Οικιακό εργαστήριο

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια!!

Όσο για τις παρατηρήσεις (που πάντα μου αρέσουν) :

Η λάμπα που φαίνεται είναι προσωρινή λύση. Θα μπουν στο ταβάνι σκαφάκια φθορίου (ιδιοκατασκευή με λαμαρίνα θα φτιάξω) και θα μπουν και σποτάκια πάνω από τους πάγκους για εξτρά φως.

Θα τοποθετήσω και πρίζες εξωτερικές περιμετρικά για τα εργαλεία στο ύψος του πάγκου. Πρίζες θα μπουν και στον απέναντι τοίχο-εκεί που ήταν παλιά ο πάγκος- όπου έχω σκοπό να βάλω (όταν αγοράσω) φαλτσοπρίονο, επιτραπέζια σέγα και θα έχω και τη βάση για τον τροχό.

Με τα ηλεκτρικά θα ασχοληθώ αυτές τις μέρες και θα κάνω φουλ ηλεκτρική εγκατάσταση με καινούργια γραμμή, πινακάκι, χωριστές ασφάλειες και ρελέ..

Η βάση από τον μακρύ πάγκο χρησίμευε παλιότερα που είχαμε αμπέλι και πουλούσαμε κρασί για τα βαρέλια. Τα στρατζαριστά που φαίνονται, παλιότερα ήταν τα πόδια. Η βάση όμως ήταν πολύ χαμηλή, περίπου 50εκ, και άρα αναγκάστηκα να τη γυρίσω και να κάνω την πλαϊνή της πλευρά για πόδια. Δε τα έκοψα γιατί σκεφτόμουν να βάλω μέγγενη σε κάποιο από αυτά αλλά τώρα δε βολεύει. Θα τα ντύσω με αφρολεξ ή κάτι παρόμοιο.

Για τη βαριά έχεις απόλυτο δίκιο Νίκο. Θα φτιάξω ένα αυτάκι με βιδούλα να ασφαλίζει.

Μου μένει να φτιάξω και βάσεις για τα κλειδιά, τους κάβουρες, τις τσιμπίδες, τις λίμες και τα μικροηλεκτρονικά εργαλεία και να δω πού θα βάλω τα κοπτικά του ρούτερ.
Δεξιά του πάγκου έχω μια βάση τοίχου για ξύλα. Λέω να την μετακινήσω σε άλλο τοίχο και να φτιάξω κι εκεί ένα μίνι πάγκο με ροδάκια και ξυλουργική μέγγενη και πάνω του μια ακόμη πλάτη εργαλείων.
Έχει δουλίτσα ακόμη αλλά δε βιάζομαι. Είναι ωραίο πρότζεκ να ασχολούμαι..

Πολύ καλή δουλειά, εύγε Μπάμπη!

Πόση υπομονή έχεις για να τα αλφαδιάσεις όλα... Εγώ μετά από 5-6 εργαλεία θα τα είχα παρατήσει χαχαχα!

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο.

Το δύσκολο ήταν να τα αραδιάσω στον παγκο και να αποφασίσω τί θα πάει πού.. Το αλφάδιασμα δεν ήταν τίποτα.

Σήμερα έφτιαξα φωτιστικό με 6 φθορίου 1,20.. Μέρα έγινε το εργαστήριο.. Αύριο θα ασχοληθώ με το πινακάκι και τους πριζοδιακόπτες..

Γεια σας. Να και ο δικός μου πάγκος στην βεράντα-εργαστήρι...
Είναι φτιαγμένος με παλέτες, μερικά παλιά δοκάρια και νοβοπάν...
Είναι η πρώτη κατασκευή που κάνω και πιστεύω είναι πολύ βολικός για μένα αν και θέλει μερικές βελτιώσεις όπως μια μέγγενη κτλ.
WP_20150926_001.jpg
[/URL] image upload[/IMG]

WP_20150926_002.jpg
[/URL] image host[/IMG]

Last edited:
Μπραβο, φαινεται πολυ λειτουργικο, ειναι και τροχηλατο. Ολα απο ανακυκλωνσιμα υλικα, μια χαρα!
Καλα εκανες και εβαλες αρκετα συρταρακια. Οντως λειπει μια μεγγενη.

Αν αυτο το ασπρο που βλεπω στην πανω μερια ειναι λαμπα φθοριου..εισαι αρχοντας!!

Επίσης τώρα που το βλέπω έβαλες και τον αεροσυμπιεστή σε ένα ντουλάπι.
Πολύ βολικό αυτό αλλά φρόντισε αν δεν ανοίγεις το ντουλάπι, να έχεις αρκετές τρύπες στο πίσω μέρος του πάγκου για να αερίζεται καλά (αλλιώς θα υπερθερμαίνεται και θα φτύσει γρηγορότερα)!

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
ναι χιώτη αυτό λάμπα φθορίου είναι. Επίσης μου έχει περισσέψει και αρκετή λεντοταινία που είχα πάρει για την κουζίνα και λέω να την βάλω και αυτή γιατί η φθορίου είναι λίγο μικρή. Ακόμη έχω βάλει και 2 φώτα που λειτουργούν με μπαταρίες μέσα στα ντουλάπια...
diabolic το ξέρω αυτό για τον αεροσυμπιεστή και θα έχω το ντουλάπι πάντα ανοιχτό ή θα το βγάζω έξω αν είναι να δουλέψω πολύ ώρα... Αυτό που δεν μου αρέσει με τον αεροσυμπιεστή είναι ότι επειδή τον πήρα την προηγούμενη βδομάδα από τα lidl το ντουλάπι είναι σχετικά στενό και για να τον πάρει τον έχω χωρίς τα ροδάκια και για αυτό κάνει περισσότερο θόρυβο και χοροπηδά.

Μπορεις να τον βιδωσεις μεσω καποιων εκαστικων συνδεμων για αποροφηση κραδασμων. Κανε τα ανοιγματα αερα και αστον εκει που ειναι αν σε βολευει

Νοικοκύρης φίλε μου. Μπράβο..
Πώς και έβαλες τα συρτάρια τόσο χαμηλά και όχι διπλή σειρά με τα πάνω; σε βολεύουν;

Ευχαριστώ για τις ιδέες σας. Τώρα έχω βάλει μέσα τον αεροσυμπιεστή και μετά βίδωσα τις ρόδες αλλά αν χρειαστεί να τον βγάλω θα πρέπει να ξεβιδώσω τη μια ρόδα. Θα σκεφτώ τι θα κάνω αργότερα καθώς είμαι λίγο πιεσμένος τώρα με την πτυχιακή μου. Να ρωτήσω και κάτι άλλο έβαλα και μια νεροπαγίδα με ρυθμιστή πίεσης στο κομφλέρ αλλά επειδή έβρισκε δεν είναι εντελώς κάθετα και έχει μια κλίση περίπου 20 μοίρες. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα???
Μπάμπη συρτάρια μπήκαν εκεί καθώς η βάση του πάγκου είναι ουσιαστικά μια παλέτα... Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και το πιο βολικό να σκύβεις αλλά η παλέτα νομίζω πως έκανε την κατασκευή πιο στιβαρή. Εξάλλου κάτω έχω βάλει πράγματα που δεν τα χρησιμοποιώ συνεχώς.
Για να καταλάβεις καλύτερα δες...
WP_20150713_016.jpg
[/url] upload png[/IMG]
WP_20150730_018.jpg
[/url] free picture hosting[/IMG]
Έχω πολύ φωτογραφικό υλικό από την κατασκευή του πάγκου και μόλις βρω τον χρόνο θα ανεβάσω ένα βίντεο με όλα τα βήματα της κατασκευής.

Εξυπνη ιδεα και υλοποιηση.

Για μενα ο αεροσυμπιεστης παντως, δεν ταιριαζει εκει. Θα τον ειχα σε μια γωνια στο μπαλκονι με ενα καλυμα αποθηκευσης απο πανω.

Ευχαριστώ για τις ιδέες σας. Τώρα έχω βάλει μέσα τον αεροσυμπιεστή και μετά βίδωσα τις ρόδες αλλά αν χρειαστεί να τον βγάλω θα πρέπει να ξεβιδώσω τη μια ρόδα. Θα σκεφτώ τι θα κάνω αργότερα καθώς είμαι λίγο πιεσμένος τώρα με την πτυχιακή μου. Να ρωτήσω και κάτι άλλο έβαλα και μια νεροπαγίδα με ρυθμιστή πίεσης στο κομφλέρ αλλά επειδή έβρισκε δεν είναι εντελώς κάθετα και έχει μια κλίση περίπου 20 μοίρες. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα???
Μπάμπη συρτάρια μπήκαν εκεί καθώς η βάση του πάγκου είναι ουσιαστικά μια παλέτα... Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και το πιο βολικό να σκύβεις αλλά η παλέτα νομίζω πως έκανε την κατασκευή πιο στιβαρή. Εξάλλου κάτω έχω βάλει πράγματα που δεν τα χρησιμοποιώ συνεχώς.
Για να καταλάβεις καλύτερα δες...
WP_20150713_016.jpg
[/url] upload png[/IMG]
WP_20150730_018.jpg
[/url] free picture hosting[/IMG]
Έχω πολύ φωτογραφικό υλικό από την κατασκευή του πάγκου και μόλις βρω τον χρόνο θα ανεβάσω ένα βίντεο με όλα τα βήματα της κατασκευής.

Ωραίος ο νέος!!!
Κάνε την διατριβή σου και μετά τα μαστορέματα!!!

Το Σαββατοκύριακο τελείωσα και με τα ηλεκτρικά..

Έβαλα αυτόνομο πινακάκι με 40Α γενικό, λυχνία, 10Α για τα φώτα, 20Α για τις πρίζες πάνω από τον πάγκο και την πρίζα για το παγκοπρίονο και άλλη μία 20Α για τις πρίζες στον τοίχο απέναντι από τον πάγκο..

Το πινακάκι:

WP_20150927_13_33_12_Pro.jpg

WP_20150927_15_43_07_Pro.jpg

Sight_2015_09_29_133129_625.jpg

Κουτιά διακλάδωσης:

WP_20150927_13_33_20_Pro.jpg

WP_20150927_13_32_50_Pro.jpg

Με παίδεψε πολύ να καρφώσω το πλακέ πάνω στο μπετό.. Τα κατάφερα όμως...

Από που παίρνεις ρεύμα (δεν βλέπω ρελέ προστασίας), και τι διατομή έχει το πλακέ;

Τοποθέτησα και τους πριζοδιακόπτες (9 στο σύνολο)

4 στον πάγκο

Sight_2015_09_29_132942_287.jpg

2 στον απέναντι τοίχο

Sight_2015_09_29_132956_521.jpg

1 δίπλα στο ντουλάπι με τα εργαλεία

Sight_2015_09_29_133447_783.jpg

1 δίπλα στο παγκοπρίονο και έναν κάτω από τον πίνακα..

Έφτιαξα και φωτιστικά φθορίου οροφής:

Για το δωμάτιο με τους πάγκους με 6 φθορίου

Sight_2015_09_29_132916_272.jpg

Sight_2015_09_29_132928_285.jpg

και για το δίπλα με 3 φθορίου

Sight_2015_09_29_132743_497.jpg

Sight_2015_09_29_132734_715.jpg

Από που παίρνεις ρεύμα (δεν βλέπω ρελέ προστασίας), και τι διατομή έχει το πλακέ;

Ο μακαρίτης ο πατέρας μου είχε αφήσει αναμονές (ηλεκτρολόγος γαρ) δίπλα στο ρολόι της Δεή και οι αναμονές αυτές πηγαίνουν στο υπόγειο. Το ρολόι είναι μέσα στο κλιμακοστάσιο και δίπλα έχει το πινακάκι του κλιμακοστασίου. Σύνεδεσα λοιπόν τη μία αναμονή (6άρια καλώδια) με μια 40άρα στο πινακάκι και έδωσα ρεύμα στον καινούργιο πίνακα.

Τα πλακέ που έστρωσα είναι 2,5άρια για τις πρίζες και 1,5άρια για τα φώτα. Ρελέ δεν έβαλα γιατί δεν είχα (καλώδια- ασφάλειες - πρίζες - λάμπες - μετασχηματιστές και ό,τι άλλο χρειάστηκε τα είχα από το παλιό μας μαγαζί). Τώρα όμως που έγινε η εγκατάσταση, το ρελέ το βάζω σε 10 λεπτά.