Οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Re: οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Καμία μεταβολή στοιχείων στο Εθνικό Μητρώο δεν αλλάζει τον ΑΜΚΑ μετά την 1-6-2009,
ο οποίος παραμένει σταθερός και αμετάβλητος και προσδιορίζει για πάντα ένα και μόνο φυσικό πρόσωπο.

αυτό είναι απο το site του αμκα

Καμία μεταβολή στοιχείων στο Εθνικό Μητρώο δεν αλλάζει τον ΑΜΚΑ μετά την 1-6-2009,
ο οποίος παραμένει σταθερός και αμετάβλητος και προσδιορίζει για πάντα ένα και μόνο φυσικό πρόσωπο.

αυτό είναι απο το site του αμκα

το αμκα είναι στην πραξη η ταυτόητά μας.

ναι Βλάση, τον Σπύρο ρωτάω, κάπου κάτι θα έχει δει

Το παιδί υποχρεούται να βγάλει ΑΦΜ άπαξ και έκλεισε τα 18...

Επίσης, θα του αποδοθεί διαφορετικό ΑΜΚΑ για το διάστημα των σπουδών, ενώ μετά το πέρας αυτών θα του ξανα-αποδοθει το τελικό ΑΜΚΑ.

Το παιδί όντως έχει ΑΦΜ. Αυτό για την αλλαγή ΑΜΚΑ πρώτη φορά το ακούω. Ούτε από τη Σχολή είχαμε κάποια σχετική ενημέρωση αλλά, το κυριότερο, πριν τρεις μήνες που πήγα στο ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ whatever...) για ανανέωση της ασφάλισής του (εξαρτώμενο μέλος) δεν μου είπαν κάτι τέτοιο.

Το παιδί όντως έχει ΑΦΜ. Αυτό για την αλλαγή ΑΜΚΑ πρώτη φορά το ακούω. Ούτε από τη Σχολή είχαμε κάποια σχετική ενημέρωση αλλά, το κυριότερο, πριν τρεις μήνες που πήγα στο ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ whatever...) για ανανέωση της ασφάλισής του (εξαρτώμενο μέλος) δεν μου είπαν κάτι τέτοιο.
Η όλη διαδικασία έγινε από την κουνιάδα και την ανεψιά μου προ μηνός... Και εγώ είχα κουφαθει καθώς δεν έχει λογική η αλλαγή του ΑΜΚΑ, ωστόσο, με διαβεβαίωσαν ότι έτσι ακριβώς έγινε, με βάση κάποια πρόσφατη διάταξη.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

προφανώς υπήρχε άλλος λόγος, πιθανόν ημερομηνία γέννησης.

4. Ο ΑΜΚΑ μπορεί να αλλάξει μόνο στην περίπτωση που τα συνθετικά του στοιχεία, βάση των οποίων ορίζεται (ημερομηνία γέννησης, φύλο), διαπιστωθεί ότι είναι λάθος.

από αλλού (ggka)

Για πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς έπεσα θύμα παραπληροφόρησης, να διορθώσω όπως παρακάτω:

Με την ενηλικίωση του παιδιού απαιτείται η επαν-ενεργοποίηση του ισχύοντος ΑΜΚΑ, ο οποίος καθίσταται ανενεργός και το παιδί δεν θεωρείται πλέον ασφαλισμένο από τον γονέα. Εάν συνεχίσει με σπουδές, απαιτείται η εκ νέου δήλωση ώστε να παραμεινει υπό την γονική ασφαλιστική σκέπη.

Για πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς έπεσα θύμα παραπληροφόρησης, να διορθώσω όπως παρακάτω:

Με την ενηλικίωση του παιδιού απαιτείται η επαν-ενεργοποίηση του ισχύοντος ΑΜΚΑ, ο οποίος καθίσταται ανενεργός και το παιδί δεν θεωρείται πλέον ασφαλισμένο από τον γονέα. Εάν συνεχίσει με σπουδές, απαιτείται η εκ νέου δήλωση ώστε να παραμεινει υπό την γονική ασφαλιστική σκέπη.

