Οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Re: Απάντηση: Οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Το χαρτι βαπτισης ειναι ενα απλο χαρτι και δεν εχει ισχυ, μιας και αναφερθηκε. Αν το βαπτισεις το παιδι Μπαμπη και πας και το δηλωσεις Γιαννη στο ληξιαρχειο με απλη ονοματοδοσια, το Γιαννης θα ισχυει, ασχετα αν προηγήθηκε η βαπτιση.

Νομίζεις?
σου είπα πιό πάνω ότι χρειάστηκε δικαστική απόφαση τελεσίδικη.
Δεν μιλάω για το χαρτί του παπά.
Μιλάω για την παραπομπή που γίνεται επάνω στη σελίδα του Δημοτολογίου λίγο καιρό μετά τη δήλωση της γέννησης, όπου αναγράφεται "βατπίστηκε στις... από τον.... και έλαβε το όνομα...."
Αυτό αλλάζει μόνο με δικαστική απόφαση τελεσίδικη (αφού επί 30 μέρες δεν κάνει ένσταση η εισαγγελία) και βγαίνει διαταγή προς τον Δήμο να διορθώσει το όνομα στην αρχική σελίδα....και μάλιστα ΜΟΝΟ με σινική μελάνη και με το χέρι !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Νομίζεις?
σου είπα πιό πάνω ότι χρειάστηκε δικαστική απόφαση τελεσίδικη.
Δεν μιλάω για το χαρτί του παπά.
Μιλάω για την παραπομπή που γίνεται επάνω στη σελίδα του Δημοτολογίου λίγο καιρό μετά τη δήλωση της γέννησης, όπου αναγράφεται "βατπίστηκε στις... από τον.... και έλαβε το όνομα...."
Αυτό αλλάζει μόνο με δικαστική απόφαση τελεσίδικη (αφού επί 30 μέρες δεν κάνει ένσταση η εισαγγελία) και βγαίνει διαταγή προς τον Δήμο να διορθώσει το όνομα στην αρχική σελίδα....και μάλιστα ΜΟΝΟ με σινική μελάνη και με το χέρι !

Νομιζα οτι λες για το χαρτι του παπα. Οτι γραφεται στο ληξιαρχειο ειναι τελεσιδικο και αλλαζει μονο με δικαστικη αποφαση. Αν εχει προηγηθει ονοματοδοσια πριν την καταθεση του χαρτιου της βαπτισης η ονοματοδοσια υπερισχυει, ασχετα αν το χαρτι της βαπτισης λεει αλλο ονομα.

Εγω πχ Βαπτισα το παιδι μου, αλλα δεν κατεθεσα το χαρτι της βαπτισης. Πηγα με την γυναικα μου και καναμε ονοματοδσια. Οποτε εκεινη η αναγραφη "βαπτιστηκε.." ειναι κενη.

ναι. Η όποια ονοματοδοσία (πλέον) έγινε στο δημοτολόγιο.
Το 1930...δεν είχε τέτοια γούστα. Μόνο βάπτιση.

Σημερα που πηγα το μωρο στην γιατρο αντιδρουν θα πανε σε απεργια μας ειπε.

Μέχρι το τέλος του χρόνου (2018) μετά θα μας τοποθετήσουν αυτόματα σε έναν. (Έτσι άκουσα)

Επειδή, τώρα τελευταία, πολύς λόγος γίνεται γιά προσωπικούς ή οικογενειακούς γιατρούς, έχουμε κάποιο νέο στον τομέα αυτό; Προσωπικά μόνιμο γιατρό ούτε είχα ποτέ ούτε έχω.
Πρακτικά τι κάνουμε; Πιάνουμε το τηλέφωνο κι' όποιος τύχει;

Εγώ να σου πω τι σκέφτομαι ως το καλύτερο. Μπαίνεις στο doctoranytime, επιλέγεις ιατρό (συνήθως έχει καλές χρεώσεις πχ της τάξης των 20-30 ευρώ για μια απλή επίσκεψη σε παθολόγο αν θυμάμαι καλά). Αν χρειαστείς συνέχεια, σε κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα μέσω ταμείου, είσαι προετοιμασμένος και γλιτώνεις μέρος του γολγοθά των νοσοκομείων, αφού ξέρεις πού θα πας έχοντας και μια ιδέα της σοβαρότητας. Το έχουμε κάνει κανα 2 φορές και είμαστε ικανοποιημένοι (προ-covid19).

Ευχαριστώ! Στα υπόψη.

