Οικιακός φωτισμός Led

Re: οικιακος φωτισμος led

Μόνο Philips που έχει πραγματικά προβλέψει το θέμα υπεριώδους ακτινοβολίας, μόνο με υψηλό CRI, μόνο θερμές.

Η απόδοση σε λούμενς σε σχέση με της κανονικές οικονομίας είναι ίδια και λίγο χαμηλότερη. Το μεγαλύτερο efficiency των led σε σχέση με τις υπάρχουσες οικονομίας είναι μύθος και οι καλές (Philips πάλι) με ηλεκτρονικά starters ανάβουν και αμέσως πια.

Μην το ψάχνετε στις λάμπες LED είναι η Philips και οι υπόλοιποι. Καλά για τους κινέζους δεν αρχίζω καν γιατί θα σπάσω και αυτές που έχω στην αποθήκη. Η είναι στραβοί με τα χρώματα ή μας δουλεύουν όπως κάνουν συνήθως.

Το ξέρω είμαι απόλυτος αλλά έχω τρομερή ευαισθησία στις μάπα λάμπες σε σημείο να γίνομαι επιθετικός αν κάτσω από κάτω τους αρκετές ώρες.....χαχαχα.

Η απόδοση σε λούμενς σε σχέση με της κανονικές οικονομίας είναι ίδια και λίγο χαμηλότερη. Το μεγαλύτερο efficiency των led σε σχέση με τις υπάρχουσες οικονομίας είναι μύθος και οι καλές (Philips πάλι) με ηλεκτρονικά starters ανάβουν και αμέσως πια.

Μην το ψάχνετε στις λάμπες LED είναι η Philips και οι υπόλοιποι. Καλά για τους κινέζους δεν αρχίζω καν γιατί θα σπάσω και αυτές που έχω στην αποθήκη. Η είναι στραβοί με τα χρώματα ή μας δουλεύουν όπως κάνουν συνήθως.

εκει που εγω ειμαι επιφυλακτικος ειναι οτι ακνενας δεν μιλα για την αποδοση και τις παωλειες των ηλεκτρονικων.
κατι που λεει οτι τα watt που αναφερονται αφορουν την ισχυ τυο λεντ και οχι την συνολικη καταναλωση.

Και να το γυρισω λιγο στους φακους..Να γιατι η Philips αγορασε ξερα την luxeon LED στα τελη του 2000. και ολοι λεγανε οτι αγορασε τελειωμενη εταιρια

Καλησπερα παιδια,

Μια ερωτηση για την κριση σας,

Θελω να αλλαξω (ευκαιρια επειδη εσπασε) τις λαμπες απο το φωτιστικα γραφειου των παιδιων μου και θα ηθελα την γνωμη σας για το τι λαμπα μπορω να παρω με LED , τι πρεπει να προσεξω και απο που μπορω να την παρω (κανενα μαγαζι που ξερουμε)

Mη βάλεις λάμπα led στα παιδιά. Δεν είναι ασφαλές για την υγεία τους. Παράγουν ένα κουραστικό φως και δεν είναι δοκιμασμένο αν είναι αυτό καλό ή οχι για τα μάτια.

Α....δεν το ηξερα αυτο....

Ερωτηση και για το σπιτι στο δωματιο των παιδιων το ιδιο ισχυει η μονο για το γραφειο λογο απασχολησης διαβασμα κτλ?

Γνώμη μου... προτίμησε μια καλή λάμπα οικονομίας με warm φωτισμό και είσαι οκ... Και οι καταναλώσεις ρεύματος που αναφέρουν (π.χ 10W για ισοδύναμο 60-80W) ισχύουν πραγματικά όπως έχω προσωπικά διαπιστώσει...

Mη βάλεις λάμπα led στα παιδιά. Δεν είναι ασφαλές για την υγεία τους. Παράγουν ένα κουραστικό φως και δεν είναι δοκιμασμένο αν είναι αυτό καλό ή οχι για τα μάτια.

????
από πού βγαίνει αυτό?

έχει εντοπίσει κανείς πουθενά λάμπες led σε φορμάτ σποτάκι οροφής στα 12V?

