδουλίτσες και λόγω της σαφώς μεγαλύτερης ευκολίας μεταφοράς του. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά.