Οικιακό εργαστήριο

Δεν το έχω ψάξει ούτε εγώ με τα κλαπέτα στις διακλαδώσεις, ξέρω πάντως ότι υπάρχουν. Αν δεις στα βιντεο που είχε ανεβάσει ο Jay Bates με την τελευταία ανακαίνιση του εργαστηρίου του, η οποία έγινε με βασικό γνώμονα την απαγωγή σκόνης και καθαρισμό της ατμόσφαιρας, τα χρησιμοποιεί κατά κόρον. Θα υπάρχουν, θεωρώ, αντίστοιχα μικρότερου μεγέθους για σωληνώσεις αντίστοιχης διαμέτρου με τη σωλήνα της σκούπας. Σε μαγαζιά με υδραυλικά που έχουν τους σωλήνες και τις διακλαδώσεις, λογικά θα σε κατατοπίσουν καλύτερα, πιθανόν και να έχουν να σου πουλήσουν και οι ίδιοι.

Ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση με τον αντάπτορα, μην μπεις όμως στη διαδικασία, δεν τον χρειάζομαι προς το παρόν.

Δεν το έχω ψάξει ούτε εγώ με τα κλαπέτα στις διακλαδώσεις, ξέρω πάντως ότι υπάρχουν. Αν δεις στα βιντεο που είχε ανεβάσει ο Jay Bates με την τελευταία ανακαίνιση του εργαστηρίου του, η οποία έγινε με βασικό γνώμονα την απαγωγή σκόνης και καθαρισμό της ατμόσφαιρας, τα χρησιμοποιεί κατά κόρον. Θα υπάρχουν, θεωρώ, αντίστοιχα μικρότερου μεγέθους για σωληνώσεις αντίστοιχης διαμέτρου με τη σωλήνα της σκούπας. Σε μαγαζιά με υδραυλικά που έχουν τους σωλήνες και τις διακλαδώσεις, λογικά θα σε κατατοπίσουν καλύτερα, πιθανόν και να έχουν να σου πουλήσουν και οι ίδιοι.

Ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση με τον αντάπτορα, μην μπεις όμως στη διαδικασία, δεν τον χρειάζομαι προς το παρόν.

Ευχαριστώ Κώστα θά ρωτήσω σέ κατάστημα υδραυλικών.

Βρήκα και το αντίστοιχο βίνδεο...

Ωχ ωχ ωχ !!!!!! άμα βάλω όλες αυτές τίς φυσούνες στό μικρό μου εργαστήριο δέν θά έχουν χώρο να περπατάνε ούτε οι αράχνες :flipout:
Πέρα από τό καλαμπούρι,απίθανη εγκατάσταση,καί άκρως ενδιαφέρων στά όρια επαγγελματικού εργαστηρίου.

Βασικα δεν εχω δει ουτε σε επαγγελματικο εργαστηριο τετοια διαχειρηση σκονης και ρυπων. Οπως εχει περιγραψει σε αλλο βιντεο, λογοι υγειας τον αναγκασαν να το "τερματισει". Στα προσφατα βιντεο, μετα την περιπετεια που ειχε με το αναπνευστικο του, αφου εκανε ολη αυτη την υπερκατασκευη, ειναι μονιμως με τη διπλη μασκα της 3Μ...

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Αξιώθηκα κάι έφτιαξα ένα εργαστήριο όπως ακριβώς τό είχα στο μυαλό μου εδώ καί χρόνια.

Τα εργαλεία Proχχον επάνω σέ ένα μακρύ πάγκο πού έφτιαξα 2 μέτρα πρόσοψη καί 70 cm βάθος
Απο κάτω η σκούπα,επάνω βίδωσα στήν άσπρη μελαμίνη-επένδυση δυό πολύμπριζα Legrand,ένα μέ ιδιότητα master-slave γιά τόν αυτοματισμό τής σκούπας,καί ένα normal πού μπαίνουν τά εργαλεία,πίσω από τόν πάγκο υπάρχει ένα κενό 7 cm από τήν μελαμίνη λόγο ενός σηνέζη πού υπάρχει μπροστά,αλλά επίτηδες δέν τόν έκλεισα μέχρι τήν μελαμίνη τό πάγκο γιά να περνάει τό σπιράλ τής σκούπας καί να εναλλάσσεται από εργαλείο σέ εργαλείο.
Επειδή δέν θέλω νά ανοίγω τρύπες στούς πάγκους τοποθέτησα τά εργαλεία επάνω σέ κόντρα-πλακέ,καί σφίγγονται μέ μικρούς σφιγκτήρες επάνω στόν πάγκο.

Τό θέμα θά ήταν άν ξέρει κάποιος συνάδελφος μιά λύση μέ τάφ ούτως ώστε νά μήν χρειάζεται κάν νά βάζω-βγάζω τήν σκούπα από εργαλείο σέ εργαλείο.

pagoss19.jpg

Δημητρη παρα πολυ ομορφος και περιποιημενος ο χωρος που εφτιαξες!!
Ενα τριβειο τανκ αναποδο η ενα κυκλικο τριβειο σου λειπει για να ειναι εντελως πληρης η συλλογη των ξυλουργικων εργαλειων.
Νομιζω οτι η einhell βγαζει εναν συνδυασμο κυκλικου και τανκ τριβειου, σε ενα.

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Δημητρη παρα πολυ ομορφος και περιποιημενος ο χωρος που εφτιαξες!!
Ενα τριβειο τανκ αναποδο η ενα κυκλικο τριβειο σου λειπει για να ειναι εντελως πληρης η συλλογη των ξυλουργικων εργαλειων.
Νομιζω οτι η einhell βγαζει εναν συνδυασμο κυκλικου και τανκ τριβειου, σε ενα.

Ευχαριστώ φίλε Μιχάλη
Τό τριβείο έχει δρομολογηθεί πάραυτα,καί θά κλείσω μέ τά επιτραπέζια εργαλεία . -bye-

Βρήκα και το αντίστοιχο βίνδεο...

https://www.youtube.com/watch?v=d6z_Yf4BMoY

Έχω φτιάξει κάτι παρόμοιο με υδραυλικές σωλήνες Φ40 (το είχα ανεβάσει και στο forum με φωτογραφίες). Είναι αρκετά εύκολο και φθηνό με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εγω το έχω έδω και περίπου 7 μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημενος από το αποτέλεσμα.

+1 στο απο πάνω ποστ!

Σωλήνα υδραυλική κάτω απο το πολύμπριζο παράλληλα με τον πάγκο και στο τέλος τάπα.

και σε κάθε εργαλείο βάζεις ΤΑΦ με βάνα

το μόνο πρόβλημα θα είναι ότι αν ξεχάσεις να ανοίξεις τη βάνα θα ζοριστεί/καεί η σκούπα
η λύση είναι να μήν κλείνεις κάποια βάνα αν δεν έχεις ανοίξει κάποια άλλη ή να βάλεις σε μία έξοδο μία μεμβράνη (σακουλάκια κουζίνας) με λαστιχάκι που αν αυξηθεί πολύ η πίεση να σπάσει/ρουφηχτεί μέσα

διάφορα αξεσουάρ σκούπας προς το τέλος της σελίδας εδώ
http://www.airtechnic.gr/appdata/documents/kentriki_hlektriki_skoupa/tubo katalogos gr.pdf

+1 στο απο πάνω ποστ!

Σωλήνα υδραυλική κάτω απο το πολύμπριζο παράλληλα με τον πάγκο και στο τέλος τάπα.

και σε κάθε εργαλείο βάζεις ΤΑΦ με βάνα

το μόνο πρόβλημα θα είναι ότι αν ξεχάσεις να ανοίξεις τη βάνα θα ζοριστεί/καεί η σκούπα
η λύση είναι να μήν κλείνεις κάποια βάνα αν δεν έχεις ανοίξει κάποια άλλη ή να βάλεις σε μία έξοδο μία μεμβράνη (σακουλάκια κουζίνας) με λαστιχάκι που αν αυξηθεί πολύ η πίεση να σπάσει/ρουφηχτεί μέσα

διάφορα αξεσουάρ σκούπας προς το τέλος της σελίδας εδώ
http://www.airtechnic.gr/appdata/documents/kentriki_hlektriki_skoupa/tubo katalogos gr.pdf

Εγω έχω φτιάξει ξύλινες τάπες και όποιο εργαλείο θέλω να δουλέψω απλά αφαιρώ τη σχετική τάπα.

