Οικιακό εργαστήριο

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Αγάπη χωρίς παρεξήγηση αλλα νομίζω ότι μας δουλεύεις . Μέσα σε 3 σελίδες έχουν αναφερθεί 10 φορές οι λόγοι που το συγκεκριμένο ειναι ακατάλληλο απο 3-5 ανθρώπους που το έχουν δουλέψει αρκετα . Ξαφνικά έρχεται στα χέρια ενός και αναθεωρουμε τα πάντα γιατι έτσι...
Τι να ρωτήσεις λοιπόν μετα απο τα τοσα ποστ με τις διευκρινήσεις ακαταλληλοτητας ;

Ολα τα υλικα ειναι για τα πάντα λοιπόν , ολα τα εργαλεια κάνουν για ολα , και όλοι είμαστε καλα , μια ευτυχισμένη οικογένεια .

Με τον εγωισμό και την διπλωματία δεν ανοίγουν τα μυαλά ούτε οι ορίζοντες ..

Το OSB εχει τρεις κατηγορίες (OSB 1 , OSB 2 , OSB 3) με διαφορετικές ιδιότητες και επεξεργασία , όχι γενιές .
Σίγουρα στην αγαπη απευθηνεσαι?

το osb 3 από ότι ξέρω εγώ είναι ανθυγρό χωρίς βέβαια να αντέχει το μόνιμο βρέξιμο, πιστεύω ότι για χρήση επιφάνειας πάγκου δεν ενδείκνυται επειδή θα δυσκολεύει, όπως γράφτηκε, με την ανάγλυφη επιφάνειά του....
επίσης πιστεύω πως η καλύτερη λύση, όπως γράφτηκε ξανά, είναι ένα λεπτό φύλο κόντρα πλακέ από πάνω.

άποψη μου.

Φιλε Ηλια, δεν υπαρχουν εγωισμοι.
Εγω στον Νικο δεν εχω διακρινει κανενα εγωισμο παρα μονο μια υγιεστατατη ταση για πειραματισμο την οποια την αποδεχομαι και παραδεχομαι απολυτα ακομα και εαν ειναι κοντρα στο ρευμα.

Σκεψου μονο ποσο συχνα ολοι μας παμε κοντρα στο ρευμα, οχι μονο στα εργαλεια και στα κατασκευαστικα μας, αλλα και στις υπολοιπες εκφανσεις της ζωης μας.
Αυτο δεν μπορει να λεχθει κατ' αναγκη εγωισμος :))

Μιχάλη δεν θέλω να το συνεχίσω άλλο , κουραστηκα .
Το να γράφεις κάτι σε λάθος αλλου για να τον βοηθήσεις και πριν πατήσεις το κουμπί post να σου εχει απαντήσει ο άλλος και με προφάσεις ή δικαιολογίες του τύπου "ο εμπορας" "να μια φωτογραφία που υπάρχει" "ο μπαρμπας μου" την εξαίρεση που δεν ειναι ο κανόνας και δεν ξέρω τι άλλο , ε αν αυτο δεν ειναι εγωισμός τότε τι ειναι.. Δεν εχει αντιληφθεί καν τι του γράφεις , δεν τον ενδιαφέρει ...
Ειναι άλλο η αναζητηση λοιπόν και άλλο ο εγωισμός.. Ξέρω να τα διακρίνω..

Συγνώμη και σε σένα λοιπόν , έχουμε άλλον τροπο λειτουργίας
Αν εχετε αλλο τροπο λειτουργιας βρε Ηλια τοτε περισσευω εγω. Καλη συνεχεια και καλα μυαλα. :)

Μια συμβουλη πριν κλεισω. Το να εχεις γνωσεις ειναι καλο. Το να μπορεις να τις μεταδωσεις με τροποειναι ευλογια.

Καληνυχτα σας!

Αγάπη χωρίς παρεξήγηση αλλα νομίζω ότι μας δουλεύεις . Μέσα σε 3 σελίδες έχουν αναφερθεί 10 φορές οι λόγοι που το συγκεκριμένο ειναι ακατάλληλο απο 3-5 ανθρώπους που το έχουν δουλέψει αρκετα . Ξαφνικά έρχεται στα χέρια ενός και αναθεωρουμε τα πάντα γιατι έτσι...
Τι να ρωτήσεις λοιπόν μετα απο τα τοσα ποστ με τις διευκρινήσεις ακαταλληλοτητας ;

Ολα τα υλικα ειναι για τα πάντα λοιπόν , ολα τα εργαλεια κάνουν για ολα , και όλοι είμαστε καλα , μια ευτυχισμένη οικογένεια .

Με τον εγωισμό και την διπλωματία δεν ανοίγουν τα μυαλά ούτε οι ορίζοντες ..

Το OSB εχει τρεις κατηγορίες (OSB 1 , OSB 2 , OSB 3) με διαφορετικές ιδιότητες και επεξεργασία , όχι γενιές .

Νομίζω ότι εσύ μας δουλεύεις Ηλία.

Δηλαδή, εγώ υποστήριξα το αντίθετο?
Ο άνθρωπος που μου τα έδωσε είναι φίλος και μου τα πρότεινε αν θέλω κάτι πιο οικονομικό.
Δεν ταιριάζει η θα χαλάσει με τον χρόνο?

ΩΡΑΙΑ, θα πάρω κόντρα πλακέ και θα βάλω από πάνω. Τόσο κακό είναι δηλαδή?
Μας έβγαλες και εγωιστές.
Πραγματικά αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνω πες το πω τον Κυριάκο ή τον Μιχάλη να με βγάλει από το forum γιατί τόλμησα το κάτι διαφορετικό...

Εντάξει, είσαι και ο πρώτος μάστορας αλλά εγώ δεν είμαι πως να το κάνουμε...

Κύριοι και κυρία ηρεμία.
Ηλία δεν χρειάζεται να παρεξηγεισαι, Αγάπη τα έχουμε γράψει στον φίλτατο Νικόλαο εδώ και καιρό για την ακατάλληλοτητα του υλικού βάση πάντα με την εμπειρία μας.
Αυτός είναι κατά βάση ο σκοπός της παρέας μας.
Βέβαια αυτό δεν εμποδίζει κανένα να κάνει αυτό που έχει σκεφτεί και έχε το και στο μυαλό σου εσύ Ηλία.
Το λέω επειδή κατέληξες να ζητήσεις συγγνώμη.

Αν εχετε αλλο τροπο λειτουργιας βρε Ηλια τοτε περισσευω εγω. Καλη συνεχεια και καλα μυαλα. :)

Μια συμβουλη πριν κλεισω. Το να εχεις γνωσεις ειναι καλο. Το να μπορεις να τις μεταδωσεις με τροποειναι ευλογια.

Καληνυχτα σας!

Για μένα μιλαγα , καλύτερα να έκανες παραπομπή σε όλο το πόστ μου . Καληνύχτα δεσποινις .

Εγω ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω με τον διαβολικο,ενω φαινεται οτι εχει πολυ μεγαλη οικονομικη ανεση ,αγοραζει εργαλεια καθε μηνα 800 + ευρω ,τσιγουνευεται να δωσει 100 ευρω για ενα κοντρα πλακε,αφου κανεις που κανεις ενα σωστο εργο μην το τσαλαπατας φιλε με OSB.

Αυτό το συμπέρασμα πως το έβγαλες πάλι δεν έχω καταλάβει Σάκη. Έχω πάρει μέχρι τώρα σε 4-5 μήνες εργαλεία αξίας περίπου 1500 ευρώ και αυτά γιατί δούλευα επί 1 χρόνο και τώρα πήρα τα χρήματα..

Δεν τσιγκουνεύτηκα τα χρήματα απλά θεώρησα ότι δεν τα αξίζει.
Και πρόσεχε γιατί όλο στην ειρωνεία είσαι και όχι μόνο με εμένα αλλά με πολλούς εδώ. Κάνε και εσύ κάτι, βάλτο να δούμε τι απίδια πιάνει ο σάκος.
Έλεος πια, κλασσικό παράδειγμα Ελληνάρα είσαι με τα σχόλια σου...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μεγαλο κειμενο βρε Πανο! Τι λεει το ζουμι? Κανει για παγκο τελικα το ερμο το osb? :))

Θα πάρω τηλέφωνο τον καθηγητή μου να μου πει...

http://users.auth.gr/jbarb/

Με καμάρωνε γιατί τον είχα τρελάνει τότε στις ερωτήσεις...

το osb 3 από ότι ξέρω εγώ είναι ανθυγρό χωρίς βέβαια να αντέχει το μόνιμο βρέξιμο, πιστεύω ότι για χρήση επιφάνειας πάγκου δεν ενδείκνυται επειδή θα δυσκολεύει, όπως γράφτηκε, με την ανάγλυφη επιφάνειά του....
επίσης πιστεύω πως η καλύτερη λύση, όπως γράφτηκε ξανά, είναι ένα λεπτό φύλο κόντρα πλακέ από πάνω.

άποψη μου.

Πάντα και απολύτως σεβαστή Σωτήρη. Θα δω αν θα βολέψει και θα πράξω αναλόγως. Αυτό με το φύλλο που λες είναι καλή ιδέα. Στην επόμενη παραγγελία θα του πω να βάλει ένα αν δω ότι δεν με καλύπτει το OSB.

Αυτό το συμπέρασμα πως το έβγαλες πάλι δεν έχω καταλάβει Σάκη. Έχω πάρει μέχρι τώρα σε 4-5 μήνες εργαλεία αξίας περίπου 1500 ευρώ και αυτά γιατί δούλευα επί 1 χρόνο και τώρα πήρα τα χρήματα..

Δεν τσιγκουνεύτηκα τα χρήματα απλά θεώρησα ότι δεν τα αξίζει.
Και πρόσεχε γιατί όλο στην ειρωνεία είσαι και όχι μόνο με εμένα αλλά με πολλούς εδώ. Κάνε και εσύ κάτι, βάλτο να δούμε τι απίδια πιάνει ο σάκος.
Έλεος πια, κλασσικό παράδειγμα Ελληνάρα είσαι με τα σχόλια σου...

Εμενα δεν μου αρεσει η επιδειξη,εσενα που σου αρεσει θα δεχεσαι και την κριτικη,οχι ειρωνια.
Επισης δεν εισαι καλος στα μαθηματικα

Όταν δεν έχουμε επιχειρήματα ζητάμε συγγνώμες, εντάξει.

Πες ότι θέλω να φάω τα μούτρα μου, εγώ θα σου πω ότι έχεις δίκιο στο τέλος. Δεν έχεις κάτι να χάσεις Ηλία, αντιθέτως θα χάσω εγώ.
Που είναι το πρόβλημα λοιπόν.

Αλλά δίνω βάση και στα λεγόμενα ενός γνώστη του χώρου, που και το μαγαζί του είναι δίπλα και αν μου πουλήσει μούφα θα του τα ψάλω και θα πάω αλλού.
Άσε να κάνω μία δοκιμή. Το πολύ να καταλήξει επένδυση τοίχου, οποτε που είναι το πρόβλημα δεν έχω καταλάβει...

Εμενα δεν μου αρεσει η επιδειξη,εσενα που σου αρεσει θα δεχεσαι και την κριτικη,οχι ειρωνια.
Επισης δεν εισαι καλος στα μαθηματικα

Θα σου στείλω τις αποδείξεις των εργαλείων να δεις πότε τα αγόρασα να κάνεις τα μαθηματικά εσύ που τα ξέρεις καλά.

Μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι είναι κριτική και ειρωνεία και μπερδεύεσαι.

Το να κοροιδεύεις κάποιον γι αυτά που παίρνει και τυχαινει να παθαίνουν καποια ζημιά αν δεν είναι ειρωνεία και παιχνίδι με το πόνο του άλλου είναι μ****κία.

Επίδειξη κάνουν αυτοί που πουλάνε όχι εγώ, κατάλαβες?
Εδώ είμαστε για να ανταλλάξουμε ιδέες και να βελτιωθούμε όλοι. Όχι για να ανταγωνιστούμε μεταξύ μας, αλλά πολύ θα ήθελα να δω γιατί είσαι ικανός εκτός από τις ειρωνείς που πετάς σε όλους εδώ μέσα...

Ρε παιδια μην χαλαμε το ομορφο κλιμα που υπαρχει .εδω δεν κανουμε διαγωνισμο ποιος θα κανει το καλητερο η ποιος εχει της περισοτερες γνωσεις. Απλα συζηταμε και παρουσιαζουμε κατι που αγαπαμε και μας ξεκουραζει απ την καθημερινοτητα .ο καθενας λεει την γνωμη του τωρα αν ο αλλος θελει την λαμβανει υπ οψιν η οχι.

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Πάντα και απολύτως σεβαστή Σωτήρη. Θα δω αν θα βολέψει και θα πράξω αναλόγως. Αυτό με το φύλλο που λες είναι καλή ιδέα. Στην επόμενη παραγγελία θα του πω να βάλει ένα αν δω ότι δεν με καλύπτει το OSB.
Θα σε καλύψει Νίκο, δεν είναι εκεί το θέμα, ο άνθρωπος καλύπτεται εύκολα (2 καβαλέτα και μια επιφάνεια από πάνω είχες τόσο καιρό, 3 παλέτες εγώ δεμένες με στριφώνια και μία πόρτα σαν επιφάνεια που μάλιστα χάλασε με τις βροχές τελικά), απλά θα σε νευριάσει η ανάγλυφη επιφάνεια που έχει....και δεδομένου ότι κάνεις πάγκο βαρέων προδιαγραφών, γερό πράγμα με ωραίες τεχνικές (για ερασιτέχνη εγώ σε πάω πολύ, ειδικά που τολμάς να δοκιμάσεις), είναι κρίμα να νευριάζεις από την επιφάνεια κατά την χρήση της, αλλά όπως είπες όλα φτιάχνονται και από τις δοκιμές εξελισσόμαστε.

Θα σου στείλω τις αποδείξεις των εργαλείων να δεις πότε τα αγόρασα να κάνεις τα μαθηματικά εσύ που τα ξέρεις καλά.

Το να κοροιδεύεις κάποιον γι αυτά που παίρνει και τυχαινει να παθαίνουν καποια ζημιά αν δεν είναι ειρωνεία και παιχνίδι με το πόνο του άλλου είναι μ****κία.

Επίδειξη κάνουν αυτοί που πουλάνε όχι εγώ, κατάλαβες?
Εδώ είμαστε για να ανταλλάξουμε ιδέες και να βελτιωθούμε όλοι. Όχι για να ανταγωνιστούμε μεταξύ μας, αλλά πολύ θα ήθελα να δω γιατί είσαι ικανός εκτός από τις ειρωνείς που πετάς σε όλους εδώ μέσα...

Δεν χρειαζεται να δω τις αποδειξεις
Οσο για τον ξεχονδριστηρα,εσυ την εκανες την κουτουραδα σου δεν θελω να χρησιμοποιησω την εκφραση σου,ανοιγοντας τρυπες και χανοντας την εστω οποια εγγυηση μπορει να ειχες.
Δεν πεταω ειρωνειες απλα ειναι η εκφραση μου ετσι οταν βλεπω πραγματα αξιοπεριεργα

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Ρε παιδια μην χαλαμε το ομορφο κλιμα που υπαρχει .εδω δεν κανουμε διαγωνισμο ποιος θα κανει το καλητερο η ποιος εχει της περισοτερες γνωσεις. Απλα συζηταμε και παρουσιαζουμε κατι που αγαπαμε και μας ξεκουραζει απ την καθημερινοτητα .ο καθενας λεει την γνωμη του τωρα αν ο αλλος θελει την λαμβανει υπ οψιν η οχι.

Καλα τα λες :)

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Θα σε καλύψει Νίκο, δεν είναι εκεί το θέμα, ο άνθρωπος καλύπτεται εύκολα (2 καβαλέτα και μια επιφάνεια από πάνω είχες τόσο καιρό, 3 παλέτες εγώ δεμένες με στριφώνια και μία πόρτα σαν επιφάνεια που μάλιστα χάλασε με τις βροχές τελικά), απλά θα σε νευριάσει η ανάγλυφη επιφάνεια που έχει....και δεδομένου ότι κάνεις πάγκο βαρέων προδιαγραφών, γερό πράγμα με ωραίες τεχνικές (για ερασιτέχνη εγώ σε πάω πολύ, ειδικά που τολμάς να δοκιμάσεις), είναι κρίμα να νευριάζεις από την επιφάνεια κατά την χρήση της, αλλά όπως είπες όλα φτιάχνονται και από τις δοκιμές εξελισσόμαστε.

