Οικιακό εργαστήριο

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΞΥΛΟΥ

Από την κατεργασία των υπολειμμάτων της φυσικής ξυλείας (τεμαχίδια ξύλου, πριονίδια, κομμάτια από κλαδιά κλπ) ή και από τον επί τούτου θρυμματισμό του ξύλου παράγονται βιομηχανικά προϊόντα μορφής πλάκας με διάφορες χρήσεις στην δόμηση. Οι δύο βασικότερες κατηγορίες είναι οι μοριόπλακες και οι ινόπλακες

Α. Μοριόπλακες (particleboards): Βασικό ρόλο στην κατασκευή των μοριοπλακών παίζει η κόλλα ή όποια άλλη ουσία συνδέει τα επεξεργασθέντα τεμαχίδια. Περιλαμβάνουν τις Chipboards και τις Πλάκες Προσανατολισμένων Ινών.
  • Chipboards: Τρίστρωτες πλάκες που προκύπτουν από την θερμή συγκόλληση τεμαχιδίων του ξύλου. Οι εξωτερικές τους στρώσεις είναι καλύτερης ποιότητας από τις εσωτερικές
  • Πλάκες Προσανατολισμένων Ινών (Oriented Strand Board, O.S.B.): Τρίστρωτες πλάκες των οποίων οι δύο εξωτερικές στρώσεις αποτελούνται από επιμήκη τεμαχίδια διατεταγμένα κατά τον κύριο άξονα των πλακών.

Β. Ινόπλακες (fibreboards) περιλαμβάνουν τα MDF, hardboards κλπ: Πλάκες που παράγονται από τεμαχίδια ξύλου που μέσω τριβής μετατρέπονται σε ίνες. Βασική (ή και μοναδική) συγκολλητική ουσία σε αυτή την περίπτωση είναι η ίδια η λιγνίνη του ξύλου.

Πλάκες Προσανατολισμένων Ινών (Oriented Strand Board, O.S.B.): Τρίστρωτες πλάκες των οποίων οι δύο εξωτερικές στρώσεις αποτελούνται από επιμήκη τεμαχίδια διατεταγμένα κατά τον κύριο άξονα των πλακών.

Παραγωγή:
  • Συλλογή τεμαχιδίων ξύλου ως παραπροϊόντων από παράλληλες δραστηριότητες ή επί τούτου θρυμματισμός φυσικού ξύλου
  • Απομάκρυνση ακατάλληλων ξυλοτεμαχίων
  • Ξήρανση
  • Ταξινόμηση
  • Ανάμειξη με συγκολλητική ουσία
  • Στρωμάτωση - προσανατολισμός ξυλοτεμαχίων με μηχανική ή ηλεκτρική μέθοδο
  • Συμπίεση σε θερμή πρέσα

Ιδιότητες:
  • Εύκολη μηχανική κατεργασία
  • Δυνατότητα καρφώματος και βιδώματος
  • Ευκολία στη βαφή
  • Καλή συμπεριφορά στη συγκόλληση
  • Καλή θερμική αντίσταση
  • Παρουσιάζουν μεγαλύτερες ερπυστικές παραμορφώσεις σε σχέση με το φυσικό ξύλο και επηρεάζονται περισσότερο από την διάρκεια της φόρτισης

Χρήσεις:

• Επικαλύψεις, επενδύσεις, σε δάπεδα, οροφές κλπ
  • Δημιουργία διαφραγμάτων σε ελαφρές κατασκευές
  • Επιπλοποιία, ακόμη και σε σημεία που υπόκεινται σε υψηλές φορτίσεις
  • Βιομηχανική συσκευασία και κιβώτια εμπορευμάτων
  • Παλέτες

Παρατηρήσεις:
  • Οι ιδιότητες καθορίζονται από το είδος του ξύλου που θα χρησιμοποιηθεί, το μέγεθος των ξυλοτεμαχιδίων και τον προσανατολισμό τους, την υγρασία, το είδος, την ποσότητα της κόλλας και της ανθυγροσκοπικής ουσίας και τις συνθήκες συμπίεσης
  • Τα ξυλοτεμάχια έχουν μήκος 50-77 mm και πλάτος μικτότερο από το μισό του μήκους
  • Για κόλλα χρησιμοποιείται μελαμίνη-φορμαλδεΰδη
  • Οι επιφανειακές στρώσεις είναι ισοπαχείς και τα τεμαχίδια διατάσσονται με το μήκος τους παράλληλο προς το μήκος της πλάκας
  • Στην εσωτερική στρώση διατάσσονται εγκάρσια ή, συχνότερα είναι τυχαία διαστρωμένα
  • Το πάχος της πλάκας κυμαίνεται από 5-25 mm και η πυκνότητα από 550-750 kg/m3

ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ:
  • Μαλακή Ξυλεία
  • Γαλάκτωμα παραφίνης
  • PU ρητίνη
  • Νερό
  • MUF ρητίνη, μόνο στην εξωτερική επιφάνεια στο OSB/2 En300

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ OSB

Τα OSB είναι διαθέσιμο σε τρεις κατηγορίες σύμφωνα με το πρωτόκολλο ΕΝ 13986:

1. OSB/2 E1 EN 300, CE
  2. OSB/3 E0, CE
  3. OSB/4 TOP, CE, Z-9, 1-556

Παιδια ειμαι λιγο χάζος και δεν τα πιάνω με την μια .... Τι ακριβως συζητάμε τωρα ?? το πως γουστάρει ο καθενας να χαλαει τα δικα του χρηματα ? με το αν παίρνει μηχανήματα των 1500 η των 10 ? και αν το OSB ειναι το τέλειο η οχι για να κοπανάς πανω του ?? σέβομαι τις απόψεις των πιο ενημερωμένων και αυτών που ισως ειναι και επαγγελματίες, αλλα σέβομαι και την καψούρα αυτου που κατασκευάζει το οτιδήποτε να μπορει να το φτιαξει με οτι υλικά θεωρεί αυτος και οπως το εχει φανταστεί .... Οι γνώμες ειναι καλο να ακούγονται αλλα την τελική απόφαση την εχει αυτος που πληρώνει.... Και εγω γραφω εδω και ρωταω να μαθω αν κατι το κανω λαθος η σωστό ... Αλλα την τελική απόφαση για κατι που θα εχω εγω μεσα στο δικο μου σπιτι θα την παρω εγω ... Ετσι νομιζω ειναι το σωστό και καλο ειναι οι απόψεις να παραμένουν συμβουλες και να μην γινονται κατι παραπανω απο αυτο ... Κριμα να χαλαει το κλίμα για τον αν ειναι καλυτερο το OSB απο το κόντρα πλακέ ...

Ακριβώς φίλε μου.
Έχουμε φτάσει στο σημείο να παρεξηγούμαστε γιατί κάποιοι δεν ακολουθούνε τις προτάσεις μας ξεχνώντας ότι αυτά που κάνουμε είναι μόνο προτάσεις.

Έχω 2 φίλους επαγγελματίες και ο ένας μάλιστα είναι καλλιτέχνης στο ξύλο. Όταν είχε αυτά που έκανα τις προάλλες μόνο που δεν με έβρισε, όμως μου είπε ότι και αυτός στην ηλικία μου έκανε τέτοιες χαζομαρούλες.
Μου είπε τι να βελτιώσω και τέλος.

Αυτό είναι το μυστικό. Τώρα να κάνεις εσύ κάτι και να σου λέω εγώ ότι δεν ωραίο και έπρεπε να το κάνεις αλλιώς, το μόνο που καταφέρνω να σε στεναχωρήσω είναι.
Θυμάμαι ότι πριν από μισό περίπου χρόνο δεν ήξερα όύτε να τρίβω σωστά και βαριόμουν να περάσω μέχρι και γυαλόχαρτο την επιφάνεια.
Τώρα άλλαξα. Το ξύλο σε μεταμορφώνει αλλά σιγά σιγά.

Δεν είμαι στο επίπεδο ακόμα για σύνθετα πράγματα, και αν δεις ο πάγκος έχει τις ατέλειες του, ωστόσο σε σχέση με αυτούς που έκανα κάποιους μήνες πίσω είναι πολύ καλύτερος.
Ίσως και ο μεγάλος που θα κάνω να είναι ακόμα καλύτερος...

Τότε μην βγάζεις συμπεράσματα και να την κοιτάξεις λίγο την έκφραση σου γιατί προκαλεί παρεξηγήσεις.

Υπήρχε σοβαρός λόγος που έκανα τις τρύπες αλλά εσύ δεν αναφέρθηκες σε αυτό, μην με κάνεις τέτοια ώρα να ψάχνω να βρω το ποστ σου.
Έκανες υπόνυξη για το πόσο καλό μηχάνημα πήρα, όχι για τις τρύπες..

Σε τέτοια μηχανήματα δεν ποντάρω στο service της εταιρίας αλλά σε πιο κοντινό service.
Ένα μοτέρ είναι στην ουσία και ιμάντες, δεν είναι πολύπλοκη κατασκευή ή κάτι που δεν μπορώ να βρω ανταλλακτικά.

Εκανα υπονυξη οπως λες για το μηχανημα το ποσο καλο ειναι σαφως,εφοσον κοπηκαν ουτε μια ,ουτε δυο,αλλα 3 βιδες,και δευτερον ανεφερα οτι δεν εχει εγγυηση επειδη ανοιξες με τρυπανι 2 τρυπες για να πιασεις με μυτοτσιμπιδο τα παξιμαδια,που στην θεση σου εφοσον ειναι νεο μηχανημα θα το εστελνα στην εγγυηση και δεν θα ανοιγα τις τρυπες με τρυπανι,γιατι θα εχανα την εγγυηση.
Λιγο ειναι Νικολα ενα μοτερ αν σου καει χτυπα ξυλο σε 6 μηνες το μοτερ,τοτε θα δουν τις 2 τρυπες που εχεις ανοιξει και θα σου πουν οτι το μηχανημα ειναι πειραγμενο και δεν εχει εγγυηση.

Παιδες, με ολο το σεβασμο, αργα το βραδυ ολα τα off topic posts θα διαγραφουν ωστε το νημα να εξυπηρετει τον σκοπο για τον οποιο ανοιχτηκε και κανεναν αλλο.

Σβήστα Μιχάλη.
Εγώ θα συνεχίσω αυτό που κάνω και ας δέχομαι πικρόχολα σχόλια.
Μόνο αν μπορείς κράτα μερικά συμπερασματικά και βάλτα στο καφενείο.

Τελικα Ιωαννη αξιζει να δοκιμασει κανεις καποιον τυπο OSB για παγκο? Εστω και μετα απο περαιτερω επεξεργασια οπως τριψιμο η βερνικωμα?
Θα με φαει τελικα η απορια :))

Εκανα υπονυξη οπως λες για το μηχανημα το ποσο καλο ειναι σαφως,εφοσον κοπηκαν ουτε μια ,ουτε δυο,αλλα 3 βιδες,και δευτερον ανεφερα οτι δεν εχει εγγυηση επειδη ανοιξες με τρυπανι 2 τρυπες για να πιασεις με μυτοτσιμπιδο τα παξιμαδια,που στην θεση σου εφοσον ειναι νεο μηχανημα θα το εστελνα στην εγγυηση και δεν θα ανοιγα τις τρυπες με τρυπανι,γιατι θα εχανα την εγγυηση.
Λιγο ειναι Νικολα ενα μοτερ αν σου καει χτυπα ξυλο σε 6 μηνες το μοτερ,τοτε θα δουν τις 2 τρυπες που εχεις ανοιξει και θα σου πουν οτι το μηχανημα ειναι πειραγμενο και δεν εχει εγγυηση.

Δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε εδώ γιατί θα διαγραφούν τα σχόλια.
Αλλά θα σου πω ότι για να το στείλω στην εταιρεία για service θα πληρώσω κανένα 50άρικο μόνο στα μεταφορικά.
Για service έχω εδώ κοντά μαγαζί αν θέλω αλλά και ηλεκτρολόγο Θείο αν τύχει μοτέρ.

Οι βίδες ξεβιδώθηκαν δεν κόπηκαν αν δεν πρόσεξες. Τώρα τι φταίει θα δούμε τι θα πουν οι Γερμανοί.

Ο Γιαννης αναφερει οτι

Για κόλλα χρησιμοποιείται μελαμίνη-φορμαλδεΰδη

Αρα χρησιμοποιειται φορμαλδευδη στο OSB οπως στις μοριοσανιδες,γιατι ο Νικολας ελεγε οτι το OSB δεν εχει φορμαλδευδη

Ο Γιαννης αναφερει οτι

Αρα χρησιμοποιειται φορμαλδευδη στο OSB οπως στις μοριοσανιδες,γιατι ο Νικολας ελεγε οτι το OSB δεν εχει φορμαλδευδη

http://www.vasilainas.gr/index.php/osb/131/osb-18-detail

Πρέπει να είναι λάθος, έχω διαβάσει ότι δεν χρησιμοποιείται φορμαλδεύδη γι αυτό και είναι πιο υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Παιδια ποσο κανει το OSB ? παει με τετραγωνικό ? η εχει στάνταρ μέτρα σε φύλο ?

