Οικιακό εργαστήριο

πλαστικός άσπρος για γάλα

σκληρός, βλέπεις τη στάθμη, το καπάκι είναι κουμπωτό και δε χρειάζεται να βγάζεις σωλήνες για άδειασμα και σφραγίζει πολύ καλά
€25 τα 50 λίτρα

doxeio_galaktos_50lt.jpg
Εμένα λυγίζει ακόμα κι αυτός 🤭

Μεγάλο ρόλο παίζει και η δύναμη αναρρόφησης της σκούπας.
Εγώ πάντως με τον μεταλλικό κουβά του leroy, που έδειξε ο Νίκος παραπάνω, και την σκούπα bosch υγρών & στερεών δεν έχω κανένα απολύτως θέμα.

Απλά να έχετε στο νου σας ότι όσο πιο μεγάλο το δοχείο τόσο πιο δύσκολο θα είναι να το κουβαλήσει ή να το αδειάσει κάποιος όταν αυτό θα γεμίσει. Το αναφέρω γιατί το παραπάνω πλαστικό είναι 50 λίτρα, δεν το λες και μικρό!

Ρε παιδιά τενεκές για λάδι κάνει για να το βάλω να μαζεύει τα πριονίδια στο κυκλονκό σύστημα?

Μην γελάτε!!🤣🤣

Εχουν ξεφυγει οι τιμες ειναι η αληθεια.

Πριν τον covid αγοραζα πλαστικες ντουλαπες διφυλλες 1.75 υψος απο το Λεροϊ με 36 ευρω. Τωρα ζητανε (ΟΛΟΙ) τα διπλα και πανω για το ιδιο μοντελο!!!
Η ιδια ντουλαπα του Leroy κοστιζει 80 ευρω τωρα!! Δεν υπαρχει περιπτωση να αγορασω σε τετοια τιμη αυτες τις τσιπικες πλαστικες ντουλαπες που ουτε 5 ευρω δεν κοστιζουν στην Κινα!!

Το ιδιο και οι απλες μεταλλικες ραφιερες που αγοραζα απο το IKEA, κοστιζαν 11-12 ευρω και τωρα κοστιζουν 20!!

Τα μονα πραματα που παραμενουν διαχρονικα φτηνα ειναι τα πεπονια στη λαικη που μετα τις δυο η ωρα τα βρισκεις με 1 ευρω τα δυο τεμαχια.
Σημερα μαλιστα εκτος απο πεπονια πετυχα και καρπουζακια, τα δυο τεμαχια με ενα ευρω!! Μου βγηκαν τα χερια να κουβαλαω.

Ειχα καμμια εικοσαρια και βαλε μικρα τροχακια 76μμ, εξι διαφορετικων τυπων, σε διαφορα κουτακια, ή χυμα στο συρταρι και ειπα να βαλω μια ταξη.

Με την βοηθεια του laser και ενος εξειδικευμενου δωρεαν προγραμματος εφτιαξα ενα κουτακι στις διαστασεις και με τα χωρισματα που ακριβως ηθελα.
fdgX4zPh.jpg

Το κουτακι εγινε απο κοντρα πλακε λευκας παχους 3μμ.
6DeuPzuh.jpg

Κολληθηκε με ξυλοκολλα και συναρμολογηθηκε ευκολα και με ακριβεια. Το προγραμμα κανει αψογη δουλεια αν του δωσεις το ακριβες παχος του ξυλου.
mpQPp4jh.jpg

...και επιτελους μπηκε μια ταξη στο συρταρι με τα τροχακια :)
SM484tah.jpg

Μια σημερινή γρήγορη κατασκευή: θήκη/ραφάκι για τους μικρούς σφιγκτήρες που παρέλαβα πρόσφατα.

Οι τρύπες έγιναν με forstner 30άρι, οι μακρόστενες τρύπες στο ρούτερ με ελικοειδές φρεζάκι και τέλος στρογγύλεμα των ακμών με ένα φρεζάκι roundover με ακτίνα 1/8". Οι ακμές μέσα στις μακρόστενες τρύπες στρογγυλεύτηκαν με αυτό το φρεζάκι μια και το κανονικό δεν χωράει σε τόσο στενά μέρη.
(Στο πίσω μέρος του ραφιού είναι η ράγα για να κουμπώνει σε στυλ french cleat. Πίσω, μόνο του, είναι το παλιό ραφάκι που πλέον καταργείται.)
20230924_110915.jpg

Εδώ έτοιμο .4 θέσεις για μεσαίους + 6 για μικρούς σφιγκτήρες.
20230924_113429.jpg

Πριν λιγες μερες εψαχνα για ντουλαπες για το εργαστηριο καθως η πραματεια αυξανεται και χρειαζομαι αποθηκευτικο χωρο.
Δεν πηρα καμμια ομως γιατι οι τιμες ειχαν υπερδιπλασιαστει και κατεληξα να παρω καποιες ραφιερες 150χ75χ30 με 4 ραφια απο το Πρακτικερ μεσω Σκρουτζ στα ~17 ευρω το τεμαχιο.

Εν τω μεταξυ καποιοι καλωσυνατοι γειτονες εκαναν ανακαινιση στα επιπλα των γονιων τους και με ρωτησαν αν χρειαζομαι μια ντουλαπα!
Οταν ειδα την ντουλαπα γιγαντα, δεκαετιας 70, επαθα την πλακα μου γιατι δεν μπορουσα να φανταστω πιο καταλληλο αποθηκευτικο χωρο με απειρα συρταρια!!!

Το ανταλλαγμα ηταν να τους βοηθησω να την λυσουμε αλλα και να την μεταφερουμε στο εργαστηριο :)
NZ7kKSGh.jpg

Η συναρμολογηση ηταν πολυ πιο ευκολη απο το λυσιμο, οποτε δεν χρειαστηκε δευτερο ατομο.
Δημιουργηθηκε ο χωρος και στηθηκε αμεσα παλι στα ποδια του ο αγαθος γιγαντας σε μια γωνια στο πισω μερος του εργαστηριου!
DFo6NZEh.jpg

Εδω η μεγαλη απολαυση....
12 τεραστια συρταρια μηκους σχεδον ενος μετρου και βαθους μεγαλυτερου του μισου μετρου. Υψος καθε συρταριου, απλετο, 15 εκατοστα!!
KHFYkz0h.jpg

Τα συρταρια ειναι ενισχυμενα και κινουνται πανω σε πηχακια δρυος οποτε δεν τιθεται θεμα βαρους. Μπηκε κερι σε ολα τα πηχακια και συρταρια ωστε να γλυστρανε σα χελια στο ανοιξε κλεισε.
Το μονο που λειπει ειναι τα κλειδακια των πορτων που ειχαν χαθει αλλα δεν πολυπειραζει καθως οι πορτες κλεινουν μια χαρα.

Αυτη και εαν ειναι παραλαβη χορταστικη....!!!Να ναι καλα οι γειτονες...!!!

Μια αρχοντικη ντουλαπα για εναν αρχοντικο συλλεκτη εργαλειων....ο τελειος συνδυασμος......!!!!!

Πολύ ωραία Μιχάλη και πολύ χρήσιμος χώρος ειδικά με τα συρτάρια! (y)

Μόνο αυτή η διακοσμητική "γιρλάντα" με ενοχλεί κάπως, μου φαίνεται αταίριαστη με το σύγχρονο εργαστήριό σου.
Αν έβγαινε εύκολα, θα την έβγαζα.

Εκτός αν φταίει η φωτογραφία και από κοντά είναι ωραία.

• Like
Reactions: Χιωτης