Οικιακό εργαστήριο

Aυτα τα στηριγματα κουρτινας εχουν πολλες χρησεις εκτος απο τις κουρτινες :))

Πολυ καλη και εξυπνη η πατεντα μετατροπης για την πλατη εργαλειων :a0210:

Πολύ ωραίο Κυριάκο. Κρίμα που δεν ζει και ο δικός μου ο παππούς μήπως και έβαζε τάξη και στο δικό μου εργαστήριο...

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ακολουθεί φωτογραφία από το εργαστήριο-ησυχαστήριο μου. https://www.flickr.com/photos/188218892@N05/49845591103/in/dateposted-public/
Έφτιαξα το πάγκο εργασίας + μέγγενη στη περίοδο καραντίνας.

1) Θα φτιάξω πλάτη εργαλείων (Έχω πολλά μέσα σε χαρτοκιβώτια) στο πίσω μέρος του πάγκου εργασίας. Δε θέλω να τρυπήσω το τοίχο όμως. Θα "πιάνει" στο πίσω μέρος του πάγκου.
Το τελάρο-πλαίσιο θα είναι από κολώνες ντέξιον. και η πλάτη-πλάκα θα είναι από πλαιστικό 6 περίπου mm. Το πλάτος θα είναι 1,2 m. Το ύψος θα είναι από 40 cm εώς 1 m. Αν είναι πάνω από 40 cm θα ανοίξω τρύπα για τη πρόσβαση στη πρίζα του τοίχου.
2) Στο κάτω μέρος του πάγκου θα βάλω ένα δίδυμο τροχό λείανσης.(Ψάχνω για οικονομικό μεταχειρισμένο) Οπότε και εκεί θα είναι κομμένο το πλαίσιο-πλάτη.

Πολυ περιποιημενος χωρος φαινεται, με το καλο Παυλο, αποθηκη ειναι?

Να σκεφτεις και να σχεδιασεις καλα την διαρυθμιση του χωρου τωρα που ειναι αρχη, ιδιως του παγκου και των περιξ αυτου καθως θα ειναι το κεντρο των επιχειρησεων σου και θες ανεση και ευκολια κινησεων.

Ο διδυμος τροχος σε ποιο ακριβως σημειο του παγκου εννοεις οτι θα μπει? Μηπως σου περιορισει πολυ τον ζωτικο χωρο καθως ειναι και η μεγγενη εκει μπροστα.

1) Θα φτιάξω πλάτη εργαλείων (Έχω πολλά μέσα σε χαρτοκιβώτια) στο πίσω μέρος του πάγκου εργασίας. Δε θέλω να τρυπήσω το τοίχο όμως. Θα "πιάνει" στο πίσω μέρος του πάγκου.
Το τελάρο-πλαίσιο θα είναι από κολώνες ντέξιον. και η πλάτη-πλάκα θα είναι από πλαιστικό 6 περίπου mm. Το πλάτος θα είναι 1,2 m. Το ύψος θα είναι από 40 cm εώς 1 m. Αν είναι πάνω από 40 cm θα ανοίξω τρύπα για τη πρόσβαση στη πρίζα του τοίχου.

Nομίζω χωρίς να τρυπήσεις τον τοίχο δεν θα μπορείς να το φορτίσεις με πολλά πράγματα...
Σκεψου το πολλαπλά πριν κάνεις το οτιδήποτε.

Κώστα, μικρός είναι ο πάγκος του φίλου. Αν δέσει πίσω του δύο γερές σιδερένιες γωνίες από χαμηλά, δεν θα έχει θέμα για να φορτώσει την πλάτη εργαλεία όπως τα δικά σου (κατσαβίδια, κλειδιά κλπ).

