Οικιακό εργαστήριο

Πάμε Κυριάκο πάμε!
Ωραίος θα γίνει. έχουν δίκιο τα παιδιά. Κάνε τον όσο πιο ευρύχωρο μπορείς. Ποτέ δεν φτάνει ο χώρος πάνω στον πάγκο...

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιος Κυριακο...
Οντως τι βαθος θα εχειο παγκος και γενικα πριν τοποθετησεις τον παγκο εχει σκεφτει τι πριζες θα εχεις παροχη....;
Eιναι πολυ βολικο οι πριζες να ειναι πανω στον παγκο....

Παγκο κουζινας εχω βαλει και εγω...

Γεια σας παιδια!
Θα γινει περι τα 80 εκ υψος καθως εκει με εξυπηρετει με τα 170 εκ του υψους μου.
Για παγκο κουζινας σκεφτομαι που βγαινει στα 60 εκ πλατος και ειναι και ανθεκτικος αλλα ισως μπει και καδρονι καδρονι 5 εκ επι 20 για να φτασω τα 65 εκ πλάτους που σκεφτομαι!

Εκτός όμως από τον πάγκο που είναι στον τοίχο και λογικά πρέπει να ακολουθεί αυτά τα ύψη χρειάζεται και ο πάγκος στην μέση στον οποίο θα ακουμπάς τις κατασκευές σου και ειδικά οι ξυλοκατασκευές τις περισσότερες φορές είναι σχετικά ογκώδεις. Εκεί χρειάζεσαι πιο κοντό πάγκο για να μπορείς να έχεις μια εικόνα της κατασκευής και στην επάνω επιφάνεια της π.χ. ένα ντουλάπι, ένα μεγάλο κουτί κ.α. Εγώ έχω και έναν τέτοιο 170χ55 στα 72 εκατοστά ύψος και επειδή με βολεύει ότι ογκώδες εκεί πάνω το δουλεύω.

σιγουρα με 60 βαθος + τοιχο δεν εξυπηρετεί για κατασκευες.
Οντως Νικο, βολευει παρα πολυ να εχεις έναν παγκο στη μεση και να εχεις προσβαση στην κατασκευη και από τις 4 πλευρες.

εγω που ειμαι 1.93 εχω τον παγκο στους 95
:chinscratch:

Εγώ έχω τραπέζι - πάγκο σε ρόδες, με συρτάρια για κάποια εξαρτήματα και εργαλεία, όπου στήνω πολλές κατασκευές εκεί και είναι πολύ βολικό.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ημέρα οργάνωσης για το "ερασιτεχνικό" μου εργαστήριο . Με αφορμή την παραλαβή ενός σετ μυτων dewalt ενός μέλους που μου θύμισε ότι κάπου βόσκει το βρήκα και αφού άδειασα το σετ πήρα τα μαύρα πλαστικά από μέσα που συγκρατούν τις μύτες και μου γεννήθηκε η ιδέα να φτιάξω μια συλλογή από τρυπάνια hex ξύλου-μετάλλου για να κρεμαστεί πίσω από το κολονάτο στο ταμπλό των εργαλείων . Ένα κομμάτι 16αρας μελαμίνης 40x7 στο οποίο βιδωθηκαν πάνω τα μαύρα πλαστικά και η συλλογή με τα βασικά τρυπάνια έτοιμη να τοποθετηθεί πίσω από το κολονάτο .

robert southey famous works

Μην ανεβαζετε τετοιες φωτο....μας τρεχουν τα :drool1:

Πολυ οργανωμενος και πολυπληθεις ο παγκος σου..να τον χαιρεσαι...!!!

Καλη ιδεα τα bits συμμαζεμενα ομορφα πανω σε ενα σανιδι ειτε με αυτο τον τροπο ειτε αλλο.
Το πιο ωραιο ομως ειναι το φοντο της φωτο πισω απο τα bits -χορταστικο :))

Μην ανεβαζετε τετοιες φωτο....μας τρεχουν τα :drool1:

Πολυ οργανωμενος και πολυπληθεις ο παγκος σου..να τον χαιρεσαι...!!!

Ακόμα είναι σε φάση κατασκευης και αποθήκευσης πιο ερασιτεχνικών εργαλείων από το άλλο εργαστήριο αυτό το 2ο εργαστήριο . Να σαι καλά φίλε μου .

Ηλία ...άμα βάλεις άλλη μια τέτοια ...εγώ θα σηκωθώ να φύγω :flipout: Πάντως IPhone 5s έχω :flipout::flipout:

Από 5s είναι η φωτό βρε μπαγάσα , χαχαχα α...

Καλη ιδεα τα bits συμμαζεμενα ομορφα πανω σε ενα σανιδι ειτε με αυτο τον τροπο ειτε αλλο.
Το πιο ωραιο ομως ειναι το φοντο της φωτο πισω απο τα bits -χορταστικο :))
Αν βρω χρόνο να το τελειώσω θα ανεβάσω πληθώρα φωτό με καποιες ιδέες για αποθήκευση αναλώσιμων και οργάνωση-στήσιμο εργαλείων Μαικ .

Last edited by a moderator:
Ηλια, ιδρωσα με την πληθωρα και την ταξινομηση ... αριστος
γιατι ομως χρησιμοποιεις τα hex στο κολονατο?

Ηλια, ιδρωσα με την πληθωρα και την ταξινομηση ... αριστος
γιατι ομως χρησιμοποιεις τα hex στο κολονατο?

Παντού τα χρησιμοποιώ , και στην δουλειά hex χρησιμοποιώ . Τα κλασσικά τα έχω παροπλίσει , μόνο αν υπάρξουν απαιτήσεις σε μεγάλα νούμερα τρυπάνια μετάλλου . Ευκολία μεγάλη τα hex ειδικά όταν χρησιμοποιεις το ένα νούμερο πίσω απτό άλλο , και δεν πατιναρουν ποτέ , χωρίς να χρειαστείς να "γαιδουροσφιξεις".

Μικρή ανανέωση του εργαστηρίου με την προσθήκη ραφιέρας dexion καθώς και πλυντηρίου εξαρτημάτων πάγκου. Για το τελευταίο θα ακολουθήσει αναλυτικό review.

2254e9cf5022c88a3b6cd02c802fe540.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Σε ποιο Νοσοκομείο χειρουργείς !!!! ???

Γ.Ν.Ν Νοσημάτων Εργαλείων «Ο Όσιος Βίδων»

Προσπαθώ να το έχω καθαρό μετά από κάθε εργασία.

Sent from my iPhone using Tapatalk