Οικιακό εργαστήριο

Συναρμολογηθηκε και ο παγκος του lidl o oποιος μενει να στερεωθει εκει στον τοιχο.
Ο παγκος ειναι πολυ καλος, πολυ ανετος και ποιοτικος, και η μεταλλικη πλατη και η ξυλινη επιφανεια.

36089504594_7c775db709_b.jpg

Σε ενα μηνα το πολυ θα ειναι ετοιμο ολο το εργαστηριο.

To τραπέζι με τα τριβεία και το δισκοπριονάκι υποθέτω ότι θα φύγει από εκεί προκειμένου να ανοίγει ο πάγκος, και έτσι θα ανοίξει αρκετά ο χώρος εκεί στη γωνία. Οτι πρέπει θα είναι για ένα μεγάλο κολωνάτο δράπανο δαπέδου... :drummer:

Μια ερώτηση.. Το δισκοτριβείο το δουλεύεις χωρίς σκούπα ή δεν έχει και τόσο καλή απαγωγή σκόνης? Βλέπω έχει μαζευτεί αρκετή γύρω του...

Συναρμολογηθηκε και ο παγκος του lidl o oποιος μενει να στερεωθει εκει στον τοιχο.
Ο παγκος ειναι πολυ καλος, πολυ ανετος και ποιοτικος, και η μεταλλικη πλατη και η ξυλινη επιφανεια.

Σε ενα μηνα το πολυ θα ειναι ετοιμο ολο το εργαστηριο.

Ωραία πράγματα Μιχάλη,θα μετακινήσεις τό τραπέζι μέ τά τριβεία από ότι φαίνεται,γιά να χωρέσει ο πάγκος τού Lidl.
Μιάς πού βλέπω τά γυαλόχαρτα λερωμένα,αντί γιά καθάρισμα μέ σόλα από κρέπ,βρήκα και τα καθαρίζω μέ πεπιεσμένο αέρα από τό κομπρεσέρ,σέ συνδιασμό μέ τήν σκούπα και δέν βγαίνει σκόνη στόν γύρω χώρο,καί τό γυαλόχαρτο από άσπρο γίνεται πάλι κεραμιδί στό φυσικό του χρώμα.
Ο ταινιολειαντήρας Proxxon σέ βολεύει ανάποδα επειδή δέν έχει κάποιο λαμάκι γιά στόπ να κρατάει τό ξύλο σταθερό,καί πρέπει να είσαι στόν "αέρα".
Μέ τό καλό να ανοίξεις σαμπάνια στά εγκαίνια,όταν τό τελειώσεις. -bye-

Kωστα/Δημητρη το τραπεζακι με τα τριβεια θα παραμεινει ως εχει. Ο παγκος θα στηθει πιο δεξια, υπαρχει χωρος.

Το τριβειο εχει αριστη απαγωγη σκονης αλλα το δουλευω χωρις σκουπα, το μωσαικο στο υπογειο ειναι ευκολο στο σκουπισμα. Η σκουπα ειναι στο πανω εργαστηριο.
Γενικως η σκουπα με ενοχλει και με χαλαει παρα πολυ σε συνδυασμο με τα εργαλεια. Εαν δεν εβγαζε σκουπα εργαλειων η proxxon, πιθανως να μην ειχα αγορασει καμμια :))

Ο ταινιολειαντηρας με βολευει πολυ οπως τον εχω, χωρις στοπ, για ολα τα μεγεθη και τροπους λειανσης.
Ο πεπιεσμενος αερας δεν κανει και πολλα οταν το ξυλο ειναι σκληρο/υγρο και εχει και υπολειματα απο κολλες. Το ειδικο λαστιχακι ειναι κορυφαιο, και φτηνο και διαρκει μια ζωη.

Πως το ζητάμε αυτό το λαστιχάκι; Υπάρχει στα χρωματοπωλεία;

Δεν το εχω βρει στην Ελλαδα. Στα διαφορα ευρωπαικα αμαζον αρχιζει απο ~1.5 ευρω και πανω για το μικρο λαστιχο, οι τιμες παιζουν κατα τη διαρκεια του χρονου.
https://www.amazon.co.uk/Silverline...04170097&sr=8-11&keywords=sanding+rubber&th=1

Oδευει πια προς το τελος, η διαμορφωση του υπογειου. Μεσα στο μηνα θα ειναι τελειωμενες ολες οι πλευρες.

Πριν λιγους μηνες...
36997256412_82bb23c2e3_b.jpg

Σημερα...
36997262092_712f440e8d_b.jpg

Το βορειο μερος του εργαστηριου
37026566201_4ce7bae8d1_b.jpg

Πολύ πολύ ωραία κατάσταση έχεις φτιάξει Μιχάλη, σου εύχομαι να περνάς πολλές ευχάριστες και δημιουργικές ώρες εκεί μέσα.

Βλέπω οτι έχεις ακολουθήσει δις την λύση του πάγκου με καβαλέτα. Αυτη η επιλογή σε βολεύει προφανώς, αλλά πως λειτουργεί σε εργασίες που απαιτούν ακλόνητο πάγκο (πχ πλάνισμα, χτύπημα με βαριά ματσόλα κλπ); Δεν εχεις παρατηρήσει κούνημα ή μετακίνηση του πάγκου σε τέτοιες περιπτώσεις;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γουσταρω εργαστηριο! Απο ολα και για ολα σχεδον!
Να βαλεις συναγερμο ομως για να τον φυλαξεις!

Merci guys!

Συναγερμος υπηρχε απο πριν Νεκταριε. Αλλα εβαλα και εναν φτηνο κινεζικο υπερυθρο εξτρα, για περιπτωση ριφιφι :))

Kωστα, οι παγκοι εχουν μεγαλο βαρος και ειναι αρκετα στιβαροι για τις περισσοτερες εργασιες. Οταν χρειαζομαι βαρυ χτυπημα, το κανω κοντα στα καβαλετα.

καλημερα φιλε Μιχαλη,εχω μεινει εκπληκτος με το μερακι σου...
χιλια μπραβο

ερωτηση εχω ενα χωρο στο υπογειο αλλα ειναι μπετα γυρω γυρω και σκεφτομουνα να το σοβατισω για να αρχισω σιγα σιγα να το διαμορφωνω το μισο σε εργαστηρι και το αλλο μισο σε κατι αλλο.

βλεποντας τς φωτο σου ειδα οτι εχεις βαλει στους τοιχους καποιο κοντρα πλακε για στερεωμα για εργαλεια και τα σχετικα..

θα αξιζε να κανω κατι τετοιο για τη γωνια που θα εχω τα εργαλεια και να μην το σοβαντισω (οι τοιχοι του υπογειου δεν ειναι τουβλο αλλα μπετο)
εννοω μηπως τραβηξει υγρασιες ή κατι αλλο?

επισης τι κοντρα πλακε εχεις βαλει και αν θυμασαι ποσο εχει το φυλλο θα βοηθουσες

ευχαριστω και παλι μπραβο και συνεχισε να μας κακομαθαινεις με τις φωτο σου:grinning-smiley-043

Η πιο σωστή και ολοκληρωμένη λύση είναι να σοβαντίσεις τους τοίχους, και από ξύλο να χρησιμοποιείς είτε MDF είτε OSB για να σου βγει και πιο οικονομικά η κατασκευή του ταμπλό.

Σε ευχαριστω πολυ Τασο!

Τα πανελ που εχω χρησιμοποιησει ειναι νοβοπαν των 8μμ βιδωμενο σε καρφωμενες σανιδες ανα μισο μετρο πανω στον τοιχο (σοβατισμενο μπετον). Τα πανελ μου τα αφησε ο τελευταιος ενοικιαστης του υπογειου, δεν τα αγορασα εγω.

Για το σοβατισμα, πιστευω οτι ειναι καλυτερα να γινει.

σε ευχαριστω πολυ Μιχαλη,ελεγα μηπως γλυτωσω τιποτα χρηματα απο σοβαδισματα αλλα και ταλαιπωρια καθως το υπογειο εχει παρα πολλα πραγματα τα οποια αν ξεκινηση σοβαδισμα θα πρεπει να μεταφερθουν σε αλλο χωρο......

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

εγώ δεν βλέπω λόγο να το σοβαντίσεις..η υγρασία στο υπογειο θα σου έρθει απο έξω προς τα μέσα με φόβο να σου σκουριάσει τον οπλισμό...κάτι που δεν το γλιτώνεις και να σοβαντίσεις...
Υπόγεια όπως του "the mall" ειναι ασοβαντιστα...