Ακριβώς, αν με κουράσει θα βάλω το έξτρα φύλλο από πάνω και θα είμεθα κομπλέ.
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Βασίλη.

Οι κύριες εργασίες που σκέφτομαι να κάνω πάνω στο osb είναι συναρμολόγηση κατασκευών και επεξεργασία.
Στην γυμνή επιφάνεια που θα έχω στο ένα κομμάτι του πάγκου θα κάνω τις εργασίες που απαιτούν την χρήση σφιγκτήρων (σκαρπέλα, φρεζάρισμα κλπ. Στην ουσία όπως προείπα ο πάγκος πέραν των πρώτων χρήσεων θα είναι πάγκος εργαλείων οπότε σε ένα μόνο μικρό του μέρος θα αντιμετωπίσω το θέμα που λέτε με το OSB.
Αν πράγματι δεν με βολέψει θα βάλω από πάνω λεπτό κόντρα πλακέ (4άρι) και θα είμαστε οκ.

Μεγαλο κειμενο βρε Πανο! Τι λεει το ζουμι? Κανει για παγκο τελικα το ερμο το osb? :))

Νομιζω ναι και στο φιναλε,παγκος είναι...-bye-που να δεις και αυτόν που φτιαχνω...από παλετες...

Και εγω τον χαιρομαι τον Νικο που αγωνιζεται!

Παιδια ειμαι λιγο χάζος και δεν τα πιάνω με την μια .... Τι ακριβως συζητάμε τωρα ?? το πως γουστάρει ο καθενας να χαλαει τα δικα του χρηματα ? με το αν παίρνει μηχανήματα των 1500 η των 10 ? και αν το OSB ειναι το τέλειο η οχι για να κοπανάς πανω του ?? σέβομαι τις απόψεις των πιο ενημερωμένων και αυτών που ισως ειναι και επαγγελματίες, αλλα σέβομαι και την καψούρα αυτου που κατασκευάζει το οτιδήποτε να μπορει να το φτιαξει με οτι υλικά θεωρεί αυτος και οπως το εχει φανταστεί .... Οι γνώμες ειναι καλο να ακούγονται αλλα την τελική απόφαση την εχει αυτος που πληρώνει.... Και εγω γραφω εδω και ρωταω να μαθω αν κατι το κανω λαθος η σωστό ... Αλλα την τελική απόφαση για κατι που θα εχω εγω μεσα στο δικο μου σπιτι θα την παρω εγω ... Ετσι νομιζω ειναι το σωστό και καλο ειναι οι απόψεις να παραμένουν συμβουλες και να μην γινονται κατι παραπανω απο αυτο ... Κριμα να χαλαει το κλίμα για τον αν ειναι καλυτερο το OSB απο το κόντρα πλακέ ...

Δεν χρειαζεται να δω τις αποδειξεις
Οσο για τον ξεχονδριστηρα,εσυ την εκανες την κουτουραδα σου δεν θελω να χρησιμοποιησω την εκφραση σου,ανοιγοντας τρυπες και χανοντας την εστω οποια εγγυηση μπορει να ειχες.
Δεν πεταω ειρωνειες απλα ειναι η εκφραση μου ετσι οταν βλεπω πραγματα αξιοπεριεργα

Τότε μην βγάζεις συμπεράσματα και να την κοιτάξεις λίγο την έκφραση σου γιατί προκαλεί παρεξηγήσεις.

Υπήρχε σοβαρός λόγος που έκανα τις τρύπες αλλά εσύ δεν αναφέρθηκες σε αυτό, μην με κάνεις τέτοια ώρα να ψάχνω να βρω το ποστ σου.
Έκανες υπόνυξη για το πόσο καλό μηχάνημα πήρα, όχι για τις τρύπες..

Σε τέτοια μηχανήματα δεν ποντάρω στο service της εταιρίας αλλά σε πιο κοντινό service.
Ένα μοτέρ είναι στην ουσία και ιμάντες, δεν είναι πολύπλοκη κατασκευή ή κάτι που δεν μπορώ να βρω ανταλλακτικά.

Παιδες, με ολο το σεβασμο, αργα το βραδυ ολα τα off topic posts θα διαγραφουν ωστε το νημα να εξυπηρετει τον σκοπο για τον οποιο ανοιχτηκε και κανεναν αλλο.