Οικιακός φωτισμός Led

Απάντηση: οικιακος φωτισμος led

οδηγίες;;;; :flipout::flipout:

τις κάρφωσα εκεί, κι όσο αντέξουν. . Δεν τις έβαλα σε σποτ που είναι ο χύμα μετασχηματιστής μέσα στην γυψοσανίδα. Τις έβαλα σε φωτιστικά που έχουν τους μετασχηματιστές μέσα σε διακοσμητικά κουτιά.
Σιγά μην αλλάξουμε και φωτιστικά τώρα...

Re: οικιακος φωτισμος led

παιδια μια που εμπλεκεται καλωδιο, και η ταησ ειναι γνωστη, δεν κανει την δουελια και μια αμπεροτσιμπηδα?

Απ'οτι εχω παρατηρησει, η ταση στο οικιακο ρευμα παιζεται. Απο 220 εως 230+ βολτ.

ακομα και ετσι θα εισαι 5% εκτος. Μεσα στα πλαισια του σκοπου παλι

θα περάσω από ένα ηλεκτρολογείο να πάρω έναν ηλεκτρονικό μετασχηματιστή και θα σας ποστάρω αποτελέσματα.

Είναι απλό. Μετράς τον μετασχηματιστή ΧΩΡΙΣ την λάμπα και βλέπεις τι θα γράψει το όργανο. Αν γράψει π.χ. 1watt συνδέεις μετά και την λάμπα και λογικά θα πρέπει να δείξει 16watt.

Νομιζω, χωρις να ειμαι απολυτως σιγουρος, οτι αν μετρησεις τον μετασχηματιστη μονο του δεν θα σου βγαλει τιποτα.
Οπως οι φορτιστες των κινητων οταν ειναι στην πριζα χωρις να φορτιζουν το κινητο, δεν γραφουν καμμια καταναλωση στον μετρητη.

Απάντηση: Re: οικιακος φωτισμος led

Νομιζω, χωρις να ειμαι απολυτως σιγουρος, οτι αν μετρησεις τον μετασχηματιστη μονο του δεν θα σου βγαλει τιποτα.
Οπως οι φορτιστες των κινητων οταν ειναι στην πριζα χωρις να φορτιζουν το κινητο, δεν γραφουν καμμια καταναλωση στον μετρητη.

Εχεις δίκιο. Με τον μετασχηματιστή σκέτο το όργανο έδειξε το απόλυτο 0.0

20140524_185201.jpg

Καθίστε τώρα αναπαυτικά να δείτε τι σημαίνει κινέζοι και μάλιστα ebayοκινέζοι.....

Αυτή είναι η λάμπα των 15watt που μόλις αγόρασα !!!

20140524_184900.jpg

Αυτή είναι μία άλλη 10watt (1 smd cree) που είχα αγοράσει πριν κανά 2-3 χρόνια από αυστραλία τρελά λεφτά , 50 ευρώ. Παρόλο που φαίνεται ειλικρινής στην πράξη έχει πέσει πολυ η φωτεινότητα.
Η κινέζικη των "15watt" φωτίζει απείρως περισσότερο.

20140524_184925.jpg

Πολυ ωραια και χρησιμη παρουσιαση!!

Αυτο που καταλαβα ειναι οτι καποιες no name εταιρειες σε 'κλεβουν' πουλωντας λαμπες οχι με μεγαλυτερη καταναλωση αλλα με μικροτερη απο την αναγραφομενη!!
Δηλαδη αγοραζεις λαμπα των 15w (για να φεγγει 15w) και τελικα παιρνεις λαμπα των 10w δηλαδη λιγοτερο φωτισμο. No good. Αρα οι επωνυμες ειναι μονοδρομος ακομα.

Και να δείτε πως μας δουλεύουν ακόμα και οι επώνυμες εταιρείες που ισχυρίζονται οτι τα 7watt αντιστοιχούν σε 50watt αλογόνου, δείτε ενα ωραίο συγκριτικό πινακακι.
Προσέξτε τα lumens.......

http://www.ledbenchmark.com/display.php?id=149&name=Philips+Master+LED+7W+MR16

Οποιος έχει όρεξη ας αγοράσει ενα φθηνό φωτόμετρο να το τσεκαρει και μόνος του.

