Οικιακό εργαστήριο

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Τη σαβούρα απ τα ρετάλια κλπ που την έχουν ???

Κατευθειαν αυτο σκεφτηκα! Αντε με τους παλιοαγγλους, σιγα την εργονομια που εχει. Αποθηκη εργαλειων οργανωμενη 100% ναι, εργαστηριο οχι. Το πολυ πολυ για κανα κοψιματακι ή κολληματακι.

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Κατευθειαν αυτο σκεφτηκα! Αντε με τους παλιοαγγλους, σιγα την εργονομια που εχει. Αποθηκη εργαλειων οργανωμενη 100% ναι, εργαστηριο οχι. Το πολυ πολυ για κανα κοψιματακι ή κολληματακι.

Σε νιωθω να ζηλευεις κανε και εσυ ενα βιντεακι να δουνε τι κανουμε στα βαλκανια.......:HTEHETH63:

Καλο μηνα παιδες, Μιχαλη ετοιμασου θα σε περασω πιστοποιηση εργαστηριου αυριο !!!

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eπρεπε να βγαλω μια φωτο πως ηταν χτες και πως θα ειναι σημερα μετα την καθαριοτητα που επιβαλλεται για το αυριανο inspection :))

Προσωρινή πόρτα για την ηχομόνωση του εργαστηρίου. Έγινε επειδή έγιναν παράπονα για φασαρία (κυρίως όταν δουλεύει το ρούτερ) μέχρι να μπει μια κανονική πόρτα. Συνολικά μου πήρε 15 λεπτά.
MDF 3 χιλιοστά και πηχάκια 20Χ20 χιλιοστά εξωτερικά. Ηχομονωτικό σφουγγάρι/αυγοθήκη εσωτερικά πιασμένο με δίχαλα. Στην αρχή την είχα στερεώσει με υφασμάτινη αυτ/τη ταινία αλλά κάθε πρωί την έβρισκα πεσμένη, οπότε έβαλα 3 μεντεσέδες της πλάκας. Όλα τα υλικά υπήρχαν στοκ από παλιότερες δουλειές - το dow μπήκε επειδή το ηχομονωτικό δεν έφτασε για λίγα εκατοστά...

Εν τω μεταξύ έχω βάλει μπρος να φτιάξω μια κανονική πόρτα και το πρότζεκτ μου φαίνεται ότι βγαίνει εντάξει - θα βάλω πληροφορίες και φωτογραφίες όταν τελειώσει με το καλό.

20191101-201629-1.jpg

20191101-201536-1.jpg

Μεγάλη διαφορά.
Πριν αλλάξω οτιδήποτε, κατέβασα μια εφαρμογή στο κινητό για μέτρηση θορύβου. Στην μπλε κουκκίδα έγινε η μέτρηση και στην κόκκινη δούλευε το ρούτερ (να μασάει ξύλα - όχι στο idle). Οι μετρήσεις έδειχναν 58db.
Μετά:
1) έβαλα αυτοκόλλητο λάστιχο (αεροστόπ) στην "πόρτα1" που είχε ένα κενό 3-4 χιλιοστά στο κάτω μέρος
2) έβαλα την "πόρτα2" (πριν δεν υπήρχε τίποτα)
3) έκλεισα το παράθυρο με τον ίδιο τρόπο όπως την πόρτα

Οι μετρήσεις έδειχναν 32db. Δυστυχώς, μέτρησα μόνο πόσο φασαρία γλύτωσα και από τα 3 μαζί

Για να έχεις μια τάξη μεγέθους, τα 30db είναι υποτίθεται ο ήχος ψιθυρίσματος - όταν δουλεύει το ρούτερ μέσα στο εργαστήρι μέτρησα 82db

ΓŽβ€’ΓΒΓŽΒ³ΓŽΒ±ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ?ρι.jpg

Δημήτρη Ευχαριστώ για τις πληροφορίες,ησουν αναλυτικοτατος!!επισημα εχω και εγω ενα δωματιο εργαστήριο απο την Παρασκευή.και μεσα στους επόμενους 2 μηνες θα μπω μεσα λογικά αφου τελειωσουν οι εργασίες του υπολοίπου σπιτιού!τελος Επιτέλους οι εργασίες στα μπαλκόνια !

Στο συνεργειο που πινω καφεδακι τα Σαββατα υπάρχει ενας Γαλαξίας απεναντι και βγαζουν συχνα στα σκουπιδια καποια πραγματακια...

Βουαλα με την ευγενικη χορηγία του Γαλαξια και της Lays με τα πατατάκια ενα απιστευτης ποιοτητας και σχεδιασμου σταντ!!!

20191214-115207.jpg

Λυομενο σε κομματια με ροδακια για μεταφορά και συστημα ραφιων element βρηκε την θεση του στο εργαστηρι μου να βοηθησει στην τακτοποιηση!

20191214-121826.jpg

Καλημέρα. Σκέφτηκα επιτέλους να τακτοποιήσω το εργαστήριο. Έφτιαξα ένα πάγκο για το δισκοπριονο. Ο σκελετός έγινε από δοκάρι 3x3 μεταλλικό γιατί αυτό είχα. Η επιφάνεια είναι κόντρα πλακέ 15αρι. Αν αλλάζα κάτι θα ήταν να βάλω λίγο πιο παχυ ξύλο καθώς εμφανίζει μια μικρή ελαστικότητα. Αργότερα θα προστεθούν και ραφια- ντουλάπια πίσω κ ψηλά, για αποθήκευση εργαλείων κ αναλωσίμων.
873d1c2b378db724e4b31a8e9ace7858.jpg
538cfc76aaf388afdcdb054e3e9121b8.jpg
48c2d3d1840818e043e4cd22cad93821.jpg
6be82be4df08afdceceb80430e254258.jpg
f460e28309ba3de39a574aa553629850.jpg
d2c0ab98b997ad64a435058e30612dad.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιότατος είναι !!!
Έψαχνα να βρω στον πάγκο που είναι το δισκοπρίονο αλλά εννοείς φάλτσοπριονο :flipout: και μάλιστα Parkside !!!
Εκείνη την γωνία για καδρονάκια από τον Κώστα στην φυλάω ακόμα ... Απ´έξω περνάς ρίξε ένα τηλέφωνο να σου ανοίξω την πύλη...-bye-

Παρα πολυ καλη δουλεια Νικο, και εκατσε και πολυ ομορφα στον συγκεκριμενο χωρο!

Κοιλια σε ποιο σημειο κανει? Στο σημειο του φαλτσοπριονου που ειναι και το ζορι, φαινεται μια χαρα με την στηριξη απο κατω.

Νίκο έχεις δίκιο. Θα επανόρθωσω. Αν και θα ήταν ωραίο να τα πούμε όλοι μαζί! Μιχάλη γενικά, όπως το αλφαδιαζα (με βίδες κάτω από τα 6 πόδια) είχε στρεβλώσεις μέχρι να σταθεροποιηθει πλήρως!
Και φυσικά, εννοώ φαλτσοπριονο, και φυσικά είναι από τα lidl! Αντέ, γιατί πολύ αέρα έχει πάρει η bosch!!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk