Οικιακό εργαστήριο

Ωχ , τον μέτρησες κλειστό και θα φρακαρουν . Είναι στάνταρ το κενό στους 2.5 πόντους , μόλις πατήσει ο δεξιός που είναι ο κλειστός και έχει το αυλάκι θα φρακάρουν .

Μέτρα της κουζίνας σου να το δεις .

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Ωχ , τον μέτρησες κλειστό και θα φρακαρουν . Είναι στάνταρ το κενό στους 2.5 πόντους , μόλις πατήσει ο δεξιός που είναι ο κλειστός και έχει το αυλάκι θα φρακάρουν .
Απο την εμπειρια μου το 2,5 ειναι οριακο ή θελει ακριβεια στις κοπες. Στους 3 ποντους κολυμπαει λιγο αλλα τσουλαει επισης πιο ευκολα. Οποτε καπου ενδιαμεσα πρεπει να ειναι ο στοχος για ερασιτεχνικη κατασκευη.

Tip : Αν βάλετε αυτού του τύπου (αυτούς λέμε στην δουλειά απλούς) :
https://www.homecrafts.gr/--12083.html
οι εξωτερικές διαστάσεις του συρταριού όσο αφορά το πλάτος πρέπει να είναι 2,5 πόντους μικρότερο από το εσωτερικό άνοιγμα του κουτιού .

Keep on Κυρ !

Είναι διαφορετικά τα ζευγάρια δεξί -αριστερό Ηλία ???
ναι

Ναι Νικόλα είναι διαφορετικοί .

Νεκτάριε μιλάμε για ορθογώνιες κοπές και μονταρισματα πάντα , είναι 2,5 ακριβώς το σωστό , πιο μεγάλο ή πιο μικρό δημιουργεί προβλήματα ή στην λειτουργία του συρταριού ή στην γρήγορη φθορά των οδηγών στα πλαστικά ροδάκια .

Κώστα όχι , δεν είναι σωστό , 99% θα βρίσκει το μέρος του οδηγού που είναι στο συρτάρι .

Ευχαριστώ Ηλία ...ήταν κάτι που ήθελα να το ρωτήσω και τώρα το έμαθα.
Νομίζω ότι υπάρχουν και έτοιμα πλαστικά συρτάρια γι αυτούς τους μηχανισμούς σε στάνταρ βέβαια διαστάσεις...ή όχι ??

Εγώ τους κόβω στο 2,54 και κάθονται ακριβώς τα συρτάρια,ούτε παίζουν ,ούτε οι οδηγοί φθείρονται.

Ευχαριστώ Ηλία ...ήταν κάτι που ήθελα να το ρωτήσω και τώρα το έμαθα.
Νομίζω ότι υπάρχουν και έτοιμα πλαστικά συρτάρια γι αυτούς τους μηχανισμούς σε στάνταρ βέβαια διαστάσεις...ή όχι ??

Συρτάρια έτοιμα δεν έχω συναντήσει ποτέ Νικόλα αλλά υπάρχουν οδηγοί μαζί με τα πλαϊνά του συρταριού φιξ .

Κάποια στιγμή που θα λασκάρω από τις ανακαινίσεις και τα στησίματα των μαγαζιών θα ανεβασω έναν οδηγό που γράφω για το φόρουμ για ντουλάπα-κουζίνα-ντουλάπια από μελαμίνες με tips και τα στάνταρ τους .

Οταν λεμε κενο 2.5 ποντους μετραμε 2.5 απο καθε πλευρα δλδ 5 συνολο μικροτερο το συρταρι??

Οταν λεμε κενο 2.5 ποντους μετραμε 2.5 απο καθε πλευρα δλδ 5 συνολο μικροτερο το συρταρι??

Όχι Βασίλη 2,5 πόντους συνολικά . Το συρτάρι θα κεντραριστεί μόνο του μόλις πατήσει στους οδηγούς .

Ηλια μπορει να παιζει ρολο και η κατασκευη του καθε σιδηροδρομου αλλα στην δικη μου περιπτωση εχει 1 εκ απο καθε πλευρα.

Εφτιαξα και την δεξια πλευρα του μακρυου συρταριου χθες και σημερα θα τοποθετηθει και αυτο!

20190410-192605.jpg

Last edited:
Ετοιμο και το μεσαιο ρηχο συρταρι πηρε τη θεση του και το πομολακι του!!!
Οποτε ετοιμος ο παγκος.

20190411-185800.jpg

Επομενο βημα η τοποθετηση των διατρητων λαμαρινων και ραφιων επανω!

:a0210:

μαστορα στο τελος να ταπωσεις και το κενο κατω απο τα συρταρια, γιατι οτι βιδα θα πεφτει κατω θα πηγαινει εκει κατω … στανταρακι