Εαν μπορεις να ζητησεις μια γνωμη ενος φιλου και γειτονα. Θα δεις εαν σου προτεινουν καποιον. Θα σε συμβουλευα να διαλεξεις καποιον γιατρο που να μην ειναι πολυ μακρυα απο εκει που μενεις. Τι ιδανικο ειναι να μπορεις να πας με τα ποδια.
Και οχι τηλεφωνο κατα τη γνωμη μου, να πας κατ ευθειαν σαν πρωτη επισκεψη.
Το λεω γιατι συχνα οι γιατροι και ειδικα οι γενικολογοι (παθολογοι) οταν λειτουργουν ειναι πληρως απασχολημενοι και χωρις γραμματεις.
Οποτε δεν τους αρεσουν τα τηλεφωνα και τα πολλα απο τηλεφωνο και αυτο μπορει να δωσει αδικα μη σωστη εντυπωση. Το εχω δει με τον δικο μας γιατρο, εδω και εικοσι χρονια οικογενιακο γιατρο.
Μετα την πρωτη επισκεψη κρινεις αν σου κανει η οχι και ενεργοποιεις τη διαδικασια η οχι. ( δηλαδη αυτος ο ιδιος το κανει).

Ούτε εγώ γνωρίζω για το θέμα. Αν επιλέξεις οικογενειακό γιατρό με τα οποία κριτήρια στην πορεία μπορείς να αλλάξεις γιατρό ;
Δεύτερον για την αυλη συνταγογράφηση θα πρέπει να έχει προηγηθεί φαντάζομαι το πρώτο βήμα σωστά;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Και βέβαια μπορείς να αλλάξεις ιατρό αν δε σε καλύπτει

Μια βιάζεσαι για την άυλη συνταγογράφηση,είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο.

και προαιρετική.

Προσωπικά προτιμώ να βλέπω τον γιατρό μου κάθε μήνα,για να μου γράφει τα φάρμακά μου σε έντυπο υλικό.
...

Ούτε εγώ γνωρίζω για το θέμα. Αν επιλέξεις οικογενειακό γιατρό με τα οποία κριτήρια στην πορεία μπορείς να αλλάξεις γιατρό ;
Δεύτερον για την αυλη συνταγογράφηση θα πρέπει να έχει προηγηθεί φαντάζομαι το πρώτο βήμα σωστά;

Αυτό το νήμα είχε, αρχικά, ανοίξει με βάση μιά τυπική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ, που μάλλον έμεινε στα χαρτιά. Εγώ επανήλθα γιά λόγους ουσίας, με δεδομένο ότι συνεχώς γίνεται λόγος γιά προσωπικό ή οικογενειακό γιατρό στην παρούσα κρίση του κορωνιού. Τώρα μπήκε στη μέση και η άϋλη συνταγογράφηση, γιά την οποία δεν πολυκατάλαβα, ακόμα, ποιός γράφει την συνταγή και πώς προχωρεί η διαδικασία. Δεν νομίζω, πάντως, ότι υπάρχει κάποιου τύπου "νομική" υποχρέωσή μας να έχουμε "οικογενειακό" γιατρό. Το θέμα όμως είναι ουσιαστικό στις συνθήκες, που βιώνουμε τώρα. Δλδ πρέπει, μάλλον, να έχουμε ένα γιατρό στο "περίμενε" έτοιμο να μας εξετάσει (αχρείαστος να' ναι) και να γνωματεύσει, ότι χρειστεί.

Ρίξε μια ματιά
http://www.idika.gr/pfy/οικογενειακος-ιατρος.html

είχα γραφτεί. Πήγα στον πιο κοντινό που είχε στο σύστημα, με καταχώρησε στη λίστα του και είπε αν χρειάζομαι τον παίρνω πρώτα τηλέφωνο και κλείνουμε ραντεβού.
Δεν τον χρειάστηκα και δεν ασχολήθηκα ξανά. Δεν ξέρω τι γίνεται τώρα και τι όχι.

Αυτό το νήμα είχε, αρχικά, ανοίξει με βάση μιά τυπική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ, που μάλλον έμεινε στα χαρτιά. Εγώ επανήλθα γιά λόγους ουσίας, με δεδομένο ότι συνεχώς γίνεται λόγος γιά προσωπικό ή οικογενειακό γιατρό στην παρούσα κρίση του κορωνιού. Τώρα μπήκε στη μέση και η άϋλη συνταγογράφηση, γιά την οποία δεν πολυκατάλαβα, ακόμα, ποιός γράφει την συνταγή και πώς προχωρεί η διαδικασία. Δεν νομίζω, πάντως, ότι υπάρχει κάποιου τύπου "νομική" υποχρέωσή μας να έχουμε "οικογενειακό" γιατρό. Το θέμα όμως είναι ουσιαστικό στις συνθήκες, που βιώνουμε τώρα. Δλδ πρέπει, μάλλον, να έχουμε ένα γιατρό στο "περίμενε" έτοιμο να μας εξετάσει (αχρείαστος να' ναι) και να γνωματεύσει, ότι χρειστεί.

Η γνωμη μου ειναι οτι ειναι καλυτερα να εχεις ενα γιατρο που τον ξερεις, σε ξερει, πιθανως και τα μελη της οικογενειας. Η σχεση εμπιστοσυνης που θα δημιουργηθει θα ειναι διαφορετικη εαν πιασει η αλχημεια (οπως σε ολες τις σχεσεις). Φυσικα καθε γιατρος κανει το χρεος, του αλλα οταν σε γνωριζει πλεον και σε παρακολουθει ειναι διαφορετικα. Γνωμη παντα.

Τι πρέπει να κάνει ένας ασθενής για να πάρει την συνταγή του άυλα:

Η ιστοσελίδα από την οποία ενεργοποιούμε την άυλη συνταγογράφηση για να μπορεί ο Γιατρός μας όταν γράφει συνταγή στο όνομά μας να μην χρειάζεται να μας την τυπώσει αλλά να μας την στέλνει με sms ή/και email είναι η:

https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p

Μπαίνουμε με τους κωδικούς του taxisnet και ακολούθως εισάγουμε το ΑΜΚΑ μας.

Θα μας βγάλει σε ένα παράθυρο με τίτλο « Άυλη συνταγογράφηση» που έχει ένα μπλε κουμπί «ενεργοποίηση».

Αν το πατήσουμε, κάνουμε check το « επιθυμώ άυλη συνταγογράφηση» και μπορούμε να περάσουμε το email και τον αριθμό του κινητού που θέλουμε να μας έρχονται οι κωδικοί των συνταγών. ( Ο αριθμός κινητού είναι απαραίτητος. Το email δεν είναι απαραίτητο μεν αλλά καλό είναι να μπαίνει γιατί τότε μας έρχονται πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την συνταγές ).

Μόλις πατήσουμε «αποθήκευση αλλαγών» θα μας έρθει ένα email και αντίστοιχα ένα sms στο κινητό με ένα PIN που πρέπει να εισάγουμε για να αποθηκευτούν οι αλλαγές μας.

Μόλις το βάλουμε, και πατήσουμε ΟΚ, είμαστε έτοιμοι.

Ο Γιατρός μας μπορεί πλέον να μας στέλνει τις συνταγές μας ηλεκτρονικά.

Την παραπάνω διαδικασία την κάνει ο ασθενής μια φορά και ισχύει για πάντα και για όλους τους Ιατρούς που επισκέπτεται.

Δυστυχώς τα παραπεμπτικά για απεικονιστικές εξετάσεις ή εξετάσεις αίματος εξακολουθούν για την ώρα να πρέπει αναγκαστικά να εκτυπώνονται σε χαρτί.

Παιδιά κάτω των 18 ετών που συνήθως δεν έχουν ΑΦΜ, εγγράφονται μέσω του γονέα που τα δηλώνει.

Παιδιά άνω των 18 ετών πρέπει να έχουν τους δικούς τους κωδικούς ακόμη και αν παραμένουν προστατευόμενα μέλη (π.χ. φοιτητές).

Σύζυγοι που δεν έχουν ΑΦΜ και δηλώνονται στην κοινή φορολογική δήλωση (είναι συχνό, ιδιαίτερα όταν ο ένας σύζυγος δεν έχει καθόλου εισοδήματα) πρέπει να βγάλουν δικούς τους κωδικούς taxisnet ακόμη και αν δηλώνονται ως έμμεσα μέλη στην ασφάλιση.

Πολύ καλό, βολεύει και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, που έπρεπε να πάνε κάθε τόσο στο νοσοκομείο να πάρουν την συνταγή τους.

Κατά σύμπτωση, μου έστειλαν μόλις αυτόν τον σύνδεσμο, με σχόλιο ότι για υπηρεσίες που αφορούν τον covid-19 είναι δωρεάν. Αλλά καλυτερα ψάξτε το.