Δημητρη (Weather) ριξε και μια ματια σε αυτο.

Μου εκανε εντυπωση το παρακατω που αναφερει:
Σχετικά με την σωλήνωση έχω να τονίσω κάποια σημεία. Οι σωλήνες να μην είναι PVC διότι αναπτύσσεται στατικός ηλεκτρισμός και είναι ότι χειρότερο για την σκόνη.

Σχετικά με την σωλήνωση έχω να τονίσω κάποια σημεία. Οι σωλήνες να μην είναι PVC διότι αναπτύσσεται στατικός ηλεκτρισμός και είναι ότι χειρότερο για την σκόνη.

Σχετικά με τον στατικό ηλεκτρισμό όπου και να ρώτησα (ακόμα και ηλεκτρολόγους μηχανολόγους) μου είπαν ότι δεν τίθεται θέμα για τόσο μικρή ταχύτητα αναρρόφησης (όπως της σκούπας) αλλά και από το γεγονός ότι τα αναρροφόμενα υλικά δεν είναι αγώγιμα και δεν έρχονται σε επαφή με αγώγιμες πηγές.
Μέχρι τώρα πάντως δεν έχω αντιμετώπισει θέμα.
Τι να πώ? Δεν ξέρω κάτι παραπάνω...

Εγώ έχω κεντρική σκούπα με σωληνώσεις στο σπίτι που βγαίνουν σε μπρίζες και το "βρώμικο" αέρα τον πετάει έξω μετά απο ένα απλό φίλτρο για προστασία του μοτερ.
Είναι της εταιρίας που έβαλα και το Pdf παραπάνω.

Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν έχει πρόβλημα γιατί μου το σύστησαν άτομα που το είχαν 10++ χρόνια χωρίς να τους έχει βγάλει το παραμικρό.
Και μιλάμε για πολλά μέτρα σωλήνα αφού απο το υπόγειο ανεβαίνει μόνο σε ύψος 8 μέτρα.

Δημήτρη ευχαριστώ γιά τήν διευκρίνηση,σπιράλ-σπιράλ κανένα πρόβλημα ίσα-ίσα είναι πιό ευκολοδούλευτο καί εύκαμπτο.

Μετά καί τήν αγορά τού τριβείου δίσκου,ολοκλήρωσα από επιτραπέζια βασικά εργαλεία Proxxon.

pagoss22.jpg

Last edited:
Είναι επικίνδυνο στην περίπτωση που δουλεύετε και μέταλλο και η σκούπα ρουφάει πυρωμένα κομμάτια. Αν έχει επικαθήσεις σκόνης και μικρών ροκανιδιών, υπάρχει περίπτωση να αναφλεγούν.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είναι επικίνδυνο στην περίπτωση που δουλεύετε και μέταλλο και η σκούπα ρουφάει πυρωμένα κομμάτια. Αν έχει επικαθήσεις σκόνης και μικρών ροκανιδιών, υπάρχει περίπτωση να αναφλεγούν.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ σωστά.

Last edited:
Πιστευω οτι εχει να κανει μονο με το οτι ο στατικος λειτουργει σαν μαγνητης στη σκονη πριονοδιου με αποτελεσμα να χτιζει μεσα στη σωληνα. Καπου αλλου μιλανε για σωληνα PVC με συρμα μεσα για γειωση, ωστε να μην υπαρχει στατικος.

Πιστευω οτι εχει να κανει μονο με το οτι ο στατικος λειτουργει σαν μαγνητης στη σκονη πριονοδιου με αποτελεσμα να χτιζει μεσα στη σωληνα. Καπου αλλου μιλανε για σωληνα PVC με συρμα μεσα για γειωση, ωστε να μην υπαρχει στατικος.

Εγω πάντως όπου και να ρώτησα για σύρμα ή γενικότερα συσκευή αποφυγής στατικού ηλεκτρισμού δεν ήξεραν να μου πούν ή μου έλεγαν ότι δε χρειάζεται...