Προς Χιώτη: Ναι αποθήκη είναι. Βέβαια έπιπλα-ράφια με πλάτη μπορούν να μπουν μόνο σε αυτή τη πλευρά του νοητού τετραγώνου. Σκέφτομαι ο δίδυμος τροχός να μπει στο πίσω μέρος του ξύλου του πάγκου. Άλλη σκέψη είναι να μπει σε ένα ενισχυμένο ράφι της βιβλιοθήκης ντέξιον. Στο μέσω αυτού του χώρου θα μπει άλλος ένας πάγκος 1 x 1 ή 1 x 2. Ίσως στο πάγκο που βλέπεις εκτός από δίδυμο τροχό βάλω και βάση για κάθετο δράπανο ή κωλονάτο δράπανο. Έτσι ώστε αυτός ο πάγκος να είναι για "μηχανουργικά" εργαλεία. Και ο πάγκος που θα μπει στη μέση που θα έχει και αέρα 1-2 μέτρα τριγύρω να είναι γυμνός για μαστόρεμα μεγάλων αντικειμένων.
Προς kossTV: Υπάρχει δυνατότητα χωρίς να τρυπηθεί ο τοίχος να μπει πλάτη που αντέχει μεγάλο βάρος. Κατ' αρχας πωλούνται τελάρα με διάτρητη λαμαρίνα από εταιρείες. Εκτός από τοίχο αυτά, μπορούν να "πιαστούν" και στο ξύλο πάγκου. Στη χειρότερη με 2-3 κολώνες ντέξιων 2 μέτρων που θα πιάνουν και στα τρατζαριστά πόδια πάγκου, φτιάχνεται πλάτη που αντέχει βάρος.
Προς dk 31: Σωστός ο παίχτης. Ο πάγκος έχει διαστάσει 140 cm x 65 cm.
Υ.Γ.: Ευελπιστώ ότι θα κάνω πράγματα την ερχόμενη εβδομάδα γιατί είναι η τελευταία εβδομάδα καραντίνας για μένα. Μετά στο τρέξιμο πάλι.

Στο εργαστηριο υπαρχει ενα wc οπου ειναι και χωρος αποθηκευσης χρωματων, βερνικιων, διαλυτων, σιλικονων, κονιαματων κλπ.

Επειδη ειναι wc εχει μια λεκανη. Και επειδη ο χωρος του εργαστηριου ειναι man cave, το καπακι της τουαλετας πρεπει να ειναι παντα σηκωμενο. Επειδη ομως δεν στεκεται, θα το κανουμε να στεκεται:)

Εδω το πλαστικο καπακι του καζανακιου οπου του εγινε μια τρυπα για να βιδωθει ο μηχανισμος συγκρατησης του καπακιου της λεκανης.
49864168777_419263c7d4_c.jpg

Βλεπουμε ολα τα εξαρτηματα που χρησιμοποιηθηκαν, δηλαδη το γαντζακι που βιδωθηκε στο καπακι του καζανακιου, το λαστιχο που δεθηκε πανω στο γαντζο, το dremel που εκανε την τρυπα και το αγκιστρο (το πολυτιμο αγκιστρο για τις κουρτινες που κανει για χιλιες δυο δουλειες:).

Στο αγκιστρο εχει περαστει μακαρονακι στην ακρη για να πιανει καλυτερα το καπακι της λεκανης και να μην γλυστραει.
49863324988_c9105ae537_z.jpg

Επισης στην πισω μερια του καπακιου, οπου βγαινει το σπειρωμα της βιδας του γαντζου, εχει μπει λιγο βερνικι νυχιων για να μην σκουριασει γρηγορα οπως αρχιζει να σκουριαζει το μεταλλικο εξαρτημα που φαινεται στη φωτο.
49864168402_3e4d4db285_c.jpg

Να πω οτι το βερνικι νυχιων ειναι πολυ χρησιμο να υπαρχει τριγυρω γιατι αυτη η μικρη συσκευασια ειναι ευκολοχρηστη, το πινελακι δεν χρειαζεται καθαρισμα και το βερνικι εχει ολες τις ιδιοτητες με τα υπολοιπα βερνικια. Δυστυχως δεν εχω διαφανες, αλλα δεν πειραζει :)

Kαι εδω ο μηχανισμος συγκρατησης επι τω εργω. Διπλα αχνοφαινεται και το πιστολι σιλικονης του Lidl :)
49863324248_36db5672cd_c.jpg

χαχαχα, μα εντελως δουλειες καραντινας, δυο χρονια το λιβανιζω οπως και το να σκαψω μια τρυπα στον κηπο να βαλω ενα δεντρολιβανο -που την εσκαψα σημερα και αυτην :))

Είδες, πέρασα σήμερα και σου έφερα την έμπνευση !!

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk