Οικιακό εργαστήριο

Βάνες υπάρχουν και κοστίζουν 13 ευρώ περίπου. Εγώ προσωπικά έφτιαξα τάπες για κάθε άκρο (5 συνολικά) και ανοίγω όποιο χρειάζομαι κάθε φορά
Tapa 01.jpg

Ωραίος o Toasted αλλά το δικό μου το προτιμώ λίγο πιο σκονισμένο.

Αρκετές αλλαγές στο δικό μου με το κυριότερο το καθάρισμα (πολύ σκόνη έπειτα από τον τεμαχισμό πολλών μαδεριών και δοκαριών για τα τραπέζια, τα φωτιστικά κ.λπ.).

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1) Καθάρισμα (πλην των εργαλείων όπως βλέπετε).
2) Αλλαγές στον πίνακα εργαλείων (βγήκαν τα προηγούμενα και μπήκαν άλλα στην θέση τους)
3) Κατασκευή βάσης για γυαλόχαρτα
4) Κατασκευή βάσεων για τα εργαλεία ρεύματος και μπαταρίας
5) Κατασκευή βάσης για τα δράπανοκατσάβιδα και το κρουστικό κατσαβίδι. Εδώ έγινε μία τρύπα οδηγός για το κάθε εργαλείο και μετά με σφυρί και προσεκτικά χτυπήματα βυθίστηκαν 2 παλιά τρυπάνια και μία εξάγωνη μύτη στο osb.
[BOOK SPOILER]
IMG_20170219_190032.jpg

IMG_20170219_190054.jpg

IMG_20170219_190104.jpg

IMG_20170219_190112.jpg

IMG_20170219_190124.jpg
[/BOOK SPOILER]

Νικολα τα παντα εχεις ρε. ευγε.

Τελικά το forun έχει πολλούς μερακλήδες βεβαίως βεβαίως :fahne90::SFGSFGSF:. Εύχομαι πολλές εργασίες στους πάγκους μας.

Όχι μόνο μερακληδες, αλλά και Αμερικάνους!
Τέτοια εργαστήρια μόνο στο αμερικα βλέπουμε συνήθως
Μπράβο σας συνάδελφοι

Sent from my C6833 using Tapatalk

Να ρωτήσω κάτι:
Ένα τέτοιο σύστημα αναρρόφησης μπορεί να είναι αποδοτικό με μια σκούπα έστω και καλή ή αυτές οι διατάξεις χρειάζονται κάποιο μοτέρ αναρρόφησης εξωτερικό με τα ανάλογα δοχεία συλλογής ??
Πιστεύω ότι η απορροφητικότητα και μιας καλής και δυνατής σκούπας πρέπει να χάνεται μέσα στον δαίδαλο των μεγάλης διατομής σωλήνων του κυκλώματος.
Λέω "πιστεύω" δεν έχω εμπειρία γι αυτό ρωτάω.

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Να ρωτήσω κάτι:
Ένα τέτοιο σύστημα αναρρόφησης μπορεί να είναι αποδοτικό με μια σκούπα έστω και καλή ή αυτές οι διατάξεις χρειάζονται κάποιο μοτέρ αναρρόφησης εξωτερικό με τα ανάλογα δοχεία συλλογής ??
Πιστεύω ότι η απορροφητικότητα και μιας καλής και δυνατής σκούπας πρέπει να χάνεται μέσα στον δαίδαλο των μεγάλης διατομής σωλήνων του κυκλώματος.
Λέω "πιστεύω" δεν έχω εμπειρία γι αυτό ρωτάω.

Και εγώ θα εκφράσω την ίδια απορία. Πόσο χάνει η αποδοτικότητα της σκούπας;

Καλημέρα σε όλους,
Καταρχάς σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
Η απόδοση της σκούπας ήταν κάτι που με φόβιζε και εμένα πριν ξεκινήσω την κατασκευή αλλά τελικά το αποτέλεσμα με δικαίωσε καθώς δεν κατάλαβα ποτέ καμμία απώλεια.
Ένα "κόλπο" που μπορείτε να κάνετε επίσης, είναι να μικρύνετε τα τελικά στόμια. Γίνεται πάρα πολύ εύκολα στους σωλήνες PVC εάν τους θερμάνεις λίγο με ένα καμινέτο.

Προσθέτω και 2 ακόμα φωτογραφίες απο τον βραχίωνα
Dust Collection bracket 01.jpgDust Collection bracket 02.jpg

O τρόπος κοπής, στήριξης & "στρογγυλέματος" σε όλα τα ξύλα των κατασκευών σου, δείχνουν αν μη τι άλλο μεράκι & γνώση & υπομονή.
Πολλά μπράβο.

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

O τρόπος κοπής, στήριξης & "στρογγυλέματος" σε όλα τα ξύλα των κατασκευών σου, δείχνουν αν μη τι άλλο μεράκι & γνώση & υπομονή.
Πολλά μπράβο.

Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

Βαγγέλη Σάμιε
δεν είχα δει μέχρι τώρα το post σου. Συγχαρητήρια για το εργαστήριό σου.
Πολύ ωραίες κατασκευές έχεις κάνει. Οι χελιδονοουρές στον πάγκο εργασίας είναι τυφλές έ?
Και βλέπω ότι έχεις και πολλά εργαλεία χειρός. Τα 3ο και 4ο πριόνια από αριστερά είναι Veritas? ήθελα να πάρω ένα τέτοιο rip 10-12 tpi αλλά
λόγω έλλειψης χρημάτων βολεύτηκα με ένα παμπάλαιο πριονάκι με σιδερένιο (και όχι μπρουτζινο τένοντα όπως θα ήθελα) με σχεδόν κατεστραμμένα δόντια, που το τρόχισα στα 11 tpi
Αν είδα καλά έχεις μεταλλική μέγκενη ξυλουργού (φαίνεται η μισή στην φωτό). Γιατί δεν έχεις βάλει αυτή στον πάγκο?
Έχω και εγώ πολλά εργαλεία χειρός (παλιά ως επί το πλείστον) που έχω μαζέψει από εδώ και από εκεί και νομίζω ότι αν τα συγκεντρώσω σε ένα σωστό χώρο θα μπορούσα να δημιουργήσω ένα αξιοπρεπές ξυλουργικό εργαστήρι εργαλείων χειρός.
Αν έχεις φωτό από αυτά που έχεις φτιάξει θα με ενδιέφερε να τις δω.

Ενα μηνα και πλεον ψαχνω να βρω καλη οργανωση για τα εργαλεια των μικροκατασκευων.
Ολο θεσεις τους αλλαζω και για να ειναι ολα μαζεμενα αλλα και να μην ενοχλει το ενα το αλλο.

Μεχρι στιγμης η καλυτερη λυση ειναι ολα μαζι σε ενα τραπεζι και απο κατω η σκουπα.

32915854102_5c607f2390_b.jpg

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Ενα μηνα και πλεον ψαχνω να βρω καλη οργανωση για τα εργαλεια των μικροκατασκευων.
Ολο θεσεις τους αλλαζω και για να ειναι ολα μαζεμενα αλλα και να μην ενοχλει το ενα το αλλο.

Μεχρι στιγμης η καλυτερη λυση ειναι ολα μαζι σε ενα τραπεζι και απο κατω η σκουπα.

32915854102_5c607f2390_b.jpg

Λιλιπούπολη...microshop!!!

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Λιλιπούπολη...microshop!!!

Οχι, για να μην νομιζεις οτι εχουμε μονο μικροσκοπικα εργαλεια για μικροσκοπικες κατασκευες Παναγιωτη, εχουμε και αληθινα εργαλεια για μεγαλυτερα μαστορεματα :)))

Διεκρινε σε παρακαλω απο δεξια το φαλτσοπριονο parkside και το παγκοπριονο αγνωστου ταυτοτητας!

32313837213_fd67fb2871_c.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης ετοιμαζω σιγα σιγα το χωρο για οργανωση και αναδιοργανωση του εργαστηριου στο υπογειο.
Θα εχει καπου και ειδικο σαλονακι για καλεσμενους. Εχω ηδη αρχισει τη χαμαλοδουλεια :))

33002789131_cc10b0714f_c.jpg