Οικιακό εργαστήριο

Δυστυχώς μόνο δεξιά έχει χώρο και θα μπει πάνελ εργαλείων συνεργείου

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mην ανησυχεις, οταν ερθει η ωρα της χωροταξικης ασφυξιας θα βρεις τον καταλληλο τροπο για αναδιοργανωση των υπαρχοντων.
Παντα υπαρχει o βελτιστος τροπος, καθως στην αναγκη το μυαλο δουλευει overtime και παντα δικαιωνεται :)

ενα video με πολυ ωραιες ιδεες για αποθηκευση εργαλειων στα εργαστηρια

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εγώ σχεδιάζω να κάνω French cleat wall στον βασικό πάγκο εργασίας από πίσω !! Μου αρέσει η ιδέα να έχω τον επιλογή να αλλάζω το εργαστήριο συνεχώς ειδικά όταν κάτι δεν βολεύει και να μην έχω να κλείσω τρύπες μετά !!!

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Εγώ σχεδιάζω να κάνω French cleat wall στον βασικό πάγκο εργασίας από πίσω !! Μου αρέσει η ιδέα να έχω τον επιλογή να αλλάζω το εργαστήριο συνεχώς ειδικά όταν κάτι δεν βολεύει και να μην έχω να κλείσω τρύπες μετά !!!

Φιλε αυτο εχει παρα πολυ δουλεια, ολες αυτες οι φαλτσοκοπες και οι αντιστοιχες διαφορες θηκες που πρεπει να φτιαξεις για τα εργαλεια!!

Πολύ σωστό το δεύτερο σκέλος της σκέψης σου, για το πρώτο όμως έχω τις αμφιβολίες μου.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψει να είναι τα εργαλεία στην πίσω μεριά του πάγκου. Η κεντρική ιδέα είναι τα εργαλεία να είναι άμεσα και εύκολα προσβάσιμα.
Το αντίθετο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ατυχήματα.

Εκτός κι αν δεν αντιλήφθηκα σωστά αυτό που περιγράφεις.

Πολύ σωστό το δεύτερο σκέλος της σκέψης σου, για το πρώτο όμως έχω τις αμφιβολίες μου.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψει να είναι τα εργαλεία στην πίσω μεριά του πάγκου. Η κεντρική ιδέα είναι τα εργαλεία να είναι άμεσα και εύκολα προσβάσιμα.
Το αντίθετο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ατυχήματα.

Εκτός κι αν δεν αντιλήφθηκα σωστά αυτό που περιγράφεις.

Βασικά το διατύπωσα λάθος !
46fafedb89d9450c4ae56ec9465f3805.png
κάτι τέτοιο σε μεγαλύτερο τοιχο για εργαλεία χειρός , σφικτιρες , μέτρα ; Άλφαδια ,οδηγούς.
Όλα τα ηλεκτρικά εργαλεία και εργαλεία μπαταρίας λάθος και αναλοσημα αυτόν οπος και βίδες διαστελομενα κτλπ θα βρίσκονται σε συρτάρια στον πάγκο συναρμολόγησης κατασκευών που θα βρίσκετε μπροστά από το DW745 !!! Τώρα νομίζω ειμαι κατανοητός !!! Και πάλη ευπρόσδεκτες γνώμες και άποψης !

Α μπραβο!!!

Κωστα δες στην φωτο πως ειναι αναρτημενοι οι σφικτηρες!
Αυτο σου λεω να εφαρμοσεις.

Τώρα το πιασα !!!!

Πολύ ωραία ιδέα

ερωτηση
εχω ενα χωρο στο υπογειο που μενω περιπου 40 τ.μ και τον εχω κανει τον δικο μου προσωπικο χωρο εργαστηριου κτλ
επειδη ειναι υπερηψωμενο υπογειο δλδ ειναι 2 μετρα κατω απο το δρομο και 1 μετρο πανω απο το δρομο με 3 παραθυρα για φως και οι τοιχοι γυρω γυρω ειναι μπετο οχι τουβλο το εχω αφησει ετσι περιπου 10 χρονια τωρα.

απο εξω ειναι σοβατισμενο και βαμμενο κανονικα,μεσα ομως ειναι στα μπετα ακομα και τα πατωματα.

πριν κανενα χρονο που ειχα χρονο θελησα να ντυσω τους τοιχους με osb ξυλεια ή με γυψοσανιδα αλλα οικονομικα ηταν ασυμφορο στα υλικα,η εργασια θα ηταν καθαρα δικη μου

επειτα θα επρεπε να φτιαξω και το πατωμα με πλακακια ή κατι αλλο δηλαδη το ενα θα εφερνε το αλλο

το ερωτημα μου ειναι αξιζει ενα τετοιο ενχειρημα ή το αφηνω οπως ειναι τωρα ?

να πω οτι θεμα υγρασιας δεν υπηρχε ουτε υπαρχει ουτε εχω δει κατι αφου απο εξω ειναι ετοιμο το σπιτι

Όπως είναι και πέτα ένα άσπρο τσιμεντοχρωμα από πάνω.

+1 να μείνουν οι τοίχοι έτσι να αναπνέουν και να αποβάλουν ότι νερό περνάει μέσα αφού είναι υπόγειο

Για το πάτωμα πάλι σε "χρώμα" για να σταθεροποιήσεις το μπετό να μή βγάζει σκόνη.

λογικα ομως θα πρεπει να τριφτουν οι τοιχοι πρωτα για να φυγουν τα σουρωματα που εκαναν τα μπετα,σωστα?

Για το πάτωμα πάλι σε "χρώμα" για να σταθεροποιήσεις το μπετό να μή βγάζει σκόνη.

αν μπει ομως ''χρωμα'' στο πατωμα δεν θα υπαρχει φοβος αν π.χ θελω να συρω κατι να ξεφλουδισει το πατωμα?
ή ειναι τοσο ισχυρα αυτα τα τσιμεντοχρωματα?

Last edited by a moderator:
Έριξα και τα μπετά στο πίσω μέρος της αποθήκης /εργαστηρίου !!!
8acc5251eca871d1c20dc2b29cec0039.jpg
4912028910e9a39b4ba0e234e4f93e3d.jpg

Μια φωτό και από εμένα. Πάγκος εργασίας και συρτάρι. Μέγγενη καθ οδόν. Τελειώνουμε σιγά σιγά

7d1ab5ce2d7f8cefa3aaa7665216f78f.jpg

Έριξα και τα μπετά στο πίσω μέρος της αποθήκης /εργαστηρίου !!!
8acc5251eca871d1c20dc2b29cec0039.jpg
4912028910e9a39b4ba0e234e4f93e3d.jpg

Καλά τελειώματα.

Γώνιασμα κάνατε;

Μια φωτό και από εμένα. Πάγκος εργασίας και συρτάρι. Μέγγενη καθ οδόν. Τελειώνουμε σιγά σιγά

7d1ab5ce2d7f8cefa3aaa7665216f78f.jpg

Επίσης καλά τελειώματα.

Last edited by a moderator: