Οικιακό εργαστήριο

Ναι, σαν αυτό για το πάτωμα. Έχει καλό αποτέλεσμα, είναι πιο ανθεκτικό από κόντρα πλακέ κ μελαμινες κ δεν είναι ακριβό. Άσε που αν κάποτε θες, το ξεκολας κ το αντικαθιστας.

Η δικη μου υλοποίηση περιλαμβάνει πλακαζ πευκου 4 εκατοστά βαση με 8 χιλιοστά κοντρα πλακε θαλάσσης απο πανω το οποιο μπορει να αφαιρεθει και να αντικατασταθει αν χαλασει στο μελλον.
Επισης οταν χρησιμοποιειται απλα σαν παγκος μπαινει απο πανω επιφανεια νοβοπαν 8 χιλιοστων για προστασια!

Αριστείδη υπαρχουν και τα βιομηχανικα δαπεδα με υλικα δυο συστατικών αυτοεπιπεδουμενο που ειναι εξαιρετικά ανθεκτικο ακομη και για γκαραζ και βιομηχανιες.

Αυτα ειναι για να βγαλεις βιδα απο σημειο που δεν φτανεις, εχω τετοιο μαγνητικο. Το προβλημα μου ειναι οτι συνηθως πεφτουν κατω και μπορει να ειναι εμπρος στα ματια μου και να μην τη βλεπω.

Πάρε ένα ξύλο τετράγωνης διατομής 1,5-2εκ με μήκος 15-20εκ, βίδωσε Neodymium μαγνήτες (20mm x 10mm x 5mm) κατά μήκος και σκούπισε το πάτωμα ..

http://www.banggood.com/10pcs-Block-Magnets-20x10x5mm-Hole-4mm-Rare-Earth-Neodymium-N5-p-947145.html

Neodymium_20x10x5.jpg

Λοιπόν εχω το εξής πρόβλημα.

Σκεφτομαι εδω και καιρό να φτιάξω το εργαστήρι στην αποθήκη μου.

Το πρόβλημα ειναι οτι η αποθήκη επειδή ειναι σε πολυκατοικία εχει μόνο κοινόχρηστο ρεύμα . (Μπρίζα έξω απο τις αποθήκες)

Φυσικά αυτο δεν θέλω να το ακουμπήσω όπως δεν θα ήθελα να το ακουμπήσει και κανείς αλλος σε αντίστοιχη περίπτωση. Οι λόγοι ειναι ευνόητοι.

Νόμιμη λύση υπάρχει για να βάλω ρεύμα απο το ρολοί μου στην αποθήκη; ή στρέφομαι σε λύση εργαλείων μπαταρίας;

Λοιπόν εχω το εξής πρόβλημα.

Σκεφτομαι εδω και καιρό να φτιάξω το εργαστήρι στην αποθήκη μου.

Το πρόβλημα ειναι οτι η αποθήκη επειδή ειναι σε πολυκατοικία εχει μόνο κοινόχρηστο ρεύμα . (Μπρίζα έξω απο τις αποθήκες)

Φυσικά αυτο δεν θέλω να το ακουμπήσω όπως δεν θα ήθελα να το ακουμπήσει και κανείς αλλος σε αντίστοιχη περίπτωση. Οι λόγοι ειναι ευνόητοι.

Νόμιμη λύση υπάρχει για να βάλω ρεύμα απο το ρολοί μου στην αποθήκη; ή στρέφομαι σε λύση εργαλείων μπαταρίας;

Μεγαλη ΙΣΩΣ μανουρα αλλα γινετε να βαλεις...ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μιλας με ηλεκτρολογο για να σου πει ποσο ευκολο η μη ειναι...

Ρευμα μπορεις να απαρεις μονο απο το πινακα του διαμερισματος σου. Ολα τα αλλα ειναι μη νομιμες ενεργειες.

κατάλαβα .. θα ρωτήσω αλλα τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα

Να δώ για πόσο καιρό θα ανέχεται η γυναίκα τα εργαλεία και τον μινι πάγκο στο δωμάτιο που εχω δεσμεύσει.. Μετα με βλέπω να κοιμάμαι μαζί τους στο μπαλκόνι :)))

Φιλος στα Βριλησσια εχει κανει ενα απο τα μπαλκονια του, μινι εργαστηριο με καλες και εξυπνες ιδιοκατασκευες για παγκο, ντουλαπια, ραφιερες και τα συναφη.
Ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα.

Αυτο εδω το καβαλετο το ειδα χτες στο ΙΚΕΑ . Πιο στιβαρο απο αντιστοιχο που ειδα σε praktiker. Αξιζει να φτιαξω εναν παγκο εργασιας με αυτα; Θα μπορουσα να βαλω κοντρα πλακε απο πανω και ενα κομματι ακομη στο κατω μερος απο ραφι σε ραφι. Το πλεονεκτημα του θεωρω οτι θα μπορω να τα βγαλω και εξω για εξωτερικες εργασιες πιο ευκολα. Τα ειδα αρκετα σταθερα παντως, ακομη και σε ανακλιση που τα ειχε.
Δεν εχω ακομη εργαστηριο. Αλλα θα μετακομισουμε σε μερικους μηνες σε σπιτι και θα εχω ολη τη σοφιτα δικια μου! :guitarist:
κατάλαβα .. θα ρωτήσω αλλα τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα

Να δώ για πόσο καιρό θα ανέχεται η γυναίκα τα εργαλεία και τον μινι πάγκο στο δωμάτιο που εχω δεσμεύσει.. Μετα με βλέπω να κοιμάμαι μαζί τους στο μπαλκόνι :)))
Δωμάτιο; Καλά εισαι. Εγω τα φτιάχνω στο σαλόνι ....

Last edited:
Ανετα θα μπορουσες. Μονο ο παγκος απο πανω να ειναι αρκετα βαρυς (aka μεγαλους παχους τεμαχιο ξυλου -μασιφ θα προτεινα) για να ειναι σταθερος χωρις βιδωμα στα καβαλετα.
Eχω στο υπογειο 3 παγκους ακριβως σε αυτο το απλο στυλ. Και πανω τους κανω οτι μπορεις να φανταστεις.

Και οπως το ειπες. Αμα θες τα καβαλετα μεταφερονται οπουδηποτε.

Τι πάχος θα πρότεινες Κόντρα πλακέ; Μασίφ εχει το praktiker απο έλατο 2.8 cm ήταν η αρχική επιλογή μου αλλα με το κόντρα πλακέ εινα φτηνότερο χωρίς να στερείται αντοχής πιστεύω.

Για πολλά χρόνια την έβγαζα στο μπαλκόνι μου, αλλά είχε πλάτος 3 μέτρα.
3ergaleia016.jpg

Για το ρεύμα, εγώ θα τράβαγα από το σπίτι, όχι από το κοινόχρηστο.

Μεγαλη ΙΣΩΣ μανουρα αλλα γινετε να βαλεις...ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μιλας με ηλεκτρολογο για να σου πει ποσο ευκολο η μη ειναι...

Δεν πειράζουμε το Ρολόι της ΔΕΗ, είναι παράνομο και επιφέρει Πρόστιμα και λοιπά.

Εάν πάρεις ρεύμα μετά το ρολόι χρειάζεται Πίνακας όπως έχουν όλα τα διαμερίσματα.

Άρα για να πάρεις ρεύμα μεταξύ του ρολογιού και του ήδη υπάρχοντος πίνακα του διαμερίσματος πρέπει να παρεμβάλεις έναν ακόμη που να δίνει στην αποθήκη και στο σπίτι.

Άρα γεννάται το ερώτημα, που θα τον βάλεις τον Πίνακα ?

Ιδιόκτητος Πίνακας σε κοινόχρηστο χώρο απαγορεύεται.

Να τον βάλεις στην Αποθήκη ? δεν γνωρίζω εάν επιτρέπεται αλλά εάν τότε θα πρέπει να οδεύσεις τα καλώδια από το ρολόι της ΔΕΗ στην αποθήκη και από εκεί στο διαμέρισμα κάτι που χωροταξικά δεν γίνεται γιατί άμα γίνεται τότε είναι καλύτερα να οδεύσεις ένα καλώδιο από το διαμέρισμα στην αποθήκη και δεν χρειάζεσαι δεύτερο Πίνακα.

Και το τελευταίο ερώτημα και πιο σημαντικό Επιτρέπεται να δόσεις ρεύμα από το διαμέρισμά σου στην αποθήκη ?

Τι πάχος θα πρότεινες Κόντρα πλακέ; Μασίφ εχει το praktiker απο έλατο 2.8 cm ήταν η αρχική επιλογή μου αλλα με το κόντρα πλακέ εινα φτηνότερο χωρίς να στερείται αντοχής πιστεύω.

το κόντρα πλακέ είναι πιο ανθεκτικό από το μασίφ ελάτου στο ίδιο πάχος, ίσως και στο πιο λεπτό του κ.πλακέ.

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Και το τελευταίο ερώτημα και πιο σημαντικό Επιτρέπεται να δόσεις ρεύμα από το διαμέρισμά σου στην αποθήκη ?
Μάλλον επιτρέπεται, γιατί εγω μένω σε πολυκατοικία 15ετίας, στον 5ο και έχω ασφάλεια/παροχή (στον πίνακα) για ρεύμα (φως + σουκο) αποθήκης στο υπόγειο!
Η αποθήκη βέβαια δηλώνεται κανονικά στα συμβόλαια του σπιτιου...

Αν είναι δική του γιατί να μην επιτρέπεται;

Είναι μεγάλη πολυκατοικία; Με πολλά διαμερίσματα; Είναι δικό σου η το νοικιάζεις; Έχεις καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους; Με τον διαχειριστή; Υπάρχει στριμμένος στην πολυκατοικία; Όλα αυτά παίζουν ρόλο για την τελική σου απόφαση....

ωραία ιδέα ρίξατε ..!

Θέλεις 2 καβαλέτα και 1 ενα κοντρα πλακε χοντρό .4εκατοστά να ειναι καλά;

Νομίζω οτι το κόντρα πλακέ ειναι μια χαρά σταθερό. Ασε που ειναι και σχετικά φθηνό και το αλλάζεις μετά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν είναι δική του γιατί να μην επιτρέπεται;

Είναι μεγάλη πολυκατοικία; Με πολλά διαμερίσματα; Είναι δικό σου η το νοικιάζεις; Έχεις καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους; Με τον διαχειριστή; Υπάρχει στριμμένος στην πολυκατοικία; Όλα αυτά παίζουν ρόλο για την τελική σου απόφαση....

Δικό μου ειναι αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο απλό. Πρέπει να δηλωθεί κάπως αυτό στο δήμο. Να περάσω καλώδιο απο το σπίτι μου βάση λογικής ειναι παράνομο.Πρέπει να τρυπήσει πλάκα μπετόν . Δεν γίνονται αυτά :)

Μονο απο το ρολόι μου αν γίνεται να δρομολογηθεί καλώδιο αλλά νόμιμα.