Οικιακό εργαστήριο

κυριακο ευχαριστω ,την ειδα την δικια σου ωραια κατασκευη μαλλον αυτο θα κανω!

μπράβο κι'απο έμενα Βασίλη για το εργαστήριο σου,έχεις μορσα που τοποθετείς επάνω στον ξύλινο πάγκο?

ευχαριστω! οχι δεν εχω τωρα ψαχνω τι ακριβως θα βαλω.

Ωραιος Βασιλη. Ευγε. Αν εχεις και χωρο, φτιαξε ενα παγκο για σταθερα μηχανηματα κοπης.

Οχι φιλε amsen , οπως λεει και ο songless παρακατω, ελεγα μηπως υπαρχει κατι αντιστοιχο με τον Master Cut 1500 WOLFCRAFT σε πιο φθηνη υλοποίηση.. γιατι για 250 για ενα τραπεζι σκετο εγω δεν τα δινω..

master-cut-1500.jpg

Καμια σχεση. Ο παγκος που ζηταει ο Lyngas ειναι παγκος που μπορεις να βαλεις επανω ρουτερ, σεγα, δισκο και να τα δουλεψεις ως σταθερα εργαλεια. Τον γλυκοκοιταζα και εγω, αλλα με αυτο το κοστος το dIY ειναι μονοδρομος.

Σωστα φιλε songless. αλλα μαλλον εγω θα τον φτιαξω τελικα ..

Δημητρη ευχαριστω πολυ ! ναι καποια στιγμη θα φτιαξω και ενα παγκο σταθερων μηχανηματων κοπης.

Ωραίος Βασίλη. Με αρκετά εργαλειάκια απο Lidl. Είναι καλά για τη δουλειά που τα θέλουμε. Και εγώ έχω πολλά εργαλεία απο Lidl. Καθαρά και αξιόπιστα.

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

ευχαριστω χρηστο ! μας εχει ''σωσει'' το λιντλ !:firstprize:

Σωστάαααα. Και πολλές φορές παίρνω πράγματα χωρίς να τα χρειάζομε άμεσα αλλά γιατί θέλω να τα έχω... Εδώ και χρόνια γίνεται αυτή η δουλειά.

Χεχε. Νομιζω οτι ειναι το βασικο κομματι αυτου του παγκου. Πανω σε αυτο αν εχει ετοιμες τις υποδοχες για τα εργαλεια μπορουμε να φτιαξουμε ενα αξιολογο DIY παγκο χωρις μοντες και τρυπηματα σε πλακες αλουμινιου και πλεξιγκλας. Περιμενω τιμη στο 100ρικο...

Τριτη του πασχα μου ειπε θα ξερει γιατι φευγει αδεια και ειναι 1 ατομο στον τομεα με τα ανταλακτικα.. μπα, κανα 50αρικο πανω κατω νομιζω .. αν θελει παραπανω ξεχνατο..:D

Ειμαι περίεργος να δω την τιμη...
Μπορει και να αξίζει τον κόπο...

ωραία ιδέα ρίξατε ..!

Θέλεις 2 καβαλέτα και 1 ενα κοντρα πλακε χοντρό .4εκατοστά να ειναι καλά;

Νομίζω οτι το κόντρα πλακέ ειναι μια χαρά σταθερό. Ασε που ειναι και σχετικά φθηνό και το αλλάζεις μετά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δικό μου ειναι αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο απλό. Πρέπει να δηλωθεί κάπως αυτό στο δήμο. Να περάσω καλώδιο απο το σπίτι μου βάση λογικής ειναι παράνομο.Πρέπει να τρυπήσει πλάκα μπετόν . Δεν γίνονται αυτά :)

Μονο απο το ρολόι μου αν γίνεται να δρομολογηθεί καλώδιο αλλά νόμιμα.

Το κοντρα πλακε ειναι σταθερο ξυλο, δεν θα σκευρωσει ποτε σε αντιθεση με το μασιφ ξυλο που αναλογα την υγρασια της εποχης θα εχει αυξομειωσεις. Εαν το κοτρα πλακε ειναι συμηδα και οχι οκουμε ακομη καλυτερα.
Μονο προσεξτε πολυ, οταν πατε σε καταστημα να ρωτησετε τιμη για παχος 4εκατοστα να καθεστε, οι τιμες ειναι διαστημικες. Σιγουρα πιο ακριβο απο πευκο/ελατο.
Ξερω οτι το φυλλο κπ συμηδας (μεγεθος φυλλου 1,25Χ2,50) στα 18χιλιοστα εχει 70ευρω. Οποιος τα εχει ας τα δωσει θα βγει εξαιρετικο. Προτεινω mdf, ενα η δυο φυλλα και ενα λεπτο κπ συμηδα 6χιλιοστα για να αντεξει την κακοποιηση, μετα απο καποια χρονια αλλαζει μονο αυτο και ο παγκος ειναι καινουργιος.

Εχω στην αποθηκη δικο μου ρευμα απο τον πινακα μου, η αποθηκη ομως ειναι εσωτερικη στην εισοδο της πολυκατοικιας και χωρις εξαερισμο η δυνατοτητα για να μπει κατι...πικρα.

εγω στο παγκο εχω μονο ενα φυλλο MDF 19mm ,σε ξυλουργικες κυριως εργασιες τι ζημια να παθει αλλα και να παθει το κομματι 120*70 το πηρα 10 ευρω αρα με ενα δεκαρικο το αλλαζω.

Το mdf ειναι ποιο φτηνο απο το κοντρα πλακε?
Πηρα ενα 12 αρι φυλλο κοντρα πλακε 29 και ειχε ¨αρπαξεί λιγο που φαινεται τωρα στη κατασκευη μου...δηλαδη φαινοτσν καινπριν αλλα ειπα δεν πειραζει...

Το mdf ειναι απο τα φτηνοτερα μαζι με το OSB και το νοβοπαν, το κοντρα πλακε ειναι ενα ποιοτικοτερο και ακριβοτερο προιον. Και εγω εχω mdf στον παγκο μου αλλα ξερω οτι εαν βαρεσω μια δυνατη σφυρια στην ακρη (γιατι ας πουμε θελω να πεισω δυο ξυλα να ακουμπησουν) τοτε σιγουρα θα φυγει κομματι η εαν θελεις να πιασεις με τους σφικτηρες ενα κομματι απο την ακρη θα εχεις ταλαντωση. Το 10αρικο εχει αξια, θα το αλλαξεις οταν χαλασει αλλα δεν ειναι ασημαντο ποσο. Θελω δτην τελικη μορφη του να βαλω δυο mdf 19χιλ και ενα κπ 6χιλ, συνολο 44χιλ. Βεβαια ειναι παγκος μινι, ενα μετρο :)