Οικιακό εργαστήριο

Μπραβο,παντα τετοια,και να ανεβαζετε πολλες φωτο για να περνουμε ιδεες εμεις οι ψιλοασχετοι.

Παλιό αλλά πολύ καλό νηματάκι. Αν και ο χώρος περιορισμένος ιδέες είναι πάντα καλοδεχούμενες.

έχω ρίξει πολύ δουλεία για την διαμόρφωση του χώρου μου για να μην είμαι έξω στη ταράτσα. Θέλει ακόμα αρκετή αλλά αρχίζει να δείχνει...

IMG_20160106_122724.jpg
IMG_20160106_125339.jpg

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

έχω ρίξει πολύ δουλεία για την διαμόρφωση του χώρου μου για να μην είμαι έξω στη ταράτσα. Θέλει ακόμα αρκετή αλλά αρχίζει να δείχνει...

View attachment 123153
View attachment 123152

Ωραίος!! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση απ' το να "μαστορευεις" το ίδιο το εργαστήριο, κάνοντας το πιο λειτουργικό και όμορφο!

Μπραβο βρε Παναγιωτη, μεγαλη η χαρα στο να διαμορφωνεις το χωρο για τα μαστορεματα.
Τελικα το συρομενο θα το χρησιμοποιησεις για τα ραφια των ντουλαπων και ραφιερων που θα φτιαξεις!!

Οταν γυρισω θα περιποιηθω και γω εναν εσωτερικο χωρο που υπαρχει στο ημιυπογειο που μοιαζει με τον δικο σου. Εχω χυμα εργαλεια εκει.
Κατω εχει ευτυχως μωσαικο και δεν θα χρειαστει να κανω κατι.

Mπράβο Παναγιώτη,τά ίδια έκανα καί εγω τόν περασμένο μήνα στό μικρό μου εργαστήριο,δέν υπάρχει καλύτερο πράγμα νά υπάρχει τάξη τριγύρω,καί νά βρίσκεις κάτι αμέσως και να μην ψάχνεις μισή ώρα (παθών) .Δεν θα σού κάνει όρεξη να φεύγεις,όταν με τό καλο το τελειώσεις.
Και να φτιάξεις ράφια,αρκετά ράφια,ποτέ δέν είναι αρκετά,καί επίσης χρήσιμα πολύ είναι καί νά υπάρχουν ελεύθερες επιφάνειες,εδώ καί εκεί στο εργαστήριο μας 2-3 ανάλογα τά τετραγωνικά βέβαια,γιά να ακουμπάμε άμεσα όπου είμαστε κοντά τους κάτι,ειδικά όταν κανουμε κατασκευές καί ο βασικός πάγκος είναι γεμάτος εργαλεία,τότε δίνουν ανάσα όταν χρειαστούν.

Και εγώ τώρα που καθάρισα και ψιλοοργάνωσα τον χώρο μου (έχω ακόμη βέβαια για τον φέρω στην τελική του μορφή), δεν θέλω να φύγω.
Σήμερα κάθισα καμιά 4,5 ώρες συνεχόμενα και θα καθόμουν κι άλλο παρά την έλλειψη θέρμανσης!

Μπραβο παναγιωτη! Αλλα πολυ φασαρια να κουβαλας σκουπα και κυκλωνικη μαζι. Ετσι ημουν και γω περυσι τετοιο καιρο, για λιγο. Μετα εκανα μια τρανς μετατροπη της που με συνοδευσε μεχρι προσφατα. Τωρα με τη mv6 η κυκλωνικη θα επανερθει στην αρχικη της μορφη και θα αποσυρθει για τυχον βαριες εργασιες κοπης.

Και εγώ τώρα που καθάρισα και ψιλοοργάνωσα τον χώρο μου (έχω ακόμη βέβαια για τον φέρω στην τελική του μορφή), δεν θέλω να φύγω.
Σήμερα κάθισα καμιά 4,5 ώρες συνεχόμενα και θα καθόμουν κι άλλο παρά την έλλειψη θέρμανσης!

Ετσι ειναι, η φωλια του μαστορα ειναι γλυκεια σα μελι. Μan cave, αγγλιστι!

Ετσι ειναι, η φωλια του μαστορα ειναι γλυκεια σα μελι. Μan cave, αγγλιστι!

Αν μου δοθεί η ευκαιρία θα φωτογραφίσω αύριο μια φωλιά ενός μάστορα που δεν θες να φύγεις ποτέ..

Άντε Παναγη...με το καλο να οργανωθεις και να το φτιάξεις όπως το έχεις φανταστεί !

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

χεχε, χτες είχα την πρώτη γκρίνια από την γυναίκα που ήμουν στην αποθήκη για κανά 4ωρο και την άφησα να πιει τον καφέ μόνη της, εγώ τον έπινα στην αποθήκη.

το κακό στο δικό μου εκκολαπτόμενο χώρο εργαστήρι, είναι ότι χάνω ένα χώρο περίπου 2χ3χ2 (ύψος) για να αποθηκεύω τα ξύλα για το τζάκι, εκεί είχα σκεφτεί το καλοκαίρι να φτιάξω τον πάγκο εργασίας...αλλά μετά ήρθε ο χειμώνας και γέμισε ξύλα....χρειάζομαι τουλάχιστον 3 τόνους ξύλα για να βγάλω τον χειμώνα, εάν βρω κάπου να τα αποθηκεύω σώθηκα, θα φτιάξω εργαστήρι σούπερ.

Oταν καποιους χειμωνες αναβα το τζακι σχεδον καθημερινα, ειχα γυρω στον μισο τονο σε μπαουλο στο μπαλκονι και τα υπολοιπα στον κηπο σκεπασμενα καλα.
Οποτε αναβα τζακι εφερνα 2-3 κουτσουρα στεγνα απο το μπαουλο και τα υπολοιπα απο τον κηπο που τα εβαζα γυρω γυρω απο το τζακι για να φυγει η υγρασια μεχρι να ερθει η ωρα τους.

Παντως τα 6 τετραγωνικα που χανεις ειναι οντως πολλα για αποθηκευση 3 τονων. Εισαι σιγουρος για τις διαστασεις που αναφερεις?