Οικιακό εργαστήριο

Ρε σεις καπου ειχε ενα οδηγο για να φτιαξω ενα παγκο για τα χερατα εργαλεια.. δισκοπριονο, φρεζα, και σεγα..

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Λαστιχο μαυρο δλδ ε?
Λιωνης στην πλατεια Ιπποδαμιας στον Πειραια Βασιλη!

ναι ακριβος κυριακο ευχαριστω πολυ!

Και αν δε σε βολευει η περιοχη παρε τηλ μαθε τι θελεις και παερναω και το παιρνω εγω.
Περναω καθημερινα απο εκει και προχθες πηρα τα πλεξιγκλας για την μπυροραφιερα μου!

Και αν δε σε βολευει η περιοχη παρε τηλ μαθε τι θελεις και παερναω και το παιρνω εγω.
Περναω καθημερινα απο εκει και προχθες πηρα τα πλεξιγκλας για την μπυροραφιερα μου!

κυριακο με βολευει γιατι οταν κατεβαινω αθηνα μενω κορυδαλο (εξω !!) ευχαριστω πολυ παντως !!!

αντε να κανονισουμε καμμια μαστοροσυναντηση ολα τα μαστορια !!!

Ασχετο σχετικο. Στο εργαστηρι που ασχολουμαι με ψιλοδουλειες και μαστορικα που εχουν λυσε-δεσε συσκευες συνηθως μου οεφτουν κατω οι βιδες. Εχω ενα προβλημα οτι δεν τις βρισκω ευκολα. Και ο κυριοτερος λογος ειναι οτι το δαπεδο ειναι μωσαικο σε μαυρες και σκουρες αποχρωσεις. Οποτε αν πεσει κατι για να βρεθει θελει ματι γαριδας.
Να το βαψω ασπρο με πλαστικο? φοβαμαι πως θα γινει καφε πολυ γρηγορα.

Ασχετο σχετικο. Στο εργαστηρι που ασχολουμαι με ψιλοδουλειες και μαστορικα που εχουν λυσε-δεσε συσκευες συνηθως μου οεφτουν κατω οι βιδες. Εχω ενα προβλημα οτι δεν τις βρισκω ευκολα. Και ο κυριοτερος λογος ειναι οτι το δαπεδο ειναι μωσαικο σε μαυρες και σκουρες αποχρωσεις. Οποτε αν πεσει κατι για να βρεθει θελει ματι γαριδας.

μπα το πλαστικο θα φυγει αμεσως προτεινω τσιμεντοχρωμα και καποια ρητινη μετα και θα γινει πολυ ανθετικο.

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

μπα το πλαστικο θα φυγει αμεσως προτεινω τσιμεντοχρωμα και καποια ρητινη μετα και θα γινει πολυ ανθετικο.
Ναι τσιμεντοχρωμα. Με ρητινουχο εχω φτιαξει ενα μπαλκονι για την υγρασια αλλα και αυτο λερωσε. Τωρα σκεφτηκα/θυμηθηκα κατι εποξιδικα. Για να δω...

Eγω εχω λυσει το προβλημα αυτο με αλλο τροπο :))

http://www.banggood.com/3x-LED-Telescopic-Flexible-Magnetic-Pick-Up-LED-Flashlight-p-915010.html
http://www.banggood.com/Portable-Te...Rod-Stick-Extending-Magnet-10LB-p-931154.html
http://www.banggood.com/Magnetic-Telescopic-Pen-Picking-up-Tool-p-968447.html

(Το συγκεκριμενο site ειναι απολυτως αξιοπιστο και δοκιμασμενο εδω και χρονια)

Αυτα ειναι για να βγαλεις βιδα απο σημειο που δεν φτανεις, εχω τετοιο μαγνητικο. Το προβλημα μου ειναι οτι συνηθως πεφτουν κατω και μπορει να ειναι εμπρος στα ματια μου και να μην τη βλεπω.

Aυτο με το φακο ειναι ιδιαιτερα χρησιμο γιατι οταν το φως πεφτει πανω στη βιδα, αυτη αντανακλα.
Απο το να βαψεις ολοκληρο πατωμα, που παλι μπορει να μην δεις τη βιδα ευκολα, νομιζω οτι ειναι πιο πρακτικη λυση.

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

μαστορια καλησπερα ψαχνω να βρω ελαστικη επιφανεια 3-4 χιλ για να την βαλω στην επιφανεια εργασιας του παγκου.

τι προτεινετε ;και αν υπαρχουν λινκ απο που μπορω να την αγορασω .

Είναι και ο Μαρκουτσάς τέρμα Λ. Αθηνών πρίν ανέβεις τη γέφυρα στο αριστερό σου χέρι.

Aυτο με το φακο ειναι ιδιαιτερα χρησιμο γιατι οταν το φως πεφτει πανω στη βιδα, αυτη αντανακλα.
Απο το να βαψεις ολοκληρο πατωμα, που παλι μπορει να μην δεις τη βιδα ευκολα, νομιζω οτι ειναι πιο πρακτικη λυση.

Αυτο δε το σκεφτηκα...θα το δοκιμασω με απλο φακο και ισως το εφαρμοσω το ψαχτηρι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Είναι και ο Μαρκουτσάς τέρμα Λ. Αθηνών πρίν ανέβεις τη γέφυρα στο αριστερό σου χέρι.

ευχαριστω χρηστο.

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

μαστορια καλησπερα ψαχνω να βρω ελαστικη επιφανεια 3-4 χιλ για να την βαλω στην επιφανεια εργασιας του παγκου.

τι προτεινετε ;και αν υπαρχουν λινκ απο που μπορω να την αγορασω .

Επιφάνειες κοπής

cuttingmats.jpg

τα βρίσκεις εδώ

Υπάρχουν χρώματα για πλακάκια με προηγούμενη επίστρωση από ασταρι. Θα είναι το καλύτερο. Τώρα το ψάχνω και εγώ για να βάψω (καθότι δεν υπάρχουν λεφτά για αλλαγή) τα πλακάκια στο μπάνιο. Έχω ακούσει ότι κάνουν καλή δουλειά και ότι ακόμα και για το πάτωμα δεν λερώνουν ούτε σκάνε. Καινούρια πατέντα.

Το τσιμεντοχρωμα με το ασταρι του, κάνει δουλειά αλλά βρωμάει για μέρες μετά. Βεβαια το έχω βάλει στο υπόγειο και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν λερωνει.

Αυτό όμως για τα πλακάκια που έρχεται αρκετά πιο ακριβά, με ιντριγκαρει αλλά είναι για το μπάνιο και θέλω να δείχνει καλά και να αντέχει. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχω καταλήξει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι τσιμεντοχρωμα. Με ρητινουχο εχω φτιαξει ενα μπαλκονι για την υγρασια αλλα και αυτο λερωσε. Τωρα σκεφτηκα/θυμηθηκα κατι εποξιδικα. Για να δω...

Ρητινουχο θα εννοείται κάτι σαν το revinex. Αυτό κάνει δουλειά αλλά θέλει το βάψιμο από κάτω να είναι λείο. Ουσιαστικά το πάτωμα να είναι απόλυτα λείο. Αλλιώς αν έχει αυτό το ελαφρύ σαγρε που έχει το μωσαϊκό, ακόμα και το revinex, θα σου αφήσει τις τρυπουλες με αποτέλεσμα η βρώμα να Τις εμποτιζει και να δείχνει βρώμικο. Το έχω δοκιμάσει και το αποτέλεσμα με χαλάει απίστευτα. Ευτυχώς η επιφανεια είναι πολύ μικρή.

Αν εννοείς όχι ηλεκτροκοληση ή βαριά μηχανουργικα, μια καλή λύση είναι χοντρό ή διπλό κόντρα πλακέ κ από πάνω laminate.

laminate σαν αυτό που μπαίνει στα πατώματα ή κάτι άλλο?

Εγώ προτίμησα το κόντρα πλακέ και στους 2 πάγκους μου, γιατί αντέχει τα πάντα.

Νέος πάγκος εργασίας

Νέος Πάγκος Επιτραπέζιων Εργαλείων (Δισκοπρίονο – Φρέζα – Σέγα)

Μπορείς να βάλεις στο σημείο που κάθεσαι πάνω από το κόντρα πλακέ, ένα κομμάτι 8άρας μελαμίνης για να δουλεύεις με τα ηλεκτρονικά. Η μελαμίνη μπορεί να είναι μετακινούμενη, αφαιρούμενη ή βιδωμένη στο κόντρα πλακέ. Έτσι μπορείς να την αντικαταστήσεις εύκολα αργότερα αν χαλάσει.

Το πιό εύκολο είναι μάλλον κόντρα πλακέ και μετακινούμενη μελαμίνη.