Οικιακό εργαστήριο

Ωραίος o Toasted αλλά το δικό μου το προτιμώ λίγο πιο σκονισμένο.

Αρκετές αλλαγές στο δικό μου με το κυριότερο το καθάρισμα (πολύ σκόνη έπειτα από τον τεμαχισμό πολλών μαδεριών και δοκαριών για τα τραπέζια, τα φωτιστικά κ.λπ.).

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1) Καθάρισμα (πλην των εργαλείων όπως βλέπετε).
2) Αλλαγές στον πίνακα εργαλείων (βγήκαν τα προηγούμενα και μπήκαν άλλα στην θέση τους)
3) Κατασκευή βάσης για γυαλόχαρτα
4) Κατασκευή βάσεων για τα εργαλεία ρεύματος και μπαταρίας
5) Κατασκευή βάσης για τα δράπανοκατσάβιδα και το κρουστικό κατσαβίδι. Εδώ έγινε μία τρύπα οδηγός για το κάθε εργαλείο και μετά με σφυρί και προσεκτικά χτυπήματα βυθίστηκαν 2 παλιά τρυπάνια και μία εξάγωνη μύτη στο osb.

IMG_20170219_190032.jpg

IMG_20170219_190054.jpg

IMG_20170219_190104.jpg

IMG_20170219_190112.jpg

IMG_20170219_190124.jpg

Χαμος στο εργαστηριο του Νικου. Απο ολα και παντου, πολυ μου αρεσει αν και δεν θελω να ειναι ολα εκτεθειμενα. Εχει τη χαρη και την αιγλη ομως να βλεπεις τοιχους γεματους με εργαλεια και εξαρτηματα.

Γειά σου Νικόλα μού έλειψε αυτή η σκόνη χάχάχά,τα εργαλεία μπήκαν σέ μιά τάξη,μέσα στήν αταξία πού επικρατούσε :smash:,τώρα θά πρέπει νά κάνεις κάτι γιά τήν σκόνη,καλύτερο εξαερισμό,καλύτερη σκούπα,η καλό καθάρισμα μετά από κάθε εργασία,σέ ζηλεύω μέ τήν καλή έννοια γιά τήν άπλα τού χώρου πού έχεις.
Τελικά τό OSB όσο τό βλέπω τό συμπαθώ ( άν θέλω άς κάνω καί αλλιώς ) ,η γυναίκα μου δέν τό γνώριζε,καί όταν είδε τό τροχήλατο stand πού έφτιαξα προχτές μέ OSB τρελλάθηκε μέ αυτό τό είδος ξύλου,καλά τίς λέω οι γνώμες δυίστανται άλλοι δέν θέλουν νά τό δούνε τίς λέω,άσε μού λέει δέν έχουν γούστο είναι πανέμορφο.:a0210:

Αρκετές αλλαγές στο δικό μου με το κυριότερο το καθάρισμα (πολύ σκόνη έπειτα από τον τεμαχισμό πολλών μαδεριών και δοκαριών για τα τραπέζια, τα φωτιστικά κ.λπ.).

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

2) Αλλαγές στον πίνακα εργαλείων (βγήκαν τα προηγούμενα και μπήκαν άλλα στην θέση τους)
5) Κατασκευή βάσης για τα δράπανοκατσάβιδα και το κρουστικό κατσαβίδι. Εδώ έγινε μία τρύπα οδηγός για το κάθε εργαλείο και μετά με σφυρί και προσεκτικά χτυπήματα βυθίστηκαν 2 παλιά τρυπάνια και μία εξάγωνη μύτη στο osb.

IMG_20170219_190032.jpg

IMG_20170219_190054.jpg

IMG_20170219_190104.jpg

IMG_20170219_190112.jpg

IMG_20170219_190124.jpg
Α, τώρα ανοίγεις κόντρες! Μια ώρα φυσαγα για να φύγει η σκόνη για τη φώτο! Περίμενε αύριο να δεις Κ τα υπόλοιπα, βρώμικα Κ σκονισμένα!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Χαμος στο εργαστηριο του Νικου. Απο ολα και παντου, πολυ μου αρεσει αν και δεν θελω να ειναι ολα εκτεθειμενα. Εχει τη χαρη και την αιγλη ομως να βλεπεις τοιχους γεματους με εργαλεια και εξαρτηματα.

Μπροστά από το εργαστήριο έχει ναρκοπέδιο, οπότε κάποιος θα το διπλοσκεφτεί για να εισβάλει!!! :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γειά σου Νικόλα μού έλειψε αυτή η σκόνη χάχάχά,τα εργαλεία μπήκαν σέ μιά τάξη,μέσα στήν αταξία πού επικρατούσε :smash:,τώρα θά πρέπει νά κάνεις κάτι γιά τήν σκόνη,καλύτερο εξαερισμό,καλύτερη σκούπα,η καλό καθάρισμα μετά από κάθε εργασία,σέ ζηλεύω μέ τήν καλή έννοια γιά τήν άπλα τού χώρου πού έχεις.
Τελικά τό OSB όσο τό βλέπω τό συμπαθώ ( άν θέλω άς κάνω καί αλλιώς ) ,η γυναίκα μου δέν τό γνώριζε,καί όταν είδε τό τροχήλατο stand πού έφτιαξα προχτές μέ OSB τρελλάθηκε μέ αυτό τό είδος ξύλου,καλά τίς λέω οι γνώμες δυίστανται άλλοι δέν θέλουν νά τό δούνε τίς λέω,άσε μού λέει δέν έχουν γούστο είναι πανέμορφο.:a0210:

Δυστυχώς κάτι καλύτερο με την διαχείριση της σκόνης δεν μπορώ να κάνω.
Συνολικά έχω 3 σκούπες αλλά όποια και αν χρησιμοποιήσω, το παγκοπρίονο δεν σταματάει να βρωμίζει τον αέρα!
Θέλει κάποια στιγμή να αλλάξω και έναν χαλκοσωλήνα στον αεροσυμπιεστή για να φυσάω και λίγο εντός του εργαστηρίου! :)

Άπλα δεν το λες, μάλλον θα χρησιμοποιήσω και τον εξωτερικό χώρο που έχω για συναρμολόγηση των κατασκευών (αν και εκεί έχω πολλά μηχανήματα κήπου και διάφορα άλλα.

Χαχαα, κάτι ξέρει η γυναίκα σου, να την ακούς!
Η αλήθεια είναι όμως ότι είναι περι ορέξεως κολοκυθόπιτα το συγκεκριμένο υλικό!

Α, τώρα ανοίγεις κόντρες! Μια ώρα φυσαγα για να φύγει η σκόνη για τη φώτο! Περίμενε αύριο να δεις Κ τα υπόλοιπα, βρώμικα Κ σκονισμένα!

Εμ εγώ έχω χαλασμένο το κονφλέρ αλλιώς θα τα είχα φυσίξει!
Από την άλλη εβδομάδα που τελειώνω με τα του Πανεπιστήμιου θα το πάω για επισκευή!

Ωραία συλλογή και τακτοποίηση εργαλείων Νίκο (toasted).
Ωραίος χώρος και τακτοποίηση σκανδαλιάρη Νικόλα. Πάρε ένα πακέτο μωρομάντηλα και πέρνα ένα χεράκι τα ηλεκτρικά εργαλεία σου. Θα τα δεις όπως
θα έπρεπε να είναι και μετά ανέβασε φώτο. Να δεις διαφορά.

ff71ef91ca640daf0c98c7feea8b1680.jpg
είπα Κ εγώ με την ευκαιρία και με αυτά που βλέπω, να τακτοποιήσω το ξυλουργιλο ντουλάπι Κ να προσθέσω και μερικά ψιλά που παρέλαβα.

:SFGSFGSF:

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ωραιος Νικο!
Φυλαξε απ τη σκονη τα ηλεκτρικα,γιατι επιταχυνει την φθορα...

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Ωραία συλλογή και τακτοποίηση εργαλείων Νίκο (toasted).
Ωραίος χώρος και τακτοποίηση σκανδαλιάρη Νικόλα. Πάρε ένα πακέτο μωρομάντηλα και πέρνα ένα χεράκι τα ηλεκτρικά εργαλεία σου. Θα τα δεις όπως
θα έπρεπε να είναι και μετά ανέβασε φώτο. Να δεις διαφορά.

Ευχαριστώ!

Δεν τα είδες δίπλα τα μεγαλομάντηλα? Δεν έχει νόημα, μόλις θα τεμαχίσω κανένα κομμάτι ιρόκο τα ίδια θα γίνουν.
Μόλις φτιάξω το κοφλέρ θα τα φυσήξω όλα!!! :)

:SFGSFGSF:

Ωραιος Νικο!
Φυλαξε απ τη σκονη τα ηλεκτρικα,γιατι επιταχυνει την φθορα...

Ευχαριστώ.
Πρωτού τα δουλέψω τα φυσάω Πάνο!

Δυστυχώς τα τροπικά ξύλα παράγουν πολύ περισσότερη σκόνη από τα Ευρωπαϊκά!

Πολλές καλημέρες σε όλους,
και μία φωτό απο το δικό μου εργαστήριο
Home workshop 01.jpg

και το σύστημα αναρρόφησης σκόνης
Dust Collection system 003.jpg

Πολύ ωραίο και συμαζεμένο! Πες λίγα πράγματα για την αναρρόφηση!

Ενώ φαίνεται δύσκολο project είναι αρκετά απλό και σχετικά φθηνό. Την έφτιαξα όλη με σωλήνα Φ40 που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί στους νεροχήτες και σε υδροροές.
Ο βραχίωνας που κρέμεται απο το ταβάνι είναι φτιαγμένος με βέργα αλουμινίου στην οποία έχω βιδώσει βάσεις για σωλήνα/κανάλι ρεύματος Φ40.
Η εύκαμπτη σωλήνα (είναι απο σκούπα) έχει πλέον αντικατασταθεί απο ειδική πολύ εύκαμπτη σωλήνα με σύρμα σπιράλ και επικάλυψη PVC (ίσως το ακριβότερο υλικό που χρησιμοποίησα αφού κοστίζει 6 ευρώ το μέτρο).
Κατά τα άλλα έχει εξαιρετική απόδοση και εργονομία.

Επιβαλλεται οδηγος κατασκευης του συστηματος αναρροφησης!

είναι τόσο απλό που δεν χρειάζεσαι οδηγό γιατί θα σε "καλουπώσει" σε κάτι που δεν θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου καθώς ο χώρος και οι ανάγκες του κάθε ενός διαφέρουν.
Πολύ ευχαρίστως όμως να σας δώσω καταστήματα που προμηθεύτηκα όλα τα υλικά καθώς και τι θα χρειαστείς.

Να και 4 ακόμα φωτό απο το εγχείρημα...

Dust Collection system 001.jpg
Dust Collection system 002.jpg
WP_20161019_005.jpg
WP_20161019_006.jpg

Και εγώ σκέφτομαι με ένα διακλαδωτή και ένα ακόμα σπιράλ (ή και 2) να συνδέσω το φαλτσοπρίονο και το παγκοπρίονο με την σκούπα.
Τον απορροφητήρα θα τον έχω για πλάνισμα - ξεχόνδρισμα και ότι άλλο προκύψει!

Υπαρχει τροπος να εχουμε ενα συστημα με σωληνες και να εχουμε ολα τα εργαλεια συνδεδεμενα, αλλα στις διακλαδωσεις να υπαρχουν βανες που θα ανοιγουν και κλεινουν και να κατευθυνουν την αναρροφηση σε ενα αντε δυο εργαλεια τη φορα; Αλλιως πιστευω η αναρροφηση δεν θα αποδιδει αν η σκουπα τραβαει ταυτοχρονα σε τρεις - τεσσερις σωληνες του συστηματος.

Το κρεμαστο συστημα ειναι πολυ ωραιο. Αυτη τη στιγμη κοβω βολτες γυρω απο τον παγκο με την σκουπα. Απο την μια πλευρα το ρουτερ, απο την αλλη η σεγα , στην αλλη το δραπανο...