Last edited:

Μπήκα και γω στο τρυπάκι πριν λίγο καιρό. Πήρα μετρητή για τον πίνακα με σύνδεση στο ιντερνετ, και πήρα κάποιες λέντ λάμπες για να δοκιμάσω.

Οι philips μέχρι στιγμής είναι οι καλύτερες, αλλά είναι ακριβές. Με τις τρέχουσες τιμές απόσβεση κάνεις σε 1-2 χρόνια.

Του ΙΚΕΑ είναι αξιοπρεπείς πάλι σαν απόδοση, αλλά οι μεγάλες δεν είναι φτηνές. Καλύτερα philips.
Και οι ακριβές του lidl μια χαρά μέχρι στιγμής. Αυτές που ήταν για κλάματα ήταν οι φτηνές του lidl. Έχω κρατήσει μόνο μία στην κρεβατοκάμαρα, και έχω πρόβλημα να βρίσκω ίδιες κάλτσες το πρωί :p

Kινέζικες έχω δοκιμάσει στο μαγαζί G14 σε λάμπες που μένουν αναμένες 24/7 και πέφτουν πολύ γρήγορα.

Και γενικά τα watt πλέον είναι πολύ παραπλανητικά. Τα lumens είναι πολύ καλύτερη ένδειξη, αν και σε κινεζιές θα ήμουν και πάλι επιφυλακτικός.

Γενικά είναι περισσότερο hype παρά πραγματικό οικονομικό όφελος η αλλαγή. Για την αλλαγή των παλιών οικονομίας, μαζί κι εγώ. Ποτέ δεν τις χώνεψα. Ούτε σαν χρώμα ούτε σαν απόδοση.

Θα μας πάρει λίγα χρόνια ακόμη, αλλά θα αγοράζουμε -ελπίζω- επιτέλους βάσει Lumens και θερμοκρασίας χρώματος, που είναι αυτό που μας ενδιαφέρει, λαμβάνοντας υπόψη την κατανάλωση μόνο ως στοιχείο κόστους και όχι ως στοιχείο τεχνικό...

Έτσι

Πάντως απο περιέργια που άνοιξα μερικές που τα έφτυσαν, τα led δεν είχαν κανένα πρόβλημα... Τα τριγύρω τα κακαρώνουν.

Ειδικά στις 12volt είναι μεγάλη κοροιδία...
Και δεν χρειάζονται τόσα ηλεκτρονικά, τα βάζουν και καλά για να βελτιώσουν τη ζωή των led, και χαλάνε πιο νωρίς εκείνα... Άρα τα βάζουν για να χαλάνε πιο νωρίς?

Θεωρίες συνωμοσίας θα μου πείτε, αλλά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας... θεωρίες κερδοφορίας είναι... :p
Aς υπήρχε φορέας να τους υποχρεώνει να δίνουν εγγύηση καλής λειτουργίας για τις ώρες που λένε και το συζητούσαμε...

οι ωρες νομιζω οτι ειναι οι ωρες του ΛΕΝΤ....αυτο χρησιμοποιουν και ας ειναι παραπλανητικο

τα ηλεκτρονικα χρειαζονται γιατι τα πραγαμτα δεν ειναι τοσο απλα οσο "4 λεντ σε σειρα ειναι 12+ βολτ"...

οι ωρες νομιζω οτι ειναι οι ωρες του ΛΕΝΤ....αυτο χρησιμοποιουν και ας ειναι παραπλανητικο

τα ηλεκτρονικα χρειαζονται γιατι τα πραγαμτα δεν ειναι τοσο απλα οσο "4 λεντ σε σειρα ειναι 12+ βολτ"...

Ναι οκ θεωρητικά για να κρατήσεις τη μεγάλη ζωή του LED θέλεις καλό CCS και καλή σταθεροποίηση. Την ίδια δουλειά κάνει λίγο χειρότερα και μια απλή αντίσταση, ειδικά αφού τα 12V φωτιστικά έχουν ήδη σταθεροποιημένο τροφοδοτικό...

Όσο για τις ώρες έχεις δίκιο... Ξεχνούν να αναφέρουν κατά λάθος ότι τα υπόλοιπα εξαρτήματα που χρησιμοποιούν εχουν πολύ μικρότερη ζωή, και φυσικά δεν επισκευάζονται...