Οικιακό εργαστήριο

H οργανωση, η τακτοποιηση και η βελτιωση σε ενα εργαστηριο ποτε δεν τελειωνουν..

Διαπιστωσα οτι στα Jumbo υπαρχει μια φτηνη βιβλιοθηκουλα/ραφιερα με 14 ευρω που μπορει να δωσει καποιες λυσεις σε θεματα οργανωσης. Υπαρχουν επισης και φτηνα ξυλινα ραφακια διαφορων τυπων.

Εδω τα λινκς
https://admin.e-jumbo.gr/scholika/e...vivliothiki-rafiera-30x23-5x89-3-rafia_260220
https://admin.e-jumbo.gr/organosi-s...oichou-xylino-48x10x4-kryfa-stirigmata_167007
https://admin.e-jumbo.gr/organosi-s...mata/rafia-xylina-fysiko-xylo-3-tmch._1349231

Ενας συνδυασμος των παραπανω μου εδωσε μια καλη λυση για την οργανωση καποιων εργαλειων που χρησιμοποιω πιο συχνα στα μαστορεματα μου και τα ειχα μεχρι χτες μεσα σε συρταρια.

Εδω η βιβλιοθηκουλα ολοκληρη. Θα περιεχει κυριως τα Μακιτα μπαταριας που εχω. Eιναι διαφορα εργαλεια 4 βολτα, 7βολτα και 12 βολτα. Στο μεσαιο ραφι ειναι τα δραπανα που χρησιμοποιουνται καθημερινα.

Εδω ενα κοντινο με το μεσαιο συρταρι που φαινονται και οι παρεμβασεις που εχω κανει για να χωρεσει ολα τα δραπανοκατσαβιδακια που χρησιμοποιω πιο συχνα.

Πανω δεξια εχει μπει ενα ραφι απο τα παραπανω λινκς. Το ραφι εχει κοπει στη μεση και φιλοξενει το μικρο 4βολτο Bosch GO. Εχει χωρο και για σετ μυτες η και αλλο μικρο δραπανακι.
Kατω αριστερα και στο βαθος εχει μπει ενα τετραγωνο ραφακι για να μπορουν να χωρανε ορθια τα 3 χρησιμα 7βολτα κατσαβιδακια. Το γυροσκοπικο της Dewalt, το παλμικο της Μακιτα και το νορμαλ της Μακιτα.
Κατω αριστερα και εμπρος, εχει μπει μια μαγνητικη μπαρα η οποια εχει στερεωθει με καβιλια μονο στο πανω μερος και ετσι τραβιεται εξω αν χρειαστει για να επιλεχθει καποιο bit που εχει πανω της.
Στον πατο του μεσαιου ραφιου εχουν τοποθετηθει τα 2 12βολτα της Μακιτα, το κρουστικο δραπανοκατσαβιδο μπροστα και το μικρο μπουλονοκλειδακι 3/8" στο βαθος.

Με λιγα λογια στο Jumbo μπορουν να βρεθουν αρκετα και φτηνα προιοντα οργανωσης, το οποια ειναι αποδεκτης ποιοτητας.

Καταρχήν πολύ καλή η οργάνωση και σκέψη!! :grinning-smiley-043

Αλλά συνολικά είναι 24 . Η ραφιέρα μόνη έχει 14.99 όχι 14 :slapface:

-bye--bye--bye-

Ενα πρεπει να ειναι αρρωστο, κιτρινισε απο το κακο του....:flipout:

:flipout::flipout::flipout:

Last edited by a moderator:
χαχαχα σωστος για την τιμη της βιβλιοθηκης, θυμαμαι φαινεται μονο τα μεγαλα νουμερα και οχι τα σεντσια :))

χαχαχα σωστος για την τιμη της βιβλιοθηκης, θυμαμαι φαινεται μονο τα μεγαλα νουμερα και οχι τα σεντσια :))

Ε μα γι' αυτό είναι .99 κι όχι ακριβώς...για να μην θυμάσαι...!!!

Οσοι εχουν διατρητες επιφανειες για εργαλεια -και δεν τους φτανουν τα γαντζακια- μπορουν να χρησιμοποιησουν γαντζακια για κουρτινες (curtain hooks).

47926004108_ac7f6b828c_z.jpg

Kαι οχι μονο εκει αλλα και οπου αλλου μπορουν να μπουν, οπως στις ραφιερες Dexion, σε πλεγματα κλπ.

+++++++++++

Συνεχιζεται η βελτιωση του εργαστηριου, τελειωμος δεν υπαρχει βεβαια, με αλλη μια βιβλιοθηκουλα απο τα Jumbo.

Aυτη την φορα η βιβλιοθηκη χρησιμοποιειται σαν..βιβλιοθηκη με βιβλια αποκλειστικα σχετιζομενα με τα μαστορεματα και που μαζευω τα τελευταια χρονια απο το amazon warehouse deals. Δυστυχως ειναι ολα στα Αγγλικα καθως ειναι ελαχιστες οι δικες μας εκδοσεις.

47926004543_68d02f1fab_c.jpg

Θα φερω ακομα 5-6 βιβλια που εχω στο αλλο εργαστηριο και η θεματολογια πλεον θα ειναι αρκετα πληρης αφου περιλαμβανει αρκετα βιβλια απο καθε θεμα για:

-φινιρισμα ξυλου
-μοντελισμο καραβιων
-υγρο γυαλι
-τροχισμα και τεχνικες
-ρουτερ και τεχνικες
-τορνος και τεχνικες
-πριονοκορδελα και σεγα παγκου και
-ξυλουργικη γενικοτερα

Για τους φιλους στην περιοχη του λεκανοπεδιου, η βιβλιοθηκη θα λειτουργησει και σαν δανειστικη :)

Last edited:
Ωραίος ο Μιχάλης...
Εγώ βλέπω να γίνονται κλειστά μαθήματα στους ανθρωπους του λεκανοπεδίου...!!!

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Ωραίος ο Μιχάλης...
Εγώ βλέπω να γίνονται κλειστά μαθήματα στους ανθρωπους του λεκανοπεδίου...!!!

Eυχαριστω Κωστη!

Μιας και το'πες, αυριο σκοπευω να κρεμασω σε εναν τοιχο του εργαστηριου εναν λευκο πινακα μαρκαδορου 90χ120 που βρηκα στο υπογειο και θεωρητικα μπορουμε να κανουμε μια χαρα μαθηματα :))

Οσοι εχουν διατρητες επιφανειες για εργαλεια -και δεν τους φτανουν τα γαντζακια- μπορουν να χρησιμοποιησουν γαντζακια για κουρτινες (curtain hooks).

Kαι οχι μονο εκει αλλα και οπου αλλου μπορουν να μπουν, οπως στις ραφιερες Dexion, σε πλεγματα κλπ.

Έξυπνη ιδέα με τα κρεμαστράκια.
Υπολόγισε και 'μένα όταν αρχίσει το εξάμηνο :)

μπροβο σας που τα εχεται καθαρα εγω δεν μπορεσα ποτε να το εχω ετσι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Eυχαριστω Κωστη!

Μιας και το'πες, αυριο σκοπευω να κρεμασω σε εναν τοιχο του εργαστηριου εναν λευκο πινακα μαρκαδορου 90χ120 που βρηκα στο υπογειο και θεωρητικα μπορουμε να κανουμε μια χαρα μαθηματα :))

Κανονικό σχολείο δηλαδή...χαχαχαχα...!!!
Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε για την πολλαπλή προσφορά σου...άμα οργανωθεί οτιδήποτε και μπορώ μέσα...

Νατος ο πινακας, μπηκαν τα γαντζακια στον τοιχο και κρεμαστηκε!

47937830608_b35e9f19c8_z.jpg

Ειναι κοντα στην εισοδο καθως δεν υπηρχε αλλος χωρος διαθεσιμος, αλλα ομως βολευει παρα πολυ και υπαρχει μπολικο φυσικο φως την ημερα.
Εκει θα αναγραφονται ιδεες και σχεδια οταν χρειαζεται για επισκευες κατασκευες πατεντες και λοιπα ωραια!

Εδω μια λεπτομερεια, στο μαρκαδορακι εχει κολληθει ενα μικρο λαμακι το οποιο κολλαει σε ενα λεπτο μαγνητακι που ειναι κολλημενο στον πινακα :)
47937843521_8814e1bac1.jpg

Ευχαριστω Δημητρη!

Συναδελφοι ευχαριστω για την παρατηρηση!

47941603507_c746612892.jpg

Ηδη το διορθωσα. Το κινεζικο λεπτο μαγνητακι ειναι αρκετα ισχυρο για να στηριξεις τον μαρκαδορο οπως θελεις :)
Eριξα μια ματια για την ορθη τοποθετηση των μαρκαδορων. Aυτο που σιγουρα δεν ειναι σωστο, στις περισσοτερες περιπτωσεις, ειναι οπως τον ειχα βαλει.

Απο κει και περα εξαρταται απο τον μαρκαδορο..

-Store dual-ended markers and pens horizontally. If you store markers, like Prismacolors and Tombows, on their ends, the ink will settle at one tip and the other may dry out. Storing them flat will also make the pen or marker last longer because the ink in the barrel is less likely to dry out in general.

-Store single-ended markers and gel pens vertically with the capped tip facing down. This way the ink stays at the nib and is ready to go when you are – no slipping or streaking.

Μικρη προοδος με τοποθετηση ραφιων πανω απο τις διατρητες και φωτιστικων led σε σειρα!

20190525-135416.jpg

Ειναι 3 στο συνολο φωτιστικα 120 60 και 120 εκ στα 4000 k τα οποια μπορουν να αναψουν κατ επιλογη το καθενα η και ολα μαζι!
Μεγαλη ευκολια.

20190525-140037.jpg

Μικρη προοδος με τοποθετηση ραφιων πανω απο τις διατρητες και φωτιστικων led σε σειρα!

20190525-135416.jpg

Ειναι 3 στο συνολο φωτιστικα 120 60 και 120 εκ στα 4000 k τα οποια μπορουν να αναψουν κατ επιλογη το καθενα η και ολα μαζι!
Μεγαλη ευκολια.

20190525-140037.jpg

Μάστορα άψογος !!!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk