Οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Re: οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

...ο απώτερος σκοπός του μέτρου είναι να μετακυλίσει το κόστος της επίσκεψης από τον ΕΟΠΥΥ στον ασφαλισμένο δημιουργώντας δυσχερείς συνθήκες για εξέταση από τον οικογενειακό γιατρό...

Εκεί είναι η ουσία. Το σκεπτικό είναι αμιγώς λογιστικό. Γίνεται στην Υγεία ό,τι γίνεται και στον άλλο πυλώνα του κοινωνικού κράτους, την Παιδεία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι "δεί δή χρημάτων" και αυτό είναι που κυρίως υπαγορεύει πλέον τις ακολουθούμενες πολιτικές και όχι ο κάθε Αλέξης ή Κούλης τον οποίο πολλοί περιμένουν ως Μεσσία.

Εκεί είναι η ουσία. Το σκεπτικό είναι αμιγώς λογιστικό. Γίνεται στην Υγεία ό,τι γίνεται και στον άλλο πυλώνα του κοινωνικού κράτους, την Παιδεία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι "δεί δή χρημάτων" και αυτό είναι που κυρίως υπαγορεύει πλέον τις ακολουθούμενες πολιτικές και όχι ο κάθε Αλέξης ή Κούλης τον οποίο πολλοί περιμένουν ως Μεσσία.

Η περίπτωση της Υγείας έχει και άλλα "ευεργετικά" επακόλουθα γιά τους λογιστάκους, που κυβερνούν την Ευρώπη : σε συνδυασμό μάλιστα με την, ως φαίνεται, αέναη μείωση των συντάξεων πλήττει καίρια τις πιό ευπαθείς από πλευράς υγείας ηλικίες - κατά τεκμήριο συνταξιούχους - με συνέπεια την αναπόφευκτη μείωση της διάρκειας ζωής και την επίλυση του ασφαλιστικού με τη βίαια "γενοκτονία" των γηραιοτέρων. Να μη ξεχνάμε και τη δυσμενή γιά τις χήρες συνταξιοδοτική αντιμετώπιση, αν έχουν την τύχη να χηρέψουν πριν τα 55 τους.

Η περίπτωση της Υγείας έχει και άλλα "ευεργετικά" επακόλουθα γιά τους λογιστάκους, που κυβερνούν την Ευρώπη : σε συνδυασμό μάλιστα με την, ως φαίνεται, αέναη μείωση των συντάξεων πλήττει καίρια τις πιό ευπαθείς από πλευράς υγείας ηλικίες - κατά τεκμήριο συνταξιούχους - με συνέπεια την αναπόφευκτη μείωση της διάρκειας ζωής και την επίλυση του ασφαλιστικού με τη βίαια "γενοκτονία" των γηραιοτέρων. Να μη ξεχνάμε και τη δυσμενή γιά τις χήρες συνταξιοδοτική αντιμετώπιση, αν έχουν την τύχη να χηρέψουν πριν τα 55 τους.

Μην μπερδευεις (μπερδευετε) την Ευρωπη (που εχει τα χαλια της σε πολλους τομεις αλλα οχι σ'αυτον) με το καραγκιοζιλικι (απ'οσα διαβαζω) που παει να συμβει εκει. Και οντως μπορει να ειναι δυσαρεστο για τους παθουντες.
Εδω που ειμαι μια χαρα δουλευει. Ειμαστε πολυ καλυτερα απο πριν και οχι μονο οικονομικα.
Αν δεν ξερουν οι ανθρωποι, ας ρωτησουν....αν δεν καταλαβαινουν να παρουν διερμηνεις...να τους εξηγησουμε πως γινεται ενα συστημα.

Δεν ειναι δυνατον να φτιαξεις υγεια πιστευοντας οτι θα πετας φυστικια σε ανθρωπους που εχουν δεκα χρονια σπουδες στην πλατη τους.
κανονικα ΟΛΟΙ οι γενικοι γιατροι επρεπε να ειναι συμμετεχοντες χωρις αυτο να τους επιβαρυνει τους ιδιους.
Παλι κερδος θα ειχε το κρατος. τεραστειο. Τι γυφτιες ειναι αυτες ;

Ποιος κανει σχεδιασμους ρε γαμωτο ; ΜΑθαν οτι υπαρχει ενα συστημα. Γιατι δεν ρωτουν πως να το φτιαξουν ;

Τι γίνεται;
Κινείται τίποτα;
Δοκίμασα να κάνω αίτηση σήμερα και μου βγάζει μια λίστα με γιατρούς από Αγ. Αναργύρους μέχρι Κηφισιά και από Μπραχάμι μέχρι Πατήσια.
Αν αυτοί είναι όλοι οι διαθέσιμοι για την Αθήνα, είναι ελάχιστοι.

δεν ασχοληθηκα ξανα αλλα ουσιαστικα αυτο ειπα στο πρωτο ποστ

Καλημερα που μπαινω για αιτηση; Αν δεν κανω ποιες οι επιπτωσεις; Ευχαριστω.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εκανα την αιτηση ηλεκτρονικα και μου βγαζει ενα εντυπο προς εκτυπωση.Αυτο (μαζι με τα δυο συνημμενα που αναφερει ) το παω στον οικογενειακο γιατρο, σε καποια αλλη υπηρεσια του ικα για τις υπογραφες κλπ ?

Απάντηση: οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Η υπηρεσία είναι προσωρινά μη διαθέσιμη... Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας...

καλως ηρθατε στη σκοτεινη πλευρα της δημοσιας υγειας

Απάντηση: οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Μπηκα πριν μερες και δεν ασχοληθηκα. Διόρθωσα καποια στοιχεια ειδα την λιστα με τους γιατρους στα 30 λεπτα με το αμαξι ο πιο κοντινος ασχετος γιατρος και βγηκα χωρις να κανω αιτηση. Ευχομαι το συστημα να αποτυχει οικτρα. Δεν μπορει να μας χρεωνουν οικογενειακος καθε χρονο 2000 ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη υποχρεωτικα και αν δεν επιλεξουμε οικογενειακο γιατρο απο μια περιορισμενη λιστα, να μην εχουμε εκπτωση στην συμμετοχή στα φαρμακα.

μπορείς να μας διαβεβαιώσεις αν ισχύει το :
χρειάζομαι οδοντίατρο (έχω σοβαρό πόνο που ξέρω χρόνια ότι είναι θέμα με δόντι μου) αν θα πρέπει να πάω σε παθολόγο?
χρειάζομαι οφθαλμίατρο (αλλαγή γιαλιών) το ίδιο?
χρειάζομαι ορθοπεδικό (έχω πρόβλημα γενικά με αρθρώσεις και ξέρω ότι όταν γίνει πχ φλεγμονή τι τρέχει) το ίδιο?
κλπ κλπ

αν δεν πάω πχ στον παθολόγο και πάω στον ορθοπεδικό μου, θα μου γράψει πχ μαγνητική, ή ακτινογραφίες ή υπέρηχο ή φυσιοθεραπείες ή όχι επειδή δεν προηγήθηκε ο παθολόγος?
Υποτίθεται ότι είναι 10 του μήνα, σφαδάζω από τον πόνο και αν ακολουθήσω την διαδικασία θα πάω για εξετάσεις μετά από ένα μήνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε εμείς Δημήτρη, το gate keeping αφορά μόνο το ραντεβού με συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ειδικούς. Η πρόσβαση σε ιδιώτες ή νοσοκομεία δεν περιορίζεται...

Δε μπορώ να καταλάβα, βάζω τον ΑΜΚΑ αλλά με βγάζει σε μία σελίδα με οδηγίες και ένα έγγραφο pdf, δεν μπορώ όμως να μπω να κάνω αίτηση, δεν υπάρχει τέτοια επιλογή, ξέρετε τι συμβαίνει;

Πατάς Εφαρμογή Οικ. Ιατρού (πάνω αριστερά) και θα σου βγάλει μια καρτέλα με τα στοιχεία σου και από κάτω (στο μέσον της σελίδας σε πράσινο πλαίσιο) ''Αίτηση ανάθεσης Οικογενειακού Ιατρού''.

Πατάς Εφαρμογή Οικ. Ιατρού (πάνω αριστερά) και θα σου βγάλει μια καρτέλα με τα στοιχεία σου και από κάτω (στο μέσον της σελίδας σε πράσινο πλαίσιο) ''Αίτηση ανάθεσης Οικογενειακού Ιατρού''.

Μα δε μ αφήνει καν να κάνω είσοδο. Βάζω το ΑΜΚΑ και με βγάζει σε μία λευκή σελίδα με οδηγίες δεν μπορώ να μπω να κάνω αίτηση.

Μα δε μ αφήνει καν να κάνω είσοδο. Βάζω το ΑΜΚΑ και με βγάζει σε μία λευκή σελίδα με οδηγίες δεν μπορώ να μπω να κάνω αίτηση.

Τι οδηγιες ? Δεν δοκιμαζεις και σε αλλο browser/προφιλ ? Γιατι εμενα κατι (addon ? ) με οδηγουσε σε error , σε αλλο πιο λιτο προφιλ , κανονικα