Τώρα βγαίνει νόημα!

Τώρα βγαίνει νόημα!
εμενα ενηλικιωθηκε πριν 4 χρονια και δεν χρειαστηκε τιποτα

Αν είναι φοιτήτρια δεν συνεχίζει αυτόματα υπό την ασφαλιστική σου σκέπη μετά τα 18. Πρέπει να κάνεις συγκεκριμένες διαδικασίες. Εγώ το κατάλαβα φέτος (2ετής) που χρειάστηκε η ασφάλεια και το παιδί φαινόταν (και ήταν) ανασφάλιστο.

Όπως έγραψα, η υπόψη διαδικασία είναι περίπου 10 μηνών...

μαλλον δεν ζουμε στην ίδια χωρα

ανυπαρκτη.
Υπαρκτοτατη!
Με τεραστιες ελλειψεις (η αποδοση ευθυνων για αυτες δυστυχως δεν ποινικοποιηθηκε ακομη), και με ανθρωπους που αγωνιζονται με περιορισμενα μεσα.

Υπαρκτοτατη!
Με τεραστιες ελλειψεις (η αποδοση ευθυνων για αυτες δυστυχως δεν ποινικοποιηθηκε ακομη), και με ανθρωπους που αγωνιζονται με περιορισμενα μεσα.
Εγω δεν βλεπω περιορισμενα μεσα. Αρτια εξοπλισμενα νοσοκομεια που εχουν προβλημα οργανωσης βλεπω σε προσωπικο που μαλλον δεν εχει ιδιαιτερη ελλειψη σε αριθμο αλλα λειτουργει με την νοοτροπια ολου του δημοσιου γενικα. Δεν υπαρχει σωστη κατανομη σε ειδικοτητες και ποστα.

Πηγαινε να βγαλεις μια απλη ακτινογραφια σε καποιο ΕΣΥ και περιμενε γνωματευση... Και μετα αν θες να παρεις και κανενα πιστοποιητικο υγειας περιμενε ποτε θα ερθει ο αναπληρωτης διευθυντης να την υπογραψει απο την αδεια γιατι ο κανονικος διευθυντης απουσιαζει συνεχως...
Πηγαινε να κανεις μαγνητικη με λιστα αναμονης τρεις μηνες γιατι οι χειριστες εχουν αδειες για τα καλοκαιρινα τους μπανια.
Να κανεις επεμβαση, να περιμενεις απλα μεσα στο νοσοκομειο χωρις λογο γιατι αλλιως η παραγγελία υλικων ,που δεν υπαρχουν ,ακυρώνεται ή τα αγοραζεις μονος σου και η επεμβαση γινεται αμεσα ευχομενος να μην εχεις πεσει σε χειρουργο "καρδιναλιο" που δνε διαβαζει ουτε ιστορικα ασθενων.

Προχτες πηγα σε Ιδιωτικη κλινικη για ενα check up . Γωνιακο μαγαζι! 1 ωρα η ολη διαδικασια λογω κοσμου και στο ταμειο να μην ακουω κατω απο τριψηφιο νουμερο χρεωσης και ολοι αυτοι να εχουν δωσει μερικες χιλιαδες για την δημοσια υγεια που δεν χρησιμοποιουν και δνε επιβαρυνουν οπως φαινεται.

Γι αυτο ακριβως μιλησα για αποδοση ευθυνων...
Αλλα δυστυχως, ουτε τα υλικοτεχνικα μεσα (ειδικα ξενοδοχειακου εξοπλισμου) επαρκουν, αν και και σ' αυτο το θεμα οι κυριως υπευθυνοι ειναι αυτοι που θα επρεπε να ειναι μπροσταρηδες στη δημοσια υγεια - μα προτιμουν να χειρουργουν συγχρονως στην ιδιωτικη υγεια , οπου υπαρχει πολυ χρημα, αυξανοντας τη λιστα αναμονης στην δημοσια