Ανάλογα απο που θα το πάρεις.
Αν θυμάμαι καλά το φυλλο είναι 1.25 χ 2.5 και κοστίζει κάπου στα 24 ευρώ το φύλλο (τουλάχιστον στο τοπικο μου κατάστημα). Σε κάποια καταστήματα σου δίνουν κομμάτι ενώ σε άλλα πρέπει να πάρεις όλο το φύλλο.

Σκεφτομαι να το βαλω στην πέργκολα που φτιαχνω σαν σκεπή - βαση για το πλαστικό φύλο κεραμίδι ... Θα το περασω και βερνίκι και νομιζω θα ειναι λουκούμι

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Ο Γιαννης αναφερει οτι

Εάν δεν κάνω λάθος μόνο το OSB/4 TOP (CE, Z-9, 1-556) είναι χωρίς φορμαλδεΰδη.

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Εάν δεν κάνω λάθος μόνο το OSB/4 TOP (CE, Z-9, 1-556) είναι χωρίς φορμαλδεΰδη.

Γιάννη αναφέρει ότι φτιάχνετια από PU resin χωρίς φορμαλδεύδη (ελάχιστη δηλαδή)

Αυτής της εταιρείας είναι το OSB που πήρα.

http://www.egger.com/EX_en/products/?N=4294964414+21&R=product-13303-ex-en

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Γιάννη αναφέρει ότι φτιάχνετια από PU resin χωρίς φορμαλδεύδη (ελάχιστη δηλαδή)

Αυτής της εταιρείας είναι το OSB που πήρα.

http://www.egger.com/EX_en/products/?N=4294964414+21&R=product-13303-ex-en

Σύμφωνα με την Egger => EGGER OSB boards for use in humid conditions are made with 100%
formaldehyde-free adhesives. => το "OSB/4 TOP (CE, Z-9, 1-556)" είναι χωρίς φορμαλδεύδη δηλαδή 100% formaldehyde-free, τα άλλα έχουν formaldehyde, είτε λίγη είτε πολύ.

Λοιπόν για να μην παρεξηγουνται τα πράγματα γιατι πολυ έντεχνα πήγε στην κατεύθυνση της προσπάθειας και δοκιμής .
Αυτο που δεν γουστάρω και τα παίρνω στο κρανίο ειναι το εξής . Του ανέφεραν του Νικόλα μαζι και εγω τους λόγους για τους οποίους δεν ειναι κατάλληλο . Για ολα είχε μια χαζη δικαιολογία , μέχρι που εχει γράψει στην αρχη ότι δεν ειναι ανάγλυφο και ειναι επίπεδο , εχει ωραίο grip , κάπως έτσι . Μην υποτιμεί την νοημοσύνη μας , καποιοι δεν το ανακαλύψαμε τωρα . Προσπαθεί να πείσει ποιον με τέτοιες δικαιολογίες ; Και δεν ειναι η πρωτη φορα που γινεται αυτο , του το εχω γραψει ξερα και το εχει αντιληφθει και ο ίδιος . Ειναι παρορμητικος και προσπαθεί να υποστηρίξει το αρχικό λάθος με νεα λάθη χωρίς να εχει διαβάσει-μελετήσει καν την πρόταση-παρατήρηση-γνωμη του αλλου .
Το ίδιο εγινε και με τον ξεχονδριστηρα , ζήτησα ενα τεστ απο τον Παναγιώτη , "αυτο δεν γίνεται , τα ξύλα πρέπει να ειναι ίδιο μέγεθος" , "μα αυτη ειναι η δουλεια του Νικόλα να τα φέρνει στο ίδιο μέγεθος , μάλλον δεν γνωρίζεις τις δυνατότητες του μηχανήματος" , "εγω το πήρα για να πλανιζω απλα" . Δεν με ενδιαφέρει γιατι το πήρες αγόρι μου εσυ , με ενδιαφέρει τι ειναι ικανό να κανει το μηχάνημα , αν δεν γνωρίζεις μην πεταγεσε με ανακρίβειες .
Το ίδιο και με τον ταινιολειαντηρα...
Αν εγινε κάποια πρόταση ή παρατήρηση ή γνωμη απο όλους εγινε προς αποφυγή λάθους και ταλαιπωρίας του ίδιου του Νικόλα . Καθαρα θεμα βοήθειας .
Θα θεωρούσα πολυ πιο αντρικιο και ξεκάθαρο απο την αρχη το "δεν το εχω ξαναδουλεψει , θέλω να το δοκιμάσω και αν δεν...βλέπουμε.." παρά όλες τις χαζες δικαιολογίες που μειώνουν την νοημοσύνη πρώτα του ίδιου και μετα των άλλων .
Μην ξεχνάμε επίσης ότι διαβάζει αρκετός κόσμος και δεν χωρούν ανακρίβειες ή λάθος χειρισμοί . Για κάποιους το κόστος μπορει να ειναι μεγάλο οικονομικά ή ακόμα και θεμα υγείας .
Το ξαναγραφω λοιπόν για αλλη μια φορα .
Η σωστή άποψη δεν ειναι η άποψη του ενός εμπόρου , του μπάρμπα μου , του ενός ξυλουργού , του μαναβη , η δικη μου...αλλα η πλειοψηφία του συνόλου των απόψεων και σταματώ εδω .

Χιώτη για εμένα είναι το πλέον ακατάλληλο υλικό για πάγκο. Άσε που έχει κόντρα πλακέ κινέζικα που είναι ελάχιστα πιο ακριβά από osb...Και οι όροι ανθυγρο σε νοβοπαν και osb αναφέρονται με ελαφριά υγρασία όχι σε κουβάδες νερο

Χιώτη για εμένα είναι το πλέον ακατάλληλο υλικό για πάγκο. Άσε που έχει κόντρα πλακέ κινέζικα που είναι ελάχιστα πιο ακριβά από osb...Και οι όροι ανθυγρο σε νοβοπαν και osb αναφέρονται με ελαφριά υγρασία όχι σε κουβάδες νερο

Oπως τα βλεπω εγω τα πραγματα θα ελεγα οτι υπαρχουν καταλληλοτερα υλικα για παγκο αλλα οχι ομως οτι το συγκεκριμενο ΟSB του Νικου ειναι... 'το πλεον ακαταλληλο υλικο για παγκο'! Μου φαινεται καπως υπερβολικο :)

Σε πλάκα υπάρχουν mdf hdf νοβοπαν μελαμινη κόντρα πλακέ πλάκα και osb...Τελευταίο το Πλακαζ και προτελευταίο το osb για πάγκο ξεκαθαρα

Λοιπόν για να μην παρεξηγουνται τα πράγματα γιατι πολυ έντεχνα πήγε στην κατεύθυνση της προσπάθειας και δοκιμής .
Αυτο που δεν γουστάρω και τα παίρνω στο κρανίο ειναι το εξής . Του ανέφεραν του Νικόλα μαζι και εγω τους λόγους για τους οποίους δεν ειναι κατάλληλο . Για ολα είχε μια χαζη δικαιολογία , μέχρι που εχει γράψει στην αρχη ότι δεν ειναι ανάγλυφο και ειναι επίπεδο , εχει ωραίο grip , κάπως έτσι . Μην υποτιμεί την νοημοσύνη μας , καποιοι δεν το ανακαλύψαμε τωρα . Προσπαθεί να πείσει ποιον με τέτοιες δικαιολογίες ; Και δεν ειναι η πρωτη φορα που γινεται αυτο , του το εχω γραψει ξερα και το εχει αντιληφθει και ο ίδιος . Ειναι παρορμητικος και προσπαθεί να υποστηρίξει το αρχικό λάθος με νεα λάθη χωρίς να εχει διαβάσει-μελετήσει καν την πρόταση-παρατήρηση-γνωμη του αλλου .
Το ίδιο εγινε και με τον ξεχονδριστηρα , ζήτησα ενα τεστ απο τον Παναγιώτη , "αυτο δεν γίνεται , τα ξύλα πρέπει να ειναι ίδιο μέγεθος" , "μα αυτη ειναι η δουλεια του Νικόλα να τα φέρνει στο ίδιο μέγεθος , μάλλον δεν γνωρίζεις τις δυνατότητες του μηχανήματος" , "εγω το πήρα για να πλανιζω απλα" . Δεν με ενδιαφέρει γιατι το πήρες αγόρι μου εσυ , με ενδιαφέρει τι ειναι ικανό να κανει το μηχάνημα , αν δεν γνωρίζεις μην πεταγεσε με ανακρίβειες .
Το ίδιο και με τον ταινιολειαντηρα...
Αν εγινε κάποια πρόταση ή παρατήρηση ή γνωμη απο όλους εγινε προς αποφυγή λάθους και ταλαιπωρίας του ίδιου του Νικόλα . Καθαρα θεμα βοήθειας .
Θα θεωρούσα πολυ πιο αντρικιο και ξεκάθαρο απο την αρχη το "δεν το εχω ξαναδουλεψει , θέλω να το δοκιμάσω και αν δεν...βλέπουμε.." παρά όλες τις χαζες δικαιολογίες που μειώνουν την νοημοσύνη πρώτα του ίδιου και μετα των άλλων .
Μην ξεχνάμε επίσης ότι διαβάζει αρκετός κόσμος και δεν χωρούν ανακρίβειες ή λάθος χειρισμοί . Για κάποιους το κόστος μπορει να ειναι μεγάλο οικονομικά ή ακόμα και θεμα υγείας .
Το ξαναγραφω λοιπόν για αλλη μια φορα .
Η σωστή άποψη δεν ειναι η άποψη του ενός εμπόρου , του μπάρμπα μου , του ενός ξυλουργού , του μαναβη , η δικη μου...αλλα η πλειοψηφία του συνόλου των απόψεων και σταματώ εδω .

Ρε ψηλε θα σε πατησω κατω και πανω και δεξια!!!

Χαχαχα

Ρε κουκλε εσυ δεν ησουν ποτε 20 ετων με το δικο σου το μυαλο?
Δεν σου ελεγαν οι γονεις σου Ηλια μου μην καβαλας μηχανακια ειναι επικυνδυνο αλλα εσυ το χαβα σου και επαιρνες τις μηχανες των φιλων σου για βολτα????

Εγω το εκανα, στην ιδια φαση ειναι και "μικρος" συτη την δοση και γιαυτο δεν τον παρεξηγω επειδη και εγω κατα βαση ετσι ημουν και ειμαι ακομη και τωρα.
Ξεροκεφαλια ναι αλλα εμαθα και μαθαινω απο τα λαθη μου.
Το ιδιο θα κανει και ο ιδιος και θα μαθει.

Εγω αυτο που θελω απο εσενα ειναι να μην το παιρνεις κατακαρδα αν καποιος δεν σε ακολουθει κατα γραμμα ενω τον συμβουλευεις.
Εσυ συμβουλη δινεις καλοπροερετα βαση της εμπειρειας σου φιλε και σε τιμαει αυτο.
Αν ο αλλος δεν θελει εσυ παλι γτ ζητας συγγνωμη?

Επισης θεωρω 100% βασιμο να στηριξει την επιλογη του ο Νικος μεχρι το τερμα δλδ οταν θα βαλει ενα φυλλο απο πανω μιας πιο καταλληλης επιφανειας επειδη ετσι το σκεφτηκε και το αγορτασε κιολλας.
Ειναι σαν τον αλλον που του πουλησαν σαπουνι αντι για τυρι και το ετρωγε λεγοντας "αφριζεις ξεαφριζεις τον παρα μου εδωσα θα σε φαω θελω"

Αυτο ομως ΔΕΝ αποτελει λογο εσυ, εγω ο Α ο Β ακομη και ο Νικος ναι να δινει συμοβουλες για θεματα που κατεχει στο πλαισιο της αλληλοβοηθειας που μας χαρακτιριζει.

Παντα και μονο φιλικα γραφω.

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Oπως τα βλεπω εγω τα πραγματα θα ελεγα οτι υπαρχουν καταλληλοτερα υλικα για παγκο αλλα οχι ομως οτι το συγκεκριμενο ΟSB του Νικου ειναι... 'το πλεον ακαταλληλο υλικο για παγκο'! Μου φαινεται καπως υπερβολικο :)
αυτο ειναι το συμπερασμα που πρεπει να κρατησουμε και ας παμε παρακατω. Μιχαλη φτιαξε το νημα!