Οικιακό εργαστήριο

Οι πριζες ειναι φτιαγμενες να αντεχουν 16Α. Οι γραμμες που εβαλες για αυτες αν ειναι 1,5 ασφαλιζεται με 10Α ασφαλεια. Αν ειναι 2,5 ασφαλιζεται με 16Α. Οι 20Αρες ειναι λαθος. Αν δεν εχεις ρελε διαρροης στο κεντρικο πινακα καλο ειναι να βαλεις τουλαχιστον σε αυτο. Επισης τη συνδεση των ουδετερων καντην με κυππαρισακι, αν οχι σε μπαρετα με βιδες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γενι διακοπτη εβαλες σωστα και λυχνια, αλλα πρεπει να βαλεις για ποιο σωστα και ολοκληρωμενα και μια ωενικη ασφαλεια μετα απο το διακοπτη 35/32Α αν το καλωδιο που βλεπω ειναι 10μμ2. Αν εχεις ομως γενικη στο κεντρικο πινακα την ιδια μπορεις να βαλεις ποιο μικρη, 25Α, για λογους επιλεκτικοτητας.

Έχεις δίκιο Νεκτάριε. Δε το σκέφτηκα.. Άρα θα κάνω τις 20άρες 16άρες..
Ενώ ο πίνακας είχα μπάρα για τη γείωση, δεν είχε για τον ουδέτερο γι αυτό και προτίμησα να συνδέσω τους ουδέτερους έτσι..

Ο σωστος ουδετερος ειναι πολλες φορες ποιο σημαντικος απο αλλα πραγματα. Οποτε να αλλαξεις και το τροπο συνδεσεις αυτου. Μπαρε μια μπαρετα ουδετερου ραγας και βαλε ολα τα καλωδια εκει.

Και γωνιασμένα καλώδια στους πίνακες παιδιά.... ορθές γωνίες και σε απόσταση τα καλώδια μεταξύ τους. Ο πίνακας πρέπει να σχεδιάζεται σαν να είναι τυπωμένο κύκλωμα.
Οι μπάρες που χρησιμοποιείται να είναι καλής ποιότητος.
Έχω δει με τα μάτια μου πινακάκι να παίρνει φωτιά από σπασμένη μπάρα ουδέτερου από το τόξο που δημιουργείται και μετά να λιώνουν τα καλώδια μέχρι μέσα στις σωλήνες.
Εγώ προσωπικά δεν θα πέρναγα πλακέ αλλά μονόκλωνα-σωλήνα και κουτιά διακλάδωσης. Αν έχεις τριφασικό φέρε και τις τρεις φάσεις.
Και σίγουρα όχι μικρότερη ασφάλεια από αυτή που έχει το ρολόι της ΔΕΗ.
Καλή συνέχεια Μπάμπη :ernaehrung004:

Και γωνιασμένα καλώδια στους πίνακες παιδιά.... ορθές γωνίες και σε απόσταση τα καλώδια μεταξύ τους. Ο πίνακας πρέπει να σχεδιάζεται σαν να είναι τυπωμένο κύκλωμα.
Οι μπάρες που χρησιμοποιείται να είναι καλής ποιότητος.
Έχω δει με τα μάτια μου πινακάκι να παίρνει φωτιά από σπασμένη μπάρα ουδέτερου από το τόξο που δημιουργείται και μετά να λιώνουν τα καλώδια μέχρι μέσα στις σωλήνες.
Εγώ προσωπικά δεν θα πέρναγα πλακέ αλλά μονόκλωνα-σωλήνα και κουτιά διακλάδωσης. Αν έχεις τριφασικό φέρε και τις τρεις φάσεις.
Και σίγουρα όχι μικρότερη ασφάλεια από αυτή που έχει το ρολόι της ΔΕΗ.
Καλή συνέχεια Μπάμπη :ernaehrung004:
Οχι μεγαλυτερη θες να πεις.
Οσο για το τυπωμενο κυκλωμα στα καλωδια του πινακα. Δεν ειναι ακριβως ετσι. Και αν ακουμπαν δεν εγινε κατι, μια ταξη να υοαρχει αρκει. Ουτε οι γωνιες ειναι πανακεια, καλωδια ειναι. Πολλες φορες κοιταμε την εικονα και χανουμε την ουσια.

Σωστή η διόρθωση Νεκτάριε :ernaehrung004:
Ναι αλλά μιλάμε για τον δικό μας πίνακα.... οπότε ότι μπορούμε καλύτερο κάνουμε .... εγώ τα είπα σαν στόχο ... η υλοποίηση είναι άλλο θέμα. -bye-

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις παρατηρήσεις σας..
Βάζω ρελέ, κάνω την 40Α γενική 25Α, τις 20Α 16Α και συνδέω τις επιστροφές σε μπάρα.

Αρχικά έλεγα να βάλω σωλήνες Νίκο, αλλά ήταν μεγάλο μανίκι να τις γυψάρω και να τραβάω μονόκλωνα καλώδια με την ατσαλίνα και σαπούνια κλπ. Και μιας και είχα 2,5άρια και 1,5άρια μονόκλωνα πλακέ, προτίμησα αυτά. Κουτιά διακλάδωσης έβαλα πάντως..
Τριφασικό δεν έχω. Απλά υπήρχαν οι αναμονές χωρίς να είναι συνδεδεμένες κάπου.

Τότε πολύ σωστά έκανες Μπάμπη..... αξιοποιούμε ότι υπάρχει διαθέσιμο.
Καλή συνέχεια :ernaehrung004:

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις παρατηρήσεις σας..
Βάζω ρελέ, κάνω την 40Α γενική 25Α, τις 20Α 16Α και συνδέω τις επιστροφές σε μπάρα.

Αρχικά έλεγα να βάλω σωλήνες Νίκο, αλλά ήταν μεγάλο μανίκι να τις γυψάρω και να τραβάω μονόκλωνα καλώδια με την ατσαλίνα και σαπούνια κλπ. Και μιας και είχα 2,5άρια και 1,5άρια μονόκλωνα πλακέ, προτίμησα αυτά. Κουτιά διακλάδωσης έβαλα πάντως..
Τριφασικό δεν έχω. Απλά υπήρχαν οι αναμονές χωρίς να είναι συνδεδεμένες κάπου.

Εγώ πάντως που καλωδίωσα την αποθήκη πριν μερικά χρόνια, έσκαψα και έβαλα τις σωληνώσεις, πέρασα τα καλώδια μαζί με τις σωληνώσεις, και μετά σοβάτισα την αποθήκη. :flipout:

Εχει αναβαθμισει και ολα της τα ςργαλεια με αυτα τα πορτοκαλι. Ειδατε τη κανει η τηλςθεαση, φερνει χρημα.

Την παρακολουθώ εδώ και καιρό, είναι και αυτοδίδακτη, μπράβο της.

Ωραία τα Triton. Ειδικά τα router της είναι πολύ καλά (φίλος στην Αγγλία ορκίζεται ότι είναι το καλύτερο που έχει χρησιμοποιήσει).

Βλεποντας καποια οικιακα εργαστηρια απο παιδια εδω μεσα, πραγματικα θαυμαζω το μεράκι τους. Ας βαλω και γω δυο φωτο απο το δικο μου. Θελει πολυ δουλαια ακομη για να γινει οπως το φανταζομαι (μάλλον όπως το ονειρευομαι), αλλά σιγα σιγα.
WP_20151028_12_58_43_Pro.jpgWP_20151028_12_58_28_Pro.jpg

Αρε παλιοπαιδα μας κανετε και ζηλευουμε...με την καλη εννοια...
Να στε καλα να τα χαιρεστε τα εργαστηρια σας...!!!