Καποια μαρκα?
Καποιο μαγαζι?
Warm??? ετσι το ζηταω?

Συγνωμη αλλα τωρα προσπαθω να μαθω περισσοτερα....

Εγω θα εμπιστευομουν σε αυτη τη φαση (αυτης της καινουριας σχετικα τεχνολογιας) μονο επωνυμες λαμπες led, οπως πχ η Philips.
Η συγκεκριμενη εταιρεια δεν παιζεται στην ερευνα και στα standards ασφαλειας.

Eπισης νομιζω οτι οι λαμπες led, παντα σωστων προδιαγραφων, εχουν το οκ απο την Ευρωπαικη Ενωση σε σχεση με την ασφαλεια για οικιακη χρηση -και για παιδια.

Βεβαια υπαρχουν διαφορες αποψεις, οπως υπηρχαν και θα υπαρχουν παντα.

Καποια μαρκα?
Καποιο μαγαζι?
Warm??? ετσι το ζηταω?

Συγνωμη αλλα τωρα προσπαθω να μαθω περισσοτερα....

Οι λάμπες οικονομίας βγαίνουν σε 2 τύπους, ή με ψυχρό λευκό φως (όπως ο φωτισμός που δίνουν οι λευκές λάμπες φθορισμού) ή με warm φως (πιο "ζεστό", πιο κιτρινωπό φως, όπως περίπου το φως των παλιών κανονικών λαμπτήρων...
Παντού θα βρεις λάμπες οικονομίας, από sm μέχρι το Praktiker (έχει καλή ποικιλία) Πιο εξειδικευμένο κατάστημα είναι αυτό http://lentzoslampes.gr/?lang=en

Για καλή μάρκα εκτός της Philips δεν μου έρχεται άλλη στο μυαλό τώρα...

Το μεγάλο Σουηδικό μικρή ποικιλία σε οικονομίας...

Οι λάμπες οικονομίας βγαίνουν σε 2 τύπους, ή με ψυχρό λευκό φως (όπως ο φωτισμός που δίνουν οι λευκές λάμπες φθορισμού) ή με warm φως (πιο "ζεστό", πιο κιτρινωπό φως, όπως περίπου το φως των παλιών κανονικών λαμπτήρων...
Παντού θα βρεις λάμπες οικονομίας, από sm μέχρι το Praktiker (έχει καλή ποικιλία) Πιο εξειδικευμένο κατάστημα είναι αυτό http://lentzoslampes.gr/?lang=en

Για καλή μάρκα εκτός της Philips δεν μου έρχεται άλλη στο μυαλό τώρα...

Το μεγάλο Σουηδικό μικρή ποικιλία σε οικονομίας...

μάλλον έχεις καιρό να πας στο μεγάλο σουηδικό....(εγώ πάντως για led το πρότεινα - εξαιρετικούς και φθηνούς και ποικιλία)

το μικρό ελληνικό που πρότεινες δεν βγάζει τίποτα στο site.

Από τις λάμπες οικονομίας του ΙΚΕΑ δεν έμεινα ευχαριστημένος. Μία στις 3 καίγονται πριν την ώρα τους. Δεν ξαναπαίρνω. Προτιμώ τις Philips, και μάλιστα μάζεψα όλες τις παλιές made in Holland που είχε τοπικό κατάστημα.
Η θερμοκρασία χρώματος αναγράφεται πάνω στις λάμπες και δεν υπάρχει μόνο warm και cold, αλλά 5-6 διαβαθμήσεις, από 2600Κ έως 6000Κ. Εγώ προτιμώ 3000K για τις κρεβατοκάμαρες και 4500Κ στην κουζίνα.

Εγω με λαμπες απο Ικεα δεν εχω προβλημα...Επισης με τις παλιες Philips στανταρ κατι παιζει.Στο σπιτι που ειμαι τωρα απο κατασκευης του σε ορισμενους χωρους ειχε οικονομιας της Philips. Ειναι 15ετια σχεδον τωρα και οι συγκεκριμενες αναβουν τουλαχιστον 4 ωρες τη μερα.Καμια δε μου εχει καει...