Οικιακό εργαστήριο

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Παρα πολυ καλη ιδεα που ερχεται να καλυψει εναν ουσιαστικα αδρανη χωρο κατω απο τον παγκο, μπραβο:a0210:

Πoυ/πως εχει μπει ο οδηγος για το καθε συρταρι?

Ευχαριστώ πολύ . Μιχάλη υπάρχουν γωνίες και πάνω σε αυτούς μπήκαν (βιδώθηκαν) οι οδηγοί.

Μιας και βρέχει οποίος έχει 28 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα διαθέσιμα, τον προσκαλώ
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τέλειωσα χτες με το ραφάκι για το τρυπάνι/τροχουδάκι του Λιντλ. Κόντρα πλακέ 12mm, σωλήνας PVC Φ90, νοβοπανόβιδες 3,5Χ40, βελατούρα και μπογιά σπρέι. Η ιδέα και η υλοποίηση κλεμμένη από εδώ.

20200709_233800b.jpg

Πολυ ομορφο, Δημητρη.
Τις ενωσεις των ξυλων πως τις εκανες;
Τις "θηκες" πως τις κολλησες στα ξυλα;

πολυ ομορφο δημητρη αλλά βγαζε τις μπαταριες καλυτερα για να σου κρατησουν χρονια!

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Πολυ ομορφο, Δημητρη.
Τις ενωσεις των ξυλων πως τις εκανες;
Τις "θηκες" πως τις κολλησες στα ξυλα;

Για τις ενώσεις των ξύλων απλές ενώσεις με βίδες 3.5Χ40 (όχι pocketholes) και μετά στόκο για να μην φαίνονται.
Οι σωλήνες πιάστηκαν ο καθένας με δύο νοβοπανόβιδες 3.5Χ15, από την μέσα μεριά του σωλήνα στο πιο πάνω σημείο όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Επειδή υπάρχει η τρύπα για την λαβή του εργαλείου ακριβώς από κάτω, έχει πρόσβαση για να τρυπήσεις/βιδώσεις.

Νικόλα, έχω διαβάσει αυτά που γράφετε για τις μπαταρίες, αλλά τις αφήνω πάνω επειδή είναι πιο πρακτικό έτσι. Ίσως στο μέλλον (και με κάνα πιο ακριβό εργαλείο) να αλλάξω πρακτική...

Ήταν εύκολη κατασκευή και πιστεύω θα βολέψει πολύ. Το πιο δύσκολο ήταν η διαμόρωση των κομματιών σωλήνα αλλά τελικά βγήκε με κολωνάτο δράπανο, ρούτερ και μιαβραδυνή επίσκεψη στο ΚΑΤ :behead:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Το πιο δύσκολο ήταν η διαμόρωση των κομματιών σωλήνα αλλά τελικά βγήκε με κολωνάτο δράπανο, ρούτερ και μιαβραδυνή επίσκεψη στο ΚΑΤ :behead:

ναι το ειδα, κριμα, περαστικα κιολας...
μου θυμισε το pvc σωληνα φυτευτο στο εδαφος που πηγα να τρυπήσω πριν κατι χρονια με ενα ποτηροτρυπανο ξυλου, αυτα που η λεπιδα μπαινει σε αυλακι αναλογα το μεγεθος της τρυπας. αν και με προειδοποιουσε, ζοριστηκε και πεταξε τη λεπιδα διπλα απο το ποδι μου και χτυπησε τον τοιχο.
λιγοι ποντοι πιο περα θα μου το εσκιζε μεχρι το κοκκαλο, δεν ξερω μη μου το εκοβε κιολας! πολυ προστυχο υλικο το pvc.

Εφτιαξα μια βαση για τα σωληνωτα κλειδια που εχω και βρισκονταν μεσα σε ενα σακουλακι
Η βαση τρυπηθηκε διαμπερες και στον πατο μπηκε ενα κομματι γαλβανισμενης λαμαρινας. Τα κλειδια μπαινουν ελαφρως σφηνωτα.
Η επιλογη της λαμαρινας εγινε και για το λογο οτι εαν καποια στιγμη δεν σφηνωνουν, θα μπορουν να στεκονται στη θεση τους με τοποθετηση μαγνητων νεοδυμιου.

Attachments

• ΓΖ’Γβ€°ΓŽΒ»ΓŽΒ·ΓŽΒ½Γβ€°Γβ€žΓŽΒ± κλΡιδια  2.jpg
    ΓΖ’Γβ€°ΓŽΒ»ΓŽΒ·ΓŽΒ½Γβ€°Γβ€žΓŽΒ± κλΡιδια 2.jpg
    48 KB · Views: 239
  • ΓΖ’Γβ€°ΓŽΒ»ΓŽΒ·ΓŽΒ½Γβ€°Γβ€žΓŽΒ± κλΡιδια  1.jpg
    ΓΖ’Γβ€°ΓŽΒ»ΓŽΒ·ΓŽΒ½Γβ€°Γβ€žΓŽΒ± κλΡιδια 1.jpg
    54.6 KB · Views: 239
  • ΓΖ’Γβ€°ΓŽΒ»ΓŽΒ·ΓŽΒ½Γβ€°Γβ€žΓŽΒ± κλΡιδια  3.jpg
    ΓΖ’Γβ€°ΓŽΒ»ΓŽΒ·ΓŽΒ½Γβ€°Γβ€žΓŽΒ± κλΡιδια 3.jpg
    60.9 KB · Views: 242
Καλη δουλεια Θαναση μπραβο, εγω τα εχω ακομα στην πλαστικη θηκη επειδη τα χρησιμοποιω σπανια και εαν τους εφτιαχνα βαση θα μου επιαναν πολυτιμο χωρο.

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις κάποιο link απο το κατάστημα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Καλη δουλεια Θαναση μπραβο, εγω τα εχω ακομα στην πλαστικη θηκη επειδη τα χρησιμοποιω σπανια και εαν τους εφτιαχνα βαση θα μου επιαναν πολυτιμο χωρο.
να σου πω οτι εαν δεν ειχε χαλασει η συσκευασια τους δεν θα ειχα ασχοληθει με την βαση τους :flipout:

Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις κάποιο link απο το κατάστημα?
αγορασμενο το '89 απο το 1ο "Πλαισιο" στην Στουρναρα ... οποτε τι link να βαλω. Ψαξε σε καταστημα με γραφικη υλη

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

να σου πω οτι εαν δεν ειχε χαλασει η συσκευασια τους δεν θα ειχα ασχοληθει με την βαση τους :flipout:

αγορασμενο το '89 απο το 1ο "Πλαισιο" στην Στουρναρα ... οποτε τι link να βαλω. Ψαξε σε καταστημα με γραφικη υλη

Οπως και νά εχει εγώ σε ευχαριστώ πολύ!