Οικιακό εργαστήριο

Παναγιώτη ισως είναι καλύτερα τίς κοντές σωλήνες νά τής κατεβάσεις κάτω ισως μέσα σέ ένα μπαούλο τις μικρές ,καί να αφήσεις τίς μακριές σωλήνες-μαδέρια καί ότι άλλο υπάρχει επάνω,καί να βάλεις ούπα κάι γάντζους στήν οροφή καί να κατεβάσεις μέχρι τα ράφια σχοινί ανα 2 μέτρα αποσταση.

Η αν θελεις κοντα μακρυά αντικείμενα επάνω στά ράφια χωρίζεις τήν απόσταση σέ 2 η 3 μέρη, παίρνεις καδρόνι καρφώνεις κοτετσόσυρμα από τήν μεριά και το στηριζεις μέ ούπα στην οροφη ,και απο τήν άλλη μεριά πάλι καδρόνι στό τελείωμα του κοτετσόσυρμα και στερεωμα στο ράφι,βεβαια θα ειναι καπως μπελαλίδικο αν θέλεις να κατεβασεις-ανεβασεις κατι στο πανω-πανω ραφι θα πρεπει να κανεις καποιο στηριγμα του καδρονιου οταν το σηκωνεις για να μπεις απο μεσα.

Δεν ξερω βεβαια το βαρος των αντικειμενων αν νομιζεις το κοτετσοσυρμα δεν θα αντεξει το βαρος ,συρμα περιφραξεως τοτε.

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Για να πάρετε μια ιδέα..

e9ac07bd0b3925e6be998926cbc96418.jpg

Ουσιαστικά θέλω να ξεκινάει από την οροφή και να καταλήγει στα ράφια.

Βίδωσε μεταλλικές γωνιές ανάποδα ...

ΓŽβ€œΓŽΒ©ΓŽΒΓŽβ„’ΓŽΛ†ΓŽΒ£_ΓŽβ€˜ΓŽΒΓŽβ€˜ΓŽΒ ΓŽΕΈΓŽβ€ΓŽβ€˜.png

Στην αρχή κι εγώ ήθελα να προτείνω αυτή την εύκολη και αποτελεσματική λύση (μπράβο βρε Ιωάννη) αλλά τα αντικείμενα στα ράφια είναι διαφόρων μηκών και δεν ξέρω αν βολεύει...

Κιομως για να δουλεψει θα πρεπει να το γεμισει γωνιες.

Πιστευω το διχτυ που προτεινε ο ιδιος θα ειναι το καλυτερο για τετοια αντικειμενα.
Στερεωση μονιμη στο ταβανι και με γαντζους στο κατω μερος του ραφιου θα συγκρτει οτι δεν μπορει να αντισταθει στην βαρυτικη ελξη τη γης...

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Βίδωσε μεταλλικές γωνιές ανάποδα ...

View attachment 122441

Νομίζω ότι πιο απλό και γρήγορο!

Επειδή εχω ξυλεία και υδραυλικές σωλήνες από 2 μ και πάνω νομίζω ότι με 2-3 ανα ράφι είμαι οκ.

Μπορείς να περάσεις χταπόδια (οχι Καλημανης :) ) απο την πλαςτικη σωλήνα έως το ράφι...ετσι θα ειναι πιο χρηστικό στο βάλε βγάλε...

Επιτέλους έχω ίσια κοψίματα. Αντικατέστησα το μικρό δισκοπρίονο του Λιντλ με το μεγάλο, όπως είχα πει. Έφτιαξα έναν οδηγό (fence) ο οποίος είναι rock steady, έφτιαξα και ένα jig και τα κοψίματα πλέον είναι τέλεια.
Μένουν κάποια εξτρά να προσθέσω όπως τα φάλτσα κ.α. Τώρα μπορώ να συνεχίσω το προτζετ που είχα ξεκινήσει.

Κόψιμο κατά μήκος
IMG_20151213_094742.jpg
με το jig
IMG_20151213_101806.jpg

έλεγχος γωνίας
IMG_20151213_101836.jpg

η κάτω όψη του οδηγού πάγκου
IMG_20151213_104309.jpg

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Επιτέλους έχω ίσια κοψίματα. Αντικατέστησα το μικρό δισκοπρίονο του Λιντλ με το μεγάλο, όπως είχα πει. Έφτιαξα έναν οδηγό (fence) ο οποίος είναι rock steady, έφτιαξα και ένα jig και τα κοψίματα πλέον είναι τέλεια.
Μένουν κάποια εξτρά να προσθέσω όπως τα φάλτσα κ.α. Τώρα μπορώ να συνεχίσω το προτζετ που είχα ξεκινήσει.
...

Πολύ καλό, μπράβο! Καλά κοψίματα και καλές κατασκευές!

Αριστο παναγιωτη και μερακληδικο .μπορεις να βαλεις καμμια φωτο απο κατω πως στηριξες το δισκοπριονο.

Σπάστα λιανά με περισσότερες φωτογραφίες Παναγιωτάκη γιατί θέλω να ξεκινήσω και εγώ πάγκο.
Τι εννοείς rock steady ????

Παναγιώτη για γρήγορες μετρήσεις μπορείς να πάρεις αυτοκόλλητη μεζουρα και να κολλησεις στην μεριά προς εσένα στον πάγκο . Θα κοψεις ενα κομμάτι ξύλου , χωρίς να μετακινήσεις τον οδηγό θα το φέρεις πίσω πάλι και θα βρεις με ακρίβεια το σημείο 0 . Ο οδηγός θα περναει απο πανω και θα σου δείχνει ακριβείς μετρήσεις . Μπράβο για την δουλεια !

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Αριστο παναγιωτη και μερακληδικο .μπορεις να βαλεις καμμια φωτο απο κατω πως στηριξες το δισκοπριονο.

Βασίλη δες την 4η φωτο εδώ που είχα ποστάρει και αν θέλεις να βγάλω και άλλες αύριο, πες μου.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...σήμερα?p=1057532152&viewfull=1#post1057532152

Σπάστα λιανά με περισσότερες φωτογραφίες Παναγιωτάκη γιατί θέλω να ξεκινήσω και εγώ πάγκο.
Τι εννοείς rock steady ????

Νίκο, ιδέα για την στήριξή του πήρα από εδώ και έκανα την δική μου πατέντα:

http://woodgears.ca/homemade_tablesaw/fence.html

και σχέδια οδηγού από εδώ:

https://drive.google.com/file/d/0BzcmXEPWIv4qdWU0azlCWC1ld28/view

και βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=KQk8Qj6cH38

rock steady = στεθερότατος

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παναγιώτη για γρήγορες μετρήσεις μπορείς να πάρεις αυτοκόλλητη μεζουρα και να κολλησεις στην μεριά προς εσένα στον πάγκο .
Θα κοψεις ενα κομμάτι ξύλου , χωρίς να μετακινήσεις τον οδηγό θα το φέρεις πίσω πάλι και θα βρεις με ακρίβεια το σημείο 0 . Ο οδηγός θα περναει απο πανω και θα σου δείχνει ακριβείς μετρήσεις . Μπράβο για την δουλεια !

Αυτό θέλω να κάνω, Ηλία. Αυτό εννοώ με το "Μένουν κάποια εξτρά να προσθέσω όπως τα φάλτσα κ.α.". Ευχαριστώ πάντως για την